Тормоз на работното място

• 20 746
  • 253
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Като служител в бюджетния сектор съм наясно какъв змиярник може да бъде. Наскоро в една книга попаднах на определение за жена "има черен колан по корпоративно интригантство". В моят случай имам 1-2 такива и групичка клакьорки около тях, при теб пък е мъж, което показва, че наистина властта няма пол.
От друга страна - 1 месец не е много време, не се впрягай излишно. Ако има начин, поговори с някого над въпросния шеф.
Моят съвет е - при положение, че имаш намерения да забременяваш, държавната работа не е за подценяване, въпреки ми се струва, че програмистите не страдат от липса на работни места. Но това е и въпрос на шанс. Може да си перфектна, може някой работодател да е готов да позлати точно такъв специалист, но ако по някаква причина не се намерите - все тая

# 16
Какво са седнали да се оплакват фирмите! Даже е полезно за тях
да има жени, които да им провалят плановете. Да свикват с идеята,
че не са всесилни, че фирмата предполага, ама господ разполага.
Щото ако някой е много самоуверен- следва провал. Много старо правило.
Всяка фирма следва да се научи, че не може да контролира всички фактори.
Всяка жена, забременявайки въпреки усилията на корпоративния сектор,
трябва да прати сметка за консултантски услуги, защото тества устойчивостта
на фирмата срещу риск и неочаквани събития.

Просто не прави нищо. Дори най-големият интригант ще се умори, никой няма
неизчерпаем ресурс.

През това време- работете за бебе, в повечето случаи става по-бързо, отколкото
човек си представя.

# 17
  • София
Просто не прави нищо. Дори най-големият интригант ще се умори, никой няма неизчерпаем ресурс.
През това време- работете за бебе, в повечето случаи става по-бързо, отколкото човек си представя.
И аз подкрепям - правете любов, респ. бебе, а не война. А известно време след като забременееш - уведоми го официално и си гледай кефа, имам предвид със свидетели или с болничен, за да не реши да те уволни и да се прави, че не знае за бремеността.

За какво му е неизчерпаем ресурс, ако може да я подлуди за 2-3 месеца? Освен това, щом е шефче, сигурно вече се е сдобил с антураж, който успешно да го замества.
И минимум сведения дали и кога ще забременяваш, дори пред близки колеги. ББ гледа

Последна редакция: вт, 19 ное 2013, 15:05 от Cuckoo

# 18
Просто не прави нищо. Дори най-големият интригант ще се умори, никой няма неизчерпаем ресурс.
През това време- работете за бебе, в повечето случаи става по-бързо, отколкото човек си представя.

И аз подкрепям - правете любов, респ. бебе, а не война. А известно време след като забременееш - уведоми го официално и си гледай кефа. 

А най-веселото е, че интригантът ще се подлуди. Неговото желание  е да
контролира- а ти категорично му показваш, че не те контролира и че си
живееш живота и го караш напред. Неслучайно на бременността й викат
"свещено състояние". Подготви се да се отнасят с теб по-скоро като с марсианец,
отколкото като с човек. Което е хубаво: почти никой не се бъзика с бременни.

# 19
Cuckoo, мноого си права, направо в 10-ката, антуража е под формата на агентура в стаята. Докара си я преди 2 седмици и докладва всичко по телефона Laughing Забавното е, че не знае, че знам каква е.  Joy

Момичета, много благодаря за подкрепата на всички. Чета ви с интерес и попивам акъл и кураж най-вече Simple Smile

Mamacita , в Божиите уши, както се казва  Hug Дано скоро се зарадвам.

# 20
Намирах се в подобна ситуация и преди да напусна
разбрах,че съм бременна,което реши нещата.Веднага излязох
в платен отпуск/взех всичките дни,които имах /,след което - болнични и майчинство.
Не те съветвам да напуснеш,а да работиш за бебе ! Вярно,много е изнервящо,
но го приеми,като изпитание .След нова година можеш да си вземеш отпуск -/ като вариант/,
но не напускай без да имаш нещо сигурно.
Времето ще покаже и ще ти подскаже решение.

# 21
Изпадала съм в ситуация 1 към 1 с твоята, с елементи на садизъм  Laughing Споко, аз ако ти напиша какво са ме карали да правя, карта за 2 часа ще ти се стори добре  ooooh! Същият стрес и ужас, мъжът ми взе решение вместо мен, та напуснах накрая, беше кошмарно. Сега е още по-зле, скоро се надявам и той да се разкара. Да, парите са много добри, нищо че говорим за държавен сектор, но такъв змиярник, че сега само като получа предложение за работа в държавната администрация и получавам позиви за повръщане примесени с истеричен рев  Sick Напускай, ако можеш, ако не сега, започвай веднага да се оглеждаш за друга работа - няма да стане по-добре, това е 100% сигурно!

пп - само имай предвид, че в момента пазара на труда е супер закъсал - и в държавния, и в частния сектор, затова намери нещо сигурно, търси и си изчезвай! Само не си мисли, че щом 3 дена са минали ок, значи може и да се оправи - наистина няма да се, бъди сигурна.

# 22
  • София
Cuckoo, мноого си права, направо в 10-ката, антуража е под формата на агентура в стаята. Докара си я преди 2 седмици и докладва всичко по телефона Laughing Забавното е, че не знае, че знам каква е.  Joy

Момичета, много благодаря за подкрепата на всички. Чета ви с интерес и попивам акъл и кураж най-вече Simple Smile

Mamacita , в Божиите уши, както се казва  Hug Дано скоро се зарадвам.

Знам, че не е много лесно да се каже, но стани перде. Ето как :
1. Нали си наясно с това, че като се ядосваш го правиш по-щастлив? Наложи си просто да не го правиш повече щастлив.
2. Мисли така : в момента имаш желание да направиш нещо много по-красиво и много над неговите интриги. Т.е. пререди си нещата по приоритет. А ти в момента имаш много по-голям приеротет от този, да обръщаш внимание на някакъв гад Simple Smile

Бях в твоята ситуация. Бях много изнервена от това, че бебето не се появяваше, а аз си късах ли късах нервите в работата. Постоянно мислех какво да правя... че детето не се появява заради този стрес и така нататък. Но за щастие всичко се нареди, точно когато бях в най-голямата дилема - да напусна или не Simple Smile Не мога да ти гарантирам, че и при теб ще стане така, но само ти можеш да прецениш кое е по-важно за теб : мисли само за това, което имаш желание да се случи и не му обръщай внимание на този. А аз от все сърце ти пожелавам скоро да нямаш никаква дилема и да ни споделиш радостна новина  Hug

# 23
Луда би била да напуснеш! Където и да отидеш има по един като него, често и по-зле. От всякъде ли ще бягаш? Без да се правя на психолог-гадател, но това ти е първата такава офис-драма, нали?
Планираш бременност. Сама си прави сметка как ще се реагира на една такава месец-два след започването ти на ново място.
А това на Мамасита с работата за целия китайски народ в столицата, ако не беше жалко, щеше да е смешно.
Като има проблем, говори, опитай да го разрешиш, не клякай веднага с подвита опашка.

# 24
Вземи си болничен за месец- два и на болничния да пише стрес на работното място. Не му давай боничните веднага, а месец за месец. Незнам как е с БГ,но тук може да се играе дори по мръсно - носиш си болничен всяка седмица.
Почини се в къщи и направете бебето. След това се върни на работа или ако искаш изкарай цялата бременност в болнични.

# 25
Вземи си болничен за месец- два и на болничния да пише стрес на работното място. Не му давай боничните веднага, а месец за месец. Незнам как е с БГ,но тук може да се играе дори по мръсно - носиш си болничен всяка седмица.
Почини се в къщи и направете бебето. След това се върни на работа или ако искаш изкарай цялата бременност в болнични.

Без да искам да прозвуча грубо, но ако служител започне да "играе" по този начин и аз ще бъда принудена да взема мерки

# 26
Сигурно в Бг можеш да вземеш мерки.
 По света обаче не можеш нищо да направиш.
Ако увониш някого по време на боничен ще те разпънат в съда и ще плащаш след това. Единствено след разумен период от време, разбирай след 6 месеца, можеш да изпратиш болния на преглед при лекар по твой избор. И нямаш право да питаш болния от какво точно е болен. Трябва да се задоволиш с написаното на болничния.
А работодател да уволни бременна означава да се самоубие.
Още си спомням точните думи на преподавателя по Employment Law - ако имате бременна и тя не иска да прави това или онова, оставяте я ако иска да лежи цял ден и не я пипате. След като роди, намерете начин да я разкарате.

# 27
След като роди, намерете начин да я разкарате.
Е те и тук така правят. Общо взето всяко раждане трябва да знаеш, че ти коства търсене на нова работа след връщането от майчинство. За това вече доста често жените гледат да застъпят две майчинства едно след друго.

# 28
Това обаче може да отнеме месеци докато следваш процедурата. Иначе пак съд, ако е уволнена неправомерно.

# 29
  • София
Без да искам да прозвуча грубо, но ако служител започне да "играе" по този начин и аз ще бъда принудена да взема мерки
Права си, трябва да се погледне и от другата страна, защото съм наясно, че има хора, които всячески кръшкат от работата, която са ДЛЪЖНИ да вършат.
Доколкото разбрах от написаното, бъдещото бебе изобщо няма връзка. Това, че 2 месеца не е станало, не е причина веднага да се обвини стресът в работата.
Имах една по-близка колежка, която непрекъснато изтъкваше какви права имала, без в замяна да дава нещо особено. Като забременя, вече не можеше да се говори с нея, ревеше как можело да се държат така в нейното положение, когато отказаха да изпълнят някаква нейна претенция. И съответно й го върнаха - уволниха я веднага след майчинството със стария номер със преименуване на структурата, което също беше много тъпо, като нищо може да ни е осъдила

Общи условия

Активация на акаунт