Юлска точица расте, даже вече има сърчице! - Тема 2

• 24 167
  • 727
  •   1
Отговори
# 180
  • Sofia
Привет от мен и честито на всички ново разбрали мами хубавата вест.Имам въпрос в коя седмица започнаха болките ви кръста и имате ли задъхване дори при извършване на ежедневните задължения.
Здравей, при мен болките ми започнаха около 3-4г.с., а за задъхването го имам само когато бързам се задъхвам по-рано отколкото преди.

# 181
благодаря за бързия отговор,може би при мен всичко се дължи на огромно притеснение,което надявам се да свърши на 12.12 когато съм на втори преглед за запис в ЖК  Simple Smile

# 182
Привет от мен и честито на всички ново разбрали мами хубавата вест.Имам въпрос в коя седмица започнаха болките ви кръста и имате ли задъхване дори при извършване на ежедневните задължения.
Аз съм след трансфер на 2 ембриона и още веднага почна умората и още същата седмица  болките в корема и кръста ,понякога намалят ,понякога се увеличават и така всеки ден  Hug Изморявам се много бързо и все ми се спи ,но си върша ежедневните неща и като се уморя почивам и така!

# 183
Момичета, някоя от вас да е имала проблеми с ТСХ? Днес ми излезе резултата -3.37 Sad Знам, че е висок, преди да забременея не беше. От това, което чета разбирам, че той се покачва при бременност , а също така и през зимата. Вярно ли е това?
Още в понеделник съм на лекар, но се питам, дали на бебетата може да им е навредило вече? Аз наближавам 6-та седмица..леко съм притеснена.  Weary

# 184
  • Бургас
Момичета, някоя от вас да е имала проблеми с ТСХ? Днес ми излезе резултата -3.37 Sad Знам, че е висок, преди да забременея не беше. От това, което чета разбирам, че той се покачва при бременност , а също така и през зимата. Вярно ли е това?
Още в понеделник съм на лекар, но се питам, дали на бебетата може да им е навредило вече? Аз наближавам 6-та седмица..леко съм притеснена.  Weary

Аз съм със заболяване хипотиреоидизъм (т.е. намалени функции на щитовидната жлеза) и при мен редовно трябва да се следи ТСХ, защото ако не било в норма има опасност за плода. Моето беше съвсем леко завишено и лекуващият ме ендокринолог ми увеличи дозата на Ел-тироксин. Но при мен това си е хронично доживотно заболяване, което се контролира с лекарства. При теб може и да се дължи на бремеността, така че няма нужда допълнително да се притесняваш. Сподели с доктора или си направи профилактичен преглед при ендокринолог.

# 185
Още в понеделник съм на лекар, но се питам, дали на бебетата може да им е навредило вече? Аз наближавам 6-та седмица..леко съм притеснена.  Weary

Не се притеснявай ,а се обади веднага на доктор ендокринолог и кажи че си бременна ! Hug ТСХ трябва да е към 1

# 186
  • Ispania
Здравейте отново от мен, Hug

Не се стьрпях днес и отидох при гинеколкожката ми да видим как вьрвят нещата.
Успокоих се! Бьдещото бебо4е си е на мястото, видяхме 4е е едно и даже го 4ухме. (Сьнувах сн ощи , 4е са две Joy) .

Сега ве4е ми е по-спокойно. Лежа си и , си тьрпя това безтегловно сьстояние между прилошаване и тежест в цялото тяло Laughing, но сьм доволна.

# 187

[/quote]

Аз съм със заболяване хипотиреоидизъм (т.е. намалени функции на щитовидната жлеза) и при мен редовно трябва да се следи ТСХ, защото ако не било в норма има опасност за плода. Моето беше съвсем леко завишено и лекуващият ме ендокринолог ми увеличи дозата на Ел-тироксин. Но при мен това си е хронично доживотно заболяване, което се контролира с лекарства. При теб може и да се дължи на бремеността, така че няма нужда допълнително да се притесняваш. Сподели с доктора или си направи профилактичен преглед при ендокринолог.
[/quote]
Благодаря ти, diyana_mihova! Преди да забременея ,ТСХ-то ми беше около две. Сега съм записала час за ендокринолог за понеделник. Истина ли е, че зимата също се вдига /ТСХ-то?/

# 188
  • София
благодаря за топлия прием  Hug Hug

Нямам болки в кръста, но се задъхвам яко - 5 седмица съм. Аз не мислех, че е от това, а мислех, че съм се обездвижила напоследък Blush Не ми харесва това, че съм като от вицовете за слаботелесни. Докога горе долу е тази отпадналост, замайване и ниско кръвно?

Исках да ви питам и какво пиете? Свикнала съм да се наливам с чай с литри, а сега се оказва, че зеления пречел на усвояване на фолиевата киселина, черния имал кофеин, билковите също всичките имали забележки; единствените безвредни са липа, шипка и джинджифил. Джинджифил едно време обичах, вчера си направих и много гаден ми се видя Sick Липа мразя от детските години, а шипката запича. Confused Някъде четох, че май и ройбосът бил ок, ама ще поровя из нета преди да си направя.

# 189
  • София
Здравейте и от мен.
Минаха две седмици откакто разбрах, че съм бременна. Не беше планувано и в началото с таткото се поизплашихме. Но след първия преглед се успокоихме и сега вече сме радостни и тръпнем в очакване. На 25 години съм и това ми е първа бременност. Имам известни притеснения, но мисля че е нормално и се надявам всичко да е наред.
Успех на всички и лека бременност!

# 190
Здравейте и от мен! Да ви кажа, аз смятам да понамаля малко прегледите. Не знам, дали беше въпрос на лош късмет от моя страна или просто аз попаднах на "добри лекари", но вече смятам, че трябва да оставя природата, да свърши своето.  След първоначалния стрес, че може точица да е извънматочна и последвалото успокоение, че си е на мястото...  и откритата ми киста.. с мъдрата констатация на докторката, че не трябвало да мисля, за кистата, а за сакчето, защото при 20% от жените, то не се развивало и аз можело и да нямам бебе... ще поспра с ходенето по доктори. След консултации, четене и мнение на приятелки, съм се насочила към клиниката на д-р Щерев. Имам вече записан час за 3-ти декември и тогава, надявам се, да видим ембрионче и да чуем сърчице!!! Честно казано, много ме е яд на мен самата! Че допуснах, някакви изнервени, огорчени лекари, да ми създадат такива негативни емоции!!! Сега, поне съм си обещала, че няма да мисля глупости, че ще си позволя да мечтая и да се радвам, за животът, който расте в мен! Така както стана с първото ми дете! Пожелавам го и на вас момичета! Дано всички останем заедно в този форум, за да споделим, това което ни предстои!  ylinfant newsm07

# 191
Привет на всички бъдещи мами и от мен   bouquetКазвам се Диляна на 29г. от Стара Загора. Моята (първа) бременност бе потвърдена на 18.11., тогава се видя точицата  Grinning И аз първоначална бях стресирана за предполагаема извънматочна, но слава богу всичко е наред, точицата си е на мястото и терминът ми според калкураторите е на 23.07.
На 02.12 ми е следващият преглед на който трябва да чуем сърчицето  Praynig Обаче има мноооого време до тогава, за сега единствените ми симптоми са леки спазми в долната част на корема. В началните седмици страшно много ми се спеше и имах доста напрежение в гърдите, но сега вече в 6г.с. всичко отшумя. Благодарско за темичката, много се е постарала Мимето и пожелавам на всички лека и безпроблемна бременност, изпълнена само с положителни емоции  Hug Hug Hug

П.П Момичета вие кога съобщихте на родителите си, аз едва се стърпявам, но решихме с моя приятел да изчакаме прегледа и тупкащото сърчице. Намислила съм точно за Коледа с едни малки подаръчета, в които да е благата вест да ги изненадвам....., дай Боже всичко да се развива добре  Praynig

Последна редакция: пт, 22 ное 2013, 20:18 от bee_di

# 192
  • София
Здравейте момичета. Привет на всички новодошли - желая ви много спокойна и лека бременност.

Относно симптомите - както и миналата година нямам, Слава Богу, гадене и такива екстри. Най-накрая имам напрежение в гърдите, както бяха омекнали след като спрях да кърмя преди половин година, така сега се понапълниха и станаха по-плътни. Надявам се този път да мина без хипер чувствителност, защото предният беше толкова болезнено, че чак плаках от време на време. През нощта спя малко по-лошо от преди, но през деня ми се спи много. Даже като слагам малкият на обяд си лягам и аз, ама едвам ставам. И предният път беше така, тогава ходех на работа и се оправдавах с пролетната умора, че да не ме разберат колегите докато не минат 3те месеца. Та във връзка с това кога да кажете за бременността - всеки сам си решава, ние ще изчакаме 20.12 - тогава ще се приберат родителите ми от чужбина и тогава ще им кажем на тях, на Коледа на свеки, а на НГ на приятелите - точно тогава изтичат заветните 3 месеца. Макар, че сега целият форум ноемврийчета 2012 знае  Laughing Laughing Laughing Но ние толкова се сприятелихме, че на тях нямаше как да не кажа.

# 193
Здравейте. Леле колко много сме станали не мога да смогна да ви изчета.

За симптомите вече никак не ми се повръща, но гърдите ми не спират да растат, имам и болки ниско долу, но то при мен си е от прокървяването и затова че има рехавина и не е захванато хубаво и трябва да почивам.

Ние мислим да кажем на приятелите и на родителите по Коледа- тогава ем ще съм минала Биохимичният скрининг и раната фетална морфология ем изтичат и трите месеца.

Ох леле малкият дребок не ме оставя с въпроси от сорта  -" е сега като е в корема защо го няма - извади го да го видя"- айде иди обяснявай защо е там пък го няма Simple Smile

Айде лека от мен и приятна почивка

# 194
VeryMe: И аз съм с проблем на щитовидната(Хашимото) и затова се следя редовно. Не се притеснявай, важното е, че си видяла на време, че ТСХ е високо и бързичко ще влезе в норма, като ти предпишат лтироксин. Важното е, че си взела мерки  Peace

Относно кога да кажем : Ние на нашите родители казахме веднага. Не се стърпяхме, още повече, че много отдавна искаха да стават баба и дядо. Като видяхме ембрионче казах и на най-добрата ми приятелка и до там.На останалите смятам да им кажа, живот и здраве, след като мине ранния скрининг и да знаем, че всичко е наред. Демек към края на първия триместър.

Общи условия

Активация на акаунт