Юлска точица расте, даже вече има сърчице! - Тема 2

• 24 151
  • 727
  •   1
Отговори
# 255
Момичета,аз съм много притеснена!Довечера съм на преглед за сърчице,а последните дни напрежението в гърдите значително намаля!В началото ме боляха много силно,а сега само на допир!Вече съм в 6г.с. и 4дни,дано успее да се чуе и всичко да си е наред,че стомахът ми се е свил на топка!Аз бях една седмица болничен по препоръка на лекаря,заради вирусите в момента,но мисля,ако всичко е наред,да си продължа да работя,че вкъщи се психясвам!Иначе ми предписа Биозин мама,ако усетя симптоми на настинка!

# 256
  • Варна
Благодаря ви за отговорите   bouquet Аз избягвам всякакви лекарства, дори и витамин С на хапчета ме е страх да вземам, за да не предозирам нещо. Наблягам на цитруси - лимони и мандарини. Чайове - само шипка и липа. Надявам се Биозина да ми помогне. По принцип съм го пила няколко пъти досега и много ми е помагал, но чистата версия, "Мама" вземам за първи път. Все пак усещам положителния ефект, защото гърлото ми мина за 1 ден, но от тази хрема ми е замаяно и ме боли главата. Май ще пробвам това с ихалацията с лайка и сода.

Мисля, че Биозина и на корема ми помогна, защото преди много ме болеше (основно червата), а откакто го вземам дори нош-па спрях да пия. Пише, че действа като пробиотик. Дано положителният ефект да се запази по-дълго.

Иначе съм на работа. Смятам да работя до средата на декември, после отпуска, а може би от януари - в болничен. Положението във фирмата е много зле, и без това не ни плащат напоследък. Лошото е, че ни осигуряват на нисък праг и ще вземам 300 лв. болничен.
На шефа ми планирам да кажа в началото на януари.

# 257
добро утро и усмихната сутрин на всички, аз се върнах от преглед и си имам втора снимка на бебчо (първата е тестът за бременност Embarassed Laughing )

Според големината на плодното сакче, съм в 6та седмица и един ден. Имам час на 09.12. за чуване на сърдечна дейност, изследвАния и регистрация на бременността.

Момичета, аз от много четене тук и въобще в интернет, доста се бях филмирала, какво може и не може. Моята докторка, на която вярвам безрезервно, ми каза, че цигари и алкохол не може, оттам нататък всичко е позволено в разумни количества - и туршия, и кисели краставички, и тоник.... на мен това ми беше мъката, че само кисело ми се яде.

Още нещо - не съм сигурна, но в някоя от темите четох за следене на частно и паралелно ЖК. Обясниха ми, че всяка болница или доктор, който има договор с ЗК, може да ме следи по ЖК, даже ми дадоха плана по седмици, какво следва по ЖК. Т.к. ще се следя и живот и здраве раждам в частна болница, ще позлвам някакъв смесен пакет - каквото се поем от ЗК ще ми го правят безплатно, каквото не -ще си го плащам. Например изследвнето за токсоплазмоза се прави допълнително, а аз гледах котка до вчера, сега принцесата ми е на бабин дом до раждането, живот и здраве, на бебето, така че следващия път ще си платя само това изледване, останалите ще са ми по каса.

Добре дошли на новите мами, леко бременеене на всички и здрави бебчета на финала.

П.С. след прегледа си купих 2 плетен роклета, по-широчки, че да крият, каквото ще има за криене. Ако всичко е наред, мисля да си ходя на работа, но както бях писала съм в пробен срок и за това не мисля да казвам на работа.

п.с. почнах да го пиша сутринта, но чак сега го довърших Embarassed

# 258
  • София
Здравейте, момичета, на няколко места попадам на информация, че не е добре да се "нагряваме" (вкл. и Monik@ го е споменала). При мен проблемът е един цистит, който ме преследва от години и усетя ли симптоми си пълня една грейка и си я държа между краката и на кръста Sad Преди няколко дни съответно посред нощите усетих, че пак се започва и вече добре се бях понагряла като ми хрумна да прочета дали пък не е противопоказно.. Захвърлих грейката като видях някакви мнения.. надявам се всичко да наред.. И все пак, някоя знае ли какъв тип загряване не е ОК и защо  newsm78

# 259
да добавя - гласувах в анкетата, ще правя и двете за мое спокойствие, а и както писах, ако се наложи и трето -пето изследване - и него. Доверявям се на гинеколожката си и смятам да я слушам. Аз се преглеждам при нея вече 5-6 година, тя си ми следи миомите, имам две и си ми знае предисторията. Хубавото е, че няма да ми правят цитонамазка, моята последна е от януари тази година и мия сложиха в досието. Докторката ми каза, че макар и минимален, съществува риск при взимане на материал за цитонамазка, така че поне това ми е спестено.

За болните мамчета, аз намерих следното в интернет и си купих предварително номер 3 и 4.

5. Хомеопатия. За да се предпазите от настинки, е хубаво да наблегнете на хомеопатичните продукти, които гарантирано не водят до никакви рискове за бебето. Шуслеровите соли са хомеопатичен и безопасен продукт, който може да се намери навсякъде. Солите са 12 на брой, като всяка от тях помага за определено заболяване и могат да се комбинират.

- При хрема взимайте шуслерова сол номер 4, Калиев хлорид, по 3-6 пъти по 1 таблетка

- При болки в гърлото – шуслерова сол номер 3, Железен фосфат, по 3-6 пъти по 1 таблетка

# 260
Здравейте, момичета, на няколко места попадам на информация, че не е добре да се "нагряваме" (вкл. и Monik@ го е споменала). При мен проблемът е един цистит, който ме преследва от години и усетя ли симптоми си пълня една грейка и си я държа между краката и на кръста Sad Преди няколко дни съответно посред нощите усетих, че пак се започва и вече добре се бях понагряла като ми хрумна да прочета дали пък не е противопоказно.. Захвърлих грейката като видях някакви мнения.. надявам се всичко да наред.. И все пак, някоя знае ли какъв тип загряване не е ОК и защо  newsm78

ето тук видях точно за цистита по време на бременност и загряването
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=539707.435

аз се лекувах две години от хроничен цистит, дори пиелонефрит си бях направила преди да забременея, та и мен сега много ме е страх от това.... Praynig дано не ни се случва Hug

# 261
момичета в коя г.с се чува сърчицето?
Аз във петък ще съм на първи преглед, но ще е  много рано, знам. Като чета някои момичета на 6+ седмици с е е чуло Simple Smile

# 262
При мен се чу на 6 и 6 дни и лекарката каза, че тъкмо се формирало сърцето, демек предишният ден или същият, аз така разбрах  Rolling Eyes

# 263
Kristi4 аз бях днес и ми казаха от 7ма нататък и за това ме викат пак след 2 седмици и въпреки, че ще съм още в 8 ма и 1-2 дни, ако всичко е наред и чуем сърчице, няма да чакаме до 10-12 седмица и ще регистрираме бременността.Много е относително, сърдечна дейност почва да има след 5-6 седмица, но за чуване се изчаквало след 7ма, т.к винаги има риск, да не се развие ембрионче.... и аз съм малко объркана, но по-спокойна, т.к. моята лекарка днес поне 3-4 пъти спомена и натърти, колко добре се е захванало плодното сакче и видя жълтото тяло. аз за мой срам видях само черното очертание и нищо жълтичко Embarassed но сега ще си бременя по-спокойна и дано всичко е ОК Praynig

# 264
да, разбирам..
Аз днес звъннах на моя гинеколог да го попитам кога да идвам да ни "види" Simple Smile, този петък, където ще съм със седмица закъснение, или да изчакаме следващия, че да има какво да се види/чуе евентуално??
Той отговори: "разбира се, че ще дойдеш този петък", няма какво да чакаш/?
му бяха думите

# 265
Аз си направих лентичка, за да съм наясна долу-горе накъде съм..
Но не разбирам едно! Въвежда се дата на ПМ (последна Менструация) и това е? как се определят седмици не зам, тк. при всеки е различно ..
Може би 28 дена се има предвид или  Rolling Eyes Rolling Eyes

Аз между другото си знам и деня на овулация, така, че знам и кога мжое да е станало "чудото" Simple Smile

# 266
пак съм аз  Laughing
като ви чета с тези миризми, гадене, повръщане и се чудя -не е ли рано за тези симптоми  Rolling Eyes
 с първата ми бременност повръщах до 4-я месец (включително)-нооон стоп!!!
Но пък помня тези първи седмици може би до 10-та нямах никакви оплаквания (както сега всъщтност)
после се започна!
явно си е до организъм.
моля се тази ми бременност да ме лиши от тази "екстра"  Sad Cry
съчувствам ви момичета, знам какво е. Бях навскякъде с торбичките. беше ад. Ня и нямах и дете тогава, сега с това човече около мен, къде ще имам време за това и как изобщо ще се справя с дом. работа, като ще се искат грижи.
Дано , дано ни е лека бременността на всички!
Преди само да помириша нещо и повръщах..Една чиния не можех да измияя!!

# 267
Аз си направих лентичка, за да съм наясна долу-горе накъде съм..
Но не разбирам едно! Въвежда се дата на ПМ (последна Менструация) и това е? как се определят седмици не зам, тк. при всеки е различно ..
Може би 28 дена се има предвид или  Rolling Eyes Rolling Eyes

Аз между другото си знам и деня на овулация, така, че знам и кога мжое да е станало "чудото" Simple Smile
ето тук можеш да изчислиш в коя седмица си: http://www.mamaibebe.com/calc.php

# 268
  • София

ето тук видях точно за цистита по време на бременност и загряването
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=539707.435

аз се лекувах две години от хроничен цистит, дори пиелонефрит си бях направила преди да забременея, та и мен сега много ме е страх от това.... Praynig дано не ни се случва Hug

Благодаря за включването, dona_78. Прегледах темичката и там не видях категоричен отговор защо не е полезно загряването.. Дано наистина не ни се случва, аз поне много тежко го преживявам, а май бременността предразполага..

момичета, къде ще си следите бременността? аз нямам точно "личен гинеколог", ходя на прегледи в Дженерали Закрила по здравна застраховка и планирам за ЖК да съм някъде другаде, но още не знам къде. Мернах коментари за проследяване "на частно", където се приспадат изследванията по здравна каса.. някой има ли опит вече с това и изобщо как ги виждате нещата?

# 269
Duduna доколкото видях имало вероятност да прокървиш.... та заради това. Имаше и една тема за бременност и парна баня и оттам видях... ох дано не ни се случва  Praynig

Искам да питам, ако някои има като моя проблем - миналата бременност използвах таткото за възглавница, но предвид на това, че този път сина ни най-вероятно ще спи с баща си съм се сетила за възглавницата за бременни. Една приятелка каза, че миналата година си е купувала такава от Лидъл, но там сега не видях да се продава някои дали знае отъкде може да се вземе на прилична цена? благодаря

Общи условия

Активация на акаунт