Юлска точица расте, даже вече има сърчице! - Тема 2

• 24 122
  • 727
  •   1
Отговори
# 435
Искам да се обърна към мамите с едно и повече дечица. Аз съм се вкарала в някаква емоционална драма как ще се справя да отделям достатъчно внимание и на сина ми когото обожавам, и на новия член на семейството и на мъжо... Не знам просто  Embarassed. Аз и сега изнемогвам между детето, градината, бачкането (въпреки че работя на половин ден), домашната работа и емоционалното равновесие на всички ни...пък как ще е на юли? В никакъв случай не искам да се превръщам във вечно мрънкаща великомъченица дето все натяква на околните че се смазва да им слугува. И другото, което ме тревожи е че не знам как ще обичам достатъчно още едно дете и по равно ли ще ги обичам или някое ще е ощетено... Знам че на някои ще прозвучи извратено като мислене, но ми е
много притеснено.Help Praynig
bebe2, чудех се къде да споделя, и аз съм така. А хем дъщеря ми е вече на 9 и се грижи сама за себе си. Като бях бременна с нея, не мислех въобще, оставих се на течението, бях спокойна. Сега ме е налегнало едно усещане, че няма да мога да се справя, че ще изпадна в дупка и няма да искам да се занимавам 24/7 с детето, ужас. Представих си една лудница вкъщи, и без това не е много голямо жилище, от която сигурно ще ми се иска да избягам. Особено ако ми дойде и някоя баба на главата. Снощи взех да рева на мъжа ми, той поне е спокоен и горе-долу успя да оправи положението. Между другото, аз бях на антидепресанти доскоро, сега ги спирам и това също влияе несъмнено. Много объркана се чувствам.  Rolling Eyes
Не ме е страх от бременност и раждане (при мен протичат горе-долу леко), страх ме е от следродилната депресия. С дъщеря ми преди години бях изпаднала в такова нещо, слава Богу, само за 2 седмици. Не знам сега как ще е.  ooooh!

# 436
Като цяло съм била на 2 прегледа,на първия беше прекалено рано и не беше сигурна АГ  ме викна след 1 седмица,когато установи бременността.Имам леки болки за които ми изписа но-шпа и каза при силни болки или зацапване да я потърся,много ми се иска и на мен преди 12.12 да бъда прегледана,но ММ каза да не предизвиквам съдбата с  ненужни прегледи ,а аз вече съм в паника от всеки  затихващ или засилващ се симптом.

Юлианка, вече си била на два прегледа, което според мен е достатъчно...честно казано...моите прегледи вървят през 2 седмици, и понеже пак не разбрах кога е бил последния ти преглед си прецени много време ли ще мине до 12.12... все пак има много момичета, които ги викат веднъж в месеца....аз лично предпочитам по-чести прегледи за мое успокоение....всеки сам си преценява...има и момичета, които отиват на първия си преглед в 8-9 г.с.....така че всичко зависи от нагласата ти и усещанията ти....ако постоянно го мислиш и се тревожиш отиди да те видят...ако смяташ, че ще ти издържат нервите още две седмици отиди си направо на часа.....

# 437
Ние баткото постоянно ги питаме, иска ли бебе. Той все казва "даааа!!!" и пляска с ръчички, много се радва. Снощи баща му го пита: Нико, ти какво искаш, братче или сестриче?
А той възмутено отговори: Не искам братче или сестриче, искам си бебе!!   Laughing

Толкова му разбира главицата, ама той е току-що навършил 3, не е съвсем осъзнат още.  Mr. Green
Подготвяме го малко по малко. Племенницата ми (първа негова братовчедка) е на 1 година. Той ужасно много й се радва. Постоянно я милва като плаче и й носи играчки. Това ми дава някаква надежда, че няма да има голяма ревност... то май от нас си зависи де.

# 438
Nelita_Lolita,благодаря за мнението,последния преглед беше на 14.11. ще постискам зъби не остана много,дано всичко да е наред и всички да родим живи и здрави бебчета. Simple Smile

# 439
  • Варна
Страховете и вълненията, покрай появата на второ дете и хилядите въпроси как, защо, дали и т.н. измъчват и мен. ММ е спокоен, само казва "спокойно, ще се справим". Да му имам спокойствието.  Stop Де да можех и аз да не се чудя дали ще ми стига времето за двама, дали ще мога да ги обичам еднакво и толкова много, дали няма да лиша сина ми от нещо, дали не избързахме, дали не трябваше да изчакаме да е по-голям, дали ще можем да се преборим с ревността, дали, дали, дали...  Crazy Сигурно е от хормоните и се надявам скоро да отмине.

аз не съм казала на каката Simple Smile
Защото това означава, че на всички съм "казала", първите ще са в детската градина, после в квартала и така цялата рода...

hahaha hahaha hahaha Голяма скица!  Heart Eyes

Ние го питахме дали иска мама да има бебе, каза, че иска. Щял да го цунка, да го милва. Обеща да ми помага. Най-много се зарадва като чу, че бебето ще суче - възкликна "има мако".  hahaha Нали се отбихме на 1г.11м. много му е пресен спомена за кърменето и все още се присеща и пробва.

# 440
  • Бургас
аз вече съм в паника от всеки  затихващ или засилващ се симптом.
Хей, спокойно! Много хора вече обясниха, че напрегнатите гърди, прилошаването и всички други симптоми променят интензивността си непрекъснато. Това не означава, че нещо не е наред. Просто хормоните  са доста динамични - имат своите пикове и спадове. Съвсем нормално е. Лекарите са тези, които преценяват колко често има нужда да се прави наблюдение. Ако не те викат често на преглед, значи просто не е необходим такъв. А ако им нямаш достатъчно доверие, значи не би трябвало да работиш точно с тези лекари.

Аз смятах да кажа на децата си веднага след първия преглед. Но малката замина на зелено училище същата сутрин, а предпочитам да са двамата заедно. Затова - утре, като се върне,в началото на 6 седмица  bowuu Дори и ако евентуално нещо се обърка, те са достатъчно големи, за да го разберат. Нямам търпение да споделя с тях радостта си - това е емоция за цялото семейство.
Преди години баткото пак научи отрано, защото ми ставаше много лошо. Нямаше как да се скрие.
Казала съм вече и на работа, защото се наложи да откажа командировка  Rolling Eyes

# 441
Здравейте момичета  Wink От няколко дни ви чета и най-после мога и аз спокойно да се включа в юлските мами.. в 6г.с. и 4 дни съм и вчера усмяхме да видим сърчицето, но уви не го чухме...следващия ми преглед е чак средата на декември, но сега се тревожа за това как да кажа на работа и дали не е още много рано Simple Smile)))

# 442
оффф, petty, не знам какво да те посъветвам. Аз май нямах ни пред- ни следродилна депресия, ама ей на сега някаква ранна ще да е Laughing. И аз като тебе с първата бременност- диви и щастливи, аз бях студентка втори курс, бачках 20 часа седмично, мъжо без работа остана тогава, ма кво, бебе ще гледаме Laughing и го и отгледахме. Тия сегашните терзания от това че сме помъдрели трябва да са Simple Smile)
Пък за казването на баткото, то нашия "батко" е на 5 и като му кажа че ще има бебе, всеки ден ще ме пита кога ще се роди.. 9 месеца като развален грамофон ще е и смятам да му обясня когато сам започне да ме пита що съм такава тантуреста Simple Smile

# 443
Моля Софийските мами споделете къде ходите на Зк по Жк, аз съм в Изток до Борисовата. Не знам къде да ида, още на първи преглед не съм била

# 444
 Здравейте мами.Имам едно притеснение.Бременна съм в 9 г.с. и 3-ти ден имам някакво течение жълтеникаво...по-тъмно, но не ръждиво.Ходих на консултация на 19.11 и ме викат на 18.12.Трябва ли да отида при гинеколога си? Трябва ли ми направление? Първа бременност ми е и не знам какво да правя.Благодаря.

# 445
  • Варна
Искам да попитам дали е задължително преди да вземеш направлението за ЖК, да вземеш такова за удостоверяване на бременност? Моята вече е удостоверена, но на частно - обаче единственото, с което разполагам е ехографската снимка на ембриона. Другата седмица имам час за записване на ЖК и ще е много тъпо, ако ме замотаят с другото направление. Ще трябва да чакам после поне 3 седмици, за да се запиша на ЖК, защото за този лекар няма часове.

# 446
... но сега се тревожа за това как да кажа на работа и дали не е още много рано Simple Smile)))
И аз не знам как да кажа на работа. И да кажа, и да не кажа, то все ще се види в един момент.  Simple Smile
Колкото до казването на каката, тя е голяма и даже отдавна ми мрънка "искам братче или сестричка...", тъй че сега ще е щастлива. Казах й малко с половин уста, че иначе представям си какво фукане ще е из училище.  Crazy Пък е рано още.

# 447
Здравейте мами.Имам едно притеснение.Бременна съм в 9 г.с. и 3-ти ден имам някакво течение жълтеникаво...по-тъмно, но не ръждиво.Ходих на консултация на 19.11 и ме викат на 18.12.Трябва ли да отида при гинеколога си? Трябва ли ми направление? Първа бременност ми е и не знам какво да правя.Благодаря.

Namiby, и аз не знам какво да ти кажа, но мен би си ме притеснило всякакво течение....а щом казваш, че и продължава вече 3ти ден....аз бих се прегледала...но и зависи как се усещаш...ако смяташ, че вс е наред и си имаш симптоми и т.н.т може би нищо да не е ....аз знам единствено че при червеникаво и кафеникаво течение задължителна консултация-преглед, но в твоя случай направо ме озадачи и чаках да видя коментари на по-опитни момичета, но никой нищо не поства..

# 448
  • Бургас
Много ми олекна след като говорих с колегите и шефката. Радвам се, че вече това е зад гърба ми. Но аз специално помолих лекаря да ми даде една бележка и си попълних уведомление по чл. 313а от КТ, за да е всичко официално. Мисля си, че при едно устно уведомяване, недобросъвестен началник може да си позволи да уволни служителя и тогава правата му няма да бъдат защитени. Не че го очаквах от нашата фирма, но реших да спазя буквата на закона Simple Smile

# 449
  • София

Namiby, и аз не знам какво да ти кажа, но мен би си ме притеснило всякакво течение....а щом казваш, че и продължава вече 3ти ден....аз бих се прегледала...но и зависи как се усещаш...ако смяташ, че вс е наред и си имаш симптоми и т.н.т може би нищо да не е ....аз знам единствено че при червеникаво и кафеникаво течение задължителна консултация-преглед, но в твоя случай направо ме озадачи и чаках да видя коментари на по-опитни момичета, но никой нищо не поства..

да не са някакви гъбички? доколкото знам средата за тях сега е много благотворна и се размножават активно. Доки ми каза, че до 12 седмица е добре да не се закачат, след това се взимат мерки.

Общи условия

Активация на акаунт