Юлска точица расте, даже вече има сърчице! - Тема 2

• 24 086
  • 727
  •   1
Отговори
# 495
Добро утро на всички мамчета,вие как се справяте с главоболието ,мен ме боли глава от няколко дни и не знам какво да правя.

Мен ме боли - но е от кръвното много ми е ниско - и колкото и да не е препоръчително пия една кола и съм о.к. ако можеш премери си кръвното - може и да е от близко граници или повишен пулс за всяко нещо си има лек но трябва да разбереш от какво е

# 496
Добро утро!   bouquet
Как сте днес, тумбачета  Wink
Ох и мен започна да ме понаболва главата,ама пиивам половин чаша кола и ако не помогне-хоризонтално положение  Crazy
За гледането на повече от едно дете и аз не се притеснявам,мисля че всичко ще е наред.
Когато родих сина ми, майка ми си дойде от Испаня за 10дни. През това време само ми го подаваше да го кърмя, нито ни даваше да го преобличам,нито да го сменям,нито да го къпя,а той реве, та реве... Outta Joint
Когато си тръгна всичко се нагласи, детето спря да плачка,когато го къпех си се смейкаше, спинкаше спокоен и времето ми стигаще за всичко- да изчистя да сготвя,да изляза с бебчо да понапазарувам,да се разходиме,та даже подрямвах на обяд и пак ми оставаше време. Та и сега си мисля че с Батко и Бебе ще се справя Simple Smile
Друго се чудя-как ще ходиме на моренце тази година с тези малки бебоци??? newsm78 То е и малко рано ,ама хич не ми се ще да пропускаме или пък да пращам баткото с бабите и дядовците...
Успех на всички с прегледи днес! Hug
И да внимавате че е мн хлъзгаво, аз за малко да падна тази сутрин - ужас!

# 497
Здравейте, момичета....Добро утро/ добър ден! Simple Smile
Тази нощ докато си спинках и по едно време усещам ръката на ММ ме гали по коремчето.....ох, миличкия ми....толкова ми стана хубаво, а той явно и на сън се радва....сладурчо..хихих пуу чак се просълзих..оф, голяма съм ревла....ужас значи..
Няма търпение да го усети ...бебока....ох...пак рев ..айде спирам да пиша....че големи сополи, голями реки изтичат тука... Hug
Мн.късмет и хубави новини само да се чуват от всички...Монита пишете след прегледите стискам палци!....а за мама сънчо като каза, че вече и личи шкембака...хихих много готино! Мн се радвам...че растат малки бебоченца....айде пишете новости и интересни неща. Хубав ден на всички!

# 498
Добро утро!   bouquet
Как сте днес, тумбачета  Wink
Ох и мен започна да ме понаболва главата,ама пиивам половин чаша кола и ако не помогне-хоризонтално положение  Crazy
За гледането на повече от едно дете и аз не се притеснявам,мисля че всичко ще е наред.
Когато родих сина ми, майка ми си дойде от Испаня за 10дни. През това време само ми го подаваше да го кърмя, нито ни даваше да го преобличам,нито да го сменям,нито да го къпя,а той реве, та реве... Outta Joint
Когато си тръгна всичко се нагласи, детето спря да плачка,когато го къпех си се смейкаше, спинкаше спокоен и времето ми стигаще за всичко- да изчистя да сготвя,да изляза с бебчо да понапазарувам,да се разходиме,та даже подрямвах на обяд и пак ми оставаше време. Та и сега си мисля че с Батко и Бебе ще се справя Simple Smile
Друго се чудя-как ще ходиме на моренце тази година с тези малки бебоци??? newsm78 То е и малко рано ,ама хич не ми се ще да пропускаме или пък да пращам баткото с бабите и дядовците...
Успех на всички с прегледи днес! Hug
И да внимавате че е мн хлъзгаво, аз за малко да падна тази сутрин - ужас!

Ами ние с мъжа ми обмисляхме да ходим на море края на май началото на юни преди да родя, но решихме че е много рисковано все пак термина ми е 04,07,2014. Сега сме го измислили да си запише той отпускат за началото на септември - пък ще видим как ще е - че той малкия още говори за морето и все ме пита кога ще е догодина да иде на морето.Аз обмислях да идем в Гърция октомври, но милото не иска да ходи с тримесечно бебе на море в чужбина. Лошото при нас е че мъжа ми като записа отпуската не може да я променя- сега са им казали че имат право на последни промени до 10 декември- но аз и друга възможност не виждам - ще ходят мъжа и малкия на плаж пък аз ще се моткам с количката напред назад из Ахтопол и така ще е. Важното е да отиде малкото ми момче че е влюбено в морето.

# 499
Здравейте, момичета....Добро утро/ добър ден! Simple Smile
Тази нощ докато си спинках и по едно време усещам ръката на ММ ме гали по коремчето.....ох, миличкия ми....толкова ми стана хубаво, а той явно и на сън се радва....сладурчо..хихих пуу чак се просълзих..оф, голяма съм ревла....ужас значи..
Няма търпение да го усети ...бебока....ох...пак рев ..айде спирам да пиша....че големи сополи, голями реки изтичат тука... Hug
Мн.късмет и хубави новини само да се чуват от всички...Монита пишете след прегледите стискам палци!....а за мама сънчо като каза, че вече и личи шкембака...хихих много готино! Мн се радвам...че растат малки бебоченца....айде пишете новости и интересни неща. Хубав ден на всички!
hahaha Joy
Тебе те избива на рев,а мен на мрънкане и скандали та си го изкарвам на майка ми и свекърва ми... малее на моменти сама не се понасям,много съм станала изнервена и заядлива  #Cussing out Embarassed

# 500
Здравейте и от мен бъдещи мами! Пожелавам ви леко и безпроблемнно бременеене.

# 501
  • Варна
Здравейте, момичета, днес ми е най-кошмарният ден от началото на бременността. Зверски ме боли главата и ми е ужасно лошо, дори днес (с извинение) повръщах за първи път. Беше ужасно, направо имах чувството, че няма да мога да спра. И после в автобуса на път за работа ... кошмар, все се молех да не трябва да сляза на някоя спирка - живея доста далеч от работа. Сега ме е страх да си изпия фолиевата киселина, че да не я върна веднага.

За помощта в началото, напомням, че таткото има право на 2 седмици платен отпуск от датата на изписването ви с бебчо от болницата, които са си съвсем отделно от общия годишен платен отпуск.

Първо дете ще ми е, но и аз като вас изпадам в паника и на моменти в депресия - как ще се справям и колко много ще се промени животът ми. Аз дори за едни цветя не мога да се грижа.  Sad

# 502
Здравейте, момичета, днес ми е най-кошмарният ден от началото на бременността. Зверски ме боли главата и ми е ужасно лошо, дори днес (с извинение) повръщах за първи път. Беше ужасно, направо имах чувството, че няма да мога да спра. И после в автобуса на път за работа ... кошмар, все се молех да не трябва да сляза на някоя спирка - живея доста далеч от работа. Сега ме е страх да си изпия фолиевата киселина, че да не я върна веднага.

За помощта в началото, напомням, че таткото има право на 2 седмици платен отпуск от датата на изписването ви с бебчо от болницата, които са си съвсем отделно от общия годишен платен отпуск.

Първо дете ще ми е, но и аз като вас изпадам в паника и на моменти в депресия - как ще се справям и колко много ще се промени животът ми. Аз дори за едни цветя не мога да се грижа.  Sad

Mar_bella, не се тревожи.....хихх и на мен ми е първа бременност....я си помисли с колко трудности си се справяла съвсем сама в живота си....те цветята не са критерий....зълва ми уморява кактусите без проблем...а как си гледа детето просто....е родена да бъде майка....то всъщност като не знам какво друго може да прави....Grinning но не....наистина няма място за притеснение...всички ще бъдем най-обичливите и грижовни майки..ще изчетем всичко възможно, ще се консултираме с майки, баби, приятелки.....и всичко ще бъде наред....мен ме беше страх като видях колко е мъничка племенницата ми като се роди и нито знаех как да я хвана, какво да я правя, но за твоето съм убедена че ще го разбираш още щом отвори устенца и преди да е заплакало ще знаеш какво иска..майчинския ни инстинкт ще се пробуди за пръв път..малко страшно звучи като ще ни е за първи път, но е  изключително вълнуващо! А за гаденето- в една книга пишеше: отпаднала сте, вие ви се свят, гади ви се и нямате апетит дори и към любимите си храни, всичко ви дразни, изнервени сте, спи ви се, изглеждате ужасно....чудесно тогава, значи бременността ви протиче идеално и всичко е наред! йаахахха тогава така се смях, ама сигурно е абсолютно вярно! Мн.  Hug и   bouquet на всички!

# 503

Първо дете ще ми е, но и аз като вас изпадам в паника и на моменти в депресия - как ще се справям и колко много ще се промени животът ми. Аз дори за едни цветя не мога да се грижа.  Sad

Няма страшно:) Ще се справиш и аз не можех да се грижа за нищо, hahaha ( Даже и за себе си, ако трябва да съм честна) , но когато се появи бебчето всичко се промени, и видях, че напразно съм се тревожила:)

# 504
Според мен е съвсем нормално всяка една от нас да има подобни страхове,особено като става въпрос за първа бременност и реално не знаеш какво ти предстои.При мен хем беше планирано,хем една седмица,след като разбрах,бях много стресирана и какви ли мисли не ми минаха през главата,дори не можех да се зарадвам истински,ама като го видях на ехографа,макар и толкова малко и неоформено все още,ми стана много мило и си мисля,че природата си знае работата и няма да ни подмине майчинският инстинкт.Вярно е,че от тук нататък,животът ни никога няма да е същия,но пък мисля,че ще е много по-осмислен и щастлив.Ще се справим момичета,няма къде да ходим.

# 505
Момичета вчера ми беше първия преглед и видяхме две хубави точки,но вечерта ми прокърви кафява  кръв ,сега понамаля след като пих и витамин С ,но още си ме е страх !Още на сутринта се обадих на доктора и ми каза да лежа повече !А на прегледа забравих да попитам в коя седмица съм и за термин ,като видях точките и всичко ми изчезна от главата !Последният ми цикъл беше на 22 октомври ,а трансфера на 9 ноември,ако някоя може да ми каже ,че с тези седмици не мога да се оправя нещо ?На 10 декември съм на преглед да чуем сърчица!

# 506
Момичета вчера ми беше първия преглед и видяхме две хубави точки,но вечерта ми прокърви кафява  кръв ,сега понамаля след като пих и витамин С ,но още си ме е страх !Още на сутринта се обадих на доктора и ми каза да лежа повече !А на прегледа забравих да попитам в коя седмица съм и за термин ,като видях точките и всичко ми изчезна от главата !Последният ми цикъл беше на 22 октомври ,а трансфера на 9 ноември,ако някоя може да ми каже ,че с тези седмици не мога да се оправя нещо ?На 10 декември съм на преглед да чуем сърчица!

Моя последен цикъл също беше на 22 октомври.
Предполагаема Овулация 3.11  Rolling Eyes
Виж линийката ми колко показва  Grinning

# 507
  • Варна
Вече официално - туко що се върнах от преглед. Видяхме пулсации. Не можахме да чуем, но според доктора всичко е нормално и няма поводи за притеснение. Каза "живей си живота, без да се натоварваш, ще се видим към 20.12.". Пошегувах се с доктора, че е важно, че има пулсации другото бял кахър, пък ако пулсациите са женски, още по-добре.  Laughing

# 508
Здравейте на всички !

bebe2 : Наистина е възмутително. И наистина какъв "стимул" за раждаемостта. Не стига, че спада, ами... Thinking думи нямам !

mama_sancho: Много ми хареса окуражаващите редове, които си написала за отглеждането на дечица. Аз също се успокоявам, защото от бебета(все още) нищо не разбирам. Пълна мъгла.

Ninka_76: Аз съм от тези със сериозните мигренозни пристъпи за съжаление. Няма как да се справим. Стискам зъби. И все пак препоръчвам няколко неща: да пиеш много течности, никога да не ти е празен стомаха(изяждай поне по една бисквитка от време на време), студен компрес, тъмна стая и сън, ако можеш да си го позволиш. Основното нещо е пълен стомах и спокойствие.

mama@cvety: За моренце не смея още да мисля, но има къде да отидем на една къща в Созопол. е няма да ходим на плаж разбира се, но поне ще си отпочинем с гледка към морето, че в тази прашна София не си струва да се седи  Thinking

Nelita_Lolita: Ох много сладко ! И моя ММ така съпреживява нещата. Толкова се вълнува милия и постоянно ме глези и ме гледа като писано яйце. Направо не мога да повярвам. Много, много сладко.

Мира: честитоо!! Simple Smile)

Момичета аз не смея да се похвал, но като че ли от 3-4 дена се чувствам все по-добре. И настроението ми се връща. Дано не е временно, че много си изпатих.
Аз имам един може би много глупав въпрос към тези, които вече имат детенце. Как се справихте..не ами как се научихте да гледате бебе? Ами аз наистина нямам грам опит. Книги ли сте чели? На училище за бременни ли сте ходили? От роднини ли научихте? Или просто от само себе си. Ако утре родя дори няма да знам как да го държа вероятно  Whistling

# 509
на коя дата ти е била пункцията?

Общи условия

Активация на акаунт