Юлска точица расте, даже вече има сърчице! - Тема 2

• 24 071
  • 727
  •   1
Отговори
# 555
  • Бургас
Здравейте момичета, много сте активни, едва успявам да прочета постовете. Но много се радвам,че споделяте. Сега и аз да споделя с вас. Вчера бях на преглед и ми направиха картон за следене на бременността. Този път и мъжа ми беше с мен. Вчера беше неговия рожден ден и аз реших да му направя изненада като му покажат бебето. Този път доктора обясняваше на него подробно (и аз гледах, срещу мен имаше монитор, но на него обясняваха) Видяхме ръчички, крачета,една голяма глава почти колкото телцето му. Докато ме гледаха на ехограф бебчо беше много активен, а мъжа ми в такава еуфория, вчера цял ден покзаваше на близките как бебо рита и маха с ръчички  newsm68
  Според ехографа бременността ми е в 9г.с и 6 дена, малко по напред от калкулаторите в интернет, но и аз си знам точната овулация и ехографа на доки показва точно.
  Немога да ви опиша каква радост е за мен. Видях вече оформено телце! Дано и за напред всичко да е Ок. Единствено доктора не хареса килограмите ми приблизително 4кг съм качила, но шеговито вметна че за напред няма да го храним толкова това бебче, а и аз няма да качвам по толкова много за месец. Естествено,че се пошегува, но ако кача много килограми - здраве да е,ще му мисля накрая как да ги свалям. Следващият ми преглед трябва да е около 27 декември преди Нова Година, може би и тогава ще е биохимичния скрининг, но все още се чудя дали да го правя или направо ФМ около 20-22 седмица.

# 556
ох и аз искам да го видя отнова и да го чуя за първи път. Утре сме на преглед умирам от нетърпение.
вчера заспах много рано и после се събудих в 2 часът през ноща и няма заспиване. Добре, че ви има та ви почетох и някак си времето мина. сега ми е едно криво, но съм щастлива и си мисля така ли ще е като се роди Simple Smile
всички мами със зацапване да си почиват повечко и спокоиствие, дано всичко е наред и да минава бъзро

# 557
Nina_88 ,питаш кога минава рисковия период..ами като родиш !!! Казват,че като влезеш в 4тия месец риска падал,но не е вярно- все повече случаи има на проблеми в по-късен етап.Аз лично загубих предното си бебе в четвъртия месец  Tired Ще си се притесняваме до край,кой малко,кой много....НО аз за себе си съм решила(тъй като съм минала през мноооого притеснения и перипетии) да не му мисля толкова -ще се радвам на всеки ден и ще се моля за следващия да сме добре....Успех на всички !!!

# 558
Здравейте скъпи мами на юлски точици Simple Smile Бързам да се запиша и аз към вашата весела дружинка. Нашето бебче беше планирано за догодина, след като направим все още непланирата ни сватба, но тя съдбата си знае работата и не се съобразява с нашите планове Simple Smile Планирана или не бременността ми е много желана. Беше доста шокиращо да видя втората чертичка, но шокът бързо беше изместен с радостни сълзи и еуфория. Изнудих доктора да ми даде час още за следващия ден и той потвърди че всичко е нормално, показа ми малката точица и потвърди че терминът ми е на 24ти Юли. После настъпи безпокойството - ами как ще кажем на нашите. Е снощи бяха не вечеря у нас, уговорена още преди седмица и вече са осведомени. Нямаше припадъци и сълзи както си го представях, но всички са безкрайно щастливи. Все пак и за неговите и за моите родители това ще е първо внуче Simple Smile И ето ме сега, вече трета сутрин се будя изпълнена с трепетно очакване и безкрайно много въпроси. Радвам се че ви има, за да споделяме всички новости и да си помагаме.

# 559
  • София
Здравейте момичета  Hug
Честито на виделите сърчица, и добре дошли на новите момичета в темата  Hug

Много пишете бре Shocked Два дена не бях вкъщи и спорадично надзъртах какви ги вършите. Но от снощи не мога да ви изчета Shocked
Видях, че сте обсъждали интересни теми като коя къде ще се следи и ми беше много интересно да прочета спомените на майките как са се оправяли с бебчета за пръв път Heart Eyes
Хвана ме настинка, която упорства и минава по-трудно от обикновено. Само шмъркам из къщи и от хремата, носа ми се е разранил. Срещнах на няколко пъти, че някои от вас пият Биозин мама - предписан ли ви е? Подходящ ли е за самопредписване? Аз пия (за съжаление не особено редовно) от 2-3 дена осцилококцинум, и от вчера шуслерови соли номер 4 - много разчитам на тях Praynig че вече ми писна.
Много се депресирам, от липсата на енергия Sad още съм толкова в началото, а отсега тотално нямам сили за нищо и само се влача из къщи. А като напредне бременността, направо не знам как ще я карам Sad Има ли и други, които да са така? Предполагам, че някакви добавки ще помогнат, но не знам какви Confused

# 560
Биозин мама на мен ми го предисаха,чела съм много хубави коментари за него,специално този е за бременни и кърмачки.Подходящ е точно за вирусите в това време.Мисля,че не е проблем да си го вземеш,но ако искаш,се консултирай все пак с твоя лекар.При настинка се пие 2 по 1 преди хранене,иначе профилактично за засилване на имунната система по 1 на ден.Успех и бързо оздравяване! Hug

# 561
  • София
благодаря ти, mimeto_87  bouquet Hug Hug
ако до понеделник не се подобря, ще си го взема (а и не искам да тормозя моя доктор през уикенда) Wink

# 562
здравейте, добре дошли на новите мами-попълнения

# 563
Кой беше писал,че се влачи по вкъщи безсилен-аз се чувствам така...Странно ми е -нямам сили,болят ме всички мускули,наболява ме корема,болката е лека и върви назад към кръста...Както казват- не сме болни,но нещо не ни е наред  Confused

# 564
При мен също е така много ми е отпаднало ,нямам сили и не ми се стой и 5 минути права .Всички ми казват ,че след 3 месец ще съм по добре .

# 565
  • София
mini_moni, aз бях - къщата е на вили-могили, на мен чака, а аз като се изправя и търся къде да седна. Ако ви кажа, че от яденето се уморявам Tired
Titanka, дано да е само първите 3 месеца Praynig По мойта логика, колкото повече минават месеците и нараства бебето в корема, толкова повече ресурси (енергия и градивни вещества) трябват. И като се гледам колко съм изтощена сега, направо не ми се мисли за по-натам.
Тези, които не им е за пръв път, споделете мнение, моля

# 566
и аз съм така. Само ми се лежи, но не мога да заспя, като легна. нищо не ми се прави/бутва.
Имам и друг проблем. Когато юувствам глад, до такава степен е че ми прилошава. Като си хапна-минава. след час, час и половина започва пак да ми стържи стомаха от глад  Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked и пак така. Хапвам и съм ок..
Не съм от тези, които всичко им се яде. напраотив.
просто усещам глад, до стържене на стомаха. Дори и червата ми се "обаждат"  Shocked Shocked
Такова нещо ми се случва, когато не съм яла през целия ден например (говоря за преди) и вечерта не мога да заспя от глад...
Но сега, храня се и пак!!
иначе килограмите ми са все още 51 ,2  Rolling Eyes Rolling Eyes
много е неприятно и това, ако не се нахраня ПАК, ще ми е лошо , докато го сторя  Rolling Eyes

# 567
Здравейте милички бъдещи майчета !!! Осмелих се и аз да се запиша при вас,въпреки че още не съм чула сърчице  Embarassed На кратко да се представя  Wink От гр. Пловдив съм,на 27 години,това ще ми е второ слънчице и страшно се вълнувам  Party Желая на всички ви една прекрасна,безпроблемна бременност,здраво родени дечица през юли и само прекрасни моменти !!! Hug Hug Hug

# 568
  • Варна
И предната бременност и сега ми се гади когато съм гладна. 5 солети, 1 сухар или 2 мандарини и след 30мин съм пушка. Обаче ги хапвам малко на сила и без апетит.. Отделно в 20ч вече 2 не виждам и така ми се спииии, дори няколко следобеда лягам с детето.   Blush  После ми поотмина и цял ден не се спирах.
Относно справянето с новородено - въпреки прочетените, книги, статии, ходенето на няколко лекции като ми го донесаха в стаята ясно си спомням с каква неувереност и страх го пипах и как постоянно звънях на звънеца да ми се притичват на помощ. И понеже всички бяха много любезни и мили, страшно помагаха и обясняваха се успокоих до изписването, когато седях в колата, гледах го и се чудех довечера, ако има нещо кой звънец ще натискам.   Crazy В крайна сметка се справихме и продължаваме да се гледаме почти без никаква помощ. Оставяли сме го за максимум 3-4 часа и навсякъде си е с нас.
Няма да забравя и как на втория ден в болницата настаниха една мама при мен и аз като по- опитна Laughing ще помагам да му сменим памперса. Е хубаво де ама моя 3,200 пък нейния 2,600  еее бога ми много по- малък ми се видя и викам я повикай някой сестра.  hahaha
А бе все хубави моменти са това. Споменът от раждането ми е толкова мил, а периода след това си спомням с непрестанно кърмене и гушкане. Тези, които се плашите от следродилна депресия знайте, че разходките навън са му майката- тогава ни една черна мидъл не ми е минала през главата. Отделно ако си осигурявате по час два за себе си, няма да имате грижи.
На всички с проблеми- почивка и много позитивни мисли и енергия. Hug

# 569
  • София
Абсолютно нормално е да се чувстваме супер изморени. От началото ще е така, после ще се оправят нещата. Сега ми се налага да си правя почивка след миенето на чиниите, след оправянето на леглото, след хранене (защото и това е изморително много). Ще се оправят нещата, обещавам  Wink

Относно следродилната депресия - не се шашкайте от сега и не го мислете. Не е ясно как ще се прояви при вас. Аз и още няколко ноемврийки я карахме еднакво - вечер около 18-19 часа започвахме да си ревем. Без причина. Ей така си седиш си гледаш детето или тв, или си вечеряш и айде.. 10 минути рев. След това спира толкова неочаквано, както и започна. И така около две седмици. Но тогава си беше още студено и нямаше как да излезнем с малките.. иначе може Мира да е права за разходките..                                 

Общи условия

Активация на акаунт