Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 27

• 80 755
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
Не че нещо, ма да ви споделя, накратко- изгоряхме! Още не си е вдигнал чукалата, но не очаквам приветлив развой на нещата! Най- малкото горим всеки следващ месец ( от март насам) с разходите за квартира и режийни. Грубото скарване най- много да доведе до вдигане на чукалата!
Толкова съм уморена вече , че се отчитам с абсолютна липса на емоция. Така де, информирам само, ако някой се е зачудил докъде сме ги докарали нещата.
Хубава вечер любими Simple Smile

По стопански метод ли строите, имате ли договор, в него има ли точни и ясни срокове за завършване на етапите. Когато сте плащали изисквали ли сте от строителя квитанции за платените суми, ако е така имате шанс да си гоните с адвокат. Ако обаче ще се маха изискайте всички актове и заверки в общината, заповедната книга и бетоновия дневник, ако са в него де.

# 421
  • sofia
Да за банята е много добро решение. А с котел или с камина се отплявате ?
С термопомпа вода-вода.

# 422
  • софия
Не че нещо, ма да ви споделя, накратко- изгоряхме! Още не си е вдигнал чукалата, но не очаквам приветлив развой на нещата! Най- малкото горим всеки следващ месец ( от март насам) с разходите за квартира и режийни. Грубото скарване най- много да доведе до вдигане на чукалата!
Толкова съм уморена вече , че се отчитам с абсолютна липса на емоция. Така де, информирам само, ако някой се е зачудил докъде сме ги докарали нещата.

По стопански метод ли строите, имате ли договор, в него има ли точни и ясни срокове за завършване на етапите. Когато сте плащали изисквали ли сте от строителя квитанции за платените суми, ако е така имате шанс да си гоните с адвокат. Ако обаче ще се маха изискайте всички актове и заверки в общината, заповедната книга и бетоновия дневник, ако са в него де.
Имаме договор, да- упоменати са срокове и неустойки, имаме бележки с подпис за всички давани пари. Отделно подписа запис на заповед за парите които е получил , но не е вложил в строежа!  Но все си мисля, че не сме защитени.

# 423

А запис на заповед влезнала ли е в сила ? Ако е влезнала направо съдия изпълнител !
Имаме договор, да- упоменати са срокове и неустойки, имаме бележки с подпис за всички давани пари. Отделно подписа запис на заповед за парите които е получил , но не е вложил в строежа!  Но все си мисля, че не сме защитени.

# 424
Ms.Gorgeous, извинявай,че късно реагирам. Къщата е ново строителство,сега се мажат етажите.Покривът е едноскатен,изолацията там е със  стъклена вата.

# 425
  • София
Ако няма да се обитава покрива, не виждам смисъл да хвърляте ресурс там. Е, хидрото винаги е за предпочитане, но реално имате много работа вътре.
Питаш на кое да се обърне внимание - ами на всичко. Качествени замазки, прецизни шпакловки -после ще ви улесни в полагането на настилки и стенни покрития /латекс, тапети, декоративни мазилки/
Всичко останало е въпрос на личен избор и финанси. В темата има много различни вкусове и мнения, точно толкова, колкото и хора сме Simple Smile
Успех от мен  bouquet

Амели, Амели......гх  #Cussing out
Стягайте се, вървете на консултация с адвокат -веднага! Няма какво да го чакате този, то ти беше ясно още зимата, че нещо не е както трябва... Tired

Нашият обект се готви за втори етаж, понастоящем ще се сдобие с трети Crazy

# 426

Амели, Амели......гх  #Cussing out
Стягайте се, вървете на консултация с адвокат -веднага! Няма какво да го чакате този, то ти беше ясно още зимата, че нещо не е както трябва... Tired

И аз съм на същото мнение! Аман от нагли и ненаказани!
Знам, че е много досадно и времеемко, но трябва да си платят простотиите! #2gunfire

# 427
Ако имаш валидна, влязла в сила запис на заповед може и направо при съдия изпълнител.

# 428
Много съжалявам да чуя, че има и други изгорели от некоректни изпълнители Sad Не знам как спят тези хора Sad
При нас знаете, че всичко се случва лека полека... Не бяхме пипали нищо от началото на годината. Не помня кога точно почнахме зидарията на двата етажа, но сме почти на финала... Сега обмисляме кой да ни прави ел. инсталацията, а те ще действат с ВИК.
Междувременно вчера направиха парапет на терасата на първия етаж, че са ни много щури децата, да не изпадне някое Simple Smile
Все ми се иска малко по-бързо да действахме, ноооо... абе важното е че действаме... трябва да направя снимки и да ви покажа нещо ново Simple Smile

Лека вечер строители/ки :* По-малко нерви и повече напредък пожелавам на всички Simple Smile

# 429

Не мога да повярвам!
Сърцето ме заболя!
Още ли има такива 'фирми'...

# 430
Ако няма да се обитава покрива, не виждам смисъл да хвърляте ресурс там.

IKAFETO  ако се вслушвате в подобни съвети на финала няма да имате качествен продукт. Е верно ,,стените може да ви са гладки' (край на цитата) , но неизолиран покрив си е една огромна язва в изолацията. Самия ефект от изолацията се получава ако няма такива топлинни мостове. Няма значение колко ще го ползваш тавана, изолирай го. Иначе сложената изолация надолу няма да работи ефективно.
Има неща в строителството' с които не е желателно да се прави компромис и това е едно от тях.  Но избора си е Ваш.

# 431
  • София
Ако няма да се обитава покрива, не виждам смисъл да хвърляте ресурс там.

IKAFETO  ако се вслушвате в подобни съвети на финала няма да имате качествен продукт. Е верно ,,стените може да ви са гладки' (край на цитата) , но неизолиран покрив си е една огромна язва в изолацията. Самия ефект от изолацията се получава ако няма такива топлинни мостове. Няма значение колко ще го ползваш тавана, изолирай го. Иначе сложената изолация надолу няма да работи ефективно.
Има неща в строителството' с които не е желателно да се прави компромис и това е едно от тях.  Но избора си е Ваш.

Покривът е изолиран, ама то четене си трябва.

Цитат
Иначе сложената изолация надолу няма да работи ефективно.
Пълни глупости, край на цитата. Laughing

# 432
  • София
Що да са глупости? При положение, че цялата топлина върви нагоре е много важно покривът да е добре изолиран.
Но може би не съм разбрала добре. Ако е така - извинете Simple Smile

# 433
  • София
Новите монолитни къщи е ясно, че са с добре конструирани покриви. Дали ще е едноскатен, двускатен, петскатен и т.н - ясно е, че не е гола решетка и керемида.
Ако покривното пространство е необитаемо и ще се ползва предимно за склад и сушене на сухи мезета, не виждам какво повече е нужно да му се прави освен стъклената вата.
Разбира се, ако е отреден за жилищна площ е друго.
Ако връзката към него е стълбищна -да, би имало значение до някаква степен за цялостната изолация. Ако е с капандура -не съвсем.

Асос, точно така -топлината ходи нагоре, барабар с цялата влага от битието ни. Няма нищо по-добро от естествената вентилация -естествена превенция от мухъл, ерозия и гниене. Покривите са съществена част от къщата -задължително е да е качествено направен, да няма изгледи за теч следващите десетилетия, но и да диша.
 Peace
Лично ние върху плочата сложихме стиропор 10-ка и направихме бетонова замазка. Двата етажа са еднакво отоплени и покривът не е пробойна във енергийната ефективност на къщата.

# 434
Новите монолитни къщи е ясно, че са с добре конструирани покриви. Дали ще е едноскатен, двускатен, петскатен и т.н - ясно е, че не е гола решетка и керемида.
Ако покривното пространство е необитаемо и ще се ползва предимно за склад и сушене на сухи мезета, не виждам какво повече е нужно да му се прави освен стъклената вата.
Разбира се, ако е отреден за жилищна площ е друго.
Ако връзката към него е стълбищна -да, би имало значение до някаква степен за цялостната изолация. Ако е с капандура -не съвсем.

Асос, точно така -топлината ходи нагоре, барабар с цялата влага от битието ни. Няма нищо по-добро от естествената вентилация -естествена превенция от мухъл, ерозия и гниене. Покривите са съществена част от къщата -задължително е да е качествено направен, да няма изгледи за теч следващите десетилетия, но и да диша.
 Peace
Лично ние върху плочата сложихме стиропор 10-ка и направихме бетонова замазка. Двата етажа са еднакво отоплени и покривът не е пробойна във енергийната ефективност на къщата.
Без да се намесвам много, но стиропор за изолация на покрив не е удачен вариант !

Общи условия

Активация на акаунт