Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 27

• 80 678
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
  • софия
Любознателна, гредите са уникални! Цялата къща изглежда, че много ще ми хареса когато ни покажеш готовите кътчета!

Аз за съжаление трябваше да направямного компромиси, защото съм патка (подчертавам ясно - патка с патка) и сеоставих да бъдем завлечени с близо 30 000лв. Съдът чука на прага, надявам се да стане чудо и да си прибера парите! Ако не , това е невероятен житейски урок, че коректноста и доброто отношение не се дават в аванс!

Както и да е!
Иначе снимки и аз искам да покажа, даженямам търпение вече, но искам да изчистим двора, да попривършим с разни неща, за да си заслужават снимките!

Не зная дали не съм споменавала напред в темата, но аз страшно много си се радвам на мазилката- сложих слама! на мен много ми харесва!
Общо взето хората като видят къщата се делят на две групи- едните абсолютно първосигнално ахват и страшно се кефят поздравявайки ни за "оригиналната идея", а другите тактично замълчават казвайки "хммм много интересно, ама...."

През цялото време съм снимала. Снимала съм всеки един човек, който е стъпвал на обекта!
Има много куриозни случки, има много тъжни случки, много лафове се родиха на обекта, много тъжни момента минахме заедно с някой от работниците, с някой много се смяхме....като цяло аз съм човек с приповдигнато настроение и се чуствах по-скоро въудошевлена и шастлива отколкото изтерзана и ограбена....

Искам да направя филмче за строежа, но първоначалния замисъл и сценарий просто пропаднаха с лошият край на отношенията със строителя.... Та ще видим...

Мога поне да ви покажа фасадата на къщата от старите снимки ( всеоще недовършена с една дума) но трябва да се сетя как ставаше качването на снимки!

# 661
  • София
Има ли нещо качено във фейса?
Искам да гледам, пък! Mr. Green
Нашият нов строеж върви към край, няма да се развеждам и този път..... ooooh!

# 662
  • софия
Само леко по(дс)казване

# 663
Амели, нямам търпение да видя къщата ви! Изглежда прекрасна подсказката Simple Smile Да снимаш и мазилката от близо така със сламата, че ми хареса много. И дано успеете да си върнете парите, не са никак малко. 
Много мило ми стана като четях за строежа ви и съдбите и емоциите, свързани с него. Нещо много специално явно се случва с човек, който успее да съгради дом, някакъв друг вид емоция усеща, която не може да се опише, а трябва да се изпита. Дано един ден и аз да успея да я усетя.

Любознателна, прекрасна къща!!!

Ние днес подадохме документите за откриване на строит.площадка. До седмица щели да се обадят. И багерът е уговорен, за сряда или четвъртък другата седмица. Дано всичко върви гладко  Praynig

# 664
  • Вила Великула
Амели, много интересно ми изглежда. Може ли да обясниш нешо повече за сламата.

# 665
  • софия
Благодаря ви момичета, зареждате ме с много усмивки и ентусиазъм Simple Smile

един опит за снимка отблизо Simple Smile

и още един

а това съм аз упражняваща "качествен контрол" след като съм поела делата в моите ръце и изисках ревизия на покрива

Мазилката е проста за изпълнение - нанася се стандартна мазилка ( аз избрах 2мм на песъчинките)  и се "лепи" сламата докато е мокро и неизсъхнало.

Така се получава "рошава" къща, а на мен много си ми харесва Simple Smile

# 666
  • густо майна Филибето
Амели, да останат назад всички неволи, занапред само хубави неща да се случват и да сте много щастливи в обновената къща! Hug
Преживели сте наистина голям финансов удар, дано нещата все пак успеят да се решат във ваша полза!
Къщата е много хубава, харесва ми идеята със сламата, носи закачка и екстравагантност. На първо четене малко ме обърква, може би заради предразсъдъка, че сламата се свързва с друг вид архитектура, но колкото повече я гледам, толкова повече ми харесва Simple Smile
Много ми харесва нейната симетричност, красивите прозорци, личи , че си вложила много от себе си. Индивидуална, различна,запомняща се  интересна!!! (дано не звуча като втората категория Laughing)

На мен отдавна ми се върти в главата подобна мисъл за слама на стената, става въпрос за интериора и онези стени (и подове) които баба мажеше с кал, слама и кравешко ако Laughing За съжаление тя отдавна не е между живите, а това , което намирам в нета е с глина - идея си нямам къде да намеля подходящи материали. И сламата кой да ми раздроби....

Ще ми се стените на кухненския кът да са така, а шкафовете да са бели. Останалото обзавеждане без дивана ще си е старото, така че може и да не се осмеля да ви го покажа Grinning  Ще наместим още няколко от старинните греди в кухнята и ми се иска останалото обзавеждане да си остане съвременно и изчистено, за да се подчертаят старинните елементи, но ще видим.  Тази година ще приключим с фасадите, догодина се надявам по някое време да свършим и вътре, но ММ е решил така или иначе Нова година да празнуваме в новия хол, та него поне ще се постараем да оправим.
Имам и едни стари гардероби с резби и разни стари викториански табли за легла за обновяване, ако сколасам с тях, ще покажа спалня. Simple Smile

Последна редакция: чт, 16 окт 2014, 08:13 от Ljuboznatelna

# 667
  • Русе
Oooo, страхотни напредъци имате момичета, прекрасно се получава и при двете, браво, много ви се радвам. Жалко за лошите неща, дано успеете да се преборите, защото е изключително неприятно. Но пък резултата и при двете ви е прекрасен.

# 668
  • Перник
Любознателна, вие сте готови направо! Поздравления!
Много ми се искаше и ние да вкараме по някакъв начин гредите от сегашната къща в новата, но няма как да стане...

Амели, съжалявам за неприятностите, които сте имали. Дано оттук насетне ви се случват само хубави неща, включително и в съда! Това със сламата е много интересно, за пръв път виждам такава мазилка. Замислих се доколко ще е траен ефекта? Как би изглеждала след няколко години например?

# 669
Амели, много се радвам да те видя в темата, и то с финални резултати, които съдейки по твоето приповдигнато настроение, и отзивите на момичетата (аз не успях да видя снимките ти) са повече от добри. Представям си една красива, слънчева и весела къща - също като притежателката си. Пожелавам ти, да изживееш в нея много щастливи дни със семейството си, много празници и слънчеви делници. Трудно постигнатите неща са по-ценни, а и обогатяват житейския ни опит, права си. Късмет!

# 670
Мами, може ли да питам къде мога да си постна обява, че моя мъж си продава красивия парцел в Реброво? Нещо не мога да намеря подходящия раздел, а не може да няма. И ние искахме къща, но го съкратиха от работа и трябва да се разделим с тази мечта.

# 671
  • София
Мами, може ли да питам къде мога да си постна обява, че моя мъж си продава красивия парцел в Реброво? Нещо не мога да намеря подходящия раздел, а не може да няма. И ние искахме къща, но го съкратиха от работа и трябва да се разделим с тази мечта.
В ОЛХ и други подобни. Тук са забранени обявите.
Много съжалявам, че на този етап се разделяте с плановете. Надявам се скоро да сте в отново на линия Hug

# 672
Благодаря, нещо не знам защо си мислех че има тук някъде раздел за обяви. И на мен ми е много мъчно, защото парцела си беше с овощна градина и кладенец и равен, пък и близо до София, но се случват такива неща непредвидени за съжаление. Днес си на работа... утре не си и сега просто трябва да продадем мястото и това е. Много благодаря за отговора!  Hug

# 673
  • густо майна Филибето
Не се ли разделяте твърде бързо с мечтите си? Животът може в бъдеще да предложи по-добри възможности. Вие сигурно си имате основателни причини, но и при нас нещата се получиха точно така. Съпругът ми впрегна цялата си креативност и вложи много личен принос, и в крайна сметка къща все пак ще има , макар и с доста компромиси в други направления.
 Hug

# 674
Дами, търся си качествена и хубава екстериорна врата.Харесвам , а и мястото е подходящо за двойна врата.Разгледах няколко сайта за производители ,цените на подобни варират от 3-5.500лв.Безумно много са ми,предлагайте,може да минем и на врата със  стандартни размери.

Общи условия

Активация на акаунт