Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 27

• 80 704
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
Като сте споменали интериорни врати - забелязвам, че и в сегашния апартамент и в къщата, която неотдавна строихме - все са светли, боядисани в цвят близък до стените ( не, разбира се чисто бяло).Много ми харесва как не се натрапват и някак уголемяват помещенията, а като са тъмни не е така. Тъмни или по-скоро дървесни в цвят, близък до мебелите или подовете, също би било хубаво, но при нас за съжаление дървесната окраска все липсва и затова съм се спряла на МДФ боя - от една страна евтино, от друга - подходящо за интериора Simple Smile

Последна редакция: сб, 11 окт 2014, 08:44 от Asinka

# 646
  • Перник
И при нас в момента вратите са в цвета на стените - бели.

Реа, за дограмата в момента не съм много сигурна дали да е бяла, въпреки че при проектирането бях убедена, че не искам друг цвят  Crazy

# 647
  • София
Реа, нашите врати много си вървят с интериора Laughing
Ако утре не ме домързи ще снимам на дневна светлина цветовото решение на стените съчетано с вратите /и ако изчистя  Whistling/

Дневният тракт е в светло жълто, частта около кухнята + стената над плота е зелена за ужас на половинката. Като цяло цветовете са обрани, но стените внасят свежест, пък и са съчетани чудесно с  римските щори в цялото помещение.
И понеже остана от зеленото Mr. Green, та боядисахме една от стените на Бобо в зелено, другото в някакво бяло-бежово, а на противоположната стена сложих фототапет, много качествен за моя радост.

Част от  недовършената стая на Бобо със зеленото:
Скрит текст:

Зеленото в недовършената кухня:
Скрит текст:

А, изнамерих фототапетът!
Скрит текст:

# 648
Ms.Gorgeous, помня аз интериора ти, помня  Hug КуФнята е куФня мечта  Heart Eyes Дали могат да се поръчат само вратички от този материал?

# 649
Привет на всички. Врати гледах в Баумакс по 89 лв, интериорни имат някакви промоции и не са лоши.

Аз пак да си питам - търся добра фирма за О и В , моля за препоръки на лични Simple Smile

# 650
  • софия
Момичета, ние внасяне мебелите в детските стаи Simple Smile
Първият етаж има още работа, паркета на нашата спалня чака да го купим.... Но истинското чакане ( около месец) се пада на баните :/
Chuby, обещавам утре да пиша за нашия човек ОиВ , сега просто ще се срина от умора!
А на всички ви обещавам да разкажа подробно за екшъна през който все още минаваме! Ще се опитам да го представя от забавната страна , че иначе ще съсипя всички блянове и мечти на начинаещите ... ( уууу че съм мрачна тая вечер)

# 651
Ние сме точно на старта, по-начинаещи няма накъде. Отдавна не бях писала, но днес вече взехме разрешителното за строеж. Най-накрая! След големи проблеми с енергото, които бяха на път да ни провалят плановете (или поне да ни ги отложат с неопределено време), вече можем малко да си отдъхнем. Утре или вдругиден мъжът ми ще ходи да подава документите за откриване на строителната площадка (колко време се чака, докато обявят от общината кой ден ще дойдат?) и след това вече почва багера да копае. Утре ще се ходи и да се поръчва арматурата, която ще трябва за основите. Та така. Вече ще съм по-редовна, надявам се. Само се моля нещата занапред да вървят и да няма някакви големи проблеми.

# 652
  • Вила Великула
Ние сме точно на старта, по-начинаещи няма накъде. Отдавна не бях писала, но днес вече взехме разрешителното за строеж. Най-накрая! След големи проблеми с енергото, които бяха на път да ни провалят плановете (или поне да ни ги отложат с неопределено време), вече можем малко да си отдъхнем. Утре или вдругиден мъжът ми ще ходи да подава документите за откриване на строителната площадка (колко време се чака, докато обявят от общината кой ден ще дойдат?) и след това вече почва багера да копае. Утре ще се ходи и да се поръчва арматурата, която ще трябва за основите. Та така. Вече ще съм по-редовна, надявам се. Само се моля нещата занапред да вървят и да няма някакви големи проблеми.
при нас не са идвали от общината. Нямам точни спомени, но след като ги уведомихме писмено-нещо подписваха и така минахме. От строителният надзор подготвиха документите и каквото казаха - го направихме. След една седмица ще дойдат и от ВИК за да сложат пломби на водомера, и да подпишем окончателен договор и след това ще подадем документи за разрешението за ползване. Иначе в събота ни довършиха интериорните врати.
Продължаваме с обзавеждането.
 Днес разбрах, че фирмата за отоплението ще могат да довършат чак в края на ноември. Мъжът ми е решил да ходи да се разбира с тях за нещо по-скоро, цащото наистина им остава много малко работа, а и по-голяма част от сумата им е платена. Трябва да монтират радиаторите и печката. Водната риза и колектор и всякакви други подробности са готови.

# 653
  • Стара Загора
Здравейте, имам питанка относно количествената сметка за част конструктивна.При първоначалния ми разговор с архитекта той обясни,че я има в проекта, който е готов проект.Днес обаче ми изпрати едни документи и се оказа ,че тя се заплаща 150лв. Толкова ли струва горе -долу и задължително ли трябва от него да е изготвена? Благодаря предварително.

# 654
  • Перник
dion, успех! И при нас не са идвали от общината.
Дупката е готова, днес започват кофраж и арматура. И, да ви кажа, не е хубаво да живееш на обекта - мъжът ми постоянно мрънка, депресира се като гледа изкопа, по 100 пъти на ден повтаря "дано времето се задържи хубаво", аз съответно проверявам прогнозата и го успокоявам  Crazy

# 655
Здравейте, имам питанка относно количествената сметка за част конструктивна.При първоначалния ми разговор с архитекта той обясни,че я има в проекта, който е готов проект.Днес обаче ми изпрати едни документи и се оказа ,че тя се заплаща 150лв. Толкова ли струва горе -долу и задължително ли трябва от него да е изготвена? Благодаря предварително.

Ако проекта не е негов, авторски, не виждам как ще има претенции, че изключително само той може да я направи (или по-скоро неговият инженер, не вярвам той да смята конструкциите, не че е особено сложно, но обикновено го правят инженера и неговите шерпи-студентчета в екипа на архитекта).
Ако нямате предвид някой познат, обаче, едва ли друг инженер ще се навие да я направи, още повече, че не е чертал той, за по-малко от 100-200 лв...
На времето моят архитект поиска за проектирането по 12 евро/квадрат (бщо за всички части), а отделно ако е с КСС (за всяка част) общо 200 евро за всичките....ключваше архитектура, конструкция, ОВ, ВИК, електро...
Иначе без КСС няма как да вземете оферти и да сравнявате - все някой нещо ще е изпуснал и няма да е догледал, да не говорим колко време ще ги чакате, че има фирми, в които само един чете чертежи....правилно...

Светла, ако се депресира още на дупката, на довършителните сам ще си говори, я го отведи оттам, докато е време, да разпусне. Нали знаете, че единственото невъзстановимо нещо са нервите...

Последна редакция: вт, 14 окт 2014, 10:00 от StefanB

# 656
Здравейте, искам да попитам с какъв водоустойчив шперплат правихте кофража Български или Китайски, имате ли представа кое е по добро или двете ще свършат работа. Благодаря предварително. Лек ден  Simple Smile

# 657
  • Перник
Здравейте, искам да попитам с какъв водоустойчив шперплат правихте кофража Български или Китайски, имате ли представа кое е по добро или двете ще свършат работа. Благодаря предварително. Лек ден  Simple Smile

В момента сме на етап кофраж. Идея си нямам какъв е произхода на шперплата  Thinking Но предвид факта, че е спомагателен материал, така да се каже, т.е. не остава в сградата, според мен, като абсолютен лаик, е по-важно да е изпълнен правилно  Peace

# 658
  • густо майна Филибето
Амели, ти изчезваш, появяваш се... А на мен ми е страшно интересно целия процес на ремонта как протече и как си обзавела Hug
Да се отчета и аз докъде сме я докарали:
Скрит текст:

А това са двеста годишни греди от една Панагюрска къща, представете си ги с бял таван, не че няма да ги покажа и с тавана Simple Smile Това е част от дневната:
Скрит текст:

# 659
  • Вила Великула
Браво Ljuboznatelna! Става страхотно с тези греди. /За градината да не говорим-там ни тръшваш всички на земята-страхотна е/Предполагам, че и обзавеждането си го измислила в такъв стил. Непременно сподели по-нататък пак снимки.
Ние сме на финалната права с обзавеждането, ама аз малко се поразболях и поуспокоих топката-когато стане. Имам кухня, трапезарската маса и столовете трябва да ги прекараме. Така, че купони могат да се правят. А надявам се до края на месеца да се организираме да купим спалните и матраците и да ги сглобим.

Общи условия

Активация на акаунт