Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 27

• 81 168
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
  • Софето
Аз за щори признавам само външните, за лятото доста помагат, за зимата не се бях замисляла. Ако някой препоръча фирма за щори, че и нас ни чака това.

# 211
Когато едно време реших да сменям дограма, се оказа, че все още по нашите ширини не бяха изобретени външни вградени щори в цвета на профила на дограмата. Търпеливо изчаках няколко години и сега вече имам прозорци с вградени външни щори.
Накратко - страшно помагат лятото да не стане парник в помещението (изключително ефективно за южни и западни прозорци) - особено ако не сте с троен стъклопакет и енерджи стъкла.
 Ако сте на работа през деня и си стоят спуснати, вътре си е рай вечер Simple Smile Но дори и да има някой, могат да са пуснати донякъде.
Зимата, както вече споделиха, пазят от вятъра (изключително ефективно за северни прозорци), чиито охлаждащи свойства не бива да се подценяват  Wink
Дограмата между другото е Kommerling, цвят тъмен дъб (още нищо му няма на дъба от слънцето), троен стъклопакет - отвътре навън - К стъкло/флоатно/енерджи.

# 212
Не знам..., тези щори много затъмняват. През всички сезони ми се иска максимално да се възползвам от дневната светлина и да се наслаждавам на гледката от прозорците. Ако много напича слънцето, бих сложила тенти, но да пусна щорите и да стоя вътре на затъмнено - не ми е по вкуса. Частично спуснати ми въздействат по същия начин. Не отричам изцяло и предимствата им /както съм писала по-горе/.

# 213
Къси тенти, изчислени спрямо ъгъла на Слънцето, които да пречат директна светлина да грее по прозорците през лятото също става, като същевременно не пречат на светлината през зимата (Слънцето е по-ниско)... но и с нищо не помагат срещу студ Simple Smile

# 214
Да попитам ( и тук) , макар че не знам дали е за тук въпросът ми: Та - До каква сума / или процент от заплатена сума за дограма може да се иска да се възстанови след направена поредна рекламация.   newsm78 Бих искала да са ни реалистични исканията и за това търся съвет. Извинявам се ако се е коментирало, но не открих подобен казус.

# 215
  • София
Да попитам ( и тук) , макар че не знам дали е за тук въпросът ми: Та - До каква сума / или процент от заплатена сума за дограма може да се иска да се възстанови след направена поредна рекламация.   newsm78 Бих искала да са ни реалистични исканията и за това търся съвет. Извинявам се ако се е коментирало, но не открих подобен казус.
След направена поредна рекламация - или пълна подмяна или пълно възстановяване на сумите. После КЗП. Изобщо няма да се занимавам с процентни обезщетения.

Аз ролетни щори не искам. Имахме на апартамента - пусках ги изключително рядко. Тъмно, сумрачно, във виелици тракаха и ме влудяваха -тц, мерси.

В къща рядко се достигат панелните летни горещини, зимите в добре изолирана и остъклена къща не падат екстремно ниско. Някои ги слагат с цел превенция нахлуването в имота, ама ако някой си реши, едните щори няма да го откажат.

# 216
Мислех, че само мен не ме влекат тези външни щори.
Преди пък се чудех кой ли ги харесва.
Аз ползи не виждам за къща.

# 217
  • Перник
Мислех, че само мен не ме влекат тези външни щори.
Преди пък се чудех кой ли ги харесва.
Аз ползи не виждам за къща.

И аз не ги харесвам - къщата заприличва на бункер с пуснатите щори  Naughty

# 218
Златни сте! Благодаря!
В крайна сметка смятаме, че ако заложим на хубава дограма, не си заслужава да слагаме щори. Прозорците са ни големи за да имаме светлина. Предложиха ни KBE 88 с две флоатни и 1 енерджи стъкло, има ли смисъл да се сложи и к- стъкло? Тия дни се замислих за дървена дограма, препоръчайте ми фирма, от която сте доволни. За парното чакам сметките и офертата, оказа се, че по проект на доста места имам заложени само радиатори, вкл. и в складовите помещения. Но в стая с радиатор какво правим лятото newsm78 Отказахме се от подовото на втори етаж, трябвало замазка за целия етаж да се изравни нивото, така, че подовото остава за 1 етаж .

# 219
След направена поредна рекламация - или пълна подмяна или пълно възстановяване на сумите. После КЗП. Изобщо няма да се занимавам с процентни обезщетения.

Те че ги подменят - подменят ги, за това си мисля че не можем да искаме пълно възстановяване на сумата, а само на някаква част. Та за това исках да се допитам ако някой се е сблъсквал с такова проблем да каже поне какъв процент би бил реалистичен.

# 220
lariva , ние разпитахме няколко собственици на къщи с дървена дограма, като за повечето от тях имаше забележки, избрахме тази фирма - КАПО, тогава все още навлизаха в Бг. Заведоха ни в София(аз съм от Пловдив), в къща, на която бяха поставили от техните прозорци, беше наистина това което исках. Вече 6та година дограмата не е мръднала. Да не прозвучи като реклама, но аз съм мега доволна. Имаме апартамент, който е с алуминиева- не може да става никакво сравнение. Тогава обаче те внасяха направо сглобено всичко от Австрия, но говореха че ще отварят завод тук и като нищо качеството може да е останало в историята.

# 221
  • София

Те че ги подменят - подменят ги, за това си мисля че не можем да искаме пълно възстановяване на сумата, а само на някаква част. Та за това исках да се допитам ако някой се е сблъсквал с такова проблем да каже поне какъв процент би бил реалистичен.
Ако споделиш точно какъв е проблема, може всички да поразмишляваме дружно.

# 222
Здравейте! Записвам се да следя темата. Купихме къща за ремонт и на първо място в списъка имаме смяна на дограма, инсталация на парно и подобрения по електрическата инсталация.

# 223
...Утре ще уточняваме отоплението, строителя ни убеждава, че с чилър също сме доволни, а по проект сме с термопомпа, дори не знам още каква е разликата между двете. Коал, честито и на вас, все така по план да вървите, би ли споделила каква е вашата термопомпа?
Здравей, извинявай за закъснението в отговора, но нямам много време и не влизам особено често напоследък. По-назад бях пуснала линк, към тези, които ни направиха термопомпата. http://www.termopompa.com/

Относно външните щори, ние имаме една на западния си прозорец в сегашната къща... Спасява ни лятото от слънцето. Прозореца е голям, западен. Има и навес пред прозореца, но спусне ли се малко слънцето и от към 6 не може да се диша, гледа и т.н. в стаята. А при бури е много по-комфортно. Нашата е алуминиева и не е тропнала и веднъж...
Понякога зимата дори не я вдигам, защото излизаме по тъмно и се прибираме по тъмно. Просто не забелязвам, че е спусната Simple Smile
Планираме на къщата да сложим такива, но ще видим нанасяйки се къде има нужда Simple Smile

# 224
Привет на всички дами и господа. Официално взехме своето разрешително от Общината.
Пийнете с нас шампанско макар и виртуално  Hug

Първа база на връх къща - успешно приключен.   bouquet  bouquet  bouquet
Всички много ми помогнахте със съветир енергията ви е заразяваща.

Сега сме на етап - подбор на строителна фирма или бригада.
Моля, който е доволен от своите да ги препоръча на лични.

Сагата продължава с пълна пара.  bowuu

Общи условия

Активация на акаунт