Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 27

• 80 803
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
  • Русе
dion, много ви е хубав проекта!
Аз не мисля, че вкъщи е схлупено. Май е 2.60 на 55 кв. дневен тракт.
Но е и много светло - има много прозорци.

Който питаше за оцветена мазилка - все е останала поне торба от нея. Прави се много рядък разтвор и се нанася с мече. Всичко светва като ново Laughing

И ние сме така 50-ина кв на 2, 60, даже може и да е 2-3 см по-ниско. Не е схлупено определено. Топлото освен това бяга нагоре, така че мисля, че е безсмислено. Мах бих го направила 2,80м. При майка ми е толкова, даже в малките помещения е кофти.

# 361
Dion, и на мен много ми харесва проекта Ви! Помня преди 2 години как се вълнувах от същото.

Ние сме в застой, заради майстора който чакахме да ни се обади като приключи с ангажимента си, така мина цяла зима  Mr. Green
Тази година сме планирали бавно, но славно да се придвижваме напред  Grinning и се моля да не попадаме на "кадърни" майстори.  Wink

В събота бяхме на къщата и аз правих любимото, рових се в двора  Grinning

Ms.Gorgeous, как е зверо? Рови ли още в двора?   animal037

# 362
  • София
Звяра е командирован на новият обект. Преди седмица нещо стана и клетката взе да се пълни с вода. Стоя волна една седмица в двора и в следствие на това ни чака пребоядисване на половината фасада /решението за мазилката/, имам изкопни ями за нов строеж, няколко готови гробни парцела и закопани 3 буркана туршия. Намерих само единия..... Laughing
Сега се радва на завиден интерес, двукратни двучасови разходки и невероятни нови приятелства с един вълчак и един алабай Laughing
И да ви кажа какво е силата на природата - въпреки Орфея, неколцина оцеляващи взеха, че цъфнаха! Joy

Тази събота и аз правих опити да прекопая лехата с лалетата - оказа се, че всички селскостопански оръдия са изядени от гореописаното ни отроче.

# 363
  • Русе
Тази събота и аз правих опити да прекопая лехата с лалетата - оказа се, че всички селскостопански оръдия са изядени от гореописаното ни отроче.

Joy Joy Joy

Не се стърпях Simple Smile. Нашето рови, но малко. Но аз май не съм му показвала снимката.

# 364
  • София
Виждала съм го, като гледах снимки с полянката Heart Eyes
Моята подлежи на команди, ама "не копай" не вдява. Купих и мега-хипер-дупер здрава изграчка за едри породи с 1 година гаранция. Жалко, че не запазих снимката да ви я покажа на 6-тата минута. На десетата нямаше да я има, така и така беше погълната 1/3-та. Върнаха ми парите Mr. Green

# 365
  • Русе
Хахахах, ние такива неща не купуваме, да не сме луди пари да даваме Simple Smile.
И нашия Шаро не подлежи на команди, само Яж знае. Като са малки цветята трудно сварвам да ги опазвам, но то това ви е познато на всички.

# 366
Жалко, че не запазих снимката да ви я покажа на 6-тата минута. На десетата нямаше да я има, така и така беше погълната 1/3-та. Върнаха ми парите Mr. Green

newsm62 що за звяр сте си взели?! devil

# 367
  • София
Такъв, Разкош!
А, изяде си и къщата....ама стига със спама Blush

# 368
Гретел, а с фугите как се оправихте, за да не цапат повече?
Просто поставихме задължителните лайстни, които майсторите бяха забравили.. Mr. Green

Тъъъъкмо почна да се пречупвам за куче вие ме отрезвите.. Grinning
dion, на мен също много ми харесва проекта ви - функционално и удобно ми се струва, а и фасадата е разчупена и интересна.

# 369
Още нещо да попитам - моят мъж казал на архитекта да вдигне тавана на долния етаж на 3.30м., за да не стане много схлупено голямото помещение (40кв.м). Така го посъветвал негов приятел, който се занимава със строителство. На мен, обаче, ми се вижда страшно високо. Сега ще има да го мисля това.... А пък тази вечер архитекта праща всичко на техника, да започва той да работи. Изобщо... голяма каша.
dion, първо да поздравя за къщата, семпло, разчупено, следва терена, браво!

Не се лъжете за таваните. 40кв съвсем не са толкова много за да изискват 3,30 таван. Оптически високите тавани отнемат от ширината на помещението. Височината "събира" широчината и визуално помещението ще ти се струва по-малко и обратно! Нашата обща част е точно като при вас, ама точно, и порталът, и кухнята, и дневната  Laughing

Ms.Gorgeous,  Joy А точно тези дни усилено си говорим за куче...

Последна редакция: чт, 27 мар 2014, 09:20 от Rени

# 370
  • София
Зависи от кучето. Нашият 3-килограмов "изкашляк" е по-цивилизован дори от мен. Заобикаля локвите, в банята влиза с кеф и по цял ден си чисти козинката на дивана  Mr. Green

Ние приключихме с грубите ремонти и сме се захванали с интериора. Живот, здраве и читави майстори и доставчици и до 8 седмици се нанасяме .. йей  Party
Кажете, моля, 700 лева за врата от масив бук с монтажа добра оферта ли е? И има ли някой, който е слагал дървени первази на гранитогрес, защото имаме такава идея?

В момента дневната ни е 42 квадрата и с тавани 2.60 изглежда просторна. С по-високи и според мен ще е захлупено.

# 371
  • густо майна Филибето
И аз не съм се разписвала отдавна, но иначе присъствам от първата тема за строителството Grinning

Е, ние започнахме. Ноември изляхме основите, февруари се започна в хубавите дни и когато могат да се съберат поне трима души. Изскочи много изгодна оферта за дъб и той замени чама на първия етаж. Нямате си идея как тежи дъбът и колко е твърд! Има още неща за довършване по конструкцията преди да се започне с покрива, но това до тук сборно е отнело не повече от три седмици.

Скрит текст:

Аз се включвам както мога, в разчитането на чертежите, в импрегнирането на материала, в почистването, пробвам се и акъли да давам, но не ме слушат много. Затова  плаша, че няма да подпиша нищо, защото фактически съм надзорника на обекта Grinning.
 Със задоволство мога да кажа, че дървеното строителство е изключително чисто. Една метла и няколко чувала и всичко е Ок.

Като фенове на дървото вече сме се уредили с дървени врати за всички помещения, включително и входна, нови, на смешни цени. На още по-смешни сме купили и нови дървени прозорци за втория етаж.  И паркета от едно продадено училище, е той пък на невероятно смешна цена.

Не мога да не се похваля с вратата на дневната, орехова е. Иска малко реновиране, защото тя не е нова, но в това й е чара:
Скрит текст:

Общо взето финансово нещата вървят кажи речи по план и без ватата си мисля, че ще се вместим в сумата от 25 000 -30 000лв до ключ за 140 кв.м., така че строителките, които са още мечтателки да не се отчайват, баба знае две и двеста Wink

Ще взема най-сетне да си начертая и окончателния вариант за фасадите да покажа, защото съм направила няколко преди да започнем, а сега като всичко ми е ясно, ме мързи да правя реалния. Simple Smile

Сколасах Simple Smile
В кафяво е наличната дограма. Другата и на мен ми е неясна, знам само, че трябва да е голяма.
http://prikachi.com/images/848/7198848k.jpg

От север има един единствен прозорец, и него нямаше да го има, но като се качихме на "плочата" се откри гледка към Альоша,която никой няма да може да ни скрие, такова нещо не бива да се пропуска Wink
Ще се опитаме да докараме визията най-близо до типичната възрожденска пловдивска къща - бяла фасада, сини стенописи (линии, дано се справя), по възможност капаци на прозорците, дървени летви по ъглите.

Последна редакция: чт, 27 мар 2014, 11:37 от Ljuboznatelna

# 372
Ljuboznatelna мога да кажа само WOW !!! smile3501

# 373
  • Перник
Ljuboznatelna мога да кажа само WOW !!! smile3501

Присъединявам се!

# 374
Момичета, ще ме приемете ли в темата, след като внезапно и без много подготовка се сдобих с къща, която е на груб строеж и трябва да се довършва. Никога не съм живяла в къща, не съм и мислела, че ще живея и съм много неориентирана. На първо време трябва да се направи канализацията, тъй като е в село и в тази връзка ми е въпроса - какво мислите за пречиствателни станции Clareco - изпратиха ми оферта за до 6 и до 10 човека, изглеждат прилични, някой с опит или да препоръчате други?
Благодаря предварително и слънчев и усмихнат ден!

Общи условия

Активация на акаунт