Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 27

• 80 666
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
И на апартамента и на къщата сложих врата на Протекта, доволен съм. Цените бяха около 1000 лв за общо взето малко над стандарта, специално на къщата - около 2.40 мисля е висока е около метър широка, с нормален обков, брава на Мотура, падащ праг... Зависи много от обкова, естествено, ако вземете с Аблой ще е друга цената, но качеството им (на вратите)е приемливо за цената. Имат сайт, самата фирма е май пловдивска, имат офис до този на Гевис на Витоша (в Иван Вазов) на 200 м преди  входа на Южния парк, отляво, аз ги намерих случайно на Стройко преди няколко години и поръчах за апартамента, останах доволен и после за къщата си ги потърсих вече специално. Участват обикновено в Стройко, на приземния етаж съм ги виждал няколко пъти вече и имаха 10-15 % отстъпка докато траеше изложението.

# 676
  • София
Аблой определено не си струват. Единият ни го отключиха, а другият - разбиха. Въпреки сертификатите, картите и прочее глупости.

# 677
  • София
Само леко по(дс)казване
Амели, къщата е прекрасна! Чудесно рошава! Simple Smile

# 678
И на апартамента и на къщата сложих врата на Протекта, доволен съм. Цените бяха около 1000 лв...
За тези пари можеш да си вземеш Хьорман /имат промоционални/ - немска с гарантирано качество !

# 679

За тези пари можеш да си вземеш Хьорман /имат промоционални/ - немска с гарантирано качество !

Сложих Хьорман, но гаражна и порта на оградата, на релса, немска е фирмата, моторите са чайна, но определено нямам забележки към качеството, две зими и в най-големия студ няма проблем, това беше по-миналата година, имено на промоция, двете на цена почти на едната. За входни (портални) тогава не съм видял да предлагат. Сега може да имат, ама не ми се сменя вече нищо...

# 680
... За входни (портални) тогава не съм видял да предлагат. Сега може да имат, ама не ми се сменя вече нищо...
Имат, имат.

# 681
  • София
Не знам дали е за тази тема въпросът ми, но все пак: имате ли представа каква е цената на машинна шпакловка и препоръки за фирма newsm78

# 682
Не знам дали е за тази тема въпросът ми, но все пак: имате ли представа каква е цената на машинна шпакловка и препоръки за фирма newsm78
Машинна шпакловка или машинна мазилка ?

# 683
  • София
ми би трябвало да е шпакловка, понеже отдолу е на тухли newsm78

# 684
  • sofia
Щом са голи тухли, говорим за мазилка. Шпакловката е финото след мазилката. Четох някъде, че някакви супер-дупер майстори ги правели наведнъж и двете операции, ама вярно ли е - нямам представа.

# 685
Да се похваля, че и ние започнахме строежа. Миналата неделя дойде багера да изкопае дупката. След това за 5дни направиха основите до кота 0. Сега декофрират и по план трябваше утре багера отново да дойде и да върне пръстта, но не знам дали няма да го отложим, че много дъдж валя тук и е такава кал навсякъде.
Няколко снимки, макар че не знам дали става ясно нещо от тях:
Скрит текст:

# 686
  • Пловдив
Скоро чакам да излезе и нашето разрешение за строеж. Някой да ми препоръча бригада за грубия строеж в Пловдив?

# 687
Здравейте строителки Simple Smile
 Някой да ми препоръчва добър фаянсаджия от Варна също така и за фината шпакловка.  Видях се в чудо с тези майстори.
Благодаря   bouquet

# 688
ми би трябвало да е шпакловка, понеже отдолу е на тухли newsm78
Това което искаш е мазилка, шпакловката е по-финното и се прави след мазилката. Вариантите са два или вароциментова - по здрава и дишаща или гипсова такава, като при гипсовата, ако са ти добри майсторитеи и ако не си много притенциозна можеш да си спестиш шпакловка - става много гладко. При гипсовата обаче стената не диша и не е толкова здрава като вароциментовата. Аз лично на моята къща правих вароциментова. Цената на квадратен метър само труд при полагане с турбозол е около 5 лв. на кв.м. Отделно се заплаща материала. Обикновено се смята цялата квадратура без да се махат отвори за прозорци и врати.

# 689
  • София
Да се похваля, че и ние започнахме строежа. Миналата неделя дойде багера да изкопае дупката. След това за 5дни направиха основите до кота 0. Сега декофрират и по план трябваше утре багера отново да дойде и да върне пръстта, но не знам дали няма да го отложим, че много дъдж валя тук и е такава кал навсякъде.

Dion, Вие достроявате ли нещо или това е отделна къща - виждам много близо до строежа стена май на къща? Това колко квадрата е, ако не е тайна? Питам, защото не мога да си представя нашите 70 кв. колко биха изглеждали?

Общи условия

Активация на акаунт