Ски за начинаещи , търся идеалното място

• 25 376
  • 114
  •   1
Отговори
# 90
Включвам се с надежда, че ще ми се наложи да почерпя инфо от вас. Преди два дни се върнахме от Пампорово, което ми беше първото ски. Качих се на 3-ти и на 5,6-ти вече карах по зелената писта. Ползвах влекче на Малина за да се уча. Дъщеря ни се научи за 1 ден и също кара с нас от Снежанка до Малина. Съпругът ми е карал години наред, но поради липса на време не беше ходил от 15 години, а пък аз къде без него...
 Снегът е изкуствен, има доста заледени места. Но като за първи път много се зарибихме. А и съпругът остана доволен от нас. Предстои да научим малката(тя не беше с нас).
Правим планове да повторим още този сезон, така че ще следя за информация за положението по курортите и по пистите от вас.

# 91
Може ли да споделиш за Пампорово , каква е цената на час за ски учител . Интересува ме за сина ми !

# 92
Сезона е слаб и са склонни на големи намаления. Ние ползвахме за група ученици над 5-6 човека- 10лв. на час. Другаде са свалили дори на 5лв. за група от 18 човека. Официалните цени са към 45лв. на час. Но и зависи. Ако искате за цял ден индивидуално...не знам...Имаше доста групи така- ходеха си целодневно със ски учителя. Може би е най- доброто, но ние нямахме време и възможност.
Ските от 25 ги свалихме на 12 лв. при група(с пазар) Simple Smile

# 93
Благодаря ти   bouquet 10-15 лв. на час е мнооого добра цена  Peace
Ние всъщност ще си местим резервацията за средата на февруари ... с тези летни температури , просто е ужас  Rolling Eyes

# 94
   Мацки, прочетох първите 2 страници от темата и никъде не беше засегнат въпроса, къде на Витоша препоръчвате да караме ски, при положение, че сме напълно начинаещи?

Също, бихте ли препоръчали добро ски училище, на поносими цени; ако е възможно, дайте и координати на някой добър инструктор - търпелив, внимателен и спокоен?  Blush Двама възрастни сме...
На Витоша - Ветровала. Но все още няма сняг там, за съжаление. Ски училищата на Витоша са със сходни цени. На Ветровала работят май само Мачирски.
Също и Офелиите (малко над Ветровала). Според мен даже е по-добра за абсолютно начинаещи. Дано вече и там да става! Не помня толкова да съм чакала сняг като тази зима.

# 95
А какво мислите за Кулиното? Само съм чувала за тази писта, била евтина и става за начинаещи, но не разбрах къде се препоръчва да се спи. Околните хотели, които изнамерих, нещо не ми вдъхнаха доверие. Някой с впечатления?

# 96
  • Разград
Изведнъж нахлувам в темата, но понеже питате за Кулиното, мога да изкажа мнение. Ние бяхме там 2012 г.. Долната писта е подходяща за начинаещи. Синът ми се качи там за първи път на ски. Наистина е доста по - евтино в сравнение с Банско и Добринище дори. Ние нощувахне в Гриин Ууд хотел, който се намира на Пирин голф игрището. На мен лично много ми допадна хотелчето. Разстоянието между пистата и хотела е около 5-6 км. Ако има нещо друго питайте с радост бих била полезна.

# 97
Записвам се да следя коментарите за курортите този сезон. С приятеля ми мислим за 14-ти февруари да отидем на почивка някъде. След като заваля най-накрая сняг, стана ясно, че ще е някъде, където може и да покараме ски. Колебаем се между Пампорово и Добринище. Приемам препоръки  Heart Eyes

# 98
привет,

трябва ми актуална информация за:

1) как се стига с кола до хижа алеко, има ли опция за паркиране и колко струва?
2) има ли сняг на детската писта на алеко?

Simple Smile

мерси!

# 99
  • София
След 11 ч. не пускат по главния път за Алеко (от центъра на Драгалевци се тръгва по една уличка нагоре, в краят й се завива на ляво). Обаче има един лош път покрай Драгалевския манастир, който заобикаля и по него може да се стигне и след 11. НО става само за добре проходими коли. Обикновено има коли в тази посока и лесно се намира. Информацията ми е от миналия уикенд... Горе паркингът е малък, не знам да се заплаща, повечето коли паркират покрай пътя, който поне миналата седмица в най-горната си част не беше опесъчен и беше доста хлъзгав. По-чистия вариант е да се качите с кабинковия лифт... Чух, че е 10 лв отиване и връщане, но тази година не съм го ползвала.
Сняг на Алеко има навсякъде, но е пълно с деца от ски училища.

# 100
Лекси, благодаря  Peace
Да, явно ще се ходи с кабинковия.. а за децата - за съжаление, уикенда е единственото време, когато мога да се кача да карам, т.е. да се уча да карам Simple Smile

# 101
Някои ходил ли е скоро на Узана на ски? Моля да изкаже впечатление

# 102
  • София
А някой с актуална информация за ски писта Говедарци?

# 103
Ски пистата на Говедарци не работи втора година.

# 104
Ако ходите на ски в Пампорово, в никакъв случай не отсядайте в хотел Пампорово. Ужасно разочарована се върнах от там  newsm11

Общи условия

Активация на акаунт