Ски за начинаещи , търся идеалното място

• 25 380
  • 114
  •   1
Отговори
# 75
За ученето на Банско, да споделя опит от предишните две години. Около последната станция на лифта е подходящо да съвсем първоначално обучение, защото е полегато, има детски влек и докато свикне детето, е много подходящо. Събота и неделя и около Коледа обаче е много пренаселено. За т.нар. детска градина на мен не ми хареса, наши приятели си бяха оставили там детето; децата бяха страшно много и стояха основно вътре, имаха съвсем малко занимания по ски навън, нова не знам дали можеш да си го избираш, или за всички е едно и също.
Ние бяхме с много добър учител, тарифи не знам, защото ни е приятел. Първо караха с детето около лифта, като посвикна, ходехме на Чалин валог на паничката. Там пистата е много лека, качвахме се с кола до там и избягвахме лудницата на лифта. След като карахме на тази писта, слизахме по ски пътя, който е страхотен за начинаещи.

Да допълня и за Еко хотел Здравец, защото се споменава в темата - на по-мръсно и неприятно място не съм ходила, впечатленията ми са от преди 2 дни. Храната е единственото хубаво нещо, но на фона на всеобщата мърсотия не искам да си представям в какви ли условия се приготвя.

# 76
  • с/у ОколоМръсТното
Търся място не много далече от София (да не се налага преспиване), където има сняг и не е скъпо... Чудех се как е на Осогово - дали имат машини за изкуствен сняг и дали са открили сезона?

Пробвайте на Боровец.
Моите само там карат. За 50мин. стигаме от нас до пистата (Мартинови бараки).
На сноупарк-а в Осогово има машини за изк. сняг. Гарантирам ти. Но дали са ги пускали и дали е заснежено, не знам. Пистата е много къса и някак не е атрактивна за моите. За начинаещи може би е добра.

Курортен комплекс "СЕМКОВО" е чудесно място за всякакви скиори - начинаещи или напреднали. Има прекрасни местенца за настяняване, цените са нормални. Много приятно и тихо.

кои са тези места?

Тиквичка, приятен престой в Банско. Пълно е с гърци... ври направо, нагли, нахакани и навсякъде.

Последна редакция: пн, 30 дек 2013, 12:46 от Шани

# 77
 За съжаление казват, че и на пистите са същите. Гърците.

# 78
  • Burgas, Bulgaria
Изобщо нямам намерение да стъпвам в Банско ,хотела е по-скоро в Разлог и се моля да има сняг , мъжо иска до Тодорка да се качи , но аз с Палечка не виждам как  newsm78, за това ,няма и да правя опит ,то ако е нормални дете да седи, ОК ,но моето е маймуна ...по скоро към Добринище ще се ориентираме  Mr. Green  от 18.01 съм там , живот и здраве ,ще ви дам инфо после ...

# 79
  • София
Шани, за съжаление не е открит сезона в Осогово. Освен полегатата писта имало и стръмна, за напреднали. Февруари там организират дори Европейска купа по сноуборд.
мадам тиква, в момента в Добринище работи само най-полегатата детска пистичка на изкуствен сняг. Не го дават да вали до края на месеца, но дано не са познали. На Банско работят и големи писти.
Онзи ден се вдигнахме до Боровец. Беше пълна лудница (но до сега е нямало такъв ден казаха местните). Не успяхме да намерим 2-ма треньори, само един и то с голям зор... Голямата каза, че пистите нагоре били с лед, по-лоши от Лалето.
На Семково не съм била, но също съм чувала само добри отзиви - хубави и разнообразни писти, нормални цени..

# 80
  • Sofia
   Мацки, прочетох първите 2 страници от темата и никъде не беше засегнат въпроса, къде на Витоша препоръчвате да караме ски, при положение, че сме напълно начинаещи?

Също, бихте ли препоръчали добро ски училище, на поносими цени; ако е възможно, дайте и координати на някой добър инструктор - търпелив, внимателен и спокоен?  Blush Двама възрастни сме...

# 81
   Мацки, прочетох първите 2 страници от темата и никъде не беше засегнат въпроса, къде на Витоша препоръчвате да караме ски, при положение, че сме напълно начинаещи?

Също, бихте ли препоръчали добро ски училище, на поносими цени; ако е възможно, дайте и координати на някой добър инструктор - търпелив, внимателен и спокоен?  Blush Двама възрастни сме...
На Витоша - Ветровала. Но все още няма сняг там, за съжаление. Ски училищата на Витоша са със сходни цени. На Ветровала работят май само Мачирски.

# 82
  • Sofia
   Принцеса Лея, благодаря!  Simple Smile

А за конкретен учител сещате ли се, който бихте могли да препоръчате?

# 83
Болната ми тема...не съм скиорка, ама другите искат да карат. Запазихме в Добринище, с ваучер, каквото- такова. Тайно се надявам да няма сняг  Mr. Green

Някой спомена Беклемето- когато ние бяхме, работеше само пистата пред хотел Сима, въобще не е за начинаещи- стръмна, страшно много хора, аз не препоръчвам. Иначе хотел Виа Траяна- да, топло, вкусно, там е ОК  Peace

Сега ще се върна да ви дочета. Тръгваме в края на месеца

Хи-хи, прочетох сега,  само детската писта работи, значи има шанс да се включа  Wink

# 84
  • Burgas, Bulgaria
всеки ден гледам прогнозата  Crazy  има шанс ....

# 85
 Тук няма и няма изгледи да има. Лифтаджиите казват след 20-ти.

# 86
  • Burgas, Bulgaria
ти си много груба  Close  Close .... , няма да ти го простя , аз гледам прогнозата ,искаш ли да се хванем на бас и като загубиш ,да ме черпиш едно кафе у Мола  Mr. Green ,на 18-ти ида ...

# 87
 Много скАпо там Simple Smile

# 88
хотела е по-скоро в Разлог и се моля да има сняг
Къде в Разлог? И ние чакаме да завали. Преди Нова година бяхме на Боровец - карахме на Ястребец -изкуственият сняг надхвърли очакванията ми /поне в дните които бяхме/. Но те оттогава не са правили , така че вече сигурно е само лед.

# 89
  • Burgas, Bulgaria
Грийн Ууд е хотела , понеже имам приятелка от Разлог ,тя постоянно ми натяква да не казвам ,че отивам в Банско ,защото е по-скоро около Разлог ....
Гледам прогнозата ,уж го дават да вали ... дано   Praynig Praynig Praynig

Общи условия

Активация на акаунт