Априлче палаво лудува и за празниците се вълнува :)

• 28 845
  • 749
  •   1
Отговори
# 540
  • София
[Аз си позволявам да споделя на мамите, които за първи път ще си имат бебе, някои неща, които купих, а се оказаха напълно излишни. Естествено, всеки си проучва нещата и решава кое в неговото положение ще е добре.
Например, купих цял комплект за леглото на бебето, а се оказа, че ползвахме само чаршафът. Бебетата не е препоръчително да имат каквото и да е било в леглото заради риск от задушаване, а просто трябваше да купш едно качествено чаршафче. Също така, мамите, които мислят да кърмят и да не работят, аз накупих разни шишета, залъгалки, стерилизатори, а се оказа, че нямах нужда от тях. Дъщеря ми мина от гърда на чаша направо. Залъгалка не пожела, както и от шише никога не можа да се научи, защото беше свикнала на гърда само. Другото, за което се сещам дрехи с ципове за бебета, изключително неудобни и непрактични са, всички ги изхвърлих. И последното, за което се сещам, колкото по-рано се свикне детето да спи в чувал, толкова по-лесно ще го възприеме. В предната ми отчетна си спомням, че някои бебета никога не можаха да свикнат с тях, понеже беше по-късно. А те са много удобни, особено през зимата. И най-добрият материал за бебешки дрехи е памук, бамбук и мерино вълна (която не боде).
абсолютно подкрепям мнението ти. С тази разлика, че ако купиш цяло комплектче чаршафи ще ги ползваш на по-късен етап.Simple Smile Така, че няма да са напълно излишни.
Относно бодитата аз мога да препоръчам тези с копченца от пред. Много са удобни и пак такива ще си търся. сигурно и тези със закопчаването отстрани са удобни, но не съм ги ползвала и не мога да споделя личен опит. Но в магазини Бокал имаше голямо разнообразие, на достъпни цени.А какви цветове само....
bobi_e пожелавам ти ситуацита с татко ти да се развие по най-благоприятният начин за теб  и бебо.

# 541
  • Nova Zagora
Найстина е вярно,че емоционалното състояние на майката се отразява и на бебето. Аз много плачех за щяло и нещяло с баткото и сега той прави същото,а аз много се дразня.Сега гледам да съм по позитивна и да прекарвам повече време с приятелите ми който страшно много ме забавляват.

За бодитата ползвах предимно със странично и предно закопчаване и определено е 100 пъти по удобно и лесно.

# 542
благодаря за съветите,ще дам всичко от себе си да се държа на ниво.
за бодита и чаршавчета дори не съм гледала още,може би трябва да се разходя из нашите магазини и да се разсея малко Simple Smile

# 543

Здравей, bobi_e. Майка ми почина пред няколко седмици след тежко боледуване. Разбирам много добре как се чувстваш. Всички много ме пазят покрай това. В името на бебетата трябва да сме силни. Самата аз не очаквах от себе си, че ще успея да намеря толкова сила. Тежки са нещата, обаче не можем да се предадем. И аз супер много се притеснявах с бебето да не стане нещо, как ще му се отрази моя стрес и тъга, но засега и малкото си се бори и е добре според докторите. Не мога да ти кажа да не го мислиш, защото знам, че няма как да стане, но знай че дори да стане най-лошото близките и приятелите ще застанат плътно до теб, а и ние тук във форума!

И още нещо - пазаруването за бебето много разсейва от лоши мисли!

# 544
Момичета, днес минах през един магазин за дрехи за бременни на ул. Солунска, оказа се, че предлагат доста неща - бельо, клинове, чорапогащници, дрехи, които изглеждаха доста добре на фона на масовите торбести дрехи, както и всякакви дрешки и аксесоари за бебета. Видях, че имат магазини и в други големи градове, организират и курсове за бременни.
Ето сайта за повече инфо http://www.izamama.com/index.php?lnk=MDAyMDAwMDAwMDAw
avgust13 Съжалявам за загубата ти   bouquet

Последна редакция: ср, 04 дек 2013, 14:40 от elibeth

# 545
Август съжелявам за загубата ти
Много тежко наистина не мога  да си представя
Боби бъди силна
Някои неща не зависят от нас
Трябва да сме добре заради баща ти да му даваш сила и заради бебо
Прегръдки

# 546
avgust ,съжалявам много ,колкото и да е тъжно ,историята ти ми дава кураж!желая ти ужасно много сили и хубави моменти след случилото се!
благодаря и на другите жени,трябвало е да пиша по-рано за това тук,тъй като пазих всички кофти емоции за себе си.хубаво е като видиш подкрепа и от други хора.
дано всичко бъде наред

# 547
  • София
Гледах ги тези само, че в Скай сити мол-а.Обаче ми се сториха дооста скъпички. Тамън си харесах едни мекички джинси и като видях цената  #Crazy Бяха близо 200лв. Вярно Esprit, ама това не ме интересуваше толкова.

# 548
Да си призная честно - не гледах цени, защото минах като бързия влак, влязох за да видя какво предлагат. Поинтересувах се само от коланите за бременни, приятелка ме беше помолила ако видя някъде да й кажа - бяха по 69 лв., което нямам идея как е като цена. Следващият път ще разгледам по-подробно и ще пиша  Wink

# 549
avgust13, съжалявам за загуба ти! bobi_e - бъди силна, не се отчайвай, животът е толкова непредвидим, мисли за хубавата страна на нещата.
Момичета, моля за съвет от вас. Миналия понеделник имах болка в ляво над хълбока за около 15мин, не беше нещо нетърпимо, но все пак болка. Споделих за нея с док.тя предположи, че може да са бъбреци и ми даде направление за нефролог. Пуснахме ПКК, стерилна урина и микробиология, последните две са ок, но в кръвнта картина имам няколко завишени показателя:

Изследване           Резултат            Мярка     ДГ        ГГ
        Левкоцити (WBC)   13,5   10^9/l   3,5   10,5
        Моноцити #       0,9             10^9/l     0,1   0,8
        Гранулоцити(Gran) #   9,9   10^9/l   1,5   6,5
        Гранулоцити(Gran) %   73,4   %   50   70
        MCV                               96,3    Fl   80            96
        MCH                              32,6   Pg   27   32
        СУЕ                              56   mm/h   2   15
Според наблюдаващата ме гинеколожка тези показатели с в горната граница за бременни и не са притеснителни.
На ултра звука нефрологът видя, че бъбереците са ок, изследванията също, но въпреки това в амб.лист от прегледа написа "съмнения за възпаление на левия бъбрек". Изписа ми антибиотик Zinnat 500 за 5 дни и настоява да го пия, наговори ми странни неща - да не съм чакала да започна да уринирам кръв и да припадам по улиците и т.н. Много съм объркана - от една страна не виждам смисъл да пия АБ при условие, че се чувствам ок, изследванията са ми ок, а док.има само съмнения. От друга страна се притеснявам отказът ми да не навреди на бебето...
Какво бихте ме посъветвали? Да ги пия ли тези хапчета или да забравя за тях?

# 550
Благодаря на всички за топлото отношение и думи. И аз не писах по-рано, защото периодът беше тежък и не исках да ви натоварвам. Съветът за всички минаващи през кофти ситуации е да се разсейват с мисли за бебетата - пазаруване, подреждане на стая, подготовка за момента и така. Приятелите също помагат.

Относно дрешките, съм се насочила към тези с предно и странично закопчаване, но още не съм купувала много неща. Покрай празниците като има повече време мисля да мина през Mothercare, Пакостник и Дундьо и да взема някои неща, които съм набелязала от сайтовете.

# 551
  • в 1001-та нощ
mia_ria, не са ОК изследванията, според мен е уместно да се довериш на преценката на лекаря  Peace

# 552
  • Пловдив
Днес ходих на лекар , водих и дребния с мен да види на телевизорчето бебето  Laughing . Всичко е ок , върви напред и пак потвърдиха че е момиченце  Heart Eyes . Ходих преди това и до лаборатория да си пусна изследване да видя дали имам антитела към варицела, защото съм карала една шарка , но в картона ми не пише коя, родителите ми не са сигурни коя и ми казаха 53лв. и се чакало 16 дни за да било сигурно , а аз си мислех както и доки каза за "анти VZV Im G - говори за носителство и прекарана инфекция. Остава доживот" , та или ще сменя лабораторията или пак ще се върна в тази само за това изследване.
mia_ria и аз мисля че не са ок изследванията и по точно да се аргументирам , завишени са ти левкоцитите, а суе-то е много завишено, това доколкото знам(не съм лекар, покрай изследвания и боледувания на сина ми ги знам тези неща) показва инфекция. но пак каязвам не съм лекар. Прецени си , довери се на лекаря или потърси и друго мнение за да си сигурна.

# 553
  • в 1001-та нощ
Времето, за което излизат резултатите зависи от това по какъв метод се правят  Peace Провери другаде  Peace

# 554
  • London
Предлагайте някакви имена бе хора! Разбирате ли, че нищичко не ми харесва. Crazy Майка ми изплува с Ахил, Аполон реве оттам Атила, а аз нямам никакво предложение. hahaha На последното се чудя как ще му викаме съкратено. newsm78 Иначе с фамилията завършваща на ''ски'' си е бомба в комбинация, но за галено нищо не ми идва наум освен Тили, което ми е леко странно. Crazy Ако се сетите редки имена на войни давайте насам, защото Аполон на всичко друго вика ''гейско''. ooooh! ooooh!

От мен една снимчица с декемврийски полъх. Да се изфукам с новите чорапки. Joy
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт