Априлче палаво лудува и за празниците се вълнува :)

• 28 833
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
Аз съм се спряла на няколко модела на HAUK  комбинирани 3 в 1, добро качество и на достъпни цени.Имам и няколко приятелки,които ми препоръчаха марката.Едната даже съм я виждала ,удобна е ,лека и се сгъва лесно,хубава материя,която се сваля и пере лесно.Коша зимния и летния са с възможност за обръщане към теб и с/у теб ...
Гледах и Peg Perego , но  Shocked цените са им високи ....ако някоя от бабите се изръси повечко,може и да се прежаля  Laughing.

# 601
Dzverr, аз имам Bugaboo cameleon, много съм доволна от нея. Избута сина ми къмто 2 години и е като нова. Много лека, маневрена, може да се управлява с 1 ръка, има опция да се кара по пясък, лесно се сменя коша да е по посока на движението/с гръб към слънцето и т.н. Ще си я ползвам и за това бебе и има капацитет да избута още няколко:)

Приятели имат Stokke и ме разубедиха за нея. Прекрасна количка е, много удобна, защото бебето е високо и не се налага да се навеждаш, но за нашите улици не е добър избор. Заради единичната дръжка маневрира по-трудно при дупки и при слизане от тротоар - смисъл трябва усилие и сила.

Нямам впечатления от третата количка:)

# 602
Здравейте:) Аз продължавам с въпросите. Имате ли проблеми с разширени вени? И какво използвате за тях? Днес забелязах, че вените на десния ми крак в областта на сгъвката на  коляното доста са започнали да се виждат:( и се притеснявам да не се задълбочи положението с напредването на бременността.

Последна редакция: пт, 06 дек 2013, 14:58 от BettyBoop

# 603
  • в 1001-та нощ
Аз имам повърхностно вени, но с първата бременност - до края и след това нямай проблем, както и сега - до момента.

На моя приятелка й предписаха - специални чорапи/чоропогащи, но е хубаво лекар да види и да каже  Peace

# 604
Много се радвам за хубавите резултати от ехокардиографията Simple Smile На нас ни предстои другата седмица и нямам търпение вече да идва прегледа, за да се успокоя....

Име за момиченце със С - любимо ми е Симона, макар и малко по-разпространено напоследък.

За спането с бебето - имах абсолютно същите притеснения. Първите 2-3 месеца си спеше отделно, но като порасна малко и като започнаха зъбките и нощното сучене - си го взехме при нас. Много ми помогна една книга - Изкуството да бъдеш родител. Там е описано как спането до мама действа положително на цялата психика на бебето, как двамата дишат едновременно, пулсът им се уеднаквява, как през нощта бебето докосва мама и се успокоява, а иначе би се събудило и т.н....Майките наистина са свърх чувствителни и усещат и най-малките неща, за бащите не съм толкова сигурна, затова тогава спях между двамата, сега вече както дойде Joy

Моите колички са Jane Moom и Cybex Callisto, определено втората ми харесва повече и ще си карам с нея, само кош за кола трябва да й купим. Първата ми е тежка, обемна, мисля да я продавам.

# 605
Dzverr, и аз да изкажа мнение за количките  Grinning. Не съм ползвала нито една от тях, но съм влюбена в Бугабу! Стокке е прекрасна марка и всичките им продукти са много хубави, но що се отнася до количките бих заложила изцяло на Бугабу, заради многофункционалността им. Ако може да ми кажеш в БГ каква им е цената или да ми дадеш линк с инфо, ще съм благодарна.  За последната марка, която си дала нямам наблюдения, но спрямо всяка една количка, която съм видяла за последните три години Бугабу си ми остава фаворит   Simple Smile

# 606
  • Пловдив
BettyBoop  аз съм с разширени вени на единия крак. С първата бременност ставаха по големи, с напредването на бременността стават по големи, за операция моите, но не ми дадаоха гаранция че при втора бременност няма да се появят пак, затова и изчаках. Ще ги оперирам живот и здраве.
Знам че при раждане нормално препоръчват носене на чорапи - тези специалните аластични при самото раждане , както и през цялата бременност- сутрин преди да станеш от леглото слагаш, вечер махаш.
Аз не съм носила, не са мен тия неща, немога да ги трая, а и първата ми бременност беше през лятото как ли пък не чорапи на жегата...

# 607
О, на мен фаворита за количка ми е bugaboo buffalo. Но толкова пари не мога да прежаля. Като знам, че баткото почти не използва количката си... Често го носех в слинг, а и той проходи на 10 месеца. Така че бързо бързо му продадох количката.
bugaboo май не продават в България. Набелязала съм да проверя X-lander xMove.

# 608
Момичета, благодаря за отговорите. Моите май също са повърхностно- просто кожата ми е тънка и по принцип си прозират разни вени, но сега май са в повече. Ще взема да питам гинеколога си засега, ако се влошат нещата- при съдов хирург:)
Аз още нищо не съм купила за бебка, а имам огромно желание. Чакахме я дълго и сега от страх не мога да се отпусна да пазарувам. Все пак мисля по празниците да огледам магазините.
Джул, чак сега видях, че имаш вече резултати от амниото. Много се радвам, че всичко е наред  bouquet

Последна редакция: пт, 06 дек 2013, 17:19 от BettyBoop

# 609
Здравейте мами!
 newsm38  ura  party006 bdbaloni
Почерпете се за здравето на моята принцеца, днес има и имен и рожден ден Simple Smile
Тичам сега да доприготвям трапезата и да пълня шарана...
Честит празник на всички, които празнуват днес!

# 610
  • София
veselkapetkova, да ви е жива и здрава Николета! Само да ви радва:) Весело празнуване!

# 611
Здравейте мами!
 newsm38  ura  party006 bdbaloni
Почерпете се за здравето на моята принцеца, днес има и имен и рожден ден Simple Smile
Тичам сега да доприготвям трапезата и да пълня шарана...
Честит празник на всички, които празнуват днес!

Да ви е жива и здрава!  Heart Eyes

Радвам се и за добрите новини от амниото на jul_j!

Аз съм с контракции, търпях 3 дни, но станаха болезнени и отидох до лекарката. Разбира се съм на магнезий и но шпа и пазя дивана. Притесних се доста да си призная... Rolling Eyes

За количките- още гледаме и ние. Полезни са ми коментарите ви.

Дамите, които сте в болничен, прекъсвате ли си го и после кой ви издава новия? Положението при мен се усложни и не знам дали да си продължавам сега болничния, дали да ходя на работа другата седмица и дали ще мога да работя до края , ако продължава така.

# 612
Дамите, които сте в болничен, прекъсвате ли си го и после кой ви издава новия? Положението при мен се усложни и не знам дали да си продължавам сега болничния, дали да ходя на работа другата седмица и дали ще мога да работя до края , ако продължава така.
[/quote]

Аз съм от 2 месеца в болничен. Не съм го прекъсвала, защото ми казаха че после се отразява на майчинството - ако съм излизала да е без прекъсване. Не знам колко е вярно, но положението на моята работа изобщо не пасва на бременна жена, така че не съм си и мислила да се връщам. Иначе първия път гинекологът ме вкара за 3 дни в болница (точно защото исках да не работя повече) и от там ми издадоха болничния, а всеки следващ ще го издава гинеколога. Дано съм помогнала  Simple Smile

# 613
veselkapetkova, да ти е жива и здрава дъщеричката.
За болничните задължително ли е влизането в болница? Мисля да помоля док да си взема болнични от началото на януари, но ми се ще да пропусна тази част с болниците.

# 614
veselkapetkova, да ти е жива и здрава дъщеричката.
За болничните задължително ли е влизането в болница? Мисля да помоля док да си взема болнични от началото на януари, но ми се ще да пропусна тази част с болниците.

Ами аз като отидох в болницата и ме питаха ще лежиш или искаш само болничен (само да се водя, че съм лежала). Но аз имах леко кървене и решех да остана. Но това беше частна болница, не знам как стоят нещата за държавна.

Общи условия

Активация на акаунт