Всичко за 175 ОДЗ

• 26 744
  • 148
  •   1
Отговори
# 120
И 1Б група винаги са навън като ходя да го взимам - всеки ден различно 16.20-17.30. Всички деца са със шапки и учителката единия ден изрично ме помоли да донеса шапка, защото я бях забравила.

Между другото аз имам идея като се съберем на родителската среща вече по групи да дам предложение да съберем пари и да купим един от големите тежки чадъри с голям диаметър и да го сложим на нашата площадка (всяка група си има персонална площадка, което много ми харесва). Това доста ще облекчи жегата, че то направо си е нетърпимо.

Родителските срещи по групи ще се провеждат септември, така че реално тогава вече няма да има нужда от чадъри. Евентуално за другата година.

# 121
Тази сутрин като влязохме имаше групика ревящи деца, учителката каза че са нови, аз реших да не го вкарвам там и му обух пантофите пред стълбите. Той само погледна към тях и каза: хм бебета, защо реват? (Те бяха доста по-големи от него)
После се обърна към г-жа Иванова и и каза че си носи книжка с динозаври да четат, пита какво има за закуска и замина хич не ги отрази. Вече втори ден като го вземам ми казва"мамо много обичам новата си градинка" , днес ми каза каза пак колко хубаво готвели лелките, голям майтап да чуя такова нещо от устата на злоядко като него

Не се обиждам той наистина в момента е като бебенце - вечер като го взема иска само да се гушкаме и гледа въобще да не ме изпусне от поглед и само вика Мамо къде си ела тук при мен да си играем, ела да се гушкаме и т.н. Явно му доста стреса на детенцето

# 122
Тази сутрин като влязохме имаше групика ревящи деца, учителката каза че са нови, аз реших да не го вкарвам там и му обух пантофите пред стълбите. Той само погледна към тях и каза: хм бебета, защо реват? (Те бяха доста по-големи от него)
После се обърна към г-жа Иванова и и каза че си носи книжка с динозаври да четат, пита какво има за закуска и замина хич не ги отрази. Вече втори ден като го вземам ми казва"мамо много обичам новата си градинка" , днес ми каза каза пак колко хубаво готвели лелките, голям майтап да чуя такова нещо от устата на злоядко като него

Не се обиждам той наистина в момента е като бебенце - вечер като го взема иска само да се гушкаме и гледа въобще да не ме изпусне от поглед и само вика Мамо къде си ела тук при мен да си играем, ела да се гушкаме и т.н. Явно му доста стреса на детенцето

# 123
 Simple Smile Моето дете е още малко, но сме кандидати за тази детска градина.Живеем от другата страна на улицата.
Сутринта си разхождах кученцата и забелязах, че вече работи градината Simple Smile
Децата бяха навън около една масичка и пиеха сокчета, после госпожата им бършеше муцките едно по едно Simple Smile не знам коя групичка беше, но бяха много сладки и послушни.Може би бяха най-малките.
Имаше 2 жени отвън с тях.Така, че мами спокойно, децата са били на въздух Simple Smile

# 124
И 1Б група винаги са навън като ходя да го взимам - всеки ден различно 16.20-17.30. Всички деца са със шапки и учителката единия ден изрично ме помоли да донеса шапка, защото я бях забравила.

Между другото аз имам идея като се съберем на родителската среща вече по групи да дам предложение да съберем пари и да купим един от големите тежки чадъри с голям диаметър и да го сложим на нашата площадка (всяка група си има персонална площадка, което много ми харесва). Това доста ще облекчи жегата, че то направо си е нетърпимо.

Родителските срещи по групи ще се провеждат септември, така че реално тогава вече няма да има нужда от чадъри. Евентуално за другата година.

Между другото съм забелязала че повечето детски площадки по кварталите и парковете са направени на открито и без никаква сянка , а също и повечето общински детски градини са с големи площадки и дворове без дървета и сянка. Не знам защо  е така, но сигурно има някакво обяснение или изискване не знам, предвид последните събития с паднали и сцепени дървета, а огромните чадъри са не по-малко опасни при силен вятър и буря, ние имаме такав в двора и при буря повечето пъти го събираме за да не падне..

# 125
  • София

Подозирам, че и моето момче ще е точно така. Ще трябва да се въоръжим с много търпение и здрави нерви, за да преминем успешно през този период. Най-важното, което трябва да си повтаряме е, че е временно състояние и ще отмине. Аз съм го преживяла вече с голямото ми дете и знам, че е така. Но явно съм била млада и не съм се притеснявала толкова.

# 126
  • София
Между другото съм забелязала че повечето детски площадки по кварталите и парковете са направени на открито и без никаква сянка , а също и повечето общински детски градини са с големи площадки и дворове без дървета и сянка. Не знам защо  е така, но сигурно има някакво обяснение или изискване не знам, предвид последните събития с паднали и сцепени дървета, а огромните чадъри са не по-малко опасни при силен вятър и буря, ние имаме такав в двора и при буря повечето пъти го събираме за да не падне..

Според мен това по-скоро важи за новите градини. Всички по-стари са с огромни дървета и хубавя сянка. По-скоро за нашата градина е трябвало всичко да изринат, да не говорим, че самият квартал там е един...не много зелен ..

Това с липсата на сянка ще е проблем още месец -два. През есента и зимата е хубаво, че няма сянка, че да могат дечицата да посъбират оскъдното слънце. За догодина задължително обаче трябва да организираме някакво решение било то чадър или пък може някакъв навес да се изгради.

# 127
  • София
На големите чадъри хубавото е че могат да се приберат, все пак децата при буря едва ли ще са навън, така че не ме притеснява че може да се ударят. Би могло и някаква шатра да се опъне над пейката, абе начини има много, но на мен идеята с чадърите ми харесва повече защото зимата наистина може да се махнат и децата да се наслаждават на слънцето.

Миналата седмица ходих в градината на племенника ми - има много дървета, но само около оградата, реално около местата за игра - нищо. И са си накупили ей такива чадъри и си ги местят според слънцето - видях поне 5-6 такива.

П.П Аз също много се притеснявам за бебето наесен. ТОй трябва да е първа яслена група. Проблема е че е адски привързан към мен, за разлика от брат си, който беше свикнал с много хора около него и не страдаше много за мен като тръгна на ясла. А бебето е абсолютна лепка, само да го оставя на майка ми за 1ч и почва да реве и виси само на вратата да ме чака. Та за него са ми големите притеснения  Cry

# 128
  • София
Искам да ви поканя в една затворена ФБ група, където може да си обасъждаме на воля каквото ни скимне относно градината. За съжаление се оказа че онази страница във ФБ е страница а не група и някой като пише коментар той някак си остава скрит и не се вижда. Доста тъпо, затова направих групата, Заповядайте https://www.facebook.com/groups/811550522210905/

# 129
Здравейте, а някой може ли да сподели впечатления от ясленските групи? Благодаря:)

# 130
Здравейте мамита. Да попитам  дали знаете дали е възможна размяна - ние сме приети във втора група ясла в Студ.град, обаче живея точно срещу 175 ОДЗ и се чудех дали има някои родители, на които ще им е по-удобно да водят детето си в Студ. град и по някакъв начин да направим размяна? Просто, защото си мисля, че е възможно някой да е желал повече ясла в Студ. град, а да не е класиран там.

# 131
  • София
Привет,
искам само да кажа че всички, които са ми пратили рикуести за добавяне във ФБ са вече добавени, просто последните дни нямах достъп до интернет, а през телефона не става.

# 132
Здравейте! Моят син е набор 2013 и сме записани в първа яслена група. Едва днес видях на сайта , че е имало родителска среща, и съм много разочарована, защото  никой не ни уведоми по телефона за това.ако някой има представа какви са изискванията към най- малките ще се радвам да ги сподели. Аз в понеделник ще звънна на директорката, но като чета по коментарите колко отговаря на телефона май ще е най- добре да отида на място.

# 133
  • София
На мен ми отговаря винаги, дори в неделя съм и звъняла, но наистина е по-добре да се отиде на място

# 134
Здравейте,

и аз искам да попитам за замяна, имам близначки набор 2011г, записани са в 11 КОРАБЧЕ - кв. Лозенец, ул. Кораб планина,
175 ОДЗ ни е по близо и по удобно, и бихме желали да бъдат записани там.

Общи условия

Активация на акаунт