Всичко за 175 ОДЗ

• 26 744
  • 148
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте,може и скоро да е- видях в jobs.bg обяви за учителки и мед.сестри за 175 ОДЗ(на около 2 седмици вече)- явно сега набират персонал.

# 31
Здравейте! Радвам се, че има такава тема, ще следя Wink Ако сега набират персонал, значи е приключил конкурса и май месец е доста реалистичен срок! При мен също не искаха да кажат кога, а слухове имаше всякакви Simple Smile

# 32
Да при последния разговор с директорката каза, че набират персонал и че в момента се правили проби за газ, издавали се разрешителни и др.такива. Също ми каза, че няма вече майстори в градината.
Преди 4 дни ходих до градината, изглежда готова. Площадката изглежда мъничка и понеже е нова лятото ще е доста слънчева. В близост има 2 строежа Sad

# 33
Здравейте, пак говорих с директорката. Днес ще ходи в градината с надзорния съвет, за да видят какви още пропуски има за корекция. Вече оптимистичния й вариант стана юни месец. По-рано няма да е.

# 34
 Е това не е нормално вече  #Crazy #Crazy #Crazy
Аз от няколко дена се опитвам да се добера до информация чрез формата за обратна връзка в ИСОДЗ, обаче все уклончиви отговори....Вие питате ли там?

# 35
  • София
Е това не е нормално вече  #Crazy #Crazy #Crazy
Аз от няколко дена се опитвам да се добера до информация чрез формата за обратна връзка в ИСОДЗ, обаче все уклончиви отговори....Вие питате ли там?

Интересно за какво бързаха, пак да питам аз, така ме гложди това... То юни месец си е направо следващата учебна година, а и дали ще е юни е отделен въпрос..  #2gunfire

Аз през ИСОДЗ не съм пробвала да питам, ни писах на мейла на градината преди седмица - още нямам отговор..

# 36
# 37

На мен не ми отваря нищо, какво е това?

# 38
  • София
и аз това исках да питам

# 39
Това е отговор на Район Лозенец на запитване за 175 одз

https://www.facebook.com/SOLozenets?fref=nf

Я да видим на този линк ще успеете ли да видите нещо

# 40
Отваря страницата на СО Лозенец, ама какво да гледам там? По-лесно е да копираш отговора направо.

# 41
Това е, което пише на страницата

ina Mitova‎Район Лозенец Столична Община
22 април в 17:03 · Редактирано ·

Здравейте!

Бих искала да попитам кога предстои да се открие новата детска градина 175 ОДЗ в квартал Витоша? При записването на децата, което беше декември месец, се подаде информация, че ще бъде отворена най-късно края на март (ако не се лъжа това е и официалния пусков срок). Вече сме края на април и няма никакво движение по въпроса.
И междувременно отворих сайта на детските градини и там тече една анкета, в която има въпрос дали детето ми ,което е записано във въпросното 175 ОДЗ, наистина го посещава. Да си призная, затруднявам се с попълването й. Искрено се надявам да дадете светлина по случая, защото леко почвам да се изнервям, а и не само аз, много сме. И се надявам да не решите да отворите детската градина септември месец, почвате доста да се заигравете с търпението на хората.

Svetla Tsvetkova Искам да се присъединя към запитването. Моля за някаква яснота кога приблизително се очаква откриването ѝ и тръгването на децата на градина за да можем да планираме човек, който да помага за отглеждането. В случая на дъщеря ми - тя си посещаваше вече д...Вижте още
    23 април в 09:31
    Район Лозенец Столична Община Здравейте,
    За съжаление не можем да се ангажираме с точна дата за откриване на ОДЗ 175. Можем да ви дадем информация за състоянието на обекта и за работите които се извършват към момента. Предстои въвеждане в експлоатация на външната електро връзка. Канал, водопровод и газ са пуснати и в момента се извършват необходимите тестове. Извършва се и оценка за ефективността и безопасността на детските съоръжения и се отстраняват някой дребни забележки по довършителните работи.
    Друга основна причина за забавянето е, че няма влязло в сила решение за избор на изпълнител на обществената поръчка по обзавеждане на ОДЗ 175. За съжаление тече процедура по обжалване на поръчката от отстранен участник, което означава, че не може да се пристъпи към сключване на договор с избрания изпълнител до окончателно произнасяне на Върховния административен съд по тази жалба.
    Можем да Ви уверим, че от страна на район „Лозенец” са взети всички необходими мерки за по-бързото откриване на ОДЗ 175, но и, че няма да се правят компромиси с качеството на обекта или безопасността на децата, нито са възможни действия, които противоречат на законодателството.
    Надяваме се на Вашето разбиране и благодарим за търпението!
    23 април в 10:33
    Kalina Mitova То благодарение на нашето търпение се случват такива безумни неща в милата ни Родина. Всички в управлението търсят оправдания , а не намират начин да си свършат работата. Не мога да разбера как пък не можахте да създадете нормални условия да отглеждаме деца. Нито училище има , нито детска градина в квартала. Голямото ми дете трябва да е първолак и аз ходя от 9 квартала в десетия , за да го запиша на училище.
    23 април в 18:01
    Kalina Mitova и ще си позволя да постна две статии и вие си помислете кой какво прави и какво НЕ ПРАВИ
    http://sofia.dir.bg/news.php?id=13329151
    http://www.sofia.bg/pressecentre/press.asp?open=10...
    Откриват нова детска градина в ”Лозенец” наесен
    sofia.dir.bg
    Детска градина за 140 деца в местността
    23 април в 18:04
    Kalina Mitova http://www.sofia.bg/pressecentre/press.asp?open=10...
    Виртуален пресцентър
    www.sofia.bg
    23 април в 18:05
    Kalina Mitova Гръмки изказвания, ще се пусне предсрочно, интервюта, медии, гласност. Защо сега не застанете пред нас, родителите , и не кажете кога ще я отворите или тихомълком, докато се питаме какво става ще си мине една година! НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ?!
    23 април в 18:10 · Променено · 1

# 42
Благодаря за поста. Аз така и не го видях на страницата им, но... Какво да каже човек, "супер". Явно ще стигнем до частни ясли, защото е видно, че на държавицата ни не може да се разчита. Това е абсурдно, общината да дава разрешителни за общинско заведение пет месеца. Не знам какво дума да използвма за това нещо. Нали градината е на държавата, защо тогава не си издаде нужните разрешителни в срок?????

# 43
  • София
Благодаря за поста. Аз така и не го видях на страницата им, но... Какво да каже човек, "супер". Явно ще стигнем до частни ясли, защото е видно, че на държавицата ни не може да се разчита. Това е абсурдно, общината да дава разрешителни за общинско заведение пет месеца. Не знам какво дума да използвма за това нещо. Нали градината е на държавата, защо тогава не си издаде нужните разрешителни в срок?????

Бясна съм! То ние сме в частна градина, проблемът е, че вместо да чакам да отворят тази, можеше вече да сме взлезли в друга! Само че сега, на всичкото отгоре, вече няма места (ние ще сме втора група) и не можем да ползваме точките за първо желание!  #Cussing out Писна ми от простотии! Ама дайте да запишем децата септември да тръгнат след 1 година, а родителите да се оправят. Най-много ме е яд за това, че ние ако не питаме, никой няма да дойде да ни каже, че ще се отложи забавянето с около 6 месеца!  #2gunfire А ние попски ще си плащаме за частна, щото и без това се "чудим" къде да си дадем "многото" пари!

# 44
Аз да попитам какво междувременно правите с децата. Кой ги гледа и знаете ли за детско клубче, занималня в района, в което мога да оставям детето поне за половин ден?
Дъщеря ми ще стане скоро на 4,а освен за нея се грижа и за бебе и ми е много трудно,а тя умира от скука. Намерих много приятно място - арт студио Лала, но още не са събрали достатъчно деца за занималня. Посетихме обаче рисуването и йогата и страшно й хареса, но те са само вечер,а аз търся нещо за през деня. Ако имате идеи за дейности за децата за лятото моля споделете. Пък дано отворят градината до есента.

Общи условия

Активация на акаунт