Всичко за 175 ОДЗ

• 26 765
  • 148
  •   1
Отговори
# 45
Една приятелка ми каза, че в комплекса Сите Жарден имало половин дневна занималня.

И аз имам малко бебе, а големия ми е на 2 и половина и скучаеше по цял ден. От няколко дена е на частна градина. Sad Дано скоро я отворят, че не ми се ще да стои много време там.

# 46
здравейте,

ние сме записани още на 22.11.2013 г. когато обявиха свободните места за 175 ОДЗ тогава директорката каза че ще я отворят до няколко месеца евентуално февруари март 2014 г., но до ден днешен още не е готова, дори не е обзаведена отвътре имало проблем с изпълнителя на поръчката или конкурса нещо такова.

# 47
Писала съм много пъти във формата за обратна връзка докога ще чакаме, и получавам само уклончиви отговори че има още довършителни работи  и няма да правят компромис със сигурността и безопастността на децата, но няма да е преди септември 2014 г. а не знам дали и тогава ще я отворят. По една телевизия зам кмета по образованието Чобанов дори говореше за края на годината, аз тогава побеснях и се обадих в ефир защо тогава ни излъгаха и ни накараха да се запишем там и да си загубим точките, вместо да пробваме на други места. А и Фандъкова слушах по друга телевизия пак че до края на годината ще отворят нови детски градини. Вече не вярвам на никого и спрях да се надявам че ще е скоро. Ние чакаме толкова време за детска градина, синът ми е на 4 години и 3 месеца и не е ходил нито на ясла, нито на градина, скучаеме вкъщи аз си го гледам защото никой от нашите баби и дядовци не желае да ни отмени за да мога аз да работя. Всичко вече е толкова сложно при нас, не знам загубих надежда че някога пак ще работя, а имам 12 години непрекъснат трудов стаж преди да родя...

# 48
Досега не съм пробвала да го давам на детски клубове или частна градина тъй като само мъжът ми работи и за нас е невъзможно, пък и никой не ни помага по никакъв начин. Но още повече се притеснявам как ще стане адаптацията му в градината / дай боже когато я отворят някой ден / защото откакто се е родил той е само с мен и не е свикнал да остава с други хора за по-дълго време, а и как ще свикне там на режима. По принцип синът ми е доста буен и палав, жизнен и не се спира по цял ден не знам как ще свикне да седи на едно място и да слуша там... Притеснено ми е доста, но нека първо да видим кога изобшо ще я отворят тази прословута 175 ОДЗ

# 49
Току що видях  в системата за графика за работа на детските градини през летния сезон и за район Лозенец за 175 ОДЗ пише за месец юли - ще работи след въвеждане в експлоатация , а за месец август - ще работи. Да видим колко ще излезе вярно ..

# 50
Занималнята в Сите Жарден не е почнала (арт студио Лала), чакат да се съберат 5 деца за група сутрин и следобед, точно за нея писах в предния ми пост. Имало в момента доста питащи. Иначе за мамите, които не са давали децата си досега на градина - особено по-големичките - горещо препоръчвам детско клубче или полудневна занималня предварително, за да свикнат децата.

Точно тази, за която говоря е много удобна от гледна точка на това, че е с големи прозорци, родителя може да остане с детето малко вътре и после да поседи отвън(има пейки и пързалка), а детето вътре да си играе. А и да остане само за няколко часа само. Така прехода към детската градина после е много по плавен, защото детето ще е свикнало вече да се заиграва само с другите деца без мама.
Ние в момента посещаваме някои от допълнителните занимания там - йога, рисуване, но ми трябва нещо за през деня.

Моето дете посещаваше градина през два квартала. След като ни приеха в 175то ОДЗ я отписаха автоматично от другата градина и така вече цяла година се гледаме  ooooh! Crazy Че и бях с новородено  ooooh! ooooh!

# 51
Доколкото разбрах, докато не оправят инфраструктурата около градината, няма да започне да работи. А това се предвижда да стане април-май 2015. Информация от директорката, получена предната седмица.

# 52
Аз имам уверение от директорката от миналата седмица, че ще е отворила до Септември,а дори и по-рано:)

# 53
А на мен ми каза, че съседните кооперации съдят общината, заради това, че не е предвидила паркоместа за родителите, които ще оставят децата си в градината и поради това и без това тясната улица ще бъде абсолютно задръстена. Докато проблема не бъде решен, нямало да заработи градината.

# 54
Днес разговарях с директората. Каза, че до 01.07 със сигурност ще са започнали. На всички служители, които са наети на работа там, но работят на друго място в момента, са им казали да си пускат предизвестията, за да може до месец да са свободни.
Звучи обнадеждаващо, да видим....

# 55
Днес разговарях с директората. Каза, че до 01.07 със сигурност ще са започнали. На всички служители, които са наети на работа там, но работят на друго място в момента, са им казали да си пускат предизвестията, за да може до месец да са свободни.
Звучи обнадеждаващо, да видим....

Дано Praynig

Скрит текст:
На някой друг, казала ли му е подобно нещо или само с мен си прави шеги  newsm78

# 56
И аз видях в електронната система на градините за график за работа през летните месеци и там пише за 175 ОДЗ че месец Юли - ще работи след въвеждане в експлоатация и месец август - ще работи, което значи че щом и директорката ви е потвърдила за месец Юли и че ще е преди Септември , е добре. Дано да е така...
Относно протестите на съседите, не знам какво протестират че ще имат детска градина под носа си и после всички е искат там да си вкарат децата...

# 57
 а също да не би около всички градини в София да има предвидени паркоместа за родителите , силно се съмнявам , лично аз съм виждала в презастроените Лозенец, Стрелбище, Бели брези а и в Центъра
градините и яслите са на малки улички навсякъде паркирани коли и как си водят там децата - като навсякъде, явно друг им е проблема на съседите, искат общината да им оправи инфраструктурата около кооперациите а това е задължение на строителя и собствениците особено за частни имоти, каквито са там...

# 58
Здравейте, искам да попитам има ли деца записани в ясла набор 2012г., които разхождате в района на Южен парк?

# 59
  • София
Аз съм с едно детенце набор 2010 и малкото набор 2013, което също е прието, ходим в Южния парк понякога, както и в зоопарка отвреме навреме.
Баткото беше отписан от частната градина от 1.04 и сега стои с мен вкъщи и издивява. В градината си имаше рутина - закуска, гимнастика, кръгче, занятия, игри навън, в различните дни плуване или танци. А сега НИЩО, и не иска с мен нищо да прави. Просто съм бясна и не знам колко ще продължава това. Лошото е че не искам пак да го записвам някъде защото той много трудно прие раздялата с децата и учителките в старата градина и не искам пак да му го причинявам това.
Направо се чудя вече какво да правя, а не издържам вече с двете деца в нас, всеки ме дърпа на някъде, всеки се интересува от нещо различно и не мога нито да им обърна качествено внимание, нито да сготвя, изчистя и др. домакинска работа да свърша.

Общи условия

Активация на акаунт