Всичко за 175 ОДЗ

• 26 753
  • 148
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Здравейте. Има ли вече тръгнали на градина/ясла дечица? Какви са първоначалните ви впечатления. Моето дете е набор 2010 и ще отиде за първи път в петък - 11.07.

Привет! Ние тръгнахме от понеделник и също сме набор 2010, в 1А група сме. Учителката изглежда много симпатична и мила, помощничката (или както се казва) е доста младичка, но и тя изглежда ок.

Моята щерка идва от частна градина и мислех, че ще й е трудно в началото, но ходи с удоволствие, казва, че й харесва. Ако искаш да знаеш нещо по-конкретно, питай Simple Smile

Единственото, което малко ме притесни е нещо, което се случи днес. Значи предните 2 дни сутрин ги проверяваше една сестра, която е много мила. Просто я караше да си отвори устата да й погледне гърлото. Днес обаче, ги проверяваше фелдшера (за който и преди казах, че ми е странен). Та той направо ми я дръпна от ръцете и я заведе в коридорчето, където се събуват. Там я накара да седне и първо и погледна гърлото, после й надигна поличката и леко подръпна гащичките да погледне под тях  Thinking

Доста съм втрещена, не знам дали параноясвам или това е много странно  newsm78
Мисля да наблюдавам отблизо и да поговоря с директорката ако се случи пак.
Да това го направи и на моя син днес, но според мен гледат под пъпа защото там избиват първите пъпки на варицелата а в момента има бум на варицела в градините. Мен не ме притесни още повече че аз бях до него и ако е имал някакви помисли едва ли би го правил пред мен нали така?

# 91
  • София
Здравейте. Има ли вече тръгнали на градина/ясла дечица? Какви са първоначалните ви впечатления. Моето дете е набор 2010 и ще отиде за първи път в петък - 11.07.

Привет! Ние тръгнахме от понеделник и също сме набор 2010, в 1А група сме. Учителката изглежда много симпатична и мила, помощничката (или както се казва) е доста младичка, но и тя изглежда ок.

Моята щерка идва от частна градина и мислех, че ще й е трудно в началото, но ходи с удоволствие, казва, че й харесва. Ако искаш да знаеш нещо по-конкретно, питай Simple Smile

Единственото, което малко ме притесни е нещо, което се случи днес. Значи предните 2 дни сутрин ги проверяваше една сестра, която е много мила. Просто я караше да си отвори устата да й погледне гърлото. Днес обаче, ги проверяваше фелдшера (за който и преди казах, че ми е странен). Та той направо ми я дръпна от ръцете и я заведе в коридорчето, където се събуват. Там я накара да седне и първо и погледна гърлото, после й надигна поличката и леко подръпна гащичките да погледне под тях  Thinking

Това и мен ме втрещи!
Наистина, ако се повтори, говори с директорката.
Моето дете досега не е ходило на градина и очаквам проблеми с адаптацията. Нещо подобно би провалило изцяло положителната нагласа, която се постарахме да постигнем. Много ти благодаря, че го каза!
Аз нямам идея в коя от двете първи групи ще сме. Като чета какво казваш, дано да сме във вашата  Simple Smile

Да, задължително ще наблюдавам отблизо. Не искам да всявам излишна паника, дано просто е било нещо инцидентно ..

Иначе за сега никакви оплаквания нямам, така че смело напред. Не знам на другата група как е учителката, но аз съм много доволна за сега. Дано сте при нас Simple Smile

Да, дано.
Имаш ли представа колко дечица ходят в момента във вашата група?
А какво правят по цял ден? Стори ми се, че няма никакви играчки. Сигурно ги извеждат, но едва ли по цял ден са навън.

Нямам представа колко дечица са, но мисля, че са около десетина. Иначе дъщеря ми казва, че пеят песни и рисуват, дори вчера се появи с една рисунка като я вземах. Аз лично съм занесла 3 торби с играчки в нашата група, главно кукли и пъзели. Днес на работа изпринтирах едно тесте с рисунки за оцветяване и купих една голяма кутия с флумастри. След някоя друга седмица мисля да занеса и някой-друг конструктор, но ще изчакам, че Миа взе да става подозрителна как в градината имали същите като нейните играчки  Laughing

# 92
  • София

Да това го направи и на моя син днес, но според мен гледат под пъпа защото там избиват първите пъпки на варицелата а в момента има бум на варицела в градините. Мен не ме притесни още повече че аз бях до него и ако е имал някакви помисли едва ли би го правил пред мен нали така?

И аз на това разчитам. Както казах, дано съм просто параноясала. Ама така ми я дръпна от ръцете.. И защо не надигна блузката вместо полата? Млъквам вече..

Щом на никой друг не му е направило впечатление, значи е било нещо инцидентно.  Peace

# 93
  • София
моят син очевидно е в 1Б група не са ни казвали, но учителките са г-жа Милушева и г-жа Иванова. Много са мили и двете учителки, сина ми ходи с желание на градина, много го хвалят че ядял супер чисто и всичко си изяждал (което чак не мога да повярвам защото той е супер злояд, ама явно колективното хранене си оказва влияние). Сина ми казва че готвели много вкусно в градината, а това да го чуя от неговата уста е нещо невероятно.
В групата засега са 6 деца ми каза вчера госпожата. С какво ги занимават не зная, първия ден се върна с рисунка, втория дена го взех рано. Той си носи всеки ден играчки/книжки от вкъщи но в края на деня си ги взима. НИкой не ми е казвал да нося нещо, но сега се сещам че може да занеса листи, моливи флумастри и пластилин. Госпожата ни помоли да носим по-дребни играчки защото децата ги носели навън в пясъчника и после не можели да ги измият като са големи.
Моят син първия ден се беше напишкал докато спи, може би от стрес, но на втория дена беше супер щастлив че се събудил и видял някаква лелка, казал и итя го завела до тоалетната и беше много горд че този път не се бил напикал.  Laughing

# 94
  • София
Дес не се параноявай. Тъй като вече сме минали през варицелата съм убедена че гледат за това - защото тя най напред избива около корема и надолу към гениталиите. На моя син само му дръпна слипчето надолу дори не му се видя пишката. Иначе не е бил груб, само го накара да седне на пейката в стаята където се събуват.
Аз да ти кажа предпочитам да ги гледат по-обстойно защото в частната градина беше пълна пародия - затова и сина ми се разболя от варицела там и аз бременна в 7м изкарах варицела за втори път (идеше ми да умра просто).

# 95
  • София
Да ви кажа аз какво направих преди малко. Обадих се на директорката по друг повод. После споделих притесненията ми за адаптацията и споменах, че съм разбрала от познати за странните действия на фелдшера. Тя ме накара подробно да разкажа какво съм разбрала и каза, че ще обърне специално внимание. Дано!
Моето дете още не е тръгнало, а аз вече съм с претенции  Embarassed

# 96
  • София
На мен ми беше чудно бихте ли споделили за тези които са 2010 кой месец са родени децата ви, защото ми стана странно дали са разделени по възраст (би било по-хубаво да са на сходна възраст). Ние сме с едно момиченце от съседния блок - моя син е август, тя септември и са в една група. А вашите?

# 97
Синът ми е февруари 2010 г. и е 1 А група , ходим от понеделник

# 98
  • София
Синът ми е февруари 2010 г. и е 1 А група , ходим от понеделник
може би наистина по-големите са в 1А група а по-малките в 1Б  newsm78

# 99
  • София
Дес не се параноявай. Тъй като вече сме минали през варицелата съм убедена че гледат за това - защото тя най напред избива около корема и надолу към гениталиите. На моя син само му дръпна слипчето надолу дори не му се видя пишката. Иначе не е бил груб, само го накара да седне на пейката в стаята където се събуват.
Аз да ти кажа предпочитам да ги гледат по-обстойно защото в частната градина беше пълна пародия - затова и сина ми се разболя от варицела там и аз бременна в 7м изкарах варицела за втори път (идеше ми да умра просто).

Малее, ужас! И аз я карах на стари години, ама бременна не знам, то е и опасно! Важното е, че сте живи и здрави!

Да, и аз се радвам, че ги проверяват, ама надявам се, че няма да ми я връщат при всеки сопол. Тя 1 година имаше сополи през седмица без да й е имало нещо друго, не знам на работа колко ще ме изтраят така.. От друга страна в частната си ходеха болни без проблем, дано пък сега сополите ни намалеят Simple Smile

# 100
  • София
На мен ми беше чудно бихте ли споделили за тези които са 2010 кой месец са родени децата ви, защото ми стана странно дали са разделени по възраст (би било по-хубаво да са на сходна възраст). Ние сме с едно момиченце от съседния блок - моя син е август, тя септември и са в една група. А вашите?

Моята дъщеря пък е Септември 2010 и тя е 1А..

# 101
Говорих с мъжът ми току що и той каза че освен че го дръпнал грубо от ръцете му  и мъ е свалил гащичките на симът ми тази сутрин, аз не видях защото говорих с госпожата през това време. Но вие имате опит и щом казвате че проверяват за варицела ние не сме я  карали.

# 102
  • София
мен бистри сополи не ме притесняват, проблема беше че в старата градина имаше деца с жълти сополи до брадичката и мед сестрата казва: "ами те идват с бележка от лекар, че детето е здраво, какво да направя  #Cussing out #2gunfire" Не знам какви са тези родители, честно.
Иначе и ние зимата бяхме често със сополи, но според мен и занижения контрол в градината беше проблема. Но като станеха жълти сама го спирах. Да видим сега как ще е.

# 103
Да това за сополите , не знам , синът ми е зиморничав и най-малкото течение, отворени врати и прозорци и почва да киха и му излизат сополи, но бистрички, и като се облече и е на топло и е ОК.
Не говорим за онези дълги жълти и упорити сополи при болест

# 104
Тази сутрин доста деца плачеха , и моят син също за пръв път се разрева и запъна че не иска, беше наистина много трудничко днес, г-жата се обади после че се е успокоил ще видим довечера, но явно трудното едва сега предстои, иначе първите 3 дни въобще не плака даже не ни поглеждаше като тръгваше към групата си. Какво се случи днес не знам , станахме и тръгнахме като всеки ден с желание, в момента в който влязохме да се обуваме и видя другите плачещи деца и стана мазало...Оффф не мога да си намеря място от притеснение, ами ако всеки ден е така оттук нататък..как да му помогна

Общи условия

Активация на акаунт