Още малко остана на Януарската мама-2014-Тема15

• 34 462
  • 725
  •   1
Отговори
# 645
tonniny, Десита аз също поразпитах за педиатър, оказа се, че първото посещение в къщата на новороденото се заплаща 40лв!, независимо от това дали педиатъра е в ДКЦ или не, защото за това време (от раждането до първата визита ) не е готов акта за раждане и няма как лекаря да запише бебето като пациент.  newsm78 Това за мен е безумно, но....

Глупости, това е просто начин да се вземат едни пари. Аз не бих си записала детето при такъв лекар.

nikitto, http://spinningbabies.com за обръщане на бебето.
Също: https://www.youtube.com/watch?v=78ecvkU-gt0#t=148

# 646
Странно 40 лв.За пръв шът чувам за плащане при консултация щото не бил издаден още акт за раждане newsm78.
Днес си взех резултатите от док и картона.Не можах да се размина без бактерийки (гъбки) Joy.Изпоплаши ме пак че ми бил нисък хемоглобина ,правих си допълнително изследване и си излезе както преди.Едва ли не щяла съм да умирам ако не ми прелеят малко кръв и не ме хоспитализират.Да си вземат парите само.Както и дае всичко е ок

# 647
Котке- и у вас е весело.  Hug
Аз я плаша като не пие вода, че ще я болят бъбреците.
А нашия календар е пълен само с лакомства. Още не и се занимава с нещо за правене.

Кайлис- ко тва  Hug

Иначе и аз се извинявам. Така я уча и тя да се извинява, когато не е права.

Пандич- всички сме така. И аз много се разстройвам като викам за глупости. Hug

Десита- важно е с ТМ да сте на една позиция пред детето. Много пъти ние не сме били съгласни един с друг, но когато единият е казал не, значи е не.
А защо консултациите са платени  newsm78
А и никога не съм плащала за посещение в нас

Еуфория- аз още си смятам термина по последен цикъл. Та тогава бях за 11 януари. Но последните 3 месеца бебето по ехо излиза 6 януари. Та по тази логика вече съм влязла в 9 месец.
Пандичка си смята по друг начин.
Каката тръгна сама също като вас 3 седмици преди термина. Та и сега чакам така.

Никито- то у нас си е спокойно, аз беснея без причина. ку ку съм си.

Днес се отървах от 2та лекция. При една куку пипи сме и се отказах да ходя до другата сграда и да я слушам до 17ч. Та сега ще си полежа подобаващо.

# 648
Привет на всички мами! Имаме си новиниии Simple Smile

Нека ви се похвалим - в петък бяхме при небезизвестната д-р Стратиева. Тя отчете напредък при бебо - лекарствата и протеините са му подействали и освен моето дупе, започнал е да расте и той Grinning Вече тежи към 1400 грама и уточниха, че сме в края на 32 г.с. За 10 дни е качил 120 грама почти!

Въпреки че е все още мъничък и недоносен, лекарите се съгласиха, че може да си поседи спокойно още 2 седмици в корема на мама! (след толкова отново отиваме на преглед). Казаха, че в най-добрия вариант ще го оставят до след Коледа и ако вс. е ок, ще го извадят със секцио преди Нова Година. Изчислиха, че тогава се пада около 23 дни преди официалния термин и че ако продължаваме със същия темп на растеж, при раждането ще тежи поне 1600 грама (аз се надявам на малко повече).

Новината е, че мен ще ме надупчат с кортикостероиди, за да подготвели белите дробове на бебето, а аз не знам изобщо какво е това, как влияе на майката и бебето, така че ако някой има идея, нека я сподели, моля!?!

И за пореден път - благодаря на Котката Марта, която ме изпрати при Стратиева. Новото е, че толкова се харесахме с нея, че по всяка вероятност (стига да си е тук по празниците) тя и роднината на мъжа ми ще ни правят секциото в Тина Киркова!!!

P.S. Бях много зле настроена към тази болница, но ходих на ден на отворените врати миналата седмица и останах очудена срещу 40 лв. на вечер колко хубави са условията на вип етажа - климатик, лична баня и WC, таблет, легло с регулиращ се матрак, 2-ма в стая ... изобщо - очудих се колко ми хареса!

И накрая, в извод - ако бебо е добре, познайте кой ще си кара Нова Година самичка в болницата  ...  Laughing   аз и преди имах подобни подозрения, защото винаги съм била късметлийка голяма,  Joy но не съм подозирала, че това ще бъде най-добрия вариант за бебчо и че ще се моля за него  baby_neutral

# 649
Аз да се похваля, че днес ми беше първия ден на лекции  Laughing дадоха ми заверка и ме освободиха утре да не ходя, че било лошо времето  Embarassed чувствам се специална  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Излезна ми микробиологията и пише, че не са открити никакви неща  Laughing

# 650
Защо трябва задължително да са в затворен пакет?
Някоя може да е решила да си вземе на бройка.  Crazy
Ти не си ли в ЮАР? Забелязвам, че често сравняваш нещата с това как е тук и сега. Тук действително искат малък затворен пакет памперси, при това на някои места поставят условия и за марка. Често искат и мокри кърпи, козметика, дори дрешки. Харесва ни, нехаресва, това е положението.  Crazy

Деситке, странна й е системата на тази лекарка с 40-те лв. Щом работи със ЗК посмъртно не би трябвало да ти взима пари и то точно за това, което се полага на всяко дете през първата година, а именно задължителните месечни консултациии!  Rolling Eyes Радвам се, че си открила друга. Пък ако не си доволна, после знаеш, че винаги си имаш вариант да се преместите при твоята. Simple Smile

Бейбифейс, разбирам те и аз.  Hug Само да вметна, че депресиите са много, при всеки човек могат да избият и в различна степен, и по различен начин. Естествено много ще съм щастлива, ако това моето не е депресия, а нормално поведение преди раждане.

Никито, браво за растящата бебка. Чакаме новини и от Маги. За обръщането съм чувала същите методите, които споменаваш. Поразрови се в нета за още начини и  упражнения.  Hug

Катрин, и при теб много хубави новини, дано бебчо запчне да разсте още по-бързо и се роди доносен! Пък твоето дупе после ще го мислим.  Grinning Hug За кортикостероидите - това са противоалергични препарати като урбазон. Съвсем наскоро (и по друг повод) моят док ми обясни, че такива препарати често се дават на бременни за развитие и подобряване функцията на дробчетата на бебетата, когато има някакви проблеми. Така че мисля, че не трябва да се притесняваш.

Котката, Нурии, и при нас протичат така разговорите, но виж до замеряне с неща се надявам да не стигаме. Simple Smile Пандата прекрасно ме имитира с наставленията, забележките, поучаването и т.н.  Laughing Има и желязна и непробиваема логика в стил "ааа а защо тогава ти правиш еди си какво, а аз не мога?"  Laughing Като цяло много ни забавлява. Но напоследък се опитва да повишава тон и да казва "и ти не ми отговаряй", на което първите пъти реагирах спокойно, с разбиране и обяснения, но напоследък започнах да кресвам, тя се разревава и започва да се извинява, после аз и така цикличният кръг.  ooooh!

Извинявам се, но на кое викате пашкулче?  Blush Simple Smile Явно нямам такова и явно не ми е и трябвало предния път.  Mr. Green

Последна редакция: пн, 02 дек 2013, 17:35 от ♥Пандичка♥

# 651
Забравих за безплатните прегледи - имайте предвид, че 7 дни след раждането на бебчо педиатърът е длъжен да ви посети у дома, като този преглед би трябвало да е напълно безплатен, но уви много често хора като нашата педиатърка вземат пари под претекст, че идват с личния си автомобил/такси/гр. транспорт и кой щял да им покрие разходите....  Заради тази и ред други порочни практики, като недаването на направления за неща, които се полагат на детето, под претекста "нямам достатъчно", съм правила тема в студио, ходиха с камера при нея, тя ме намрази и разбира се с неухота ни приема. Но й се налага, няма как. Аз обаче съм си пуснала перденцето и спокойно изисквам дори още повече. Но си признавам - за да не си тровя нервите в първите дни след раждането и този път ще си платя прегледа у дома.

# 652
Катрин колко хубаво, че бебето наддава  smile3501

За безплатния преглед  и посещението вкъщи - когато попитахме докторката, която мислехме да поеме бебка, кога да й се обадим и в рамките на колко дни трябва да дойде вкъщи, отговорът беше "ще видим дали ще идвам" ... Независимо от това дали е имала или не намерения да дойде при този отговор, тя не ни вдъхна сигурност и след като поумувахме известно време си направихме среща с друг д-р. Харесахме си се взаимно - даде ни телефон, каза "повече не ви трябва да знаете засега, обадете се като се роди бебчето, аз ще ви посетя" разни съвети затова как да мисля позитивно и да не се притеснявам за нищо  Simple Smile Решихме, че такъв готин човек /поне на пръв поглед де, дано да не сме сбъркали/ може да е известен с нещо, чукнахме го в чичко гугъл - оказа се, че е доброволец в грижите за бежанците.

# 653
Пуснах нова анкета за еднократни пелени, а като пуснем новата тема, ще пусна анкета за кой как ще ражда.

Вебо, браво, къде го намери тоз лекар?

# 654
За педиатъра, ние и тримата сме при една докторица, от която съм доволна, тя е педиатър, ама взима и родителите на децата (което е удобно, за документи и пр., всичко да става на едно място). Сега говорих с нея, ще вземе и бебето, но понеже ние например живеем доста далече от нея, мм ще я докара и откара за прегледа у нас, просто не бих я и карала да се чуди как да идва до тук, или да си плаща такси от джоба. Но, да, всичко трябва и е безплатно, така че и аз нямам идея защо педито на Деси иска по 40 лв. Вебо, браво за добрия избор. Аз пък едно време с щерка ми (живеехме на друго място) и се свързах с един педиатър. Навсякъде бях чела, че е супер, но бил малко странен и се държал като гей. Е, на мен ми беше все едно какъв му е личния живот и бях решила да се записваме при него, обаче като дойде вкъщи хич не ми хареса колко странна птица е, направо луд ми се видя, та въобще не му се обадих повече. Та си трябва среща, с четене само не става. Докато не излезе акта за раждане, не сте се обвързали по никакъв начин с даден педиатър, а  и после, винаги може да се смени, та споко, момичета Simple Smile

# 655
Извинявам се за въпроса,може би не му е мястото тук и повечето мами май сте от София ама някой да е раждал в МБАЛ 'Хаджи Димитър'Сливен?Какви са ви впечатленията за персонал,доктори,отношение,даване на пари и всичко.А също и за "Ева" Сливен? newsm03

# 656
Никито, Катрин, браво за хубавите новини! Все това да се чува.
Ние утре с Вики мислим да ходим на лекцията в Mall of Sofia, така че ако някой иска да идва.

И в тази анкета гласувах. Не че разбирам много, но смятам да почна с Премиум Кеър на Памперс и с Бейби Лов от ДМ.

За педиатъра - реших да си ходяв 20-то дкц при безплатната. А пък другата, явно защото е в частен медицински център си иска 40 лв. Иначе за обикновените посещения (когато детето е болно) имали клинична пътека (ако съм разбрала правилно) и тези прегледи минавали през ЗК. Както и да е, прецених че тия пари, които трябва да дам са ми памперсите за 1 месец (е малко по-малко де) Simple Smile. А пък после като порастем ще се преместим при мойто Джи Пи. В този ред на мисли, да питам, кога приключват задължителните бебешки ваксинации и кога мога да прехвърля детето при непедиатър.

# 657
Панди, отново мерси за анкетката за пелените - аз гласувах за Бейбилав и Пуфис - първото по препоръка от тук, второто - от сестра ми. Ще видим, опит засега нямам  hahaha

Никито, техниките за обръщане на бебе ги владеят дулите - с шалове го правят. Може да ги потърсиш ако се наложи, но съм чувала за случаи в последните дни преди раждане да се обръщат,  така че според мен не трябва да се бърза.

mama_Todorova, дано да е наред всичко наистина. Зузи беше споменала, че няма страшно до момента, в който хемоглобинът не падне под 100-105. Тогава вече си е за сериозна намеса.

Katrin Kavalova, страхотни новини от бебо - само това да се чува занапред!

matevska, леко минаване на лекциите!

Панди, ето това е пашкулче - http://perlbal.hi-pi.com/blog-images/2303203/gd/136589078449/Saco-de-bebe.jpg

ЗА ПРЕГЛЕДИТЕ У ДОМА - първият и всеки последващ, всеки! се поема от ЗК, тия да не ми минават с номера кой ще поеме разходите - има кой - държавата!!! Ще ги хвърля от 4-ия етаж ако ми се явят с този номер! Аз обаче още нямам педиатър - при всички в нашето ДКЦ са огромни опашки  Sad Обмислям да ходя при специалист и всеки път да си искам направление от личния лекар, защото в нашето ДКС е д-р Антонова - има доста суперлативи за нея и в нета, и от мои познати. Между другото смешното покрай нея е, че като са били ученици ММ и приятелите му тя им е била училищната лекарка и всички били влюбени в нея  hahaha

# 658
Ами дано,Toninny,затова и питах ако някой има впечатления за МБАЛ Сливен,ама така или иначе си записах час за сряда и ще ходя да ме гледат,да се запозная с докторката и ако прецени да ме оставя да полежа малко.Проблема ми е че не искам да ми преливат кръв от чужди хора,но не мисля,че ще се стигне дотам.
Katrin Kavalova ,вчера точно си мислех че не си се появявала от доста време и много хубави новини вкара в темата  bouquet
А също и Звезден прах не се е вясвала скоро.

# 659
Защо трябва задължително да са в затворен пакет?
Някоя може да е решила да си вземе на бройка.  Crazy
Ти не си ли в ЮАР? Забелязвам, че често сравняваш нещата с това как е тук и сега. Тук действително искат малък затворен пакет памперси, при това на някои места поставят условия и за марка. Често искат и мокри кърпи, козметика, дори дрешки. Харесва ни, нехаресва, това е положението.  Crazy

Възмущавам се, бе ПандиCrazy
И на мен ми искат да си нося хавлийките, дрешките, козметиката, мокрите кърпички и памперсите, ама да ми поставят условия за марка - ще имат много здраве. Не е честно спрямо майките. При такъв голям избор на памперси, нормално е една жена да вземе по 2-3 бройки от вид и да пробва кое ще е най-добре за детето й.
Извинете ме, много се паля от несправедливости.

Общи условия

Активация на акаунт