Още малко остана на Януарската мама-2014-Тема15

• 34 440
  • 725
  •   1
Отговори
# 660
Аз ще запиша бебето при педиатъра на малката...Има си минусите, ама поне се знаем, дето се казва.
Ние днес с детето правихме това http://luluto.blogspot.com/2010/12/blog-post_12.html горещо препоръчвам, особено ако имате машина за хляб е за 5 мин работа и после втасване и печене .

# 661
Кайлис голямо благодаря за рецептата - точно търся още за машина за хляб.Ако имате изпробвани рецепти - давайте насам. Hug

# 662
Кайлис, може ли да ти дам продуктите, а ти - готовият кекс? Stuck Out Tongue Нямам си машина, ама май май и аз това ще си поискам от Дядо Коледа хахаха та д-то ми съвсем да стане на тесто  Mr. Green

Ааааа и като си тръгнала - да врътнеш и една тортичка с корнфлейкс!! Simple Smile

Последна редакция: пн, 02 дек 2013, 20:13 от tonniny

# 663
  • София
Аз също в анкетата гласувах за памперс, защото пише "като за начало", а аз смятам такива да взема за болницата. Надявам се 33 бройки за по-дълъг престой при секцио да ми стигнат. Дано някоя мама си спомни колко трябват и да сподели.
Катрин, страхотни новини! Не се притеснявай за дупето, то после ще спадне, важно е бебето:). Кортикостероидите принципно са група хормони, които се образуват от кората на надбъбречните жлези. Имат си определени функции в организма, но както е казала Панди, за лечение се прилагат като антиалергични средства. За съжаление имат доста странични действия, но те лекарите си знаят за какво и как да ги прилагат, затова не се безпокой.  Peace
Тонини, то и аз нямах нужда от пашкулче, но свекито иска да се забавлява и като й се плете - да плете:) Само че да не ми донесе някой чувал, че после няма да влезе в употреба по предназначение.
Панди, за съжаление ми се наложи да изчета доста за депресиите и е така - при всеки е различно и с различна сила, но доколкото помня, те се класифицираха с определени N на брой симптоми и примерно трябва да имаш 4 или 5 от тях, за да те определят като депресивно болен. Не помня вече колко бяха. Тя Котката ги знае по-добре. Но  мисълта  ми беше, че според мен, ти си далеч от депресия, въпреки проблемите, които имаше.  Peace Дано всичко е ОК и да можеш да се радваш на бебето. Мен ме е страх от тази следродилната точно заради това - да не се окаже, че ще пропусна най-щастливите моменти от живота си заради някакво нежелано състояние. А и точно когато бебето има най-голяма нужда от майка си...
За педиатрите, аз четох добри отзиви за 2-ма в 14-та поликлиника и ще пробвам там. Дано си намеря и да се харесаме. Ако ми искат пари, ще откажа. И да не ми излизат с този номер за такситата, защото поликлиниката е на 300 метра от нас.
Кайлис пак ни изкушава с вкусотийки Simple Smile))

# 664
Зелено човече Оправи ли се малката? Ти колко преди и след раждането смяташе да ги спираш от ясла и градина. Аз май-май ще се моля Сузи да не прихване нещо, че не ми се иска да си изпусне първото градинско коледно тържество. А и на танци и още един курс я записах... И Косара ми се разсополеви наново, но наскоро при един рев видяхме новопоявили се горни кътничета та се надявам да е от това.
Ако ни беше видял някой отстрани щеше да се зачуди на родителското ни съчувствие... накратко: емпатия - йок. То ни плаче, защото ни е сърдито, а ние му се смеем и се радваме на кътничетата му Grinning Grinning Grinning

ха така Пандичке Съвсем е по-добре да му се възхитиш на дечкото за приспособимостта и способността да се справя с твоя характер. Едно детенце според мен трябва да се тренира и емоционално Wink

Забравих за предишната анкета за помпите да се разпиша. Ползвала съм електрическа помпа на Томи Типи и на Авент. Последната я считам за връх. Главно заради силиконовият накрайник, който според рекламата стимулира гърдата... Може да съм си въобразила, но моитe наистина успяваше да стимулира. Недостатъците са, че наистина разранява зърната и ареолите и може да направи рагади. Затова ако не се налага изкуствена стимулация съм на мнение, че една ръчна помпа е напълно достатъчна.

В сегашната анкета липсва опция "многократни пелени" Wink... Инак гласувах за babylove(nature way) на ДМ. Ползвах ги изцяло за Косара и никога не се е подсичала. Ползвала съм и белият памперс, но според мен е твърде скъп. Сузи зверски ми се обрина от него (направо малки пъпчици), но после ми подшушнаха, че причината била заради произхода - Турция.   

лека нощ

Последна редакция: пн, 02 дек 2013, 21:12 от Nuriii

# 665

В сегашната анкета липсва опция "многократни пелени" Wink... Инак гласувах за babylove(nature way) на ДМ. Ползвах ги изцяло за Косара и никога не се е подсичала. Ползвала съм и белият памперс, но според мен е твърде скъп. Сузи зверски ми се обрина от него (направо малки пъпчици), но после ми подшушнаха, че причината била заради произхода - Турция.   

Защото анкетата е "Какви еднократни пелени ще ползвате като за начало?"  Wink
Аз гласувах с Памперс и Бейбилав, после може и многократни да поръчам.
Иначе дъщеря ми е отгледана 80% с пелени купени от Турция и проблеми съм нямала никакви с подсичане.
Перо  Hug
Тони - нямаш проблеми  Hug

# 666
Памперс Премиум Кеар тук в Пловдив го има в един магазин 72бр. за 21,50лв. не ми изглежда скъпо  newsm78

# 667
  • София
Памперс Премиум Кеар тук в Пловдив го има в един магазин 72бр. за 21,50лв. не ми изглежда скъпо  newsm78
Даже е евтино. Поне с 10 лв са отгоре иначе.

# 668
Здравейте...За памперсите “ Чико 1 “  но не ги видях в класацията...
Как сте девойки,,,ще се върна да чета назад...
Аз все по объркана ставам...Днес бях на екодоплер и тонове...Утерините стават все по зле..Но от както съм само на протеини моита мома е пораснала...От тук нататак,да си наблюдавам кръвното и дали се движи..Ако не в бърза помощ за спешно секцио..Надявам се да устискам до Коледа ,тогава ще ми е секциото...А аз все се надявам и правя упражнения да се обърне сама...уфффф оплака се ...

# 669
Ммдам, така е Grinning... пропуснала съм заглавието.

Маммапак, Катрин Стиснати палчета от мен![/b]

# 670
Панди ,аз не знаех за това въпросно посещение и затова едно голямо благодарско от мен за инфото:)
Лекаря при мен е ясен,моята ще си е,доволна съм  Wink вярно не ми е супер наблизо,но то така или иначе съвсем до мен нямам никой удобен  Laughing ще се мъкнем с бубуто и това е ...
Памперси еднократни ще ползвам само в началото,докато не стане около 5 кг бебо,след това минаваме на многократни и да видим дали ще ни паснат  Rolling Eyes вече съм си накупила и силно се надявам да влязат в употреба  Grinning
Момичета,иначе май днес имам леко подобрение..до докторицата не стигнах,че се стреснах да не се дозаразя...но след пиенето на един бабешки бъркоч /жълтък,захар и уиски/ кашлицата е една идея по-лека.Дано тези дни да му се види края   newsm17
Иначе снед една кратка следобедна разходка,таза ми сякаш щеше да се разглоби,усещам го сякаш не си е моя  #Crazy но след лежане вкъщи се пооправи положението  Wink
Тези дни и на взимате на секрет трябва да ходя,та да видим Simple Smile
Стискам палци и много се радвам за Катрин,дано само хубави новини от тук насетне  Simple Smile
На всички много  Hug от мен

# 671
Момичета, мерси за подкрепата  Flutter

Като стана въпрос за памперси, аз сега се сетих да се консултирам с вас - какъв размер е подходящо да купя? Дали има специализирани памперси за дребнички бебоци (около 1600-1700 гр.)? И ако има, ще ви бъда благодарна направо да споменете и въпросната марка, за да знам какво да търся  Wink

Mammapak, дано всичко да е наред с вас! Аз от стрес ходя по два пъти в седмицата за мерене на тонове - един път при проследяващия ме гинеколог и втори път в болницата, където ще раждам по всяка вероятност. Така съм по-спокойна, а следователно и бебо също .

# 672
Момичета, мерси за подкрепата  Flutter

Като стана въпрос за памперси, аз сега се сетих да се консултирам с вас - какъв размер е подходящо да купя? Дали има специализирани памперси за дребнички бебоци (около 1600-1700 гр.)? И ако има, ще ви бъда благодарна направо да споменете и въпросната марка, за да знам какво да търся  Wink

Mammapak, дано всичко да е наред с вас! Аз от стрес ходя по два пъти в седмицата за мерене на тонове - един път при проследяващия ме гинеколог и втори път в болницата, където ще раждам по всяка вероятност. Така съм по-спокойна, а следователно и бебо също .
Катрин, Pampers Premium Care  имат размер 0 ,който е специално за недоносени бебенца под 2500гр.На пакета пише"newborn<2.7kg"

# 673
Добро утро. Аз пак не можах да спя. Много странно - една нощ будувам почти цяла нощ, друга нощ си спя ок, с изключение на 5-6 пъти ставане за пиш. Лошото е, че отдавна вече много трудно се въртя и това допълнително ме изнервя когато не мога да мигна.  Crossing Arms

Вчера майка ми ми се разсърди, защото я помолих да не ми звъни по 2 пъти на ден.  ooooh!
Скрит текст:
Разбирам защо звъни всеки ден. Притеснява се жената, иска да покаже подкрепа и т.н. Но вчера И вечерното позвъняване да пита дали ММ се е прибрал вече ми дойде в повече. И нали съм по-изнервена, та учтиво й казах, че няма нужда да ме проверява по 2 пъти, но тя е много чувствителна и се нацупи.  Confused Моят тел се самоизключи в този момент и като й звъннах повторно, вдигна баща ми и също леко сърдито каза, че майка ми я намало, излязла била да пуши. А истината вероятно е, че е била там, но от яд му е казала той да вдигне. Детска му работа. Обясних и на него, че няма причини за сърдене, ама той "е да ама ти я знаеш каква е, не се дръж така с нея". Оф като знам как ММ се чува веднъж в седмицата с неговата майка.... Вярно, моето семейство не е така, свикнали са да звънят нааааай-много през ден, а виждането е минимум по 2 пъти в седмицата.  Shocked Опитвала съм се да обясня, че с ММ имаме нужда от малко дистанция, но уви сърдят се, после уж разбират и казват ок, но не след дълго старата песен на нов глас. Иска ми се да разберат, че понякога ме натоварват с тези глупости, но явно няма как.

Nurii, хаха, бях сигурна, че някоя мама от хардкор любителките на многократните ще зададе този въпрос.  Grinning И моята бебка адски много хълца - поне 5 пъти аз я усещам като съм в покой, а вероятно има и още, когато се движа и не я усещам. Действително понякога е изнервящо, но пък се успокоявам, че това упраженение в същност е много полезно за тях, в частност за диафрагмата.

Chicca bomb, не знам за какво посещение говориш, да не си ме объркала с някой друг?

# 674
Аз май-май ще се моля Сузи да не прихване нещо, че не ми се иска да си изпусне първото градинско коледно тържество.
Значиии, много мъчно ми стана Cry Водихме малката при педиатър, здрава е, но препоръката е до края на декември да е у дома, защото болестта ѝ е била сериозна...А тя с такава жар говори за дядо КолеЛа, който ще дойде в яслата и ще донесе подарък Cry Освен това докато е у дома танцува, репетира и чака да се върне на ясла при децата...Много съм раздвоена, много. От една страна - не ми се иска да рискувам и да я разболявам пак, имунитетът ѝ е отслабен. От друга страна - за първи път ще има такова тържество и не искам да го пропуска...А и мислех след тържеството да я спрем и да я пуснем най-рано на 5-ти.
Панди, аз ако не вдигна майка започва да си мисли, че съм постъпила в болница  #Crazy няма начин, свикнах да се чуваме по веднъж на ден, и ако не я чуя започва пък на мен да ми е тегаво...Само събота и неделя, когато ММ е у дома се съобразява и не ме търси Crazy

Общи условия

Активация на акаунт