Още малко остана на Януарската мама-2014-Тема15

• 34 457
  • 725
  •   1
Отговори
# 75
Много ви се радвам на "баргините".  smile3501 Много е яко като човек накупи истински необходими неща на добра цена.  smile3508 Ама който е с кака/батко, така за второ/трето си остава със сърбящи ръце.  Joy

Бейбифейсче, ние като бяхме опашката беше почти до дъното на магазина.  ooooh! По едно време отивам да гледам едни кукли на един щендер, покрай който минаваше опашката и една майка ми вика "извинете, но и аз съм на опашката". А аз "е добре, ама аз не съм, нали може просто да разгледам ето тази стока тук?"  Joy Тя милата се шашна.  Laughing Хората наистина грабеха като невиждали и сякаш бяха поозверели от чакане да си платят.  Laughing

Последна редакция: пт, 22 ное 2013, 18:14 от ♥Пандичка♥

# 76

Кайлис, да и минава вече на мъничка, да оздравява. А какви са тези черни мисли ми е много чудно от тебе? То не че и аз нямам понякога, но се опитвам да ги изключвам, всичко ще е наред  Hug Hug Hug

Hug С първото дете нямах никакви притеснения, но сега...Като се замисля, че може нещо да се обърка  Tired и да порасне без да съм до нея ми се свива сърцето Tired
Браво на теб и Роси за хубави концерт  Hug А това за рака на ноктите ме срази  Joy Joy Joy

На всички с покупките - честито  Hug
Пандич - много ви е хубав комплекта  Hug И на Котката беше един такъв, много джиджен  Hug

На момичетата с мъжете хипохондрици - не ви е лесно Hug. Имам един колега и една приятелка, които са такива и в някакъв момент се побърквам, като почнат едва ли не всяко боцване, което усетят да го мислят за коварна болест. Знам, че си вярват и е безсмислено да се спори с тях, че нищо им няма, защото се сърдят и обиждат и едва ли не ти си безчувствения тип, който не ги разбира. Затова кимам и показвам, доколкото мога, някакво съчувствие. ММ пък е пълна противоположност. Все е спокоен, чак изнервящо спокоен. 

И аз така. ММ също е мега спокоен, чак понякога ме дразни, че не си обръща никакво внимание  Twisted Evil Обаче по-добре така, щото евентуално някога ще го наритам и ще отиде на лекар...Ама да ми се тръшка за най-малкото - тц, не, мерси! С такова чудо няма да мога аз да съжителствам, може би защото самата аз съм много буйна, темепраментна и емоционална и имам нужда някой да ме успокоява, а не да ми нагнетява обстановката!

# 77

Hug С първото дете нямах никакви притеснения, но сега...Като се замисля, че може нещо да се обърка  Tired и да порасне без да съм до нея ми се свива сърцето Tired
Браво на теб и Роси за хубави концерт  Hug А това за рака на ноктите ме срази  Joy Joy Joy

Кайлис, просто ако тръгна да ви разказвам що чудо съм преживяла с неговите "болежки"...
Ти не си чувала за рак на ноктите, ама не знаеш, че има и рак на зъбите, който разбира се се оказа съвсем обикновен пулпит, но с инфектиран корен на зъба....
За "тумора в мозъка" първо ходихме на Джипи-то да го прегледа и да прецени дали да го прати на специалист и се оказа едно сравнително младо момче, което според него "въобще не си разбира от работата"  #2gunfire Та после ходихме при един възрастен доктор, който само като спомена думата "магнитен резонанс" и тумора на ММ се разгради в нищото на секундата  #Cussing out #2gunfire
Добре, че съм уравновесен човек и не го взимам дълбоко. Разбира се го изслушвам с най-заинтересован и съчувствен вид, после препоръчвам лекар Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Та така мойто мъж  Joy

Панди, нещата за мъниче са страхотни, ще си имаме една малка розова Хелоу Кити Simple Smile

# 78
Благодаря ви за хубавите коментари  за нашите дрешки. Наистина са си ми мега сладки и много им се радвам.  Heart Eyes (Но то бебешки дрехи НЕсладки май почти няма. Simple Smile ) Ив Минче, ааа моля, моля, ще си имаме беличка Хелоу Кити смес със зайче.  Mr. Green Само боденцето е розовко, колкото да не е без Ич, че аз по розово по принцип не припадам. Grinning

Кайлис,
Скрит текст:
откакто ми тръгнаха болестите през септември за съжаление често ми минават разни черни мисли през главата. И тук неведнъж съм ги споделяла. Напоследък обаче все повече ми се върти още една мисъл, свързана с последствия след секцио, но по-добре да спра дотук... Всеки ден се миля всичко да бъде наред, бебенцето ми да се роди живо и здраво и аз да съм жива и здрава да отгледам и да се радвам на двете си прекрасни деца!  Praynig Praynig Praynig

Тонини започна да учи и съвсем ни заряза.  Whistling

Последна редакция: пт, 22 ное 2013, 18:29 от ♥Пандичка♥

# 79
Еми остана май и аз да се отчета в новата ни темичка Simple Smile))

Мами, дали няма някоя лекциика тази събота/неделя? Защото моят мъж го няма, а аз иначе ще си изкуфея самичка Simple Smile))

Да ви се похваля - днес бяхме на първото ни мерене на тонове в Тина Киркова. Казаха, че всичко е наред, въпреки че бебо си спеше и какво ли не правихме да го събудим - вдигах си краката, сгъвах ги, дупихме се, но не ... Във вторник пак ще ходим на същата процедура

# 80
  • Варна
mama_Todorova съжалявам, че чак сега отговарям , но сега включвам компа. Работното време май е до 19 :30 часа не съм сигурна, а е намалено абсолютно всичко...

# 81
Ето ме и мен /Панди, стана ми драго, че ме отбеляза като липсваща - ама то е само от 1-2 дни, иначе отърване от мен няма  Mr. Green/. Наистина почнах лекции, много са ми интересни, засичаме се и с Елг. Само дето в моя курс повечето са още с пъпки по бузите, та се чувствам като динозавър /Елг спомена, че при нея възрастта била по-висока/, та малко ме е срам честно казано  Joy, ама това няма да ме откаже, де!!!

Много ви се радвам за покупките и че успяхте всичко намислено да осъществите!! Чакаме снимчици на комплектчетата за изписване и на разни неща по-така! Панди, ама какви са тия страхове за след секциото - ще има бой!!!

Аз също след лекциите наминах през аптеките в нашия квартал /в рамките на 3 улици около блока ни се намират някъде около 10 аптеки - без да преувеличавам, защото до нас е поликлиниката/. Та се снабдих със страхотни превръзки за родилки, термометри, няколко вида памперси /малки разфасовки/, еднократни гащи, мазила най-различни. Хубавото е, че проучих къде какво има и като цени и като стока. И сега стягам двете чанти - за мен и за бебо и съм напълно готова!!!

Ив, много се смях с ТМ, ама аз сигурно нямаше да бъда толкова търпелива на твое място - това би ме побъркало, ми че той като малко детенце - ужас  #Crazy ММ на лекар не стъпва, освен ако не умира /зъболекарят го познава само защото му сложи една пломба на кътник - нищо друго в устата му не е пипано през целия му живот - много му се ядосвам на тия негови зъби, завис-завис/. Но пък иначе само малко като се разболее /настинка, грип/ изпада в черна дупка относно настроението - все го боли глава, все е намръщен, сопва се, като че ли ръка са му отрязали. Абе мамини глезанчовци са това мъжете!

# 82
Леле, аз щях да полудея в Хиполенд  Crazy Припомних си защо мразя да пазарувам и си тръгнах, без нищо да купя.
Кифличка и без това иска едни евтини неща, които мога и без намалението да й купя, когато няма да има 300 маймуни на клона, или да поръчам по нета.

# 83
mama_Todorova съжалявам, че чак сега отговарям , но сега включвам компа. Работното време май е до 19 :30 часа не съм сигурна, а е намалено абсолютно всичко...
Мерси много Гааал,ама не успяхме да отидем,ММ се върна късно.Много сее радвам за всички мами,които са се накупили и аз много исках ама увииии.Може би съм първата ,която е в лошо настроение като гледам как всички са доволни от покупките си.А аз... cry newsm45 newsm45 newsm45 smile3511 smile3511 Banghead Banghead smile3518 smile3518 smile3518Нищо де ,поне останалите са доволни Wink

# 84
  • София
Панди и Котке - ние отидохме рано-рано и май късмет извадихме. Майка ми звъня да ме пита, ако нещо съм забравила, да ходим двете да го купим по-късно. Добре че отказах  ooooh!
С ММ се мъчихме да сглобим шезлонга, но нещо не се получи без отвертки, а и на мен ми стана зле и си полегнах. Утре той ще купи една и тогава.
Кайлис, права си, аз също съм по-емоционална и добре ми идва някой по-спокоен до мен.
Тонини, чудя ти се от къде намираш сили за училище. Аз мислите си не мога да събера  #Crazy
Катрин, браво за хубавите новини!!!

# 85
Ама,много пишете бре  Grinning честита ни нова темичка и благодаря   bouquet
Сега и аз да се отчета. Днес бях на ЖК. Бебка е 2100гр,40 см. Върви много добре. Моите кг са + 11 до сега. Взеха ми МБ. Следващия ми преглед е след 2 седмици и после зачестяваме на всяка седмица  Simple Smile
След прегледа естествено бях във Хиполенд. Много съм доволна. Взехме кошарка,повивалник,матраче,спален комплект,музикална играчка за кошарката,помпа за кърма,контейнерчета за кърма,биберон,аспираторче за нос и лигавничета. Не ми останаха сили да обикалям за друго.  След седмица-две ще започвам да приготвям и нещата за болницата.
Честито на всички за новите придобивки  Simple Smile

# 86
# 87
  • Варна
Мерси много Гааал,ама не успяхме да отидем,ММ се върна късно.Много сее радвам за всички мами,които са се накупили и аз много исках ама увииии.Може би съм първата ,която е в лошо настроение като гледам как всички са доволни от покупките си.А аз... cry newsm45 newsm45 newsm45 smile3511 smile3511 Banghead Banghead smile3518 smile3518 smile3518Нищо де ,поне останалите са доволни Wink

Е карай, не се ядосвай.... То си заслужаваше според мен само за големи неща, инъче по принцип поне в СЗ магазина им е с адски голяма надценка , аз гледам че си от Ямбол , имате  един магазин на центъра ви голям цените са доста добри така че не си изгубила кой знае колко. А сега мисля на 28 или 29 отварят още един Хиполенд тука в Мола, може и да пуснат пак някакви намаления,акоч чуя нещо ще пиша, а ти следи сайта им Simple Smile

# 88
Аз си давам професионалното мнение, въз основа на наблюдението върху стотици деца, не само прочетеното в книгите и моето собствено дете.

Да, но звучиш като мен "видях случай и беше много страшно". На мен по-полезно щеше да ми е да разбера в тези случаи дали и колко от онези фактори са били на лице, а също в какъв процент от случаите с кръвоизливи е била направена профилактиката, защото гаранция няма за нищо и такива случаи има.
Позволи да съм скептична, защото и ти критикуваш, че се прави всичко възможно майката да бъде отделена от бебето в началото, а пък после >> вит. К.

А за вит. Д колко критика има и изписано за страничните му действия, но също е рутинна практика.

А как би коментирала рутинните практики, които тук в Германия не съществуват като такива, а именно ваксиниране на новороденото в първите 1-2 дни. Гледат ли се някакви рискови фактори / травми и пр. Тях също ги изпълняват педиатри с много опит и наблюдение върху много бебета. Едната от ваксините тук дори е отхвърлена изцяло с аргумент, че ползата е по-малка от риска.

Наистина и аз съзнавам, че трудно ми се отдава да гледам от другаде освен от собствената си камбанария, съзнавам дори, че това ме тласка в една друга крайност и се опитвам да му се противопоставям.

Но нямаше как да не ми направи впечатление за стрептококите специално, че баш най-големите светила, които с това се занимават излиза, че са най-критични и предпазливи с антибиотика, а всеки друг е готов да ти го предпише за щяло и нещяло профилактично, защото от него не се умира.

# 89
Да попитам един глупав въпрос  Embarassed Embarassed бебешката стая с какъв препарат да я мия? Използвам Медикс за паркет, но доста мирише  newsm78 или мога него да си го използвам ..

Общи условия

Активация на акаунт