Още малко остана на Януарската мама-2014-Тема15

• 34 463
  • 725
  •   1
Отговори
# 90
Да попитам един глупав въпрос  Embarassed Embarassed бебешката стая с какъв препарат да я мия? Използвам Медикс за паркет, но доста мирише  newsm78 или мога него да си го използвам ..

Матевска, най-добре на бебо в стаята да миеш с чиста вода. От опита ми това бих ти препоръчала.  Hug

# 91
  • София
Аз съм взела фрош. Преди миехме с някакъв обикновен за под, но ММ кихаше от него, а от фрош-а нищо му няма.

# 92
  • София
ПС: Идиотчетата над нас правят купон с чалга. Е, аман, само такива ме преследват мен. Преди беше една сирийка под нас, като живеех с нашите, сега пък са над нас. Няма оттърваване.  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire Исках да си легна по-рано, че не съм много добре, ама няма Sad

# 93
  • София
А Фроша става ли и за ламинат и за плочки? И от къде си го взимаш, Фейсче? Питам, защото ми свърши препарата (аз Мр. Пропър ползвам), но нещо ми мирише в повече, а пък Блейзи прави мнооого пяна и ме дразни, та да пробвам Фроша.

# 94
Шанта, ако нямаш нищо против, би ли споделила коя точно ваксина се отрича в Германия и как процедират там относно ваксините. Тук също, ако не си съгласен, можеш да се откажеш, но ти искат писмено съгласие за това. Изобщо не съм наясно с този въпрос и ми е интересно как мислят в Германия.

За почистването на стаята - нали бебето няма да бъде там докато чистиш, отваряш прозорците за 20 мин. и едва ли ще се усети каквото и да било, поне аз така мисля. Иначе и аз съм привърженик на препаратите на Фрош - за всичко. Продават ги навсякъде, аз лично ги купувам от Била, че ми е най-близо. Има и за съдове, за почистване на печки, дори има и течен прах, както някой спомена по-рано, но аз не съм го виждала още.

babyface76, след 22 ч. можеш да извикаш полиция, а и е хубаво да си поговориш със съседите, че само след месец подобно поведение няма да бъде толерирано - или лично, или на някой домсъвет.

# 95
Tonniny,

Тук първата ваксина (комбинирана 6-валентна) се слага в началото на 3ия месец при педиатъра.
В България още в родилното се слагат Хепатит Б и БЦЖ (туберкулоза).
БЦЖ не се прави тук.

Тук ваксините са много силно препоръчителни, но все пак официално решението е на родителя.
В България можеш да откажеш, но тогава забравяш за детски, ясла и градина, а може и да те глобят.

# 96
В нашата Билла отдавна няма Фрош за пране, иначе препаратите ги има, но аз по принцип почти не ползвам. Ако искате за аромат и дезинфекция, може да капвате във водата етерично масло от чаено дърво, бор или лавандула. Важи и за прането, впрочем.

Шанта, специално за вит. К съм абсолютен хардлайнер, до едно кървящите бебета, които съм виждала, НЕ са били профилактирани, става дума за иначе здрави и доносени бебета. За това колко са били на кърма/АМ не мога да кажа, защото в момента нямам достъп до документацията.

Вит. Д също давам през зимата, по една капка, може и не всеки ден, но давам. Мислех, че няма да видя рахит в 21-и век, но за съжаление видях, че от рахит също се умира...

Изобщо не ми се навлиза в темата с ваксините във форума. Ако някой иска да знае какво мисля, имам лекция другия четвъртък в "Естествено". Знам, че не си в София, но ще ми простиш, че си щадя нервната система. Ваксинна битка водих преди има-няма два месеца, една годишно определено ми стига. Ще кажа само, че в България туберкулоза има, цифрите растат, бактериите стават резистентни към АБ, с които разполагаме, и аз лично не бих рискувала без БЦЖ ваксина, но може би бих я поставила по-късно, около 7-и месец.

Не знам какво имаш предвид под профилактичен (?) антибиотик за стрептококи. При доказано наличие на Б стреп във влагалището, антибиотикът по време на раждането не е профилактика, а лечение. Аз не бих рискувала стрептококов сепсис/менингит при собственото си бебе, но когато човек не е виждал с очите си за какво става дума, сигурно си мисли, че няма пък баш на него да му се случи. А гаранции няма...

# 97
Шанте,не знам точно за коя ваксина се отнася,ще питам сериозно по въпроса,но хебамето ми каза че слагат на 2-3 ден някаква,и после 3 месец...не обърнах мн внимание,тъй като въпроса ми бе съсредоточен в/у К-витамина..все пак всяка бундесланд е с различни закони,може би има и по тези въпроси разлика..ще потърся и в книгите какво пише.. Peace

# 98
Е, добре де - нали уж това им бе естествената среда? Не мога да разбера как хем е така, хем там ги откриват и назназават АБ? Наистина сериозно питам.

# 99
Е, добре де - нали уж това им бе естествената среда? Не мога да разбера как хем е така, хем там ги откриват и назначават АБ? Наистина сериозно питам.

Защото на бебето в мозъка не им е естествената среда. Пренасят се (могат да се пренесат) върху бебето по време на ест. раждане (в някои случаи и още през бременността).

# 100
Шанта, специално за вит. К съм абсолютен хардлайнер, до едно кървящите бебета, които съм виждала, НЕ са били профилактирани, става дума за иначе здрави и доносени бебета. За това колко са били на кърма/АМ не мога да кажа, защото в момента нямам достъп до документацията.
Е, да но от кога има профилактика в България? Ето че в Тина Киркова още не са я почнали. Аз лично за вит. К чух като дойдох тук. Тук още 92 год. е имало някакъв скандал, че вит. К профилактиката води до рак, смятай кога е почнала. После това не се потвърдило. Аз в един форум четох за няколко случая с мозъчен кръвоизлив при бебета, при които е била направена.

Вит. Д също давам през зимата, по една капка, може и не всеки ден, но давам. Мислех, че няма да видя рахит в 21-и век, но за съжаление видях, че от рахит също се умира...
Е, на нас пък ни го предписаха лятото.
Изобщо не ми се навлиза в темата с ваксините във форума. Ако някой иска да знае какво мисля, имам лекция другия четвъртък в "Естествено". Знам, че не си в София, но ще ми простиш, че си щадя нервната система. Ваксинна битка водих преди има-няма два месеца, една годишно определено ми стига. Ще кажа само, че в България туберкулоза има, цифрите растат
Защо, в България всички са ваксинирани?
, бактериите стават резистентни към АБ, с които разполагаме
защо ли?
И на мен не ми се спори (въпросите са реторични), и аз съм уморена. Искам само да имам избор и да съм (да бях) информирана.

, и аз лично не бих рискувала без БЦЖ ваксина, но може би бих я поставила по-късно, около 7-и месец.

# 101
# 102
Котке мисля, че не ме разбра. Имах предвид, че нали уж всички или почти всички жени имали наличие на тая гад във влагалището? Та не ми е ясно как изведнъж това, което аз имам е по-опасно от на останалите. Може и глупаво да разсъждавам, но тематиката наистина не ми е ясна...

Освен това при втори изследвания го нямаше вече. Е, утепано ли е или пак ша го тепем???  Crazy

Кайлис вкл се заради теб, понеже ме заболя. Ти нямаше ли преди месеци някаква загуба неочаквана или лоша новина за близки? Ако да, това може да ти се е отразило. Освен това не си спала две денонощия и те моля да отбягваш изобщо да мислиш за сериозни неща когато си толкова уморена. Аз като не бях спала 5 денонощия!!!! Изобщо! Бях се превърнала в страх и ужас. Не само имунната система пада . Като се наспиш едно хубаво и направите нещо романтично с ТМ и здраво детенце, чак тогава ги мисли тия сериозните неща.  1dating newsm64  animal085

# 103
Е, да но от кога има профилактика в България? Ето че в Тина Киркова още не са я почнали. Аз лично за вит. К чух като дойдох тук. Тук още 92 год. е имало някакъв скандал, че вит. К профилактиката води до рак, смятай кога е почнала. После това не се потвърдило. Аз в един форум четох за няколко случая с мозъчен кръвоизлив при бебета, при които е била направена.

Правила съм extensive research, опасенията за тумори вследствие на профилактиката с вит. К са или недоказани или отхвърлени, според изследването. Иначе профилактика би следвало да има от началото на '90-те, в Шейново, МД и Токуда правят редовно, за ТК нямам обяснение защо така. Сигурно кървят и бебета, на които е правена профилактика, както се разболяват и ваксинирани хора. За мен това не е аргумент да не я направя.

Е, на нас пък ни го предписаха лятото.

Това не аргумент против вит. Д профилактиката по принцип. Има все повече данни, че огромна част от хората страдат, ако не от вит. Д недостатъчност, то поне от дефицит. А вит. Д е важен не само за калциевата обмяна, а и за много други неща, като се започне от асоциацията му с астма и се стигне до депресивните състояния.

Защо, в България всички са ваксинирани?

Не, не са. Огромна част от ромското население не е ваксинирана. Огромна част от възрастните не са си правили манту-та последните 20 години и я имат имунитет, я не.

Защото разполагаме всичко на всичко с 6 АБ против туберкулоза. Аз лично предпочитам да ваксинирам веднъж, отколкото детето ми да живее една година в Белодробна болница на 4 различни антибиотика. Въпрос на предпочитания, може би.[/quote]

Искам само да имам избор и да съм (да бях) информирана.

Всеки има избор. Само че информираността е относително нещо, когато не си виждал никога обратната страна на медала с очите си.

Котке мисля, че не ме разбра. Имах предвид, че нали уж всички или почти всички жени имали наличие на тая гад във влагалището? Та не ми е ясно как изведнъж това, което аз имам е по-опасно от на останалите. Може и глупаво да разсъждавам, но тематиката наистина не ми е ясна...

Май наистина не те разбрах  newsm78
Всъщност не всички или почти всички го имат. В чужбина има скрининг преди раждането, в 38-а г.с. и ако ги има бактериите, се пуска система с антибиотик по време на самото раждане, която предпазва бебето.
Ако питаш за това, заради което ти пи АБ съвсем наскоро, аз там не съм давала мнение, защото честно казано хич не ми и стана ясно откъде ти го изолираха тоя стрептокок и по какъв повод. (По принцип има описани случаи, при които бактерията нарушава целостта на околоплодния мехур и преминава върху бебето вътреутробно, и води до кофти работи. Може би са действали на принципа better safe than sorry.)

# 104
Благодаря. Значи да чакам следвщи изследвания и да се  Praynig Малко ще ми е в повече лично аз да се пъна да раждам нормално и спокойно при всичките други странични неща /верикално секцио и разни телесни особености/ ми и система с АБ обкичена около ми  ooooh!...Пази Боже...

Общи условия

Активация на акаунт