Още малко остана на Януарската мама-2014-Тема15

• 35 220
  • 725
  •   1
Отговори
# 420
Аз съм с нисък белтък и сега и предишната бременност. Ядеш млечни, ядки, месо, зърненни
http://www.zdravoslovno.com/proteins/.  Simple Smile

# 421
  • София
еуфория, благодаря за бързият отговор!  bouquet

# 422
Ив,не си сама-и аз нищо не съм прала още,утре ще купувам комплект за изписване. След като мина ЖК на 4.12. смятам да се почва подготовката,че на мен термина ми е за края на януари,обаче и аз не вярвам да го дочакам.
За спането- въртя се доста,но малката е предимно отляво и не ми дава голям избор за поза за спане. Като включим и болката в ханша,както добре Сияна е описала,определено се спи на пресекулки. Сутрин се ококорвам в 7.30 и това ми е съня. Обаче ставането от спалнята е голям купон-понякога е с помощ от ММ,че едва се изтъркулвам.
Възкресителнице, повечето ми познати масово ходят във Варна. Преди 5-6 години беше хит да се ражда или във Варна,или в Сливен. Но аз все повече се замислям за Ветрен. Искаше ми се да чуя мнението и на Бургаските момичета,за да се ориентирам по-добре.
Марион, дано наистина са вдигнали качеството на услугите в Окръжна,че преди години беше пълна скръб- и откъм персонал,и откъм обслужване.  Peace

# 423
Успях да си запиша час за 4 днес! Стискайте палци!  Praynig Praynig Praynig

# 424
chica__bomb при коя лекарка си? Аз съм при Чорбова. Термина ми е 13 януари. Но и аз не знам до кога ще устискам. Голямото ми момче тръгна три седмици преди термина.. Laughing Аз пък съм с контракции и гледам да лежа. Ама нещо не ме свърта.  ooooh!

Аз на 10-ти за сефте ще съм при д-р Кълвачева,чух добри отзиви за нея и се надявам това да е точния човек.По принцип така и не случих на лекар,следя се в Токуда /едвам вреждайки се по ЗК/ при д-р Евтимова,но определено не случих.Както се казва-да сме живи,здрави и благодарни,че и аз и бебо не сме имали проблеми засега.Много е неприятно да те третират като клиент,но...както и да е,малко остана така или иначе Simple Smile
На мен между другото ми казаха,че може и да сме по 2 в стая ,ако са заети всички самостоятелни,но ми казаха,че при първа възможност те местят щом се освободи.А ти имаш ли представа дали дават бебенцето да си е при теб,когато поискаш Simple Smile

# 425
Ама не е ли опасно да се седи така, без да се лекуват, ако наистина има нещо?
Колко време мога да си ги нося, без  да навредят на бебка?
Тъкмо се опитвам да си запиша час за възможно най-скоро, не знам при доктора ли да ида или в клиниката, където съм запазила легло. Доктора ми работи в две клиники и в момента дава консултации в другата.

Споко, гъбите могат да са проблем само при директен контакт с бебето или амниотичния сак, например ако имаш разкритие.

Ив, Не знам за този АБ профилактично  newsm78, но аз също мисля, че вит. К е важен във вашия случай. За тия неща не се питат АГ–тата, те хал хабер си нямат от обща медицина  Mr. Green

Възкресителнице, без да си ме питала за мнение, с твоето вертикално секцио аз не бих рискувала дом. раждане. Щом са ти дали ок за вагинално, супер, но все пак с възмножност за бързо реагиране... Ти си решаваш, разбира се.

Който е с нисък белтък, да си следи урината и кръвното.

(Казах аз, която имам всичко на всичко 1 урина и 1 ПКК за цялата бременност  Mr. Green)

# 426
...

Споко, гъбите могат да са проблем само при директен контакт с бебето или амниотичния сак, например ако имаш разкритие. .

Дано да нямам гъби , дано  Praynig Praynig Praynig Чудя се да отида ли на второ мнение за това разкритие, и дали няма да сбъркам , ако ме бръкнат още веднъж?

# 427
Ториии, не се панирай! Ще устискаш още малко. Пък и да се появят сега бебетата ще са здравички! Ти само лежи и почивай! Hug

Гласувах и в тази анкета. Ще съм в ТК, понеже моя лекар е там. Иначе ако имах избор бих избрала някоя от частните, тъй като парите не са кой знае колко повече в сравнение с услугите които предлагат частните и държавните болници.

За гъбите - и аз имам съмнения за такива. Но МБ не ми е взимана от 4-ти месец. Сега другата седмица пердстои и ако има нещо ще лекуваме няма как! Confused

Възкресителнице, шапка ти свалям, че не даваш докторята да ти се качват на главата. Аз каквато съм смотана - каквото ми кажат правя, каквото ми правят трая.  Mr. Green

# 428
Дано да нямам гъби , дано  Praynig Praynig Praynig Чудя се да отида ли на второ мнение за това разкритие, и дали няма да сбъркам , ако ме бръкнат още веднъж?

Дано да нямаш гъби Simple Smile
По принцип можеш да си ходиш с разкритие с месеци, без това да доведе до раждане. Имам приятелки, ходеха си с по 3-4 см целия трети триместър, НО с близнаци е по-рисковано. Вагиналният преглед и той не е много гот, обаче. Аз засега не бих се притеснявала и бих почивала повече.

# 429
Тори Hug стисни зъби още малко Hug Знам, че няма как да лежиш и почиваш с две болни деца у дома, затова ти пожелавам да имаш сили да издържиш  Hug Hug Hug
Гласувах и в тази анкета. Ще съм в ТК, понеже моя лекар е там. Иначе ако имах избор бих избрала някоя от частните, тъй като парите не са кой знае колко повече в сравнение с услугите които предлагат частните и държавните болници.

[/b][/color]
И при мен същата история...

# 430
Тори, познавам две жени, които от 7-месец бяха с разкритие, като и двете родиха в 9 месец. На едната й предизвикаха раждане, защото разкритието й беше голямо и се застраховаха. И двете трябваше да лежат повечко. Викни някой на помощ или прати дечицата при баби, ако има такива...  Hug Открадни си повече време за кревата - още малко остана.

# 431
Здравейте мами! Не съм писала да кажа че съм добре и аз трудно ставам от леглото корема ми е доста голям. Напоследък все ми се спи и най малкото нещо ме вбесява изнервена съм без особена причина. Бях купила комплект за изписването ама сякаш ми се струва тъничък че сега ще купувам нов. Hug

# 432
  • Между хотелите
Здравейте януарски майчета!
Включвам се при вас на финалната права, но ви уверявам, че ви следя от ден първи на темата. Не съм писала до сега, защото от работата е сложно, а от вкъщи ви четях основно от телефон. Въпреки, че продължавам да си ходя на бач, реших, че е крайно време да се включа в прекрасната ви групичка, като обещая, че ще бъда редовна:)
Да споделя няколко думи за мен: Аз съм на 34 год, а ММ на 36, от София. Предстои ми първо и доста дъъъълго чакано раждане. След 12 години ходене по мъките, лекуване на стерилитет и доста неуспешни опити, нашето първо момченце е заченато по напълно естествен начин, в периода за подготвяне на ин-витро:)
 Очакван термин: 2 януари. Да чукна на дърво до сега бременността ми е лека и не мога да се оплача от кой знае какви проблеми. Единственото ми притеснение е, че бебчето е с единична пъпна артерия, но д-рката ме убеди, че няма място за притеснение, т.к. тя е доста добре кръвоснабдена.  Следя се в клиника Надежда, защото съм дългогодишен пациент там, но мисля да раждам в Майчин дом, без избор на екип. При последният преглед, почти преди месец, бебето беше около 1600 гр и седалищно разположено. Другата седмица съм пак на гледане и се надявам да се е обърнало, тъй като искам да родя нормално.
Стана малко дългичко, за което се извинявам   bouquet Ще се включвам от тук нататък по-често, въпреки, че повече се уча от вас, отколкото мога да давам идеи и напътствия Simple Smile
ПС: Виждам, че има няколко момичето от Гео Милев, а аз съм на Плиска, така, че когато вече приключа с активната работа (надявам се след около 2 седмици), ще се радвам да се видим на локално ниво, както и на другите организирани срещи.  Hug

# 433
Ех, Котке точно това имам предвид! Че с моето състояние все се стига до едни драми та чак панорами...и се опитвам сама да си смъкна напрежението като обмислям сценарий за който никога  Peace не съм се сещала... А секциото вертикално е от преди 6 години!! Те само след две си раждат жените. Аз не съм опърничва де. Ама така и така нека си помечтая..., знам ли може и това да стане. Mr. Green Никой ли не знае тоя аспирин протект беля ли ще е ако си го пия поне още две- три седмици? До термин имам 8. И уж съм с тромбо бромбо там каквото. Не че им вярвам.... Crossing Arms

# 434
Привет и от мен Simple Smile отдавна не съм писала, но пък за сметка ма това ви чета активно Simple Smile! Във фейсбук съм по- активна Simple Smile
И аз съм се насочила основно към Надежда, така че моля мамата с повече инфо да го сподели и с мен, ако може Simple Smile! Утре ще ходя на отворените врати и ще питам доста неща, дано да са любезни!
От днес излизам в 45- дневния болничен преди термин и ми е малко криво, че не съм решила къде ще раждам Sad хемоглобинът ми е паднал много 115 е в момента и доки ми изписа хапчета, но приемам всякакви съвети как да го вдигна по- бързо Simple Smile! Бебка е 2 кг 400 грама вече и се е подготвила в позата за излизане Simple Smile!

Общи условия

Активация на акаунт