Калории броим, здравето ценим и кила топим! - тема 10

• 50 324
  • 752
  •   1
Отговори
# 120
  • Някъде в Матрицата
Аз какво да кажа.... нещо не ми се получава "броенето" и то не заради друго, ами Декември си е убиец на добри намерения по отношение на кулинарните изкушения.  Mr. Green
На този етап, съм в една "златна среда". Ще поизчакам еуфорията около празниците да премине и с нови сили и предварително подготвен план да се впусна напред. Ентусиазмът на na_visok_tok_s_kok е мотивиращ и заразителен.   bouquet

# 121
На висок ток с кок,
как така изгаряш по над 1000 калории за тренировка? Сигурна ли си, че ми се вижда малко множко?
Какъв е смисълът от 2 часа кардио? Заедно с него колко продължителна става тренировката ти  Rolling Eyes

# 122
na_visok_tok_s_kok ,
тъй като си най-мотивиращото "чудо" тук  Hug и аз имам въпрос, просто ми е любопитно, как успяваш да си организираш деня, че да отделиш толкова време за тренировки?

аз, например, едвам отделям по 20-30мин за йога през седмицата...  Rolling Eyes

и накрая очаквам една невероятна визия да отчетеш във форума  Peace

# 123
Еха, какви хубави думи, чак се засрамих  Blush Laughing Благодаря ви :Д  Crazy Hug

Like_smoke, тъй като не съм фен на прекаленото усложняване на режимите, а се придържам към базови идеи и не го мисля толкова, а действам веднага, отговорът също ще е простичък : щом на пътеката пише 600 калории като съм изтичала 1 час с 10 км/ч примерно, значи си логвам в дневника 600 калории. Точка. Отделно ако правя други упражнения и кардио си ги търся в нета и си ги логвам и тях.
Колкото повече кардио- толко по-голям резултат. Каквото и да говорят всякакви Гурута, няма как истината да е обратна. Това, че в един момент тялото се стресира и почва да задържа вода, да спира отслабването се преодолява за 3 дена като се увеличи водата, вкара се зареждащ ден или се смени тренировъчната методика. А с времето 2 часа кардио на човек му се струват малко даже, в началото едвам изкарвах 1 час на кроса. ( Да поясня:преди съм тренирала много интензивно, водех за кратко курсове по тае бо и там трябваше да съм топ примерно 2 часа на ден...)

Това е опитът ми. Сега дали научно е напълно 100% вярно : не знам. Ама аз продължавам! Simple Smile Дано съм отг. на въпроса подобаващо :Д

Дидке,  Hug, имам лекции, а също и изпити. Уча в Германия и в момента е вярно, че покрай тренировките съм се отпуснала леко, но да ви кажа, ако сега ви се струвам екстремна в отслабването : в ученето бях направо психопат в продължение на 2 години и бщо взето чак сега си починах след като се поразболях от стрес. Организирам си деня по следния начин :

1. Най-важното е вкъщи всичко да е чисто иначе кочината ме дезорганизира. Подготвям си екипи и кърпи, за да не ми се налага да мисля дори дали да ходя, ами просто ги грабвам преди да съм се разколебала.

2. Ставам рано. Ако тренирам сутрин, е между 6 и 8 ч., после отивам на лекции със сака.

3. Ако се успя : отивам да уча в библиотеката, там си вземам приготвена храна(ства за 5 мин. сутрин....), сака и след библиотеката ходя на фитнеса към 20-23.30 часа.

Не виждам нищо проблематично. В началото ми беше много гладно, сега се наяждам с много малко храна.
Simple Smile Забавен метаболизъм - да, ама свалям. Тъй че, не му мислете толкова, а действайте. Тва е по-силно от всичко   bouquet

Успех!!!!!!!! bowuu Hug

П.С. Вчера ми върнаха втория изпит, който беше по време на отслабването и съм си го взела добре. Може би щеше да е по-добре, ако не бях на зеле и 3 часа кардио, ама съм доволна от себе си. Така че това с малкото енергия Е извинение. А и 1000 кал. не са толкова малко, ако се вземат витамини, пие се вода, тренировките тонизират Simple Smile

# 124
na_visok_tok_s_kok - Наистина искрено ти се радвам на успехи и че макар и малко НЕнаучно - отслабваш със стабилен темп! И попрежнему подкрепям екшъна ти! Колко кила останаха за смъкване? Има 10 дни до Коледа... можеш да смъкнеш 1.5-2 кг до тогава...... С твойто си темпо и по твоя си начин...  Flutter

Таnya - все ще намериш нещо ново и интригуващо да ни кажеш (напишеш).... Ей  Hug Peace

# 125
Маями Hug Hug Hug, благодаря ти Simple Smile Simple Smile Simple Smile Много ме енергизирате всички, страхотно е да споделяш в група Mr. Green Heart Eyes Останаха уж 2 кила до 60 последно... и май и 60 ще си стана до 25.12, по-надолу едва ли. В смисъл няма как, аз сега тепърва ще удрям застой, последните под 60 са адски трудни, но тях ще ги свалям със захранването, първите седмици от него пак ще съм на минус неизбежно. Пък ако кантара ме изненада може и да се поглезя с едно 59.. ха дано! :Д Нещо като + + + в училище = 6ца Simple Smile

Отчетът ми за 12ти ден обратно броене (бе 12ти ли е, кой е точно обърках се)

З: не
О: малко обезмаслена моцарела с 3 ореха
В: салата от зеле + моцарела + яйца

общо имам около 900 кал. днеска

Тренировка :

60 мин. тичане - 612 кал.
25 мин. ходене на пътеката бързо и по наклон - 330 кал.

20 мин. Трейси за гъзче Simple Smile
10 мин. корем за напреднали
8 мин. корем по-леко

6 мин. на абдуктора и аддуктора с лека тежест и много повторения : около 3 мин. разгъване и 3 сгъване. Сега съжалявам, че го правих щото ми се "надуха" мускулите и краката ми изглеждат стегнати, ама прекалено, в смисъл искам да си ги чувствам слаби, не напомпани толкова.

Simple Smile

# 126
  • 1st floor
Моето скромно мнение е, че na_visok_tok_s_kok изтезава жестоко тялото си. Прочетох постовете на Кръстева три пъти и не открих нищо грубо. Загриженост - да. И в думите й има много истина. А на  na_visok_tok_s_kok пожелавам да остане здрава след всичко това! Hug И да не приема думите ми за заяждане, защото ми се струва изнервена....

ПП: Не ми харесва лошото настроение в темата и нападките.  Confused И срещу мен е имало упреци, че не се храня много правилно. И съм ги приемала, защото знам, че е така. Не съм го смятала за заяждане...

# 127
  • Варна
Добро утро!

Днес ще съм далеко от изкушения, супер, въпрос на време е да ми омръзне всичко, което правя в сладкарницата и да спра да му посягам, пренасищането ще настъпи в един момент.

TanyaMG  много информативни постове  bouquet Книгата за "Хормоналната диета" много ме заинтригува. Има ли я по книжарниците или да я търся он лайн?

Ph0enix и на мен декември ми е препъни камъм, освен празниците, половината рода има РД...

na_visok_tok_s_kok, за мен няма толкова мотивиращ потребител като теб на този етап, кардиото ми от 30 минути вече е на 50 само заради теб, и упражнения на постелка правя.

Другата седмица си идва компанията ми за плуване, нямам търпение. При мен има най-голям ефект, защото плувам по час и половина без да чувствам тялото си изморено след това. Е тогава и кантара почва да се движи надолу.

Всеки човек интутивно намира комфорта за своето тяло и като хранителен и двигателен режим, защото усеща кое му действа зареждащо и кое не.

Хубав съботен ден  bouquet

# 128
На висок ток с кок,
поздравления за последователността ти.
И аз не искам да се заяждам, просто описаният от теб режим ми идва малко хаотичен, но явно дава резултати. Пожелавам ти да ги запазиш и след това  Peace

Това с кардиото направо ме разби - предполагам, че правиш монотонно, нали?
Защото при високоинтензивно интервално кардио 20-30 мин. са достатъчни, за да изплези език човек.

# 129
Непокорна, права си, може и в мен да е грешката. Извинете наистина, не исках да създавам смут! Групата ме кефи и не искам да я развалям или гоня нови потребители.  Hug Peace  bouquet

Солейл,  Party браво! Много е мотивиращо и за мен да чувам това! Супер за кардиото и постелката, тука обаче да поясня, че нали внимавай, не искам да съм отговорна за нечии контузии. Въпреки че ти беше казала, че лятото спортуваш адски много и се храниш леко, което значи, че си си във форма за толкова много упражнения. Успешен ден!!!!!!!!!! Hug  bouquet  bouquet  bouquet п>с. а плуването действително е най-готино за отслабване, жалко, че не мога много добре... Simple Smile  Peace

Лайк_смоук, кардиото на пътеката първите 20 мин. понякога е интервално : 1 мин. спринт с 15-16 км/ч, 1 мин. ходене със 7 км/ч, след това тичам с 8-10. Ако само тичам е с 9-10 км/ч. Винаги първият час кардио е интензивен, иначе не го усещам и не свалям с добър темп.   bouquet

# 130
Отчет за днес, малко по-рано, но да не забравя какво съм правила :

11ти ден обратно броене

З: не
О: 2 с.л. ленено семе, кафе (фастинг правя)
В: ще е риба+ зеленчуци + малко моцарела

Общо : около 800 кал.

Тренировка и движение за целия ден :

Чистене около 3 часа, вкл. чистене на пода специално го минах 3 пъти на колене, за да се възползвам от натоварването. Докато чистех си танцувах и взех, че се изпотих даже леко.

40 мин. ходене пеша до един далечен магазин + прибиране пеша с торбите

60 мин. тичане интензивно - 620 кал.
16 мин. корем ( 2 видеота)
20 мин. трейси за дупе и крака

следва довечера : 60 мин. упр. на постелка, 30 мин. кростренажор и сауна

води, джаджи, всички екстри са включени Simple Smile

Успешен ден!

П.С. Споко, утре ми е почивен ден от тренировки И ще ям 1500 кал. без въглехидрати, да разбутам метаболизма Simple Smile  Whistling Twisted Evil

# 131
  • София
soleil, книгата я има по книжарниците, ето линк.

Ето едно меню от книгата на Тиери Ертог - http://calories.bg/profile.php?view=analyze&recipe=910&mode=stf . Повечето от нещата може да се правят за цялото семейство, например в това меню вечерята е кръстена "Супа от ряпа, тиквички и телешко", а си е нещо като телешко задушено. Но в рецептата е посочено 300 грама говеждо месо за 4 порции, т.е. по 75 грама месо в порция и зеленчуците не са много.  Във всички менюта има много интересни чайове, на мен ми се иска да видя и оригинала дали са преведени добре имената на билките. Менюто е с 958 калории, има леки недостици, но все пак покрива нормите на над 90% от нутриентите.

Ето и едно меню на проф. Байкова - http://calories.bg/profile.php?view=analyze&recipe=526&mode=stf . В бележки има пояснения от къде съм го взела и нейното меню не е лошо. Така е 938 калории. А варианта с добавени още 250 грама мляко, вдига малко калориите, но балансира по-добре веществата.

Рецептата за пицата
Скрит текст:
480 грама карфиол
50 грама извара
90 грама кашкавал
2 по-малки яйца
50 грама крехка шунка
10 грама кетчуп от стъклено шише

Карфиола се накъсва на розички и се слага за 5 мин. във вряща вода. Отцежда се и се охлажда. Пасира се в чопър, да стане на трохи, а не на каша. Разбърква се в купа с яйцата, изварата и настърган половината от кашкавала.   Разстила се в тавичка 22 на 28 см. и се пече около 30-40 мин. на 180 градуса. Изважда се намазва се кетчупа, слага се рехаво шунката и другата половина от кашкавала и се пече още около 10 мин.

Най-хубавата част - половината от това нещо има 341 калории, а си хапваш много вкусно и добре.

И една бърза снимчица

А, към на висок ток с кок имам само един съвет на принципа на старата българска поговорка "От работа не се хубавее, а се гърбавее". Вечер  си направи едно чайче и да си гледай телевизия, че много труд се събира. Simple Smile

Приятни почивни дни    bouquet

# 132
  • Варна
Днес режимен, на плодове за разтоваравне, 40 мин на кросчето и 20 минути се дупих вкъщи. В резултат сега децата са пощръклели бягат из къщи, клякат, стават, имитират ме. Купих си от метро едно смешно уредче за домашен спорт та го опъват, разпъват и ако се развикам нещо започват още по усилено спорта:) Жените вкъщи сме полудели.....
Сега ще пия чай от джинджифил, утре планирам също разтоварващ, че съм далеч от шоколади, торти, да не ви изреждам...

TanyaMG интересни менюта аз съм далеко от такова хранене, но ще си направя по един такъв ден. На Байкова по ми допада, макар и да обичам всичко френско и белгийско, а карфиол много обичам.

na_visok_tok_s_kok не мога да те стигна със спорта...

Лека...

# 133
Солейл, страхотна си, така даваш пример на децата! И аз бих го правила Simple Smile Много добре, че не те спират децата : според мен това е извинение на много жени. Един съвет от мен : сега ти е добре кардиото, увеличавай го като интензивност и/или продължителност всяка седмица по малко, за да може за последните килограми да си оставиш един "коз" и той да бъде нещо стресиращо за тялото, нещо ново, за да не спреш да сваляш. Аз съм толкова брутална само за последните 20 дена, преди това 1-2 часа тренировки общо на ден. Но! Както решиш Simple Smile Казвам го само, чащото викаш, че не можеш да ме стигнеш и аз си помислих, че още имаш супер мн време до февруари Simple Smile

Каквото и да правиш- с теб съм! Simple Smile  Hug

Таня, пицата е уникална и много благодаря за постнатите режими. Много ми беше интересно да ги прочета. Аз утре ще си направя такава пица понеже е нисковъглехидратна и ще си я изям цялата. А към днешния отчет добавям още 300 кал. от шейк, така че съм на 1200. Simple Smile

П.>С бе тая линийка що не мърда  newsm78 уж я местих на 62  Mr. Green

# 134
Добър вечер, нещо няма отчети днес  Thinking Нека сложа моя Simple Smile

Ден 10 обр. броене : зареждащ, нисковъглехидратен, НЕтренировъчен

Ключовата дума за днес е : храна и сън. По много.

Хапнах 350 гр. пилешко, 1 зелка от кило и нещо, 400 гр спанак, други зеленчуци, шейк протеинов-от моя, яйца, после 1 парче останало риба, малко овесени ядки, магданоз, а да и сега ближа едно какао горчиво с малко вода на крем си го направих, защото ще пукна от глад. В ПМС съм, цял ден съм изнервена и ми иде да убия някого, особено тези от мъжки пол. Като не тренирам  и полудявам от глад :Д  Mr. Green Laughing Което ще говори за едно интересно захранване. Най-доброто предстои.  Sunglasses

Общо : 2000 кал. някъде, може и малко по-малко да са, не знам.

От почивния ден се презаредих, даже сега през нощта едвам ще заспя, тренира ми се.

Утре ще правя двуразова тренировка да наваксам изпуснатата възможност за изгорени калории, но ще съм два пъти по-енергизирана заради почивката. Юху, остават още 9 дена мъчение  Mr. Green Sunglasses

Обезвдних се нещо, много съм жадна, може и от съня да е,...... Не знам.

П.С. Размисли относно дългосрочното запазване на кгте. Понеже аз съм човек на плана и държа всичко да е под контрол, направих график за захранването, залепих го на стената и ще се ориентирам по грубите му рамки.

Та.....

Седмица 1 : 25.12-31.12 : 1000 кал. на ден, тренировки 30 мин. на денХ6 в седмицата, но както предполагам много любовна дейност  Mr. Green Laughing

Седмица 2 : 01.1-7.1 : 1200 кал. на ден, тренировки 60 мин. на ден Х6 в седмицата

Седмица 3 : до 14ти.1. : 1350 кал. на ден, тренировки 60 мин. Х6 в седмицата

Седмица 4 : до 21.1. : 1500 кал. на ден, тренировки пак 60Х6

Седмица 5 : до 28.1 : 1600 кал. на ден, тренировки 60Х6

До края на януари искам да съм свалила всички останали килограми, които не успея да сваля до 25.12. :
А именно : 57-8 кг, но няма да се противя и на нещо по-ниско. 55 е лукс, 56 приятна изненада, 58 горната граница.

Видовете храни не ме притесняват, аз тесто, сладко, боклуци и тн. не ям от години. Проблемът ми е в количествата здравословна храна  Blush  Но ще се изконтролира!

Февруари месец постепенно ще премина на 5 тренировки седмично по час-час и половина на сесия и калории в рамките на 1500-2000 на ден. Ще ви информирам лятото запазила ли съм резултата.

Това е от мен, подготвям се психически вече за етап 2.

Успешен ден утре! Simple Smile

Последна редакция: пн, 16 дек 2013, 03:03 от na_visok_tok_s_kok

Общи условия

Активация на акаунт