Калории броим, здравето ценим и кила топим! - тема 10

• 50 318
  • 752
  •   1
Отговори
# 105
Калака, браво за прогреса! Бавно и постоянно Simple Smile -5 талия е супер  Heart Eyes

Кръстева, така е, но всеки си избира все пак  Peace Солейл, не спирай да пишеш при нас макар че си на 90 дневната Simple Smile Simple Smile Simple Smile  Hug

Солейл, успех с диетата! Simple Smile

Аз днеска съм :

15ти ден обратно броене :

Закуска : няма
Обяд : шейк - 300 кал.
Вечеря : 3 яйца, спанак, морков, зелена салата, магданоз, малко ленено семе - 400

Общо 700 кал.

Около 50 мин. ходене пеша (прибрах се пеша) до вкъщи

45 мин. упр. на постелка

20 мин. интервално кардио на пътека

40 мин. монотонно тичане

30 мин. интервален комплекс с тежести

60 мин. кростренажор

10 мин. стречинг

мултивитамини, дандалион чай, вода с кранбери 3 л

# 106
na_visok_tok_s_kok , поздравления за упоритостта и прекрасните резултати!   bouquet
Но да си призная притеснена съм от менюто ти - не ядеш почти нищо! А тренираш много! Не мислиш ли, че може да се отрази на здравето ти? Казвам ти го защото преди години така си докарах сериозни болежки и проблеми със стомаха! Костваше ми време, усилия, медикаменти и хранителен режим , за да се възстановя и беше гадно!
Успех и за напред!   bouquet

# 107
na_visok_tok_s_kok , поздравления за упоритостта и прекрасните резултати!   bouquet
Но да си призная притеснена съм от менюто ти - не ядеш почти нищо! А тренираш много!
И аз също се притеснявам  Confused

а и захранването след отслабване е доста трудно  Rolling Eyes от опит го казвам.

Не се заяждам  Hug

# 108
Прави сте момичета, за всичко.

Замисляла съм се, но се замислям чак след като се натренирам. Мисля, че за 2 седмици няма какво да ми стане, отслабването го почнах на 1600-2000 кал, после 1000-1200 със зареждащ ден на 6-7 дена, а сега са последните 14-20 дена и ям под 1000. Не знам, няма вариант да променям режима, просто ще внимавам после със захранването. Замислям се да добавям 200-300 на седмица.

Благодаря за критиката, ще внимавам повече!

Успешен ден Simple Smile

# 109
na_visok_tok_s_kok 700 калории?! newsm78 имаш ли представа колко НЕ здравословно отслабваш? И също така, че сваляш освен излишни мазнини и мускулна маса? + това интервално кардио и монотонно кардио не се изпълняват заедно (в един ден) Peace
Я се върни по добре на нещо средно около 1400 К. ще се разболееш, а и от такова отслабване никой няма нужда, понеже организма ти се мъчи и после спреш ли този си "хр. режим" вероятността да си върнеш килограмите е почти 100%

# 110
Кръстева, не се обиждай, но намирам първите ти постове в темата за леко (минимум) агресивни. Така съм си решила и Не ме интересува свалям ли мускулна маса, чащото изглеждам по-добре. Именно заради това не пиша в бб-теам, защото там настроението е същото. Обясних по-горе за опита и бекграунда си и се надявам да не получавам подобни нападки, иначе простете, но няма да вписвам режима си тук. Дано темата е само за хора с над 1400 кал, яки мускули и ъм квото си решите.  Laughing Успех.  

А да, и след като пишеш от 3 дена и не знаеш колко важно е това отслабване за мен точно до 25.12 и вероятно не си прочела, че не го правя напълно без никакви знания и съм наясно с рисковете....ами... извинявай, но не мисля, че мнението ти със съпровождащия тон е на място. Извинявам се още веднъж.

# 111
na_visok_tok_s_tok моля да ме извиниш, не виждам кое ми е грубото в постовете, опитвам се да съм полезна. Пиша ти с най-добри намерения, но щом така ти се струва - по живо по здраво сваляй килограми. Аз говоря защото имам опит, а така като гледам, ти не само, че нямаш опит, ами нямаш и никаква информация Peace
Все пак темата е за здравословни хранителни режими, а твоят не е нито здравословен, нито пък е хранителен режим Hug

# 112
Именно затова казах, че след като не си запозната с опита и спортната ми история, не е удачно да даваш съвети, които звучат като наставления. Благодаря за пояснението все пак.

# 113
Не е и нужно да се запознавам, то си личи. Все пак, извини ме, не съм искала да те обидя

# 114
Със сигурност. Няма проблем  Peace

# 115
  • Варна
Кръстева, не се обиждай, но намирам първите ти постове в темата за леко (минимум) агресивни.
Подкрепям!

na_visok_tok_s_kok продължавай в същия дух и аз ще правя като теб след празниците, спорт и минимум калории!

Днес имам прегрешения, при нас в сладкарницата вечно някой черпи за нещо, утре пак рожденни дни....

Хубава вечер  bouquet

# 116
  • София
Относно темата и аз мисля, че трябва да има повече разбиране към режимите на хората и не трябва да има крайни мнения. Темата е за броене на калории, може би и броене на другите нутриенти, има си норми на прием на различните хранителни вещества...

На  мен никога не ми е харесвал съвета "спорт и средно ниво на калории". Ако в някакъв период от живота си човек не може да спортува - спомням си певеца Люси, който се появи наскоро в едно реалити. По някакъв начин много съчувствам на пълните хора, и тогава доста мислех за този мъж. И от историята му разбирам, че той много е спортувал и танцувал, сигурно около 2800 калории на ден разход. Но в един момент става продуцент, заседява се, явно и с годините разхода му спада - но той си е свикнал да яде около 2600 калории и така се става доста пълен.

В подкрепа на режимите с намалени калории мога за ди кажа, че Европейската комисия за безопасност на храните EFSA  има едно становище, че диетата с 800 калории на ден  е безопасна, ако се прави в клиника, за определен период, и се добавят всички нужни вещества. Пускала съм линк в темата, сега само цитирам. Други 2 диети, които реших да изчисля, бяха на проф. Донка Байкова - едно нейно меню, което  е на първа страница в темата й в този форум е също с около 800-900 калории, но доста небалансирано. И другия специалист е Тиери Ертог, световно признат ендокринолог, запознах се с него чрез книгата му "Хормоналната диета". Менютата му са около 900-1000 калории, но много балансирани, съдържат почти всички нужни вещества, нужно е минимално добавяне.

Та много са факториге - години, как искаш да те гледат с бельо, с дрехи, какво искаш да внушаваш т.н. Нека се вслушваме в споделянията от личен опит на другите.    bouquet

# 117
Солейл, благодаря ти Simple Smile  Радвам се  Blush  bouquet Ако някой се захване да ми прочете всички постове и в предната тема от октомври (описвала съм всеки ден), ще види колко балансирано си отслабвам Simple Smile Но и това е субективно, мисля, че действията са по-важни от приказките, когато става въпрос точно за такива изострени теми. Относно сладкарницата : важното е, че се стараеш. Дори и само няколко дена в седмицата да спазваш "режим", пак ще има ефект, естествено не толкова бърз, но ще има. Виж Таня колко много е отслабнала за 1 година (май беше споменала -16!:) )

Таня, добре казано. Не исках да провокирам никого с режима си, най-малкото да обиждам Кръстева, просто и аз мисля, че една по-толерантна настройка се връзва повече с духа на темата и форума като цяло.

bouquet

Така де, сега малко ми е неудобно чак да дам отчет  Mr. Green Laughing
Да дам ли, да не дам ли, ми що пък да не дам. Месец и половина давах, ся няма да се излагам за 2 седмици  Whistling

Днес вкарах интермитентно хранене : intermittent fasting

Понеже за да продължа да отслабвам трябва да вкарвам всеки ден промени :
Ще ям до края калориите си през повечето дни между 14 и 18 ч.

Така направих и днес :
14 ч : шейк и половина, моркови
15.30ч : шейк (соево-ванилов с коноп), 4 яйца, зеле, магданоз, моркови, спанак
18.00: само соево мляко

С което ударих 1 л соево мляко....утре няма да купувам. Пристрастявам се към него...!

Общо около 1100 кал.

Тренировка

40 мин. ходене пеша през деня

60 мин. пътека тичане : 560 кал.
25 мин. кростренажор : 280 кал.

15 мин. упр. с тежести за глутеуси на абдуктор, аддуктор, задно бедро, машина за задник
8 мин. корем видео
20 мин. крака и дупе трейси андерсън
5 мин. дупе друго видео

3 л вода

1 глътка детокс чай (повръща ми се от него), след малко ще го довърша : дандалион с кранбери и лимон

1 кафе

мултивитамини

# 118
... просто и аз мисля, че една по-толерантна настройка се връзва повече с духа на темата и форума като цяло.
  Peace да нека продължим с добрия дух

Мисля, че идеята ти за захранване е добра.
Между другото преди години когато имах да свалям доста и аз си бях определила
срок и бях доста по-мотивирана от сега. Също като теб много тренирах и
бях много стриктна с режима.

Последна редакция: пт, 13 дек 2013, 11:38 от Кalaka

# 119
  • София
na_visok_tok, давай си отчетите, приятно ми е да ги чета, а и да наблюдавам как ти се отразяват. Simple Smile
Наистина някои неща могат да изглеждат по-рискови, но си спомням, че проф. Донка Байкова казваше в едно интервю, че човек има запаси от всички витамини и други вещества за около 3 месеца. Така, че мисля 10 дневен период не е толкова рисков, а и от това, което пишеш изглежда, че се чувстваш добре. Захранването също е много важно и ще ми е приятно да продължиш да пишеш и да ни споделяш. Дано и тогава всичко да е наред! Аз съм пробвала доста протеинови шейкове и всички супер храни, включително и белени и небелени конопени семена, но нещо не се почувствах енергезирана. С нормални български плодове и зеленчуци, но отгледани макс естествено се чувствам по-добре. Но може и до организъм да е.

soleil, твоята работа в сладкарницата е голямо предизвикателство. Наскоро гледах началото на един докю филм за отслабване и жената в него работеше на американска бензиностанция и се оплакваше, че не може да се въздържа от сладкишете, които са около нея. Не догледах серията, за да разбера какво й предложиха. Това е документална поредица по една от кабелните телевизии вечер от 21 часа, все хващам части.

Хайде в следващ пост, ще припомня малко за моето отслабване, че го хвърлих като данни, но сега нямам време да напиша за него. И рецептата за карфиолената пица ще напиша Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт