Калории броим, здравето ценим и кила топим! - тема 10

• 50 891
  • 752
  •   1
Отговори
# 450
Desit@ , много е трудно когато си обявила, че си на диета. Обикновено хората наоколо се подиграват, възпрепятстват или убеждават, че не е правилно. Често се чува и фразата: "живота е кратък, яж, пий и си носи новите дрехи!". Да, обаче е важно как се чувстваш ти!
Аз броя калории от ~2 години  , но обкръжението ми не е на ясно  Mr. Green Продължавам да готвя, като "олекотявам" храната. Да, понякога имам "черни" дни, но кой ги няма?! Когато съм на гости - наблягам на салати и мръвки (и обикновено не ходя гладна Flutter). Когато аз имам гости правя мноооого салати и мръвки (почти не сервирам хляб и сладости - за десерт често давам сурови бадеми!)
Наложихме тортилята вместо чипса  Peace (половинът много обича "нещо за хрупане") Или пък правя печен чипс. Като вложиш малко усилия и въображение, подлагаш и фамилята на по-ниско калорично хранене  Mr. Green

напоследък не съм броила, но определено съм се хранила добре - здравословно и в малки количества Wink

а упражнения правя дори в офиса, защото у дома не винаги имам време  Mr. Green

# 451
Момичета,колко килограма да си слагам на тежестите на повечето уреди,не искам да имам някакъв здрав гръб или ръце с очертания,а просто стегнато тяло?

# 452
  • In transit
Момичета,колко килограма да си слагам на тежестите на повечето уреди,не искам да имам някакъв здрав гръб или ръце с очертания,а просто стегнато тяло?

не се притеснявай, от големи тежести няма да станеш "яка" и да приличаш на културистка. Просто ще изгориш по-бързо и по-добре мазнините и ще придобиеш стегнатото тяло за което говориш. А тежеста зависи от самата теб и от упражненията, които ипълняваш. Старай се да правиш с такава тежест, че да можеш да изпълниш примерно 8-10 повторения, като на последните 1-2 вече ти е доста трудно да го правиш. Винаги първата серия от дадено упражнение я прави с по-малка тежест за да може мускула ти да загрее добре и да не се контузиш нещо. След нея още 2-3 серии с максимална тежест. За самото тегло, едва ли ще можеш да вдигнеш повече от 6-8-10кг.   Peace

# 453
  • София
Много хубави думи на did_ka за диетите. И аз на никого не съм казала, че съм на диета, а и не се възприемам така. А и то по-важното е да стане начин на живот - иначе свършва диетата, идват кг-те.

Desit, лека полека сигурно ще успееш да преодолееш някои неща - по-добър контрол по време на купон, е никак не е естетично една жена да яде по много Simple Smile Помоли у вас сладките да са прибрани в шкаф, кажи им, че иначе се окисляват и стават вредни. У нас също има доста сладкиши, не лишавам детето, но са прибрани в шкаф и всеки си взима, когато иска. Не ме изкушава както преди, нямаха постоянно място и все ми бяха пред очите.

За солените мъфини и други сладости - аз съм си поставила доста амбициозна задача да си имаме винаги буркан с домашни сладки и да ядем с мярка - по-младите повече, другите умерено. Имам един подходящ буркан, даже вчера купих още един. И си помислих колко ли време ще си дремя на тези кг. с моите сладкарски експерименти Simple Smile
Но да похваля, че вечерта детето изяде няколко мъфина и каза, че са много хубави. Мъжа изяде и той и вече останаха 2 пазя ги за тях. Бях направила 12 мъфина, случиха се по 50 грама готов мъфин. Нещото, което изключително ме учуди е състава им - http://calories.bg/profile.php?view=analyze&recipe=1143&mode=stf . Много добре ми се вижда това, че 2 мъфина имат 340 калории, сравнително малко въглехидрати, а имат по около 30% от дневните потребности от почти всички вещества. Такова разпределение на хранителните вещества винаги го слагам добри комбинации. А тази има къде да се направи малко по-добра.

Да ви питам нещо за оризовото олио - имате ли мнение дали е по-добро от слънчогледовото. Оризовото има много висока точка на горене, много вит. Е и е много финно /без аромат/ за печива. Аз употребих 1 бутилка, но ми се искаше да събера още инфо преди да си купя втора.

# 454
  • In transit
Таня, за оризовото да кажа... наистина го дават да се пържи при по-висока температура, но все пак е рафинирано. Аз изхождам оттам, всички рафинирани масла са еднакво вредни за мен. Не, че не ги ползвам понякога, просто самия процес на рафиниране "ги разваля". Освен това има аромат оризовото, и то малко странен и особен при самото пържене. Ти знаеш, че най-добре е да не пържиш. Аз например ако пържа нещо, което многоооо рядко ползвам или студено пресовано кокосово масло или органично гхи. Мога да смеся и гхи-то с малко зехтин. Освен това никога не пържа на най-силното на котлона и в много малко мазнина. Причината за ползвам кокосово и гхи е, че не стават канцерогенни при пържене.  Peace

# 455

Старай се да правиш с такава тежест, че да можеш да изпълниш примерно 8-10 повторения, като на последните 1-2 вече ти е доста трудно да го правиш.

Аз съм за 12-15 повторения, с много малки почивки 90сек. Получава се така наречената "анаеробна" аеробика.

# 456
  • In transit

Старай се да правиш с такава тежест, че да можеш да изпълниш примерно 8-10 повторения, като на последните 1-2 вече ти е доста трудно да го правиш.

Аз съм за 12-15 повторения, с много малки почивки 90сек. Получава се така наречената "анаеробна" аеробика.

аз също правя така, но ми се искаше да я ориентирам по-добре как да подбере тежестите Peace

# 457
Ами максималната тежест,която си слагам е 10 кг. на всички уреди,на някои само ми е по-трудно,като с дъмбелите например  Laughing според вас добре ли е? Не знам,на мен ми казаха,че колкото повече тежест слагам,толкова по-уголемени мускули ще имам,а аз не искам никакви груби очертания и т.н ? Simple Smile

# 458
Днес ядох следното:
з: кафе и мин. вода
о: една баничка  Embarassed беше ми купена специално
в: пилешка пържола, картофи гарнитура, салата зеле и моркови, сок

Не съм смятала колко точно калории е, но се ограничих от поне две филии с шоколад и пр. мляко.  Laughing

# 459
Ами максималната тежест,която си слагам е 10 кг. на всички уреди,на някои само ми е по-трудно,като с дъмбелите например  Laughing според вас добре ли е? Не знам,на мен ми казаха,че колкото повече тежест слагам,толкова по-уголемени мускули ще имам,а аз не искам никакви груби очертания и т.н ? Simple Smile

Ако мускули се правеха толкова лесно, хората нямаше да прекарват месеци и години в тренировки и хранителни режими  Wink При жените е още по-трудно, защото ние имаме символично количество тестостерон. Така че, не се притеснявай.
Сподели, какви упражнения правиш, ако искаш.
Моят съвет е постепенно да увеличаваш тежестите, а не рязко. 10 кг. дъмбел е ок, но предполагам, че ти е малко трудно при многоставните упражнения - вземи 7 кг. и тренирай с тях.

# 460
Сутринта измерих -1 кг... тъй че тая седмица отчитам напредък...  Grinning

Желая същото и на вас!   bouquet  bouquet  bouquet

# 461
Благодаря на Таня и Дидка за милите думи, подкрепата и съветите. Идеята да скрия сладкото и да си трая, докато се мъча с килограмите много ми допадна...Отделно ще се опитам да променя начина на хранене, т.е. ще се опитам да си променя начина на мислене, за да стане ежедневие, а не мъчение...но времето ще покаже дали ще си избия мръвките от главата...

За вчера-не се олях с яденето, но и не спортувах-пак липсваше време...ще видим тази изпълнена с прегрешения седмица,как ще ми се отрази на килограмите в неделя, а до тогава - няма да ви занимавам със себе си,че съм се разочаровала и не ми се говори...

Пожелавам ви хубави и здрави почивни дни... Hug Hug Hug

п.с. Маями - поздравления:))))   bouquet

# 462
  • In transit
Desit@, според мен е по-важно да си промениш начина на мислене, криенето може би ще помогне, но мисленето е по-важното. И определено не трябва да чувстваш тази промяна като диета, а да си я наложиш като ежедневие, нещо нормално за да не ти тежи.  Hug

# 463
  • София
Desit, защо го възприемаш като мъчение и нещо си написала за месото. Можеш да ядеш всичко в малко по-малки количества и по изчистено от рода на мръвка и салата, можеш понякога и сладко, може масло, сметана. Важното е да гледаш да е около 1300-1400 калории. И няма кой знае какво ограничаване. Следи тук когато си публикуваме менютата - ето виж Mikkey преди няколко дни беше публикувала едно много добро.

Моето меню за днес е
Чай от лайка
Закуска - 1 филия половината с масло  и сирене, другата половина с масло,  мед и малко канела
Обяд - малка салата от рукола, бейби спанак и 3 чери доматчета, леща - 100 грама леща и 100 грама бульон та общо 200 грама, печен сандвич 1 филия със сирене и кашкавал, 50 грама печено пилешко бон филе
След обяд - млечна плодова салата в буркан - 10 грама овесени ядки, 70 грама кисело мляко, 30 грама сметата, 70 грама банан, 10 грама сушени накиснати кайсии
Вечеря пилешко филе и салата
Това ще да е около 1200 калории, ако не прегреша нещо до вечерта.

За похапванията в офиса - купих си  3 летни броя на Good food и там имаше рецепта за ягодов чийзкейк в бурканче, подходящ за пикник. Много добре се получава и в бурканче за в офиса. Simple Smile

Mikkey, аз се интересувах от олио подходящо за използване в сладкиши и други печива.  На маслото не съм много фен за готвене и то има точка на пушене около 130 градуса, т.е при печене на сладкишите преминава в не много добър вид. Намерила съм уж студено персовано оризово и беше много приятно в коледните ни бисквити. За оризовото  масло пише много добри неща за вида на токофенолите, оризанол и производните на вит Е. И все пак е доста разпространено в Япония и Китай, т.е доста хора го употребяват, не е нещо ново. Много масла съм пробвала или леко ми миришат или източниците не ми харесват, но все пак съм си намерила за другите ни нужди. А сега за сладките бисквити, с които смятам да напълня 2 буркана се чудя. Simple Smile

# 464
  • In transit
Таня, ми точно за сладки пробвала ли си кокосово? Мисля, че ще се получи чудесно. Мисля, че има кокосово и без силния аромат, въпреки, че при готвенето мирише силно, но после няма аромат. Лелее ти ме накара да се замисля, че май вече изобщо не ядем сладко и не съм правила сладки неща от многооо дълго време.

Общи условия

Активация на акаунт