Пазаруване от Китай - проследяване и превоз на поръчките

• 91 915
  • 732
  •   1
Отговори
# 600
Grinning Grinning Grinning Grinning Поръчката която направих на 05.12.2013 вече е в София .Много се радвам !!! Simple Smile
каква е кой е продавача?

# 601
При фалшив магазин , закрит и поръчка замразена от АЛИТО /Изпратиха ми имеил че продавача е некоректен/ нужно ли е да пражя нещо? Автоматично ли ще ми върнат парите?

# 602
  • София
Аз пък да Ви се оплача... две пратки, които очаквах вече 35 дни пристигнаха в България и Български пощи взеха,че ги върнаха обратно за Китай... без да ми ги доставят  #Cussing out
След цял ден разправии се оказа, че адреса не се четял хубаво, имало само име и телефон, но те нямали практика да звънят.... изобщо думи нямам...
Писах на китаеца, каза, че щял да провери и ако е така да ми върне парите, но вече 10 дни никакъв го няма... не е на линия, не отговаря на съобщения. Друг път също съм поръчвала от него, не е имало проблем... какво стана сега... не знам. Имам още 8 дни за да потвърдя пратките, да чакам ли още или да отварям диспут? Дали ще го спечеля, като от Али видят, че пратката е влязла все пак в България, но не е отбелязяна като получена... ужас ooooh!

# 603

NikolForAll , благодаря за отговора. Отворих диспут и да видим какво ще стане  Shocked

# 604
От 13ти насам няма никаква информация в 17track, може ли да проверите какво се случва: RB913572602CN   bouquet

# 605
Здравейте!Бих искала да попитам някой получавал ли е пратки с UPS и EMS ?И къде точно пристигат пратките.Примерно аз като съм от Пловдив, директно в Пловдивската митница ли ще дойдат?

Защото поръчвах с DHL преди седмица.Пратката дойде до България за 2 дена,но все още е в София и е голяма одисея да успея да си я взема.Никой не отговаря на посочените телефони,но и пратката не помръдва от София,а адреса,който съм дала е пловдивски.Ходихме до ДХЛ в Пловдив,искат някакво генерално пълномощно заверено от нотариус,за да ми я придвижат до Пловдив и освободят от митницата. И въобще някакви пълни щуротии.Пратката е изпратена от Китай на 21 Декември.На 23 вече е в София и оттогава си дреме там  Rolling Eyes Утре пак ще се разправяме.

Та въпросът ми е с другите бързи куриери пак ли е така,или процедурата е по-нормална   Thinking

# 606
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Здравейте!Бих искала да попитам някой получавал ли е пратки с UPS и EMS ?И къде точно пристигат пратките.Примерно аз като съм от Пловдив, директно в Пловдивската митница ли ще дойдат?

Защото поръчвах с DHL преди седмица.Пратката дойде до България за 2 дена,но все още е в София и е голяма одисея да успея да си я взема.Никой не отговаря на посочените телефони,но и пратката не помръдва от София,а адреса,който съм дала е пловдивски.Ходихме до ДХЛ в Пловдив,искат някакво генерално пълномощно заверено от нотариус,за да ми я придвижат до Пловдив и освободят от митницата. И въобще някакви пълни щуротии.Пратката е изпратена от Китай на 21 Декември.На 23 вече е в София и оттогава си дреме там  Rolling Eyes Утре пак ще се разправяме.

Та въпросът ми е с другите бързи куриери пак ли е така,или процедурата е по-нормална   Thinking

с ДХЛ процедурата е такава  Peace
пълнмощното не е генерално, а само за пред митницата и спестява всички разправии с митниците сега и за бъдещи пратки. след това си получаваш всичко у вас  Peace

# 607
Grinning Grinning Grinning Grinning Поръчката която направих на 05.12.2013 вече е в София .Много се радвам !!! Simple Smile
каква е кой е продавача?
Поръчах телефон Simple Smile от http://www.onlybuying.com/ с  обикновена доставка по пощата (Сингапурските пощи)

# 608

с ДХЛ процедурата е такава  Peace
пълнмощното не е генерално, а само за пред митницата и спестява всички разправии с митниците сега и за бъдещи пратки. след това си получаваш всичко у вас  Peace

Благодаря за отговора.Явно така работят те.

А с UPS и EMS как стои въпроса?

# 609
  • София
На 7.12 направих поръчк в Tinydeal, бях си се настроила да пристигне след НГ, обаче очудващо на 27.12 дойде известие от Столична митница за пратка ... от Швейцария. За първи път от този сайт ми пристига на митница, преди винаги директно в пощенския клон. Еми явно ще се плаща ДДС, няма как. Rolling Eyes

# 610
  • София
Цитат
Благодаря за отговора.Явно така работят те.

А с UPS и EMS как стои въпроса?

По същия начин. Куриерските пратки с декларирана стойност над 30 лв се освобождават от митница с митн. декларация + ЕОРИ номер и заплащане на ДДС.
При декларирана по-ниска стойност някои пратки се носят направо до адреса, а при други се преценява дали пък не струват повече и се задържат за уточняване на стойността и евентуално заплащане на ДДС.
Ако се даде нотариално пълномощно за освобождаване от митница на съответната куриерска служба, те го правят вместо клиента.
При ДХЛ това е безплатно, при другите се плаща.

# 611
  • Варна
На 20-ти ноември пуснах поръчка от dealextreme, но не съм сигурна че е напуснала Китай! Чудя се дали да пусна диспут за да си вържа гащите! Днес е 40-я ден!

# 612
Някой може ли да помогне в проследяването на тези пратки
RC158788902CN
RC283102093CN
RC163846347CN
RC017513106CN
 мина толкова много време, че май съм на път да се откажа, минаха два месеца.

# 613
Някой може ли да помогне в проследяването на тези пратки
RC158788902CN
RC283102093CN
RC163846347CN
RC017513106CN
 мина толкова много време, че май съм на път да се откажа, минаха два месеца.

RC158788902CN  на 6.12. е постъпила в пощата в Китай
RC283102093CN на 5.12. изпратена
RC163846347CN на 6.12. е постъпила в пощата в Китай
RC017513106CN все още не е тръгнала за бг

# 614
Много моля да проверите този номер RE660623525SE  Hug На мен ми казва, че още не е пристигнал в Швеция. А предишния номер - на китайските пощи RB552024394CN, казва, че е невалиден.
Може пък аз да не правя нещо като хората... Embarassed
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт