Пазаруване от Китай - проследяване и превоз на поръчките

• 91 872
  • 732
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Мацки, какво означава това, което ми изписва
2014-01-06 16:21, BULGARIA, SOFIA LC/AO, Insert item into domestic bag Влагане на пратка във вътрешен чувал
Дали ще го получа на митница или по пощата? Благодаря

Да ви се оплача таблета ми замина на митница. Искат ми извлечение от банката за платена стока или от Пейпал. Освен това от 01,01,2014 г. отварят всички пратки и изземват фалшивите стоки/разбирайте реплики/, затова, че внимавайте какво поръчвате. Не вярват в никакъв случай на цената отбелязана на пакета."Тя не е реална" - ми каза служителя и затова е извлечението. Най-добрият вариант като се замисля е да вземат китайците да пишат, че е подарък. Тогава не знам как ще стои въпроса. Предполагам, че няма да има проблем. Оплаках се

Това за митниците ми се струва странно. Днес взех 2 пакета от там (не от Китай - от САЩ) и не са ми ги отваряли изобщо. А да ти вземат нещо, само защото е реплика, ми се струва тъпо - къде и как е обосновано това?

# 691
  • София
Цитат
Това за митниците ми се струва странно. Днес взех 2 пакета от там (не от Китай - от САЩ) и не са ми ги отваряли изобщо. А да ти вземат нещо, само защото е реплика, ми се струва тъпо - къде и как е обосновано това?

Репликите на защитени марки са забранени за продажба и разпространение без съгласието на техния притежател според Закона за марките и географските означения. Забранено е и производството на такива.
Скрит текст:

В сайта на патентното ведомство е обяснено какво е марка, как се защитава и кой има право да се разпорежда с нея.

"Правото върху марка се придобива чрез регистрацията й, считано от датата на подаване на заявката. Правото върху марка е изключително право, което включва правото на нейния притежател да я използва, да се разпорежда с нея и да забранява на трети лица да я използват без негово съгласие".

Конфискуват се всякакви реплики и имитации на защитени марки.

Ето тук http://212.122.185.80:8080/bpo_online/jsp/start.jsp по наименование може да се търси кои марки са защитени в Патентното ведомство.

Но както писах и в темата за митниците, когато са единични бройки за лично ползване и попаднете на сговорчив митничар, няма защо да се опасявате, че ви ги вземат.

# 692
  • Beyond the stars
Здравейте имам поръчка направена на 2.12 , на която и остават 6 дни.Бихте ли ме посъветвали какво  да правя Simple Smile Това ми е номера за проследяване : RC182161472CN .Благодаря!  Hug
Ще се цитирам пак ...оставам ти само 5 дни какво да правя ... ?

Аз бих удължила срока за доставка, все пак е видно,че пътува.  Peace

Освен това не губиш правото си за диспут, така или иначе.  Wink

# 693
Здравейте имам поръчка направена на 2.12 , на която и остават 6 дни.Бихте ли ме посъветвали какво  да правя Simple Smile Това ми е номера за проследяване : RC182161472CN .Благодаря!  Hug

А как да удължа срока и с колко време ?

# 694
  • Beyond the stars

Там където отброява оставащото време за доставка, има бутон "Request To Extend Delivery Date".
Аз обикновено удължавам с 15 дни  Peace Последните пъти поръчката идва в първите 5 дни от удължаването  Wink

# 695

Там където отброява оставащото време за доставка, има бутон "Request To Extend Delivery Date".
Аз обикновено удължавам с 15 дни  Peace Последните пъти поръчката идва в първите 5 дни от удължаването  Wink

Много ти благодаря , Вълшебство   Hug Peace

# 696
  • Варна
Здравейте,
Според Вас това RC223154399CN ще пътува ли изобщо ? Благодаря!

# 697
  • Beyond the stars
Здравейте,
Според Вас това RC223154399CN ще пътува ли изобщо ? Благодаря!

То си пътува.. след този статус обикновено го чакаш в България  Peace

# 698
  • Варна
Благодаря, Вълшебство   bouquet

# 699
Ако ти върнат пратката от пощите до DX.com  от там дали ще ти я изпратят пак? Моята пътува вече 68 дни, незнам как практикуват като върнат пратката при тях, някой знае ли? Моят статус е RB662422019CN   2013   Sent to airline   Beijing   BG   20131207 0430 и още не съм я получил! Лети ли, не лети ли, по складове ли е, върната ли е на DX, кво става няма кой да ти каже!

# 700
Някой беше писал, че са му изпратили пратка с хонконгски пощи без номер за проследяване. Аз получих такава без номер. Беше сложена в плик за писма с марка.

# 701
menyanthe, тъпо или остро факта, че пратката ми беше отворена е налице. Освен това в канцеларията е лепната заповедта, която ги кара да отварят пратките и да се взимат репликите. Казвам това, през което минах, независимо дали е тъпо и за теб няма логика. Хубав ден на всички!

# 702

mmtomova, за коя митница става дума? (питам от любопитство!)

иначе определението "тъпо" явно надали се отнася към теб - по-скоро към нововъведението на митниците. Така че не се нервирай напразно!!!!!

# 703

mmtomova, за коя митница става дума? (питам от любопитство!)

иначе определението "тъпо" явно надали се отнася към теб - по-скоро към нововъведението на митниците. Така че не се нервирай напразно!!!!!
Става въпрос за митница Стара Загора. Не се нервирам Peace Hug

# 704
Здравейте! На 9-ти Декември поръчах нещо, на 3 Януари е напуснало Китай, и ще не е влязло в БГ- според сайта на бг пощи. Колко време горе- долу пътуват от Китай до БГ?

Общи условия

Активация на акаунт