С какво ви дразнят свекървите- 28

• 70 423
  • 748
  •   1
Отговори
# 120
А от какъв зор свекървата ще готви в чуждата кухня (даже не е и на сина ѝ, да речеш), а собственичката ще седи и ще си мълчи - това някой може ли да ми го обясни? Сливи ли имате  в устите с майка ти да кажете любезно, но твърдо: "В моята кухня готвя само аз!"?
И как така ще дава зеле на дете, което има здравословен проблем? Не може, лекарят не дава и точка по въпроса. Като си представи свекървата дипломата по медицина, тогава може да се меси.
Големи сте муни, ще ме прощавате, после - свекървите виновни. А кой им позволява да ви се качват на главите? Идва, каните я на масата, яде, пие, каквото ѝ се сервира, и толкова. Как така ще се разпорежда в чужд дом?

ПП А това дете баща няма ли, или е безгласна буква?

# 121
Добре де, аз не мога да разбера защо точно зеле трябва да готви, от всички манджи на света, точно тази ли е най-полезната за деца със стомашни проблеми? По ми се връзва някак пилешка супа да иска да му прави или нещо такова newsm78
Не й позволявайте да ви се качва на главата, не купуваш нищо, отрязваш я, че няма да се готви сега и толкоз. И по-бързо да си ходи, ако може... Crazy

# 122
Големи сте муни, ще ме прощавате, после - свекървите виновни. А кой им позволява да ви се качват на главите?

Те това е и моето мнение по въпроса. Пък после се оплакват по форумите Shocked

# 123
  • Бургас
Две страници се кършат пръсти как да кажем на свекървата, която не уважаваме и която не ни уважава, че не е удобно да готви в дома на сватята. Трябва ли да давам обяснение на някой, който идва на гости в дома на майка ми, защо трябва да се въздържа от определени действия, които не е редно да върши в чужд дом. То големи драматизации, голямо чудо.

# 124
Без значение дали я уважавам или не, казвам ѝ директно, че в кухнята на майка ми няма да готви и точка. Какво толкова има за чудене?

# 125
  • София
Както писах, не е проблем да отрежа свекървата. За качване на главата не говорим, защото това ще е първата ни среща след 5 години, в които не поддържаме контакти под никаква форма.  Въпросът беше да проявя ли дипломатичност, защото живеем далече, вижда детето за пръв път и вероятно ще го види пак след година.               .  
Детето баща има, по-брутален е и от мен, но не е с нас и не искам да го занимавам с битовизми. Особено на фона на това, че ми е подсигурил спокойствие и липса на контакти с нея. "Драматизация" е неуместна за случая, тъй като не търся драма, а пресъздадох ситуацията без излишни емоции.

# 126
Отрежи я. Още повече, щом детето има специфични хранителни проблеми. Не бих проявила грам дипломатичност в твоя случай.

# 127
  • Варна
И аз смятам, че трябва да я отрежеш...  Naughty Naughty

А мен ме вкараха в "приключения" свекърва ми, майка ми и най-вече мъжа ми. Сега съм бясна на мъжа си, но м оже и сама да съм си виновна, знам ли...  newsm78
От както сме семейство (пет Коледи общо), Свеки никога не е проявявала желание да празнуваме заедно. Дори когато живеехме заедно, като започнат почивните дни, тя си отиваше на село, защото имаше там болна майка, а после баща й остана сам и не искала да го оставя сам по празниците...
Ние пък предните две години си ходехме за Коледа в моя роден град и празнувахме там с майка ми и кумците и кръщелника ни. Правехме го най-вече заради детето - Дядо Коледа, подаръци и т.н. Но тази година не можем да отидем, защото мъжа ми е на работа на 25-ти. И аз реших да поканя кумците те да дойдат. Пък и кръщелника не е бебе вече, може да пътува. Те пък заявиха, че ако не дойде и майка, няма да дойдат, та се нагласи тайфата и уж ще пристигат.
Обаче вчера Свеки като разбра, каза тогава и аз ще си остана за Коледа, за да видя сватята. Тя ще си идва на 16-ти по работа за няколко дни, но реши да остане. Няма обаче толкова място за спане...  newsm78
И тук започва драмата... ММ й казал, че няма къде да се спи. Тя казала, че ще спи в приятелка-комшийка. Майка ми като разбра, каза че не може така, свеки да ходи по хората и да няма къде да спи в собствената си къща и в такъв случай няма да дойде. Свеки й звъннала и два часа я убеждавала, че това не е проблем и трябва да дойде, за да се видят. Майка ми накрая не издържала и й казала, че до тогава има много време и "ще види" (да подчертая, че майка ми е много тих човек и трудно може с рязък и категоричен тон да каже "не"). Посля естествено веднага ми звънна и ми каза, че няма начин да дойде при такива обстоятелства...
И така, в крайна сметка мъжа ми се ядоса и одеве ми каза, че не можел да разбере ината на майка ми и какво я бъркало кой къде ще спи!
Това ме обиди, пък и не смятам, че е прав. И аз мисля, че не е удачно на връх Коледа някой да ходи да спи по хората, само защото две свати трябвало да се видят, понеже според едната е задължително щом децата им са се "взели" те на всяка цена да са приятелки...

# 128
 Въпросът беше да проявя ли дипломатичност

ами НЕ, не проявявай дипломатичност. То едва ли може да се нарече и дипломатичност, да оставиш някой да ти се качва на главата.

# 129
Кали, постави се на мястото на свекърва ти. Тя също е майка и иска да е с децата си. Последните Коледи едва ли са й били весели с болните й родители, толкова ли не можете да намерите едно място метър на два да легне?Не ме разбирай погрешно, но ми стана мъчно за жената. Може би не иска толкова да става приятелка с майка ти, пък и защо не, а да ви види вас, да си изкара и тя по-ведро празника. Иначе, какво би правила, ако не дойде?Има ли с кого да празнува? Коледа все пак е семеен празник. каквато и да е, ако не е някой рецидивист, все пак е майка, колкото и твоята е. Постави се и на мястото на мъжа си..Как ли се чувства той, искайки да угоди на всички, да не намерите едно местенце за майка му..Честно, домъчня ми, че дотам сме се овълчили..

# 130

ами НЕ, не проявявай дипломатичност. То едва ли може да се нарече и дипломатичност, да оставиш някой да ти се качва на главата.
На противоположното мнение съм - прояви дипломатичност.
Няма нужда от панаири,срещите ви през годината са - почти ги няма -
не си усложнявай живота .

# 131
  • София
И според мен трябва да се опита първо дипломатично да откаже свекърва си от нахалството й, и ако тогава не се получи - реже директно. Наистина няма смисъл да си усложнява живота и здравето на детето си, и да тича по доктори по празниците, само защото не е могла да отреже свекърва си.

# 132

Според мен прояви. Все пак ще е един ден само и не цял. И то за пет години. Нека си готви, да се чувства полезна по нейния начин. Само пазете детето от зелето накрая. Даже си мисля, че като го види, ще и дойде друга идея за прекарване на времето с него, не точно готвене.

# 133
Нека си готви, да се чувства полезна по нейния начин.

ами да си готви у тях.

# 134
И според мен трябва да се опита първо дипломатично да откаже свекърва си от нахалството й, и ако тогава не се получи - реже директно. Наистина няма смисъл да си усложнява живота и здравето на детето си, и да тича по доктори по празниците, само защото не е могла да отреже свекърва си.

Peace Laughing

Общи условия

Активация на акаунт