С какво ви дразнят свекървите- 28

• 69 800
  • 748
  •   1
Отговори
# 165
  • Бургас
Кали, въобще не се сърди на мъжа си. Подготовката за празниците може да е доста изнервяща. Кой ще идва, кой няма да идва, кой се обидил, кой къде ще спи и пр. Много е изнервящо наистина. Човекът нищо кой знае какво не е казал. Честно казано и аз може би бих реагирала като него. Мъжа ти явно иска майка ти да дойде. Ако не я искаше нямаше да се ядоса, че няма да идва, нали? Може би е искал всички да се съберете и да се дразни на упорството на майка ти. Щеше да е по-притеснително ако правеше коментари и физиономии относно идването на майка ти. На мен би ми било ужасно криво майка ми да е сама на празниците и да упорства да не идва у дома, след като съм я поканила. Определено бих й се издразнила.
В цялата ситуация според мен кривия не е мъжа ти, а майка ти.
Първо - свекърва ти без проблем може да спи у приятелка /особено като не й е за първи път/. Все пак тя най-добре знае дали е удобно или не. Това го преценявате вие, а не майка ти.
Второ - по-добре да преглътнеш някакво моментно неудобство в името на това да видиш детето си /още повече, че казваш, че се виждате рядко/.
Трето - празници са. По-добре ли е да си сам на празниците, пред това да празнуваш весело с любимите си хора.
Четвърто - както и да ти изглежда всичко това, след като са ти казали около 78 пъти, че наистина няма проблем и те канят от сърце, дори и да не ти е много удобно - направи компромис.

# 166
  • София
И аз не бих приела някой от домакините, да ходи да спи някъде, за да мога аз да се настаня в неговата къща. Напълно я разбирам майката на Kali_tod. И също бих се подразнила и бих реагирала, ако мъжът ми каже такива думи по адрес на майка ми. Той няма това право.

# 167
  • София
Първо - свекърва ти без проблем може да спи у приятелка /особено като не й е за първи път/. Все пак тя най-добре знае дали е удобно или не. Това го преценявате вие, а не майка ти.
Ето това е и моето мнение.  Peace

Айде ново двайсе сега и от мен.  Mr. Green
Вчера разглеждах кутията със "скъпоценностти" на дъщеря ми, при което се сетих за нещо отпреди близо 5 години. За първия рожден ден на малката свекърва ми триумфално подари на детето ми златна гривна. Хубаво, обаче закопчалката беше някаква калпава и свекървата взе обратно гривната, за да я даде на златар да я оправи. Но, както може би вече се досещате, тоя златар ремонтира гривната вече 5-та поредна година. Та кажете ми, има ли смисъл да карам мъжа ми да поиска обратно гривничката на дъщеря ни или за пореден път за махна великодушно с ръка?

Да вметна, че всичкото злато на мъжа ми е при майка му и наскоро си говорихме да си го вземе, че да си накупя някои нови неща срещу неговите "накити". Свекървата, ако разбере, ще умре на място.  Mr. Green

# 168
  • Бургас
Ето това е и моето мнение.  Peace

Айде ново двайсе сега и от мен.  Mr. Green
Вчера разглеждах кутията със "скъпоценностти" на дъщеря ми, при което се сетих за нещо отпреди близо 5 години. За първия рожден ден на малката свекърва ми триумфално подари на детето ми златна гривна. Хубаво, обаче закопчалката беше някаква калпава и свекървата взе обратно гривната, за да я даде на златар да я оправи. Но, както може би вече се досещате, тоя златар ремонтира гривната вече 5-та поредна година. Та кажете ми, има ли смисъл да карам мъжа ми да поиска обратно гривничката на дъщеря ни или за пореден път за махна великодушно с ръка?

Да вметна, че всичкото злато на мъжа ми е при майка му и наскоро си говорихме да си го вземе, че да си накупя някои нови неща срещу неговите "накити". Свекървата, ако разбере, ще умре на място.  Mr. Green

Нито едното, нито другото. Просто се направи на разсеяна и го питай дали майка му не е пратила  случайно по баща му /например/ поправената гривна на детето. И като тръгне разговора от това му напомни, че е по-добре и той да си вземе неговото злато, за да ви е под ръка, ако ви потрябва евентуално за нещо.

# 169
  • София
Джулка, аз с мъжа ми съм директна и няма увъртания.  Wink
Преди няколко дни го попитах трябва ли му златото, защото той категорично отказва да носи джунджурии. Каза, че не му е притрябвало. Тогава му предложих да ми го даде, че да мина по-тънко, като си избера някакви нови бижута. Той изобщо не възропта и каза, че когато ходи до Видин, ще си вземе нещата. Смятам направо да го подсетя и за гривната на детето, че да вземе и нея. Все пак тя е на дъщеря ми, май.  Laughing

Подозирам обаче, че свекървата ще се светне, че аз съм тази, която иска златото, защото е наясно, че синът й пет пари не дава за него. Не искам панаири, но държа мъжът ми да си вземе онова, което му принадлежи. От друга страна тя ми подари и пълен комплект на Цептер, който оставих в стаята на мъжа ми в апартамента на свекърите, с уговорката, че ще го взема друг път. Но да влачи Цептера, не ми е притрябвал.

# 170
  • Бургас
Джулка, аз с мъжа ми съм директна и няма увъртания.  Wink
Преди няколко дни го попитах трябва ли му златото, защото той категорично отказва да носи джунджурии. Каза, че не му е притрябвало. Тогава му предложих да ми го даде, че да мина по-тънко, като си избера някакви нови бижута. Той изобщо не възропта и каза, че когато ходи до Видин, ще си вземе нещата. Смятам направо да го подсетя и за гривната на детето, че да вземе и нея. Все пак тя е на дъщеря ми, май.  Laughing

Подозирам обаче, че свекървата ще се светне, че аз съм тази, която иска златото, защото е наясно, че синът й пет пари не дава за него. Не искам панаири, но държа мъжът ми да си вземе онова, което му принадлежи. От друга страна тя ми подари и пълен комплект на Цептер, който оставих в стаята на мъжа ми в апартамента на свекърите, с уговорката, че ще го взема друг път. Но да влачи Цептера, не ми е притрябвал.

E, ако смяташ, че няма проблем да подходиш директно - направо му кажи да ги вземе.
И защо да има панаири, че мъжа ти си взима нещата. Дори да не й е приятно на свекърва ти, тя просто няма какво да каже. Това са си ваши неща.
Мъжа ти да си взима златото преди свеки да го е увиснала под формата на тежък златен ланец на врата си  Laughing

# 171
  • София
Аз бих прибрала Цептер-а вместо златото!  Wink

# 172
  • София
Мъжа ти да си взима златото преди свеки да го е увиснала под формата на тежък златен ланец на врата си  Laughing
Което ме подсеща за друга случка със свекърва ми в главната роля.  Joy
Преди години нашата работеше в полицията и ни беше взела полицейски сим карти, с някакви мизерни безплатни минути, на фона на сегашните отстъпки. По едно време се сещам обаче, че се трупат някакви точки, обаждам се на оператор и ми се казва, че спокойно мога да взема нов телефон с въпросните натрупани точки. Аз тогава бях по майчинство, парите не стигаха, ипотека изплащахме... Зарадвах се, че ще получа аванта ново телефонче. Обаждам се на свекървата и моля да отиде до мтел (щото телефоните са на нейно име) и да ми избере телефон, когато й е удобно. И съответно се отплесвам и забравям за известно време... След месец някъде, а може и повече, нашата се обажда, за да се похвали, че ходила до мтел и си взела с нашите точки телефон.  Joy

Караш ме да се замисля, въпреки че тук не опира до избор, тъй като и златото, и Цептера са наши, а не нейни. Понеже не съм много-много по домакинската част и затова неглижирам Цептера.

# 173
  Какво стана, готвиха ли зеле?

# 174

+ всичко лично и най-вече гривната на детето - скъп подарък от баба !
Цептера - сега може да не го отразяваш,но след време .... Твой е ! Peace

# 175
  • София
Мерси за съветите.   bouquet
Рекох да си сверя часовника да не би да се приеме като издребняване или хвърляне на ръкавица срещу свекървата, че тя е голяма сценаристка.

# 176
Аз не бих си поискала нито гривната, нито тиганите.
По този начин бих си спестила доста нерви, ако свеки е като тази, която описва Тони.

# 177
  • София
Аз бих си ги поискала. Не обичам някой да се прави на шушумига. Големи жестове, а после се покриват лекичко.
Даже директно бих я питала, за да се насладя на реакцията и  Laughing Примерно"Абе аз подреждах тук и знаеш ли, че се сетих за гривничката. Какво стана с нея, че детето някой ден ще иска да я носи". Ей така на умряла катерица ще се направя и яз, пък и Цептера ми трябва, защото съм намерила в себе си вдъхновение  Laughing
Всичко си взимам аз, баща ми е на принципа "Моето си е мое, чуждото го не искам" .  Още повече ако са ми правени големи стойки при подаряването, а и е за детето ми.

# 178
Аз не бих си поискала нито гривната, нито тиганите.

И аз. Толкоз пък зор за нещо, за което години наред не съм се сещала и не ми е трябвало.
Със старато злато нищо няма да спестиш, а тенджерите, като не ти иде отвътре да се въртиш около печката, за какво са ти? Само място ще заемат.
Сега, ако искаш да й лазиш по нервите, друг въпрос.

# 179
Ако не си вземе подаръците ще има и коментар от сорта
"неблагодарна,каквото и да подариш на нищо не е доволна,
никакво уважение,дори гривната на малката не потърси и пр."
А златото си е злато - избира си бижута ,дава златото и се доплаща.
Аз така направих на мама с няколко пръстена .
Сега е млада,сега  трябва да носи и да живее , а златото е на съпругът,
така че ...... птицо , зор тук няма.А защо не ги е взела досега ? Защото сега ги е пожелала.
Нещата са в свекърите, а не на багажно в гарата.

Общи условия

Активация на акаунт