С какво ви дразнят свекървите- 28

• 69 797
  • 748
  •   1
Отговори
# 180
  • Бургас
Аз не бих си поискала нито гривната, нито тиганите.
По този начин бих си спестила доста нерви, ако свеки е като тази, която описва Тони.

Когато не ти пука, за какви нерви може да става дума. От теб зависи дали ще се нервираш, а Тони няма дори да се занимава, защото мъжа й ще свърши "мръсната работа"  Blush. Изнервената сигурно ще е само свекърва й, защото ще я заболи сърцето за златото........сигурно ще претендира за давностно владение над него  Laughing Представям си физиономията на свекървата в момента, в който сина й си поиска златото. Нещо като Луи Дьо Фюнес във филма "Скъперникът":
https://www.google.bg/search?q=%D0%BB%D1%83%D0%B8+%D0%B4%D1%8C%D … D2045%3B308%3B233

Не виждам защо трябва да й оставя нещо, което си е нейно и което има право да получи. Най-малкото това са неща, които остават като семейни ценности през поколенията. Как пък няма да й ги оставя. А и то си едно уважение да вземе гривната за дъщеря си. Все пак е подарък от милата й баба.

# 181
Тия златарски истории ми припомниха как навремето свекърва ми, тъй като май хич ми нямаше доверие, защото не бяхме дори сключили брак с мъжа ми, та тя реши, че семейната й съкровищница не може да ми бъде поверена. Много старинни бижута, бижута на мъжа ми, на дъщеря му от първия му брак - всичко къташе тая жена в някаква уж много сигурна кутийка. Под предлог, че при нея били на по-сигурно място, зер хич ни нямаше вяра на мен и на сина си, че ще опазим наследствените безценности. Е, да, ама я ограбиха. Задигнаха всичко, барабар с кутийката. Фют! - и край. Няма злато, няма камъни, няма ги брилянтите на мадам Петухова.

# 182
В случая се казва "От където дошло,там отишло" -
всеки си намира майстора,т.е. мястото.

# 183
Да вметна, че всичкото злато на мъжа ми е при майка му
Пиши, пиши..., то крадците и бг-мама четат!    Wink
Видин не е голям град. Служителка от полицията, син, омъжен в София, внучка...

Под предлог, че при нея били на по-сигурно място, зер хич ни нямаше вяра на мен и на сина си, че ще опазим наследствените безценности. Е, да, ама я ограбиха. Задигнаха всичко, барабар с кутийката. Фют! - и край. Няма злато, няма камъни, няма ги брилянтите на мадам Петухова.

# 184
  • София
Аз бих си ги поискала. Не обичам някой да се прави на шушумига. Големи жестове, а после се покриват лекичко.
Даже директно бих я питала, за да се насладя на реакцията и  Laughing Примерно"Абе аз подреждах тук и знаеш ли, че се сетих за гривничката.
Ирайн, изключено е да я питам директно, тъй като не комуникирам по какъвто и да било начин с нея повече от 2 години.  Peace Тази жена е вредна за здравето ми и не искам да си я причинявам.  Mr. Green

Джулка, точно така. Но дори и да се изнерви, свекървата няма да го покаже пред любимото си синче. А и на него трудно ще му откаже каквото и да било, тъй като и без това репутацията й последните две години е силно разклатена. Да не кажа, че почти не й е останала такава.

PAV1, моля те, почти всички хора си държат някакви ценности вкъщи, свекървата не прави изключение.  Grinning А и апартаментът им е обезопасен, така да се каже, че да не им свалят скъпите плочки от банята.  Joy (Банята им е по-скъпа от самия апартамент.  Tired)

# 185
Тия златарски истории ми припомниха как навремето свекърва ми, тъй като май хич ми нямаше доверие, защото не бяхме дори сключили брак с мъжа ми, та тя реши, че семейната й съкровищница не може да ми бъде поверена.

Щото знаят, че дебнем да ги претопим Laughing.

# 186
  • София
Аз нямам никакви претенции към златото на свекърва ми. Има си дъщеря, на нея ще си го даде.  Peace

# 187
  • София
 Какво стана, готвиха ли зеле?

Laughing Не, ограничи се само до киселото зеле (донесе го). Опита се да дава торта с малини и сок, но я отсвирих. За сметка на това се лиши от достъп за няколко години напред, защото сериозно вбеси мъжа ми.
Мислех, че гостуването е преминало в рамките на добрия тон, бяхме се подготвили, посрещнахме я съвсем прилично. След това майка я изпрати до автогарата и даже бяхме уговорили следващото посещение.
Бях озадачена, когато разбрах от мъжа ми коментарите по повод посещението. Резюмето беше, че не се грижа добре за детето, то изостава в развитието си и трябва да й го даде, за да се грижи тя и да навакса забавянето. Беше ужасена, че не може да говори и да си поиска нещо, като му го вземе, както и че не рисува още. Simple Smile

# 188
С какво ви дразнят свекървите?
С това че си мислят, че са по-умни и хитри и подценяват снахата, а в повечето случаи изглеждат по-скоро смешни...

# 189
  Какво стана, готвиха ли зеле?

Laughing Не, ограничи се само до киселото зеле (донесе го). Опита се да дава торта с малини и сок, но я отсвирих. За сметка на това се лиши от достъп за няколко години напред, защото сериозно вбеси мъжа ми.
Мислех, че гостуването е преминало в рамките на добрия тон, бяхме се подготвили, посрещнахме я съвсем прилично. След това майка я изпрати до автогарата и даже бяхме уговорили следващото посещение.
Бях озадачена, когато разбрах от мъжа ми коментарите по повод посещението. Резюмето беше, че не се грижа добре за детето, то изостава в развитието си и трябва да й го даде, за да се грижи тя и да навакса забавянето. Беше ужасена, че не може да говори и да си поиска нещо, като му го вземе, както и че не рисува още. Simple Smile

Ей, че неприятна жена, че и лицемерна Grinning
 Надявам се, че не си слагаш на сърцето щуротиите и.

# 190
Аз пък снощи се шокирах колко е лицемерна е станала свекърва ми, направо щом не се сдържах и се изхилих (дано не ме намрази сега и мен  Mr. Green)... Ходихме на гости като ние ги закарахме - през целия път дудна как не може да я понася тази, колко проста, злобна и ограничена е (не е лъжа, споделяме мнението й, но нямаше как да откажем гостуването, защото поканата беше отправена от скъп за всички ни човек, а "злото" под формата на свекърва на този човек - присъстваше). Ако вляза в подробности (но няма, защото слава Богу всичко това не е на моята глава) ще припаднете вкупом тука  Tired Та ние с мъжа ми, че и свекър ми се ограничихме до комуникация "Добър вечер", "Довиждане". Свекърва ми половината път се тюхка как сега ще я целуне, гнус я било... - пресъхна ми устата да й обяснявам, че няма нужда, ръкостискане върши работа, никой не ги кара да се целуват. Вечерта се държа любезно - доста повече от необходимото, но на тръгване беше ах и ох, кога ще дойдеш на кафе, толкова много има да си говорим (спомняте ли си частта, в която ви казах, че я смята за изключително проста селянка? За какво ли има да си говорят  Mr. Green, имат и около 20 години разлика, съвсем ще го докарат на теми), кога ще дойдеш на вечеря, ето с децата, те ще те докарат... Направо  Crazy, така се изхилих, то беше адски комично, не знам от къде й извираха тия слова! Мъжът ми си удари главата в стената като му разказвах. най-интересното според мен предстои, защото "сватята" 100% ще отиде. Изобщо тази жена такива ги твори на главата на дъщеря й (която между другото също се държа престорено любезно, не знам на кой е нужен този цирк като знам какво се бълва иначе...), че ако това беше майка ми освен да я оскубе, не знам как щеше да си обърне езика да я кани на гости да си говорели  Stop Shocked Shocked После поне 3 месеца ще слушам как е могла да отиде, то от куртоазия я поканила, ама нали е проста и не се усеща... Това е тенденция - сама си права нещо и после може да ни пръсне главите с оплаквания Crazy Но аз вече не споря с нея, скоро бях на път да вляза в спор за един наш близък, който изневерява на жена си, но всички са недоволни, че същата тази жена няма да даде пари да си празнува той личен празник... Отваряла съм си устата - почти ме глътна, че и сина си, за нещастие бяхме на път и нямаше къде да се покрием, разсърди се и 2 дена не ни говори. Не че се трогнахме, с адски странни разбирания за нещата е...

# 191
... Резюмето беше, че не се грижа добре за детето, то изостава в развитието си и трябва да й го даде, за да се грижи тя и да навакса забавянето. Беше ужасена, че не може да говори и да си поиска нещо, като му го вземе, както и че не рисува още. Simple Smile

Това за почти бебе ooooh!
А да чете и пише не иска ли Joy

# 192
  • София
... Резюмето беше, че не се грижа добре за детето, то изостава в развитието си и трябва да й го даде, за да се грижи тя и да навакса забавянето. Беше ужасена, че не може да говори и да си поиска нещо, като му го вземе, както и че не рисува още. Simple Smile

Това за почти бебе ooooh!
А да чете и пише не иска ли Joy

Била намерила учител по пиано, китара и английски, на което реших, че е безпредметно да отговарям. Дребосъкът вчера направи година и 1 месец. Mr. Green А терапевтката, при която го водих, изрично ме предупреди, че деца, растящи в двуезична среда, проговарят по-бавно.
Ей сега звъня по телефона, но инструкциите от мъжа ми са да не вдигам и да не контактувам с нея. И аз спазвам. Simple Smile

# 193
Ей сега звъня по телефона, но инструкциите от мъжа ми са да не вдигам и да не контактувам с нея. И аз спазвам. Simple Smile
Много е важно да се спазват напътствията на мъжа в къщата, сакън да не си й вдигнала тела Laughing Laughing

# 194
  • София
Дребосъкът вчера направи година и 1 месец. Mr. Green А терапевтката, при която го водих, изрично ме предупреди, че деца, растящи в двуезична среда, проговарят по-бавно.
Свекърва ти е изперкала - да рецитира Шекспир не иска ли.  Mr. Green
Моята дъщеря, при все, че не расте в двуезична среда, проговори на 2 г и 2 м. При това направо с кратки изречения.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт