С какво ви дразнят свекървите- 28

• 69 751
  • 748
  •   1
Отговори
# 225
  • Бургас
И аз смятам, че L'Agent не бива да оставя нещата така. Какво значи му били много близки. То и дъщерята, която е изиграла родителите си, им е близка, но ето че заради нея хората са на улицата. Нищо чудно въпросните "близки" да са си направили тънката сметка да осигурят дъщеря си с пари за жилище и същевременно да си живеят на аванта в дома на свекъра на L'Agent. Практиката доказва, че именно от най-близките си може да очакваш най-големите гадории.

Един съсед на родителите ми за малко да го изиграят точно едни такива дето беше приютил. Добре, че жилището беше на името на сина му и не им се получиха нещата на онези гадове. Мъжът ти може да предложи на баща си да му прехвърли апартамента на негово име с пожизнено право на ползване от страна на свекъра, защото онези "близките" може така да му завъртят главата, че утре самия свекър да остане на улицата и да трябва вие да го приютявате. Така, че не е като да ви е все тая какво се случва в онази къща, нали?

# 226
L'Agent, ужас. Но то се очакваше - стаpците само глупости пpавят.
Пpепpочети стаpата тема - "лошите" сме дали добpи пpедложения как да изпъдите навлеците.
На твое място не бих мълчала пpед  дядото и мъжа - така се засягат интеpесите на децата и твоите.

# 227
  • София
Пpепpочети стаpата тема - "лошите" сме дали добpи пpедложения как да изпъдите навлеците.
На твое място не бих мълчала пpед  дядото и мъжа - така се засягат интеpесите на децата и твоите.

Ох. Ако изтървем и тоя, сигурно ще стане 10ти имот, който изтърваваме в нашата рода.
Ще се разръчкам малко по празниците, да видя какво мога да направя.
Поне да набия канчето на ММ. Той е единствен наследник.
Дядото, както казах не чува каквото не му отърва.

# 228
  • Бургас

Ох. Ако изтървем и тоя, сигурно ще стане 10ти имот, който изтърваваме в нашата рода.
Ще се разръчкам малко по празниците, да видя какво мога да направя.
Поне да набия канчето на ММ. Той е единствен наследник.
Дядото, както казах не чува каквото не му отърва.

Какво ще рече "не чува". Все ви дава някакво обяснение.
На колко години е човека? Ако е в напреднала възраст не би трябвало да има проблем от негова страна да прехвърли апартамента на мъжа ти със запазено право да го ползва доживотно. Или предпочита "близките" си пред собствения си син. Питали ли сте го евентуално дали би бил съгласен на такова нещо?!
Според мен човека няма очи да изгони приятелите си /особено ако са му толкова близки приятели/ и се притеснява, че като им каже да си ходят, ще си развалят отношенията. А и може да му е хубаво да си съжителства с тях - има си компания, а сигурно му и помагат финансово и с домакинството. Каквато и да е причината е редно да седнете и да си поговорите и всеки да изложи мнението и притесненията си.

# 229
Снощи бяхме на гости при свекървата . Рядко се виждаме , защото ние сме доста заети . Цяла вечер говориха за другия си син - за неговите грижи , за неговите "успехи" , за това колко му било трудно , но той колко бил умен , как целия свят бил против него , иначе сега да е най - малко милионер .../любимият  син е един лъолъо , втори такъв няма /  ooooh! цяла вечер не млъкнаха . На мъжа ми му стана тъпо ... Даже си тръгнахме набързо ...
Пред мен свекървата плюе по етървата . Представям си двете с етървата , какви ги приказват за мен  Rolling Eyes Засега съм чувала само това , че съм богата и надута и с тежък характер  ooooh!

# 230
  • София
L'Agent, съжалявам за проблемите, очаквах ги. В заключената тема имаше много полезни предложения как да се опитате да ограничите  навлеците.
Лошо е, че старците имат такъв период преди да деградират - неуправляеми са и не могат да разсъждават. Дано мъжа ти успее да проумее какво го чака и да действа.
Аз на първо време бих изпъдила "приятелите". Да се махат, вие не сте социални грижи.

# 231

Аз на първо време бих изпъдила "приятелите". Да се махат, вие не сте социални грижи.

Много ми е интересно какво ще пишеш тук, ако твои приятели са в нужда, а свекърва ти реши да ги гони от собственото ти жилище, `щото не сте (кои вие, всъщност), социални грижи  ooooh!

# 232
  • София
Елиас, айде моля ти се, стига с тоя стил "майка Тереза".
Навлеците си имат деца, да си се оправят.
А и са поживели вече няколко месеца на аванта, стига им толкова.
Според мен дядката го е хванала старческа деменция и не може да разсъждава правилно.
Ситуацията е повече от абсурдна и недопустима.

# 233
  • София
Няма никого да пъдим.
Но поне ми се ще да чуя, че тоя човек осъзнава в какво се е набъркал.
Навремето са говорили за прехвърляне на мъжа ми, но той не е искал.
Той, стария, въобще е много труден характер.
Мълчи си и си прави каквото си иска.

# 234
  • Пловдив
Е, ти единствено може ясно да заявиш (основно на мъжа си), че остане ли на улицата свекъра не може да дойде у вас. Иначе неговия си апартамент може да го продава/подарява на който си иска.

# 235
Не може да прави каквото си иска с недвижимата собственост.
Според бълг.законодателство наследниците имат запазено наследствено право,
а освен това, след определена възраст всичко може да се оспорва.

# 236
  • Пловдив
hahaha hahaha hahaha hahaha Докато е жив наследници НЯМА. Може да го дари на който си иска, да го продаде и да изпие парите (или да отиде да обиколи света). Негов си е.

# 237
  • София
hahaha hahaha hahaha hahaha Докато е жив наследници НЯМА. Може да го дари на който си иска, да го продаде и да изпие парите (или да отиде да обиколи света). Негов си е.

Така си е. Така загубихме апартамента на баба ми - приписа си го на някакъв братовчед, въпреки че баща ми беше наследник.

# 238
Всъщност зависи каква е сделката - ако е покупко - продажба , нищо не може да се направи .
Ако е дарение , наследниците имат право да го оспорват .
Ако е завещание , също имат право да претендират . В тези случаи масовата практика на съда е да раздели 50/50 собствеността между наследника и този на който е завещано .            
Белла - това което казваш , не е вярно . Никой няма запазено наследствено право . Просто жив човек , няма как да има наследници .
Даренията също са различни видове , ако имота е дарен срещу издръжка и гледане , дареният , дори и да не е роднина , може да докаже в съда , че е полагал необходимите грижи и евентуалния наследник пак да остане с пръст в уста .

# 239
Ще оспорвате след време на основание вменяемост

Общи условия

Активация на акаунт