С какво ви дразнят свекървите- 28

• 69 496
  • 748
  •   1
Отговори
# 615
Имам познат, който е кръстен поне 3 пъти - едната баба тайно, другата баба тайно, майката и тя тайно.
Joy Joy JoyТова ми хареса!

# 616
Само за протокола, понеже в тази тема са ме обвинявали, че "дразненето"
се е дължало главно на мен, не на свекървата.

При наличие на свекърва с нормално човешко поведение- не се дразня.

Проверено експериментално.

# 617
  • София
Здравейте, чета ви отдавна, но нямах активен бутон "отговори".
Свекърва съм,а от година и нещо баба. Това за протокола.
Не съм имала проблеми с имената на синовете, когато забременях с първия син свекърва ми ме извика и ми каза "Нямаме претенции за името". Когато разбрах, че ще ставам баба същото казах и на децата -детето си е тяхно и те ще решават как да го кръстят. И нищо на света не може да ме убеди, че ако го бяха писали на мен или на мъж ми щях да го обичам повече.
Та по този повод със съпруга ми навремето се чудехме как ли ще се казват децата ако комбинираме имената на родителите си и се получиха безумия от рода на Ценас и Будавка....  Но в интерес на истината сестра ми имаше големи проблеми с имената и до ден днешен на малкия племенник се натяква че е кръстен на майка си при положение, че двете имена нямат абсолютно нищо общо. /Защото не пожела да повтори името на свекъра си едно към едно. На първото дете името го видоизмени леко но пак си личи че е на свекъра/
На 52 години съм и наистина не мога да се начудя на такива родители мой набор и по млади, раснали по мое време не в гори тилилейски а в що годе прилични градчета и селца с кой акъл тормозят децата си?!

Последна редакция: пн, 06 яну 2014, 18:41 от MATA KOSMATA

# 618
Само за протокола, понеже в тази тема са ме обвинявали, че "дразненето"
се е дължало главно на мен, не на свекървата.

При наличие на свекърва с нормално човешко поведение- не се дразня.

Проверено експериментално.

А дано, но не бързай да се радваш Laughing Нека минат година-две, пък тогава...

# 619
  • Бургас
MATA KOSMATA, чудесно е, че разсъждаваш така. По принцип дали ще се тръшкаш за такава глупост като името на внучето зависи от това колко си интелигентен и широко скроен. Хората, които тормозят децата си в такъв хубав за тях момент, за мен са тесногръди хора, пълни с комплекси и живеещи за това постоянно да се доказват пред хората. Не мога да се начудя защо хората толкова се стремят към тази изкуствена показност на уважение, на обич, на вярност и пр.
А за съчетанието на имената аз често се бъзикам, че детето ми ще се казва Живокрас  Laughing

# 620
MATA KOSMATA, чудесно е, че разсъждаваш така. По принцип дали ще се тръшкаш за такава глупост като името на внучето зависи от това колко си интелигентен и широко скроен. Хората, които тормозят децата си в такъв хубав за тях момент, за мен са тесногръди хора, пълни с комплекси и живеещи за това постоянно да се доказват пред хората. Не мога да се начудя защо хората толкова се стремят към тази изкуствена показност на уважение, на обич, на вярност и пр.
А за съчетанието на имената аз често се бъзикам, че детето ми ще се казва Живокрас  Laughing
Абсолютно! Всичко е въпрос на култура и интелект, а не на възраст, състояние или нещо друго!

# 621
Коментирате тука свекървите, че се запъвали за имената, обаче от опит да ви кажа: собствените ми майка, баба и леля постоянно ме атакуват на тема как ще се казва бъдещото бебе и когато им заявих, че няма да е на свекъра, а съм избрала просто име, което ми харесва на мен, настана голямо шоу. Ма как можело, ма щели да се обидят, едно уважение било това, така щял да се зарадва дядото, ама поне буквата, ама незнамсикакво Close ....  Е какво да направя, като не ми харесва това име, с буквата не мога да измисля нищо, моят и той държи да бъдело дословно, иначе не щял само буквата. Казвам ви, хора, постоянна психоатака, при положение, че сто пъти ги рязах и им забраних да говорят по темата, знаят, че не си поплювам.... И стигнах до заключението, че може и да си излязъл от селото преди 40 години, ама селото като не е излязло от теб.....За съжаление почти всички граждани сме така, със селски произход, та затова не се учудвайте, доста вода ще има още да изтече, за да си отиде тази тъпа традиция.

# 622
Всичко хубаво, ама защо пак намеси селото Laughing Само селска традиция ли е това? Горките английски, френски и прочие аристократи, големи селяни били, а не знаят Mr. Green

# 623
Е, то там е лесно. Кръстят детето с 4-5 имена, тъкмо уважат цялата рода.

# 624
Още когато бях девойка си бях казала че първото ще е на свекъра, а второто на майка ми GrinningИ така стана щом забременях( даже не знаех че ще е момче) казах на всички че ще се казва Иван на свекъра, хем традиция, хем си заслужава човека( много е добър),хем ми харесва името, хем си има имeн ден Grinning

# 625
Всичко хубаво, ама защо пак намеси селото Laughing Само селска традиция ли е това? Горките английски, френски и прочие аристократи, големи селяни били, а не знаят Mr. Green
Не съм забелязала аристокрацията (ако изобщо има останала такава, не говоря за наследници на ЦК) в момента в България да кръщава на свекъри, английските и френските аристократи са друга работа.
Намесвам селото, защото там все още битува такова съзнание и тези традиции, патриархално-родово-общинен строй, без право на избор на младите за това какви са им предпочитанията и вкусовете. А както разбрахте и на излезлите от селото не им е по-лесно да го преодолеят, дори и след 30,40,50 год. в града.
Интересното в случая е, че свекърите са от село, живеят си там, пък досега една дума не са обелили за нещо такова  newsm78  Но потрай сърце, има време и за подобни изцепки, първия път се убедих, че до появата на децата никой нищо не знае за истинското лице на свекитата. Вече като втори път минаваща по този път с различни хора си имам 10 на ум и знам за какво става въпрос.

# 626
... че ще се казва Иван на свекъра, хем традиция, хем си заслужава човека( много е добър),хем ми харесва името, хем си има имeн ден Grinning

От кал да е, Иван да е Joy (Шегувам се, хубаво е името)

Да ти е живо и здраво момчето   bouquet

Каква аристокрация в България Shocked

# 627
От кал да е, Иван да е Joy
Шегувам се, хубаво е името Laughing

Да ти е живо и здраво момчето  bouquet
Благодаря Wink

# 628
Каква аристокрация в България Shocked

Е, има си сега някаква, останала неизбита от комунистите, но това са малко хора, на фона на аграрната ни държава.

# 629
Омния, аристокрация в България, в истинския смисъл на думата, няма и не е имало от 14ти век. Освен ако не броим белогвардейците с аристократичен произход, дошли и останали тук след Октомврийската революция, но те са незначителна част от руските емигранти и доста отдавна са се претопили. Ако имаш предвид елита на страната отпреди 1944 г., това е буржоа, не аристокрация Peace

Общи условия

Активация на акаунт