Първи номинации Книжни малини 2013

• 15 294
  • 245
  •   1
Отговори
# 105
Хубаво би било обаче, като използваме някои думички, особено докато критикуваме, да се уверим, че ги използваме правилно.
Цитат
"направо си е експлоатирала темата" ???
Цитат
Интересно ми е кой е подлогът в изречението изобщо. Явно трябва да се подразбира, че е авторката.

buttinsky, направо ме върна в ученическите години с този подробен разбор.  Laughing
Уверявам те, че точно тези думички исках да използвам и съжалявам, че съм останала неразбрана от теб.

# 106
  • София, България
Прегледах книгите, които съм чела през 2013та и си избрах  тези:

1. "Розов храст и сладко от смокини" - Красимира Кубарелова (за мен е загадка как я издават тази жена )

2. "Разкази под екстази" - Фредерик Бегбеде

3. "Воинът на светлината" -  Паулу Коелю

4. "Дом на улица Езерна" - Андрей Геласимов

5. "Ларва" - Джон Фаулз

# 107
  • Ямбол
....
Красимира Кубарелова (за мен е загадка как я издават тази жена
....
И за мен.

# 108
  • на североизток от Рая
....
....
И за мен.

А аз я харесах като четох книгите. Почувствах се сякаш че говоря с приятелка. Така лековати, простодушни, дори наивни са. Може би съм имала нужда точно от такова четиво, знам ли, но не останах с лошо чувство.
 А тук вече няколко пъти прочитам голямо разочарование от творчеството й.

# 109
  • Варна
Радвам се, че благоразумно съм подминала творчеството на този автор.

# 110
....
....
И за мен.

А аз я харесах като четох книгите. Почувствах се сякаш че говоря с приятелка. Така лековати, простодушни, дори наивни са. Може би съм имала нужда точно от такова четиво, знам ли, но не останах с лошо чувство.
 А тук вече няколко пъти прочитам голямо разочарование от творчеството й.

Нели, и аз.

# 111
Да се включа и аз към Нели и Ален Мак. Аз също явно четох книгите на Кубарелова в подходящ момент. Вярно е, че с всяка следваща ентусиазмът ми падаше, но съм дала на последния досег 3 от 5 звезди, което не е малко  newsm78. Леко четиво са, четат се за една вечер и звучат точно като приятелска раздумка, каквото сравнение намери Нели. 

# 112
  • София, България
Да се включа и аз към Нели и Ален Мак. Аз също явно четох книгите на Кубарелова в подходящ момент. Вярно е, че с всяка следваща ентусиазмът ми падаше, но съм дала на последния досег 3 от 5 звезди, което не е малко  newsm78. Леко четиво са, четат се за една вечер и звучат точно като приятелска раздумка, каквото сравнение намери Нели. 

За леко - леко е, аз си спомням, че най-много ме издразни, че книгата беше написана наивно, с логически грешки и невероятни събития, вече не помня подробности, но бяха много. Под невероятни имам предвид глупаво вмъкнати сцени, които няма как да се случат реално - като някой да не се чуе с някой 6 месеца, защото бил в София.

# 113
  • София
Номинирам Парфюмът-Патрик Зюскинд
Подведох се от темата за любимите книги.

# 114
"Осем" на Катрин Невил
"Денят след утре" на Алън Фолсъм

# 115
"Черно мляко" на Елиф Шафак
"Приказки на Ева Луна" на Изабел Алиенде
"От устните към сърцето" на Решат Нури
"Уроци по грим и горчив шоколад" на Красимира Стоева

# 116
  • на последния етаж
Добавям и "Черно мляко", Елиф Шафак

# 117
Ще си позволя да допълня:
"Дворецът на бълхите" отново на Елиф Шафак
"Полубогиня" на Мартин Ралчевски

# 118
Номинирам Парфюмът-Патрик Зюскинд
Подведох се от темата за любимите книги.
С голямо удоволствие бих те подкрепила тук, но я четох преди доста години.
Както и Любов, щеше да получи малинка и от мен, но и тя беше преди 3 години, но виж
Черно мляко мога да номинирам. Започна обещаващо, но не може да се отърве тази жена от прийома си да си намества нещата така, както й е удобно, без оглед на цялостната картина. В Любов имаше герои-кръпки за по 1 глава, тук същата работа, от никъде за никъде и като добавим и плъзгането по повърхността, окончателно ме загуби за която и да е друга книга.

Черно мляко - Елиф Шафак

# 119
А трябва ли задължително да сме чели книгата за да я номинираме?

Що за въпрос? Как може да кажеш за една книга, че не е хубава, когато не си я чела?

Общи условия

Активация на акаунт