Първи номинации Книжни малини 2013

• 15 321
  • 245
  •   1
Отговори
# 135
които наистина крещящо падат под очакванията ни за добра литература. Wink

Ами освен Нюансите, аз не виждам какво друго би могло да влезе в тази категория newsm78

# 136
  • Варна

Ами освен Нюансите, аз не виждам какво друго би могло да влезе в тази категория newsm78
Букай също е отличен претендент.

# 137

"Да се обичаме с отворени очи" на Хорхе Букай - никога повече нищо от този автор.

Joy  Joy  Joy

Съжалявам за спама, ама ми стана много смешно. Абсолютно подкрепям за Хорхе Букай.

# 138
Абе аз до скоро се чудех какво толкова го "Боготворят" този Букай и си мислех, че аз съм сбъркана, на всичките му книги се мъчих, ми не можах да разбера "величието" им!  newsm78

# 139
  1.,, Мъже, пари и шоколад" -Мена ван Праг
  2.  Всичко от  Елизабет Костова

Трябва и за някой автор да се сетя...Мисля ,че бях обективна. Много са далеч от разбиранията ми за добра литература. Например никога не бих номинирала харесваната тук  ,,Кристин ,дъщерята на ...",защото макар историята да не ми допадна и някак безрадостна да ми се видя, все пак оцених стила на авторката. Когато книгата ми допадна бях див тийнейджър ,но поне за  това се усетих. Не знаех, че е нобелистка.

# 140
Букай за мен е новият Коелю. Wink

Имам чувството, че една част от пишещите тук номинират книги, които просто не са им допаднали. За мен идеята е да номинираме такива, които наистина крещящо падат под очакванията ни за добра литература. Аз поне така я разбрах. Wink

Това би ми било трудно, защото се старая да подбирам книгите си, винаги преглеждам рецензии и рейтинги, не чета "траш" - любовни, чик-лит, екшънчета, езотерика. Няма как да попадна на нещо крещящо освен по чиста случайност.

# 141
  • София

+ 1!

# 142

Имам чувството, че една част от пишещите тук номинират книги, които просто не са им допаднали. За мен идеята е да номинираме такива, които наистина крещящо падат под очакванията ни за добра литература. Аз поне така я разбрах. Wink

Това би ми било трудно, защото се старая да подбирам книгите си, винаги преглеждам рецензии и рейтинги, не чета "траш" - любовни, чик-лит, екшънчета, езотерика. Няма как да попадна на нещо крещящо освен по чиста случайност.

точно; а и аз съм на мнение, че няма такова 'животно" като неставаща изобщо книга; все някой ще я хареса (макар и да е само авторът понякога;-) Например тези "50 нюанса" - повечето тук ги дисквалифицирате от качественото, но някои гледах са ги номинирали в другата; кой ще е арбитър  Mr. Green

# 143

Не съм чела нищо на Букай. От П. Коелю - 1-2 книги, вече не помня кои.
Букай по-зле ли е от Коелю? Ако могат да се сравнят.

# 144

мога да кажа - от позицията преди 10 години, когато ги четох ; на Коелю са си романи, при това някои добри според мен, "Захир" много бях харесала, 3-4 други - също. В даден момент ми омръзна (последно съм чела "Брида", в реда, по който са излизали) и тя ми доскуча, реших, че съм се наситила на автора. Общото усещане от неговите романи ми е било "усмихванe" и приказност. С две думи - приятно и смислено (през погледа на 20-годишна;-). На Букай четох 3, само първата му дочетох докрай и ми харесА (пРИКАЗКИ ЗА РАЗМИСЪЛ" МАЙ СЕ КАЗВАШЕ). "Да се обичаме с отворени очи" ми беше много скучна. Изводът е, че ако на Коелю някои следващи са ме съблазннявали да взема, към Букай не бих посегнала  изобщо.

Последна редакция: нд, 15 дек 2013, 21:16 от alen mak

# 145
Аз харесвам Коелю. До сега не ме е разочаровал. Даже някои от книгите му, които съм прочела мноооого ми харесват.   

Имала съм само един досег до Букай - "Нека ти разкажа". Първо я прочетох с прескоци, т.е. прочетох само притчите. Второ - много махане с пръст беше.  Naughty Не смятам да си го причинявам повече. Не знам, но мисля, че няма да ни се получи. Може и да не съм попаднала на правилната книга, но нещо не ми хареса и нищо не съм й търсила повече. 

Малко се дразня, че често правят сравнения между Коелю и Букай. Е, за мен нямат нищо общо, макар че сигурно е малко пресилено да давам оценки на Букай, имайки опит само с една книга.

# 146

На мен Коелю ми е по-неприятен, но и двамата автори ми приличат на кокошки, които са снесли яйце и кудкудякат шумно, защото им се струва, че е златно. Самите те са изненадани какво са снесли и трябва да споделят със света. Литературно са ми на едно ниво - ниско, внушенията са ми подобни и гуру-ясали - саморазвитие, месиански комплекси, Голямата Проста Истина, която се набива с чук. Аз хич не обичам да ми дават наклон на мислите, да ми казват как е правилно да се живее и какво е ценното в живота по такъв натрапчив притчоподобен начин. Confused

# 147
Винаги съм била на мнението на негативна за автори от този тип.
Беше ми обяснено, че вече било демоде да демонстрираш нехаресването си по отношение на творбите им, но след като продължават да "снасят", не виждам как бих могла да спра да го правя. Може би единствено като не ги чета да се държа така, сякаш не съществуват.

# 148
Благодаря за мненията! Peace Смятам да пропусна(Букай).

# 149

Общи условия

Активация на акаунт