Първи номинации Книжни малини 2013

• 15 044
  • 245
  •   1
Отговори
# 15
  • на североизток от Рая
Буб, със сълзи се смея. Ти на Красимира не си й харесала книгите, ама поне от уважение към нея напиши името й правилно. Уби ме. Кубарелова е тя, не КУРабелова.

Нали си знаеш, че не се заяждам, така ме развесели.  hahaha

# 16
  • Пловдив
Хахахахаха, Нелко, а аз 100 пъти четох името й и се чудех как такава фамилия има  Joy Joy Joy
Ужас, това и преди ми се е случвало - с "Копелето на Истанбул" - бях я прекръстила "Колелото на Истанбул".
Обаче наскоро попаднах на една дама с интересна фамилия и няма грешка - такава е - съавторка е на книгата "Ние и зоната" - А.Куруиванова
Скрит текст:

# 17
  • София
Моите номинации:

1. Проходът - Джъстин Кронин - скука, скукааааа  ooooh!
2. Кросфайър - Силвия Дей - започнах случайно да я чета тази, като заглавието ми изглеждаше на криминален роман, а то нищо общо  ooooh! .

За съжаление и аз съм чела Нюансите миналата година и не мога да ги номинирам, но както гледам ще бъдат включени от раз в гласуването.

# 18
Ето и моите малинки:
1."Възлюбена"-Тони Морисън
2."Стари шлагери и крем брюле"-Красимира Кубарелова
3."Септември"-Розамунде Пилхер
Редактирах,защото "Любовникът от Северен Китай" съм я чела миналата година.  Peace

Последна редакция: пн, 25 ное 2013, 19:02 от nezito

# 19
Моите малинки :

1. "50 нюанса сиво" -  Е. Л. Джеймс - единствената ми заразяна книга през годината ( да уточня , че стигнах до средата на 2-та част  ooooh!)

2. "Правек и други времена" - Олга Токарчук

3. "След багера" - Джак Харт

Номер 2 и 3 номинирам като страхотни разочарования, след едната камара суперлативи, които  изчетох за тях, ми бяха скучни, а на места и.. Sick Какво съм очаквала- не знам..
Не можем всички да сме с еднакъв вкус...

4. "Ухание на мрак" - Марго Бъруин  - неизвестна и безлична книга, прецаках се яко с нея  ooooh!

# 20
Аха, вписвам се значи, защото от Нюансите съм чела точно
 2-3  страници, притурка към някакво списание Mr. Green.

Моите номинации:
1."50 нюанса сиво" Е. Л. Джеймс
2. Поредицата от три книги на Катрин Панкол - "Жълтите очи на крокодилите4, "Катеричките от Сентрал Парк са тъжни в понеделник" и "Бавният валс на костенурките". Като първата книга не е толкова малинена, но тъй като е част от трилогията я включвам.

И Лили, мерси за темата!

Допълвам си поста, защото забравих една важна, много малинена книга:

"Мирис" на Раджиха Джи.

# 21
Като най-голями разочарования през годината и кандидати за Малинки номинирам следните книги:

1. "ПРОХОДЪТ" - Джъстин Кронин - безспорен мой фаворит! Изключително малоумна книга! Просто съм изумена от определянето й като бестселър  newsm11

2. "ЛУНЕН ТИГЪР" - Пенелъпи Лайвли - Големи претенции за естетски изказ, голямо нещо, награда "Букър" и бля-бля-бля суперлативи .... накрая едно огромно НИЩО!  newsm11

3. "АЗ, ВЕЩИЦАТА" - Дебора Харкнес - очаквах много повече, а то скука, а то мъка...мъка безкрай и пак малоумие   newsm11

# 22
# 23
Нюансите изобщо нямам и намерение да ги включвам.

1. "Заеко, бягай" - Джон Ъпдайк
2. "Правек и други времена"- Олга Токарчук
3. "Събирането" - Ан Енрайт
4. "8 секунди от смъртта"- Павел Гоневски

# 24
Павилионът "Прасковен цвят", Минмей Ип
50 нюанса сиво
Яж, моли се и обичай, Елизабет Гилбърт

# 25
  • Варна
Моите малинки :

1. "50 нюанса сиво" -  Е. Л. Джеймс - единствената ми заразяна книга през годината ( да уточня , че стигнах до средата на 2-та част  ooooh!)

2. "Правек и други времена" - Олга Токарчук

3. "След багера" - Джак Харт

Номер 2 и 3 номинирам като страхотни разочарования, след едната камара суперлативи, които  изчетох за тях, ми бяха скучни, а на места и.. Sick Какво съм очаквала- не знам..
Не можем всички да сме с еднакъв вкус...

+1 към горното.
Добавям и всичките творения на Ст. Чуринскиене.

# 26
"Павилионът Прасковен цвят", Минмей Ип
"Площад Диамант" Мерсе Родореда
"По Пътя" Джак Керуак
"Анатомия на илюзиите" Людмила Филипова

Само първата не прочетох докрай, с другите се мъчих с надеждата нещо все пак да се случи. От Нюансите прочетох по диагонал само първата, но май беше миналата година.

# 27
Още един глас за "Анатомия на илюзиите".

Само заради любовта си към котките не съм номинирала в тази категория  "Уличния котарак Боб".
Виждам, че и втора част има, което съвсем потвърждава теорията ми, че стопанина му безсрамно го експолатира като златна кокошчица за изкарване на парици  Sick

# 28

'Жълтите очи на крокодилите " виждам ,че се борят за първите места , та да им помогна.

"За любовта и сянката" на Алиенде също ме отегчи и я оставих , а рядко оставям книга.

"Да погледнем в себе си ....... " на Калина Митева също не я дочетох.Ужасно повърхностна и някак скучновата.Предполагам е имала хубава идея авторката , но не е успяла да я предаде на читателите и се получава лека боза.

# 29
  • Пловдив
Аз номинирам "Промяната" на Мо Йен

Много се разочаровах от книгата, въпреки че беше много хвалена заради Нобеловата награда за литература, която авторът е получил... Помня, че си извадих 1-2 цитата от книгата, но за мен това е най-слабата книга, която прочетох тази година

Общи условия

Активация на акаунт