Първи номинации Книжни малини 2013

• 15 057
  • 245
  •   1
Отговори
# 60
  • Ямбол
....

Ще спестя малинките на "Великият Гетсби" и "Закуска в Тифани", но и те никак не ми допаднаха.
О, Закуската ми е сред недовършените. Толкова тънка, оставаха 20-тина странички и я зарязах. Нищо не видях в нея.

# 61
Я пък вие. Simple Smile "Закуска в Тифани" не е нещо кой знае какво, но не е и никак лоша книга, за да я включвате в толкова негативна тема (добре де - въпрос на вкус, така че игнорирайте коментара ми). Иначе ето ги моите 5 анти-книги, прочетени тази година:

"Доказателство за Рая" на Ибън Алегзандър (езотеричен булшит, маскиран като наука)

"Берач на рози" на Иля Велчев (откровено слаба, но пък силно претенциозна поезия)

"Окупирай" на Ноам Чомски (харесвам автора, но тази книга е тотална скука)

"Предимствата да бъдеш аутсайдер" на Стивън Чбоски (прехвалено уонъби а-ла Дж. Селинджър)

"Големият сблъсък" на Дийпак Чопра § Ленард Млодинов (книгата си струва заради прекрасния Млодинов, но влиза в класацията ми заради малоумника Чопра)

bowuu

# 62
  • Sofia
"Без упойка" - Надежда Дерменджиева /разкази/[/b] Тук имам опасения, че авторката не е в ред

neli mar4, разби ме с този коментар!  hahaha
Изгарям от любопитство на какво си попаднала. Моля те, напиши още нещо за този бестселър, че иначе ще я купувам!  Laughing

# 63
  • на североизток от Рая
"Без упойка" - Надежда Дерменджиева /разкази/[/b] Тук имам опасения, че авторката не е в ред

neli mar4, разби ме с този коментар!  hahaha
Изгарям от любопитство на какво си попаднала. Моля те, напиши още нещо за този бестселър, че иначе ще я купувам!  Laughing

Разказите са кратки, доста стряскащи, по наболели проблемни теми бяха, но усещах едно шизофренично поведение, не се чувствах добре докато чета. Не можах да оценя таланта на авторката. Като напън ми беше.

Потърси я в библиотека и я прочети. Ако ти хареса, тогава давай пари за книгата. Просто препоръка.  Peace

# 64
  • София

neli mar4, разби ме с този коментар!  hahaha
Изгарям от любопитство на какво си попаднала. Моля те, напиши още нещо за този бестселър, че иначе ще я купувам!  Laughing

И мен ме загризе любопитството, та ще ме изяде след този коментар Нели  Laughing
Добре че поразказа мъничко. Нямам намерение да я търся определено.

# 65
  • Sofia
Благодаря, Нели!  Hug
И аз се отказвам да инвестирам в тази авторка засега.  Grinning

# 66
"Предимствата да бъдеш аутсайдер" на Стивън Чбоски (прехвалено уонъби а-ла Дж. Селинджър)

Хъм... тази номинация ме изненадва, тъй като филмът много ми хареса.
Толкова ли е зле книгата, та чак в малинака да се прати?  Thinking

# 67
И на мен ми хареса филмът.

# 68
1. Заеко, бягай
2. 50 нюанса сиво

# 69
  • Пловдив / София
Копелето на Истанбул - Елиф Шафак.

# 70

Тъкмо реших да я чета. Днес една дама ми каза, че има всички нейни книги и да си избера някоя, за да ми я даде за прочит. Тази ми беше изборът. Confused Но може и да си го променя.  Simple Smile

# 71

Хъм... тази номинация ме изненадва, тъй като филмът много ми хареса.
Толкова ли е зле книгата, та чак в малинака да се прати?  Thinking

Филмът е по-зле. Simple Smile Не, сериозно: става за убиване на време (и книгата, и филмът), но всичките претенции са без покритие. От мен оценката за книгата е 6/10, по милост.

# 72

Тъкмо реших да я чета. Днес една дама ми каза, че има всички нейни книги и да си избера някоя, за да ми я даде за прочит. Тази ми беше изборът. Confused Но може и да си го променя.  Simple Smile

"Любов" е трябвало да избереш, след нея всички останали са ми постни! Копелето на Истанбул очаквах да ме грабен до към средата...да, ама не! Зарязах я...

# 73
  • Варна
Тя и "Любов" е същата. Едва я измъчих до средата - съвременният сюжет е клише до клишето, а суфисткият ми беше откровено скучен.

# 74
Съвременният - съгласна съм, но от суфисткият има какво да се прочете  Peace

Общи условия

Активация на акаунт