Коректният напън

• 14 530
  • 286
  •   1
Отговори
# 45
  • Galaxy 13197853088
Искаш да стане едно скучно
и несмешно? Аз съм против.

# 46
Искаш да стане едно скучно
и несмешно? Аз съм против.

newsm78

# 47
А не може ли темата да се прекръсти "Акуратният напън" и да се напълни с ценни (и изпробвани) съвети как да се напъваме интелектуално и аристократично   Thinking

# 48
  • Варна
При това положение, редно би било да се изписва аККуратно. Все пак идва от руски.
 Mr. Green

# 49
При това положение, редно би било да се изписва аККуратно. Все пак идва от руски.
 Mr. Green
АККуратно - като една чисто българска дума..... Simple Smile

# 50
Също така "Екзактният Напън"  Mr. Green

# 51
 Даже имам някакъв блед спомен за спор тук каква била разликата между марж и печалба, и може ли едното да замести другото.

Наистина ли?  Laughing

# 52
В повечет случаи, които съм наблюдавала, чуждици се ползват от хора с беден речник. Така смятат, че блестят с познания пред останалите.
в "повечет" случаи на хората не им пука какви изрази използват и в това съвършено ги подкрепям, трябва да си абсолютен маниак за да се впечатляваш, че някой си нещо написал по своя си начин - ами така се е чувствал, това му е дошло...  чак пък и психологичен разбор му направихте  Stop
а една девойка чак се оплаква, че било дразнещо  Mr. Green много лесно се дразните......  hahaha

# 53
 Даже имам някакъв блед спомен за спор тук каква била разликата между марж и печалба, и може ли едното да замести другото.

Наистина ли?  Laughing
Интелектуални времена..а сега какво, разнищваме една фраза, която можем спокойно да заместим с кучето и близането на сещате се кое  Laughing

# 54
 Mr. Green
от къде идва?

# 55
  • Варна
 Mr. Green
от къде идва?
http://ru.wiktionary.org/wiki/%D0%B0%D0%BA%D0%BA%D1%83%D1%80%D0% … D1%82%D0%BD%D0%BE
В българския език със сигурност думата е навлязла от руския.

# 56
В повечет случаи, които съм наблюдавала, чуждици се ползват от хора с беден речник. Така смятат, че блестят с познания пред останалите.
в "повечет" случаи на хората не им пука какви изрази използват и в това съвършено ги подкрепям, трябва да си абсолютен маниак за да се впечатляваш, че някой си нещо написал по своя си начин - ами така се е чувствал, това му е дошло...  чак пък и психологичен разбор му направихте  Stop
а една девойка чак се оплаква, че било дразнещо  Mr. Green много лесно се дразните......  hahaha

Когато един човек не може да ползва собствения си език с лекота - да слагам му етикет! Капиш?  bowuubowuu

# 57
 Mr. Green
от къде идва?
http://ru.wiktionary.org/wiki/%D0%B0%D0%BA%D0%BA%D1%83%D1%80%D0% … D1%82%D0%BD%D0%BE
Но е латинска - Accuratus. Което няма никакво значение де - пак е чуждица.

# 58
случаи на хората не им пука какви изрази използват...
 много лесно се дразните...... 

Аз не се дразня, но забелязвам.
Разбира се, че на някои хора не им пука как говорят или пишат, на други не им пука как се държат, на трети - какво навличат или с какво се тъпчат и така нататък.
Но какво да правиш, полезна информация си е кой как се изразява, и в много ситуации има значение.
Е, сега ако някой ми викне "Пужар, мааа Алисоу, скачей бързу през джамо, маа"- няма да седна да анализирам изказа докато ме обвива черен дим, де.

# 59
  • Варна
 Mr. Green
от къде идва?
Но е латинска - Accuratus. Което няма никакво значение де - пак е чуждица.
И пак се пише с две К. Знам, че е латинска, но едва ли точно през този език е навлязла в нашия.  Peace
А всъщност
Цитат
Этимология

Происходит от прилагательного аккуратный, далее от лат. accūrātus «старательно исполненный, тщательный, точный; хорошо продуманный», причастие от гл. accurāre «стараться, точно исполнять; ухаживать, заботиться», далее из ad «к, на» + curāre «заботиться; ухаживать; лечить» (восходит к праиндоевр. *kois- «заботиться»).

Общи условия

Активация на акаунт