Коректният напън

• 14 520
  • 286
  •   1
Отговори
# 225
Eми на 70 да се плесне по челото, разбирам, ама на 20 е по вероятно тебе да те плесне.
Не могат да се очакват еднакви реакции от различните възрастови групи  Laughing

Може да се екстраполира и при форумския стаж, въпреки че изключения има.

# 226
Ся извинявам се, но мога ли да прескоча твърдение, че българите са дошли по пътя на копривата  Twisted Evil

Joy

Tова ми стана любимата тема  Laughing

# 227
Ся извинявам се, но мога ли да прескоча твърдение, че българите са дошли по пътя на копривата  Twisted Evil

Joy

Tова ми стана любимата тема  Laughing

или, че римляните са строили акведупки, докато ние сме превзели Константинопол, но до Цариград не сме стигнали

изобщо. какво да си говоримЕ, каквото и да си кажем културата е трудна работа  , особено общата съвсем не е на почит

Виж как те радвам, ако още малко се позаливаш от смях мога да ти дам и източника в 2 части  Laughing

# 228
въобще не става въпрос, че човек прави грешки
естествено, нормално и човешко е постоянно да се правят грешки.
обикновено от нечуване се правят разни такива грешки, Владимир или Членин.
ама като ти кажат, че не е Членин, а Ленин поне не скачай да се обясняваш колко няма значение.
баба ми така цял живот пееше една стара градска песен и на 70г. се плесна по челото, че лирическия герой всъщност не се казва Шутаранга. Забравил Шутаранга свой пееше, цял живот се чуди този Шутаранг какъв е, а то било "Забравил шута, ранга свой".

тук има един постинг, който се е изтрил ( от сутринта) ама да му отговоря - А де! Mr. Green

Предполагам, че на мен ми отговаряш. Чудех се откъде го изрови този приятел.  Joy

# 229
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Ся извинявам се, но мога ли да прескоча твърдение, че българите са дошли по пътя на копривата  Twisted Evil

Joy

Коя тема Laughing?

# 230
Хайде, както е казал поета Историята се пише с кръв, а се чете с пот Mr. Green А вие тука губите енергия товарищ ли е, не е ли:)))Enjoy!

http://literaturensviat.com/?p=70010
http://literaturensviat.com/?p=72175

# 231
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Благодаря Hug

# 232
Ся извинявам се, но мога ли да прескоча твърдение, че българите са дошли по пътя на копривата  Twisted Evil

Joy

Tова ми стана любимата тема  Laughing

или, че римляните са строили акведупки, докато ние сме превзели Константинопол, но до Цариград не сме стигнали

изобщо. какво да си говоримЕ, каквото и да си кажем културата е трудна работа  , особено общата съвсем не е на почит

Виж как те радвам, ако още малко се позаливаш от смях мога да ти дам и източника в 2 части  Laughing

Трудна е културата, да. И на мен ми е трудна, не съм окончателно културна, човек се учи докато е жив, така да се каже в тон с темата.

Но понякога може да се подмине, в зависимост от много неща. Рокси е казала някои.
На мен например ми е много трудно да подмина някой, който има арогантни претенции за култура, очевидно е, че е чел, но е очеизвадно, че не му е останало много в главата. Не и общочовешкото, дето се прилага към всички. И на такъв човек ми е приятно да му го кажа, дори изпитвам някакво извратено задоволство. Но това ме задължава да внимавам, да не се издъня и аз  Mr. Green  Дънила съм се. И има само положителни последици върху мен.
Но да се подиграя на някого, за да изразя културно или каквото и да е надмощие, особено ако човекът е простодушен и иска да изпъкне някак -не! Ще го простя. Но, да, трябва да се коригират нещата като цяло, но не на всяка цена. Нищо няма да ми стане ако подмина, но се посмея от сърце, както се смея сега  Heart Eyes  Това са високи дози ендорфини  Laughing

# 233
Ами то аз подминавам , ама не знам дали е за добро винаги да се подминава. 
Радвам се на хора, които питат. Аз обичам да питам.
Мен не искам да ме подминават. Не мога да изрека 'осем". Казвам 'осъм." Rolling Eyes  Легендарна съм с "нула осъм осъм" спукват се от смях покрай мен, не мога -  хем съм пяла сто години пак не мога да изказвам добре някои думи. Не ползвам добре някои думи. Като чаша и мъг на италиански. Ама като ми се направи забележка не скачам, а гледам да запомня как беше по-правилно да се каже  Иран или Ирак да не се излагам втори-десети път Mr. Green

# 234
А как казваш "осем"  Grinning

Видях  Mr. Green

# 235

осЪм.  Flutter не мога, нещо ми има на езика, ама се старая да го преодолея. от години:)))

Водихме с една приятелка детето й, т.е тримата на разходка из културни забележителности, то горкото на 11 години макс, не помня. Още от вратата му обяснихме, че културата е трудна работа, но трябва търпение, око. Един ден ще оцени... ще каже "еее. майка и 10ката ме водиха еди къде си като бях малък". Той влачи милия сандалките пък и едричък... дреме му за факултета на Умберто Еко. Накрая заключи "Разберете ме. Аз не съм по Вашата култура. Аз съм по културата на храната!"" Mr. Green Да седне на сладолед човека:)) И това е култура, разбира се! Сори за офф-а.

# 236

Joy

ох и на мен  Joy чета ви и се хилА, добре че го няма шефа  Joy

Оле лебо же!

Фояверката, Членин и Уорънс да престанат, че не мога вече!   

най-готиния ник тук е на Кокоша Нел - изключително забавно  Laughing
не разбрах обаче - Пчеличката защо я наричат Маяма Нолова  Thinking нещо Маями или ?

# 237
  • София
Имах една приятелка с големи претенции за жителство, възпитание и т.н. (въпреки че й се беше случило да не е родена в Сф), не говореше неправилно, но за 2 неща възможно най-меко и деликатно я поправях:

1. Търси под вола телЕ - според нея беше тЕле, сигурно възприето от някоя баба
2. Някой се обърнал на 180 градуса - за нея градусите бяха 360

Не ги възприе, поне докато бяхме близки

# 238
Имах една приятелка с големи претенции за жителство, възпитание и т.н. (въпреки че й се беше случило да не е родена в Сф), не говореше неправилно, но за 2 неща възможно най-меко и деликатно я поправях:

1. Търси под вола телЕ - според нея беше тЕле, сигурно възприето от някоя баба
2. Някой се обърнал на 180 градуса - за нея градусите бяха 360

Не ги възприе, поне докато бяхме близки

Търси под вола тЕле е приказката, иначе думата си е телЕ. Буквализма не е нужен на всяка цена.

На мен много ми хареса отговора на приятелското момченце на Лени. Право е детето. На тази възраст културата им е скучна. Да не говорим пък, че не е "cool".

# 239
Направо в 10ката уцели детето, но после му развихме идеята, че да изследваш културата и чрез културата на хранене е прекрасно и се посветихме на изследване на културата на сладоледа, щото беше ясно че разни паметници не го влекат Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт