разтройство при бебе

• 4 392
  • 16
  •   1
Отговори
Зрравейте, моля ви помогнете която с каквото може.Дъщеря ми е на 3 месеца и от няколко дни има разтройство дори отказа да се храни .Храним се с адаптирано мляко НАН 1 до сега не е имала проблеми. Пробвах какво ли не чай от шипки,сок от моркови , компот от дренки помагат за момента.Лекарката ни препоръча сока от моркови и ябълки.Вече не знам какжо да давам моля ,споделете опита си .

# 1
Лекарката е потвърдила разстройството, така ли? Не предложи ли смяна на млякото? Сокове, и то толкова много е направо безумно да се дават на толкова малко бебе- само колики и нищо друго, това ще докарат. Не съм експерт по адаптираните млека, но ако наистина е разстройство, по-логично е да се смени млякото. Бих се посъветвала с друг лекар за второ мнение, може гастроентеролог.

# 2
  • София
А лекарката от какво каза, че е разстройството - вирусно или се дължи на млякото? На толкова малко бебе не се дават компоти, моркови и пр. Морковът е и алерген и за незахранено бебе е лудост да се дава. Компоти не се дават, защото от захарта още повече може да се разхлаби.
Ако е толкова зле положението, се изписват препарати, за да се вкарат нещата под контрол. Също трябва да се следи да не се обезводни детето. Против обезводняване има специални прахчета, които се разтварят и снабдяват тялото със соли и минерали. На Хумана знам, че има специализирано мляко против диария, Нестле и Аптамил. Но това трябва да се консултира с педиатър.
Нищо лично, но ако съветите за шипки, моркови и пр. са дадени от педиатър, бих ти препоръчала да направиш още една консултация с някой друг. Тези съвети може и да са удачни, но определено за по-голямо дете, а не за 3-месечно бебе.

# 3
Нашата педиатърка беше препоръчала оризова вода. Аз така и не пробвах, но мисля, че не е опасно да се даде.

# 4
  • София
Има АМ, които са срещу разстройство + лекарства за бебета. Трябва да се установи причината и тогава да се избере лечението. Абсурдно е да се дават сокове, които могат да раздразнят стомаха.
ПП При бебетата и малките деца е необходимо повече време, докато стомахът се успокои.

# 5
И аз не разбирам от АМ, но това с даването на сокове толкова рано не е добре. Има пробиотици и на капки и на прахчета за бебета, това според мен е най-добрия вариант. В краен случай оризовата вода, струва ми се най-безобидна... Ако не е някой вирус или зъби, значи е от млякото  Peace

# 6
Смени си педиатъра  Peace Абсурд е да се дават толкова много неща на 3-месечно бебе, особено пък сок от моркови и компот  Stop Потърси и второ мнение за да се изясни причината.

# 7
 Вземи адаптирано мляко против разстройство.

# 8
На нас ни е помагал Хидрасек за кърмачета, но трябва да се консултираш с лекар, разбира се. В никакъв случай не бих дала компот или сок на 3 месечно бебе. Определено трябва да потърсиш мнението на друг лекар, за да се изясни причината за разстройството и да се лекува адекватно. Щом детето отказва да се храни, може да се обезводни, затова не се бави и потърси лекарска помощ.  Peace

# 9
АМ без лактоса - това са ми давали педиатрите на мен когато съм имала такъв пробем и никакви лекарства. Ако не мине за седмица или има температура или откаже да се храни се изписват лекарства, но дотам не сме стигали за щастие. Сокчета и компотчета особено за толкова малко бебе мисля че не са подходящи и изобщо експериментите при бебе могат да доведат до сериозни проблеми. За запичане съм давала и нишесте ( една лъжичка в млякото ), но това след годинката.

# 10
Бебето е много малко за компот. Има сокчета на хип с електролити и оризова вода.

# 11
  • Fort Worth, TX
Зрравейте, моля ви помогнете която с каквото може.Дъщеря ми е на 3 месеца и от няколко дни има разтройство дори отказа да се храни .Храним се с адаптирано мляко НАН 1 до сега не е имала проблеми. Пробвах какво ли не чай от шипки,сок от моркови , компот от дренки помагат за момента.Лекарката ни препоръча сока от моркови и ябълки.Вече не знам какжо да давам моля ,споделете опита си .
Здравей.Първо каквото и да си говорим ние не сме лекари.Помагаме на база личен опит, но това не значи , че е най-доброто за твоето бебе.
Аз бих те посъветвала да спреш всякаскви сокчета и чайчета.Те дразнят стохмаха на бебето ти.
Неразположениерто може да е от тях, може да е непоносимост и не на последно място вирус или бактерия.
Аз ти предлагам вземи Лечебна хумана и давай пробиотик.В същото вредме пусни микробиология, за да си сигурна, че няма нещо по червата.Ако е чиста почвайте търсене на други причини.Заведи си детето на гастроентеролог.Обаче всеки читав такъв първеото нещо, което би те запитал дали има микробиология.
Дано съм била полезна.

# 12
Напълно възможно е разтройството да продължи и да е следствие на соковете.
Акото на бебетата, които са само на формула може да бъде и течно, като това се бърка с разтройство.
Ако акото е жълта вода, която попива в пелената, изхожданията са повече от 8 за денонощие, има и съпътстваща клиника, тогава може да се приеме, че има нещо нередно.

А педиатъра бих го сменила веднага.

# 13
  • Varna
При нас е помагала оризова водичка.
Обаче вземи второ мнение на лекар.

# 14
В такива ситуации аз оставям детето си на мляко! На 10 месеца е!
Защо ти не изпиеш един спк от моркови на гладно и да проследиш ефекта. Ловя се на бас, че няма да излезеш от тоалетната поради дрисък! Не искам да съм лоша, но ти давам пример!

Общи условия

Активация на акаунт