(Био)зеленчукова градина - тема 24

• 93 047
  • 757
  •   1
Отговори
# 300
При нас всичко е в лед.Да не говорим ,че тока го спират постоянно или пък прицъква,колкото да изгори някой уред.

Разочарована съм от разсада Cry нещо не го направих както трябва.Преди 4дни излезнаха първите доматчета,а половината от семената  още не са излезнали.Рътих ги уж,на топло бяха,друго не се сещам.Не излизат дружно с две думи.Чудех се като са излезнали 10-20% от семената местите ли ги на 20градуса или изчаквате да излезнат всичките?
Аз като излезнаха 5-6 ги преместих на 20градуса ,че да не се издължат.
Вили миналата година беше писала кога да се подхранват с листен тор,но не мога да го намеря,ще припомниш ли?

# 301
# 302
  • на пъпа на Златията
Skela, ,
По мои предположения  не си завила с найлонче до поникването. Не изнасяй , нека поникнат повече.
За листен тор , говоря чак като се хванат навън или най рано една седмица преди изнасяне навън. . Когато има листа. Подхранването сега може да направиш с някое зрънце азотен тор .После обилно с чиста вода.  Ама как ще го улучиш . На една лейка трябва да е една лъжица.

# 303
Здравейте градинари!Отдавна искам да ви пиша и да споделяме опит но се притеснявах.Благодарение на всичко което научих от форума се ролучи това........

# 304
  • на пъпа на Златията
Добре дошли на новите! Hug

Рени,  идеална градина!

Може да имаме черно под ноктите, но гледаме звездите.

Не съм сяла нищо. Тая седмица ,като  видите че ме няма , подреждам семена . Ще пиша , какво имам излишно.

Последна редакция: пн, 27 яну 2014, 15:48 от rorik

# 305
# 306
# 307
  • на пъпа на Златията
Нема никой!

# 308
# 309
Рорик Hug
 Уж имаше найлонче,обаче всеки ден го махах за 20минути ,че да не гъбясат.Рътих по твоя начин Рорик с един пръст листна тор в чашата и до горе вода.Оставих и контроли,които не са рътени,че да вида отблизо разликата.Съмнявам се ,че много съм притиснала пръстта,защо реших леко да я  притискам незнам.Семената са като на Гелика така ,че и от семената не е.
А няма да подхранвам тогава ,и без това половината пръст е птича тор тъй,че трябва да си имат хранителни вещества.
Ще сложа днеска още разсад ,че  този до никъде няма да ми стигне.

# 310
  • на пъпа на Златията
Птичата  тор  е много силна. ПОЛЗВАМ Я САМО НА ШЕРБЕТ. Може да ти е изгорила семената. Така че  я намали. Аз сея , в тор само от компостиране на растителни отпадъци и пръст от градината.Съвсем бедна . Поливам с разтвора от листната тор ,  В птичата тор има много телен червей. Не забравяйте цигарената вода.
Купените семена и при мен ми играят тоя номер. Не никнат.

И аз се зачудих на семената на Гелика , ама пликче с пликче си не прилича.

# 311
Рано е още за каквото и да било торене,изчакай skela.
Може ли да ти видим разсада?
Не е проблем притискането-желателно е, за да няма въдух между пръстта.
Възможно е семената ти да са с ниска кълняемост.На моите при написана на пакетчето 94 % реално се оказа 88.Не се смейте-от нямане на работа броих и семки и поникнало  Twisted Evil
Ето ние до къде сме http://wili66.snimka.bg/hobby/2014.801032.32492514
Рени,добре си ни дошла, Hug
Градината ти е много мераклийска и подредена,браво.
Разкажи повече-в кой край си,какво сееш и какво чувстваш  Laughing

# 312
И аз вчера сях разсада, да видим какво ще излезе. Мам вика гледай да е по пълнолуние. То добре, ама нямам време да чакам.

# 313
  • на пъпа на Златията
  Гледайте.
тук  

http://star05.net/videogallery.php?video_id=60

и тук

http://www.star07.in/videogallery.php?video_id=69

Скела някой семенца може да са попаднали по-дълбоко.

Мам вика гледай да е по пълнолуние

Титина,
Това пълнолуние , не ми вдъхва доверие. Нали не се зачева по пълнолуние.

Последна редакция: пн, 27 яну 2014, 18:49 от rorik

# 314
Благодаря ви рорик и Белруби!Аз сам от Русе но живеем от няколко години в едно селце на 17кил.от града-село Красен.Влюбих се в Градината но се роди синът ми и изведнъж нямах време за нищо че камоли  за копане плевене и др.Тогава  прочетох за така наречените високи лехи и въпреки  че направата им беше трудоемка след това пък ми беше много по лесно.През цялото лято пръсках почти само с био отварите на Амика 1 за което сам и много благодарна.Както казах истински сте полезни на всеки който обича земята и отглеждането на зеленчуци.

Общи условия

Активация на акаунт