За болниците и защо ни заразяват с вируси, за да ни взимат парите!

• 5 269
  • 50
  •   1
Отговори
  • София
Писна ми от вируси! На кой ли не?! Но защо умишлено ни заразяват с вируси, само и само да си вземат парите от касата и от джобовете ни?

Пресен случай от онзи ден! За втори път лежа с детето в педиатрично отделение на голяма частна болница. И сега и преди - за бронхиолит. Уж го излекуваха, а видиш ли, вдигна температура, започна да дриска, аз като една новоизлюпена майка, незнаеща на кой свят е, настоявам за изледвания, оказва се рота вирус, констатиран, следователно ни изпращат в инфекциозна болница. Случката се повтаря година и половина по - късно, в същата болница, по същата схема.

Седя и си мисля. Първият път многократно ме предупреждаваха да не изисквам изследвания, защото те знаели какво е, и ако го констатират, са длъжни да ме изпратят в инфекциозна болница.

Какво ми казват те? Казват ми, че там, в това отделение приемат деца болни от инфекциозни болести, въпреки изричната забрана от закона и ги лекуват редом с моите деца, заразяват ги умишлено и всичко това им се разминава, защото 4 дневния ми престой там ми струва 500 лв. от собствения джоб, и поне още толкова от здравната каса!

Толкова ли струва живота на моето дете? 1000 лв.?  #2gunfire

# 1
Малко трудно те разбрах. Искаш да кажеш, че детето ти се разболява от бронхиолит, отивате в болница, а там го заразяват с рота вирус, защото приемат деца, болни от рота вирус?
Мисля, че това не е само в частните болници, може да ти се случи навсякъде. Всъщност могат да ти се случат и много по-страшни неща, ако не си отваряш очите на четири за всичко. Като възрастен човек и майка трябва да го знаеш и имаш предвид.

# 2
Дори да ги изолират, от рота вирус можеш да се заразиш и в магазина, и в метрото, и навсякъде, при това преди да са излезли симптомите при тях. Няма спасение.

# 3
  • София
Тук не става въпрос за случайно заразяване, а за умишлено.

Умишлено, защото ползват вратички в закона, за да си пълнят отделенията с инфекциозно болни деца. Приемат ги, знаейки, че са длъжни да ги изпратят в инфекциозно отделение, пишат им уклончиви диагнози, пускат изследвания под чужди имена и ги лекуват.

Аз своя извод съм си го направила, вече ще лежа в болници в които има инфекциозно отделение, за да съм сигурна, че децата са отделени.

Защо, обаче трябва да си играят със здравето на невръстни деца и няма ли кой да сложи край на безхаберието по болниците? Знам, че навсякъде така процедират, не е само въпросната болница, в която нощувката е на цената на 5 звезден хотел.

# 4
  • Насред хаоса
Киара*, много добре знам за какво говориш. Същото е и с възрастните, убедих се, когато се разправях със системата покрай едно натравяне. Обяснението е ПАРИ. Морал, Хипократова клетва - какво беше това?! Съветът ми е да намериш свестен личен лекар на децата, който да преценява нещата и да ти казва кога какво трябва да направиш. Рядкост са, но все пак ги има. Успех в търсенето!

# 5
  • Пловдив
Избрала си да отидеш в частна болница. Пък на мен ми излекуваха децата без да хванат нищо в болницата в Трявна!!!!! Трявна! И лев не съм платила. И не сме от Трявна, бяхме на гости. Отиваме с децата в неделя сутринта, веднага ни приеха. БЕЗПЛАТНО. Малкия беше зле, бронхоспазъм, не можеше да диша, а големия го взеха защото им казах, че му е правена операция на сърцето февруари.

Да кажа и още - на големия ми син му правиха транскатетърно затваряне на ПАК с Койл (сърдечна операция) февруари, в Национална кардиологична болница, детско отделение. Пак безплатно. Платила съм единствено моя престой като придружител, 20-30лв. Никой не ми е искал пари, нищо не съм плащала - изследвания, операция, сестрите с такова неудобство ми съобщиха, че престоя на придружител се плаща. Доц. А. Кънева беше един от тримета оператори. И детето ми е добре, с нищо не е заразено.

Последна редакция: чт, 28 ное 2013, 22:29 от Янтра

# 6
От един месец насам това е вирусът, който циркулира активно и поразява не само деца, масово и възрастни са със същите оплаквания.
Много съжалявам, че болестите се повтарят и искрено ви съчувствам, но е близко до ума, че в малко затворено пространство и контакт с толкова патогени, от болницата гарантирано ще си тръгнете с някой бонус. И съм далеч от мисълта, че в болницата умишлено заразяват децата.
Най-вероятно другите деца са си лепнали от вас по един респираторен вирус , така, че и на тях не им е по-леко.
До сега дори и от пулмологично отделение сме си тръгвали с екстри Peace.

# 7
Не са ти заразали детето нарочно, във всяка болница има вътреболнични инфекции, от които няма как да се изолираш. Разбира се, хората с отслабен имунитет падат веднага. Болниците са си гадно място, на мен лекарка ми беше каза, че за нищо на света не трябва да се остава в отделението, само за вливанията да се ходи, за да се избегнат инфекциите, които няма как да се махнат. Все пак там приемат всякакви хора и това, че отиваш с бъбречна криза (примерно), не означава, че няма да донесеш вируси. Ето, аз ако съм придружител и съм болна, какво ще направиш? Няма да ми разрешиш да си остана при детето ли? Естетсвено, че ще остана, всеки отива там, загрижен само за себе си или за детето си, на никого не  му пука дали е опасен за другите болни.

# 8
  • Пловдив
Янечек - не са ли изолирани в боксове? Ние бяхме в бокс и децата ми общо взето не са видели нищо извън бокса.

# 9
Аз не говоря за детско отделение, защото с такива нямам опит. Принципно за болниците.

# 10
  • София

Аз своя извод съм си го направила, вече ще лежа в болници в които има инфекциозно отделение, за да съм сигурна, че децата са отделени.

Няма такава болница в София!

# 11
Само като паралелно инфо, аз не съм в България, и при нас също няма инфекциозни отделения. Ако някой е с по особена бактерия слагат предупредителна табелка на вратата, за да знае персонала и да използва по плътни престилки+ маска. Толкоз.
И лекари също така са ми казвали, че в болница е по вероятно да пипнеш зараза отколкото у дома, но пък щом си стигнал до болницата значи най вероятно те заплашва нещо по страшно. Някои рискове просто трябва да се поемат.

# 12
  • София
Не съм чела разпоредбите, но помня много добре какво ми казаха: "Госпожо, не настоявайте за изследвания, ние знаем какво е, и ще лекуваме детето, но наложи ли се да пуснем изследване, и то се окаже положително, сме длъжни да ви насочим към инфекциозно отделение, нямате право да останете тук."

Това все пак би трябвало да означава, че съществува разпоредба според която децата следва да се отделят по някакви параметри. В София, доколкото ми е известно, има две болници с инфекциозни отделения. Едната е на Гешов 11, онзи квадрант, където са заключени много болници.

Все пак да ми се беше случило веднъж, да кажа, случайно е. Но втори път едно и също хоро, вече ми се струва умишлено.

Наясно съм с вътреболничните зарази, въпрсното ми дете лежа в кувьоз 40 дена и се прибра с Ешерихия Коли. Аз лежах само 5 дена след секцио и се прибрах с 3 бактерии.

Но струва ми се, Ротата е Вирусно заболяване, не вътреболнична бактерия!

# 13
Но струва ми се, Ротата е Вирусно заболяване, не вътреболнична бактерия!

Не. Може и въобще да не сте го хванали там.
Разбирам те, но специално този вид вируси са толкова лесни за хващане, че никога не можем да сме сигурни откъде ни е дошло.

# 14
Може дори някой от персонала на болницата да го е донесъл този вирус, може ти да си носител, но да не знаеш. Не мисли, че нарочно са ти заразили детето. Имам една роднина, която смята, че в трамвая ходят нарочни хора с кутийки, съдържащи зараза, отварят ги и така заразяват пътниците с неща, които не са за разправяне.

Общи условия

Активация на акаунт