За болниците и защо ни заразяват с вируси, за да ни взимат парите!

• 5 270
  • 50
  •   1
Отговори
# 30
На мен ми е ясно, че системата е направила лекарите на маймуни и в крайна сметка не ги обвинявам за всичко. Но и ми е ясно защо не ти дават ID и pass, както е нормално, за да имаш достъп до изследванията си. Предполагам в случая са ползвали клиничната пътека на мъжа ми, за да лекуват човек без осигуровка, защото изследванията си бяха съвсем реални, но на друг човек. Първо се втрещих като ги видях, защото бяха на диабетик, а мъжът ми не е, после видях датите и нещата се наместиха. Така че, точене си е, но иначе болницата щеше да е на загуба или човекът щеше да бъде върнат.

# 31
  • София
Авторката пише ... как да се изразя по-меко... непроверени неща.

Това, което обаче наистина се прави по болниците за пари е, че се пишат различни пътеки от реалната диагноза, само защото са по-дълги и по-скъпи.

Детето беше със стомашен вирус в софийската инфекциозна болница. Един ден поглеждам епикризата - тонизилит.
И аз с подобен случай.
И много хора.

# 32
.....

Детето беше със стомашен вирус в софийската инфекциозна болница. Един ден поглеждам епикризата - тонизилит.
И аз с подобен случай.
И много хора.

Мда, при пореден преглед в спешното доктора ми предлага да ни приеме заради зачервено гърло и температура с диагноза пиелонефрит.
Но това май го правят заради пътеките.

# 33
  • София
Кое е непроверено? Нали и аз имам епикризи. Пишат ми гастроентерологична диагноза, а детето с ротавирус. Причината надали е в по - дългата пътека, за мен си е в наредбите, които им забраняват да приемат инфекциозни болести в отделението.

Ясно, че е до имунитет. Първия път ме вкараха с двамата близнака, защото нямало начин да не се зарази и другия. Не се зарази, ни с бронхиолит (т.е. вирусът не го порази в гърдите), нито с ротавирус. Сега пак се опитаха да ме вкарат с двамата. Не се дадох, но детето всеки ден идваше на свиждане вътре в отделението и пак не се зарази. Кво да правиш, съдба, две деца от една и съща бременност, едното здраво като скала, другото така се роди и така ще си я кара явно. Така че, не е до лична хигиена. Еднакво ги гледам.

Не живея във филм, в който пускат заразите и после правят милиони на наш гръб, но да лекуваш деца с толкова различни диагнози в един коридор си е чиста проба умишлено заразяване.

А каква е файдата на докторите? Хелооу, живеем в 21-ви век, в частните болници отдавна заплащането е обвързано с извършената работа. Така че, колкто повече деца си приел, прегледал и излекувал, толкова повече парички взимаш на края на месеца. Склонна съм да вярвам, че клиничната пътека струва дори повече от това, което аз съм платила за престоя си, понеже в майчин дом, една вечер престой, за задържане на бременността, струваше 107 лв. на ЗК.

# 34
Киара, аз не разбрах в крайна сметка лежала ли си в инфекциозна болница или не. Защото ако си била и един час там, веднага ще ти стане ясно защо лекарите всячески се опитват да спестят на едно дете попадането му там.

# 35
  • Пловдив
Кое е непроверено? Нали и аз имам епикризи. Пишат ми гастроентерологична диагноза, а детето с ротавирус. Причината надали е в по - дългата пътека, за мен си е в наредбите, които им забраняват да приемат инфекциозни болести в отделението.

Ясно, че е до имунитет. Първия път ме вкараха с двамата близнака, защото нямало начин да не се зарази и другия. Не се зарази, ни с бронхиолит (т.е. вирусът не го порази в гърдите), нито с ротавирус. Сега пак се опитаха да ме вкарат с двамата. Не се дадох, но детето всеки ден идваше на свиждане вътре в отделението и пак не се зарази. Кво да правиш, съдба, две деца от една и съща бременност, едното здраво като скала, другото така се роди и така ще си я кара явно. Така че, не е до лична хигиена. Еднакво ги гледам.

Не живея във филм, в който пускат заразите и после правят милиони на наш гръб, но да лекуваш деца с толкова различни диагнози в един коридор си е чиста проба умишлено заразяване.

А каква е файдата на докторите? Хелооу, живеем в 21-ви век, в частните болници отдавна заплащането е обвързано с извършената работа. Така че, колкто повече деца си приел, прегледал и излекувал, толкова повече парички взимаш на края на месеца. Склонна съм да вярвам, че клиничната пътека струва дори повече от това, което аз съм платила за престоя си, понеже в майчин дом, една вечер престой, за задържане на бременността, струваше 107 лв. на ЗК.

Ама жена, ти сама казваш, че сте влезли с едното дете с бронхиолит и то  е хванало ротавирус, а другото дете е било здрави, нищо, че е било с вас. Това не те ли довежда до извода, че проблема НЕ е в болницата, а в имунитета на сина ти?!!?!?!?!?

# 36
  • пак там
А на мен ми стана интересно - защо след един кофти опит в тази болница, частна, авторката отново е отишла в същата болница?  newsm78 Ако правилно съм прочела - става въпрос за София, където няма особена липса от болници - частни или държавни.

Може би не разсъждавам правилно, но аз не бих повторила повече в тази болница...

# 37
  • София
Да бе, в имунитета на цялата рода е проблемът, как не се сетих. Майка ми кат лежа в инфекциозна болница с въпросното дете и тя така, проблеми с имунитета. И проблемът не е във фекалиите в морето, а в имунитета на човечеството лятно време. Тва, че единия ми син е здрав, въобще не умаловажава факта, че тази година са разлепили табели във всяка стая на отделението на тема "Как да се предпазим от зачестилите ротавируси, плъзнали в отделението".

Кофти опит с болницата, ами кво да кажа, имала съм кофти опити и с другите болници, където на излизане в прав текст ми казват да почерпя. А и не мога да пренебрегна факта, че на цял един етаж отделение имаше работеща само една тоалетна. Освен това, първият път въобще не съм се съмнявала, че проблемът е в болницата. Казах си, че е от детето.

# 38
  • Бургас
Само за информация да ви кажа и как без да ни заразяват с вируси ни вземат парите:
Дъщеря ми получава от време на време луксация на челюста първия случай приятеля и якара в частна болница за престой от 12 часа сметка 380 лв. рент.снимка преди манипулацията и ренгенова снимка след манипулацията , 1/2 нощувка  таксувана като нощта я оставиха да спи в манипулационната и още куп излишни манипулации =380 лв.
Вторият случай при преглед на гърлото челюстта и се заклещи и трябваше пак да се намести просто лекаря само сложи чифт ръкавици и намести челюста точно за има няма 2 минутки -без да платим и 1 лев.
Оставам коментариите на вас.
Вторият път става в държавната болница.

# 39
  • София
 Не, не вярвам, че заразяват умишлено децата в болниците. Но също вярвам, че влизането в болница е абсолютно краен вариант и то при не дай Боже животозастрашаващи състояния. Болниците , до колкото съм се сблъсквала с тях са пълни основно с роми. Как става това не ми е ясно, но нали трябва да ги пълнят с някого. Детските отделения - с деца от домовете, които се лекуват с химикали, но не получават почти никаква друга грижа - дори и адеватна храна. В Токуда сигурно е по-различно, но съм убедена че пътеките са им по-важни от здравето на пациентите.

# 40
Само за информация да ви кажа и как без да ни заразяват с вируси ни вземат парите:
Дъщеря ми получава от време на време луксация на челюста първия случай приятеля и якара в частна болница за престой от 12 часа сметка 380 лв. рент.снимка преди манипулацията и ренгенова снимка след манипулацията , 1/2 нощувка  таксувана като нощта я оставиха да спи в манипулационната и още куп излишни манипулации =380 лв.
Вторият случай при преглед на гърлото челюстта и се заклещи и трябваше пак да се намести просто лекаря само сложи чифт ръкавици и намести челюста точно за има няма 2 минутки -без да платим и 1 лев.
Дам. Частна болница - вливане на банка глюкоза - 80 лева, половин час. Ако искаш.  Peace

# 41
Добре, защо ходите тогава в частните болници, като на всеки е ясно, че там всяка манипулация си има определена цена?  Във всеки град  има спешен кабинет към държавните или общински болници и там не се заплаща нищо.

# 42
Добре, защо ходите тогава в частните болници, като на всеки е ясно, че там всяка манипулация си има определена цена?  Във всеки град  има спешен кабинет към държавните или общински болници и там не се заплаща нищо.
За това писах "Ако искаш". Аз го знам това, което ти пишеш.

# 43
  • Пловдив
На вас нищо, но здравната каса плаща на лекаря, който е наместил луксацията.

# 44
  • София
Киара, не знам каква е хигиената на онази болница, та има ротавируси.
Но ти казваш,че умишлено заразяват пациентите, което е невъзможно.
Т.е. - под това се разбира едва ли не че лекарите умишлено "пускат" ротавируси в болницата!
Или може би ги вкарват с инжекции?
Звучи смешно.

А това, че болницата е мръсна, не е проблем на лекарите, а на РИОКОЗ, които можеш да сигнализираш, вместо да пишеш тук.

Когато ние бяхме в болница, специално дойде служителка на РИОКОЗ, да ни зададе въпроси, защото си водят статистика.
Така че работят със сигурност.

Общи условия

Активация на акаунт