За болниците и защо ни заразяват с вируси, за да ни взимат парите!

• 5 270
  • 50
  •   1
Отговори
# 15
  • Пловдив
Може дори някой от персонала на болницата да го е донесъл този вирус, може ти да си носител, но да не знаеш. Не мисли, че нарочно са ти заразили детето. Имам една роднина, която смята, че в трамвая ходят нарочни хора с кутийки, съдържащи зараза, отварят ги и така заразяват пътниците с неща, които не са за разправяне.
Не е вярно бе! Тия хора ходят в детските градини! Naughty

# 16

От това ли било? Аз си мислех, че е заради лошите лелички, които отварят прозорците  Mr. Green

# 17
  • Пловдив

От това ли било? Аз си мислех, че е заради лошите лелички, които отварят прозорците  Mr. Green
Thinking Сигурно си ги разпределят?! newsm78

# 18
Сега е ясно кои са тези хора - това са лелите от детските градини, които отиват с трамвай на работа.

# 19
Умишлено, защото ползват вратички в закона, за да си пълнят отделенията с инфекциозно болни деца. Приемат ги, знаейки, че са длъжни да ги изпратят в инфекциозно отделение, пишат им уклончиви диагнози, пускат изследвания под чужди имена и ги лекуват.

Наистина ли правят това? Ако знаеш такова нещо, трябва да сигнализираш.
 Колкото до заразяването - болница е, зарази всякакви, може някой да се е заразил пък с нещо от вас.

# 20
Никой няма да ти зарази детето с вирус умишлено. Това са глупости! Просто смени болницата щом ти се налага да ходиш често. Тази явно не става. Поне в София най-големите и на външен вид гадни болници са най-добрите. Токуда може и да е лъскава, но качеството за някои специалности е под въпрос!

# 21
Умишлено, защото ползват вратички в закона, за да си пълнят отделенията с инфекциозно болни деца. Приемат ги, знаейки, че са длъжни да ги изпратят в инфекциозно отделение, пишат им уклончиви диагнози, пускат изследвания под чужди имена и ги лекуват.

Наистина и мога да го докажа ако поискам. Преди 2 години хакнах системата на една от водещите столични болници, защото не ми даваха достъп до изследванията на мъжа ми, а аз държах да ги разглеждам. Оказа се, че дни, след като са го изписали, той още се води хоспитализиран и му се назначават изследвания и лечение. Аз лично няма да се занимавам с изобличаване, защото не ми пука.

# 22

Наистина и мога да го докажа ако поискам. Преди 2 години хакнах системата на една от водещите столични болници, защото не ми даваха достъп до изследванията на мъжа ми, а аз държах да ги разглеждам. Оказа се, че дни, след като са го изписали, той още се води хоспитализиран и му се назначават изследвания и лечение. Аз лично няма да се занимавам с изобличаване, защото не ми пука.
Така се точат касите. Лъжат и в резултатите от изследванията. Но умишлено да ти заразят детето с вирус Naughty

# 23
Абсолютно идентична ситуация с тази на авторката. Приеха ни с малкото ми дете в интензивен сектор с бронхиолит. Предупредиха ме, че има зараза / ентеровирус / и ме увериха, че няма да ме преместят в другото отделение, за да не се зарази и моето дете. На 3-ият ден бях във въпросното отделение. Изписаха ни и след прибирането в къщи детето започна да повръща и получи разстройство. Върнах се обратно в детско за преглед, коментара беше: Да не се подрискахте и вие? Sick
и директно ни насочиха към инфекциозно отделение, което беше пълно с изписани деца от детско отделение.
За капак на всичко от краткият ни престой в къщи успяхме да заразим и голямото дете Confused

За мен си е чисто умишлено заразяване.

# 24

Toва не е точене обаче. Ще е точене, ако парите са отишли в джоба на доктор Х или счетоводителя У. А в случая най вероятно става въпрос за хипермалоумната система на НЗОК според която например ако си изписан преди края на здравната пътека болницата не получава парите си, не могат да те приемат два пъти в един и същи месец с една и съща диагноза, и разликата между цената на лечението и стойността на пътеката. Това е все едно зъболекарят да пише, че ти е извадил двата зъба, които ти се полагат по ЗК, а той всъщност да ти е направил една бяла пломба на същата стойност.  
Нормална професионална и човешка реакция бих го нарекла, не и точене.

# 25
  • Пловдив
Това е все едно зъболекарят да пише, че ти е извадил двата зъба, които ти се полагат по ЗК, а той всъщност да ти е направил една бяла пломба на същата стойност.  
Нормална професионална и човешка реакция бих го нарекла, не и точене.
Това избягват да го правят зъболекарите. Гарантирам. Виждала съм как от здравната каса са се обадили на 50-100 човека от работени през месеца за да сравняват зъбни статуси и да питат действително ли е работено каквото е написано. Освен това като ти е написано, че зъбът е изваден, край по този зъб да може да се ползва каквото и да било по здравна каса. Компютрите им веднага засичат подобно несответствие и глобяват стоматолога.

Последна редакция: пт, 29 ное 2013, 16:49 от Янтра

# 26
  • София
Ако умишлено ни пускат вируси, то това не става в болниците....

# 27
Токуда може и да е лъскава, но качеството за някои специалности е под въпрос!

Напълно съгласен. Даже не само за някои;)

# 28
  • Бургас
По голяма глупост не бях чела.Като работя от 33 години в болница трябва да съм все болна .Грип съм карала досега 3 пъти  а коли шигели салмонели нито веднъж.
Въпрос на висока лична хигиена и добър имунитет .
Лично мнение и лични наблюдения.

# 29
  • София
Токуда....Дааа....Драма...

Общи условия

Активация на акаунт