А глупаво по принцип е много мила и олекотена дума, която мога да използвам по този въпрос.
И не само за християнството. Но пък само то ми бива налагано и в ежедневието непрекъснато ми напомня за себе си.
Дават ми разни брошури и ме заплашват как ще гния някъде и ще се изсипе де що има от небето върху мен, ако не следвам думите на някой. Също така ме питат всеки път защо празнувам на Коледа, като не съм вярваща християнка.А не искат да приемат, че аз празнувам рождението на толкова бележити личности и астрални близнаци на Исус-Дионис, Хор, Кришна, Адонис, Хермес, Прометей и т.н.. Събитие си е , всенароден празник с хубави сърмички.
Или да ми казват, че доброто е християнска добродетел.
А преди няколко дни бях в магазин за бижута и докато мерех медальон с циркон на него, един дядо до мен поиска да го разгледа. Гледа го с лупа и ми вика"Невероятен камък, виждам нещо в него..няма да ви казвам какво е, за да го видите и сама". Гледам аз...камъчето си е шлифовано, отзад има ъгълчета и блести красиво. След като се дзверих сто години, ми каза, че виждал Богородица с младенеца. Но съм склонна да се съглася все пак, той имаше лупа, през която гледаше, а аз само моето невиждащо око.