Искрено и неприлично за Българската Православна Църква

• 18 366
  • 507
  •   1
Отговори
# 120
Сега се сетих, че направиха Слави Бинев архонт.  Joy

# 121
  • София
Аз тунел виждам и насън понякога...
За тунела разни умни хора търсят и намират обяснение.
Ако предположим, че наистина виждат тунел, че наистина спомените им са такива.
Защото аз имам напълно реален спомен как летя като малка. Убедена съм, че успях да се задържа половин минута във въздуха, защото имам такъв спомен.

# 122
Тунел - да, но какво общо има някой земен, облечен в рокля?

Абсолютно нищо. Всъщност ако въпроса е насочен към мен.  Hug
От самото начало не говоря за нищо друго освен за лична вяра, без отци , църкви, кандила и свещи.

И първият ми пост е продиктуван само от огромно възмущение от материала споделен от Касита, но разговора както често се случва тръгна в друга посока.

# 123
  • Варна
Още в началото на моето пребиваване във форума, пуснах възмутена тема след кръщенето на малката ми дъщеря. Поводът беше жалкото поведение на един свещеник от варненска църква, който поради отказ от моя страна да заплатя за собственоръчно заснемане на кръщенето, претупа ритуала, като през цялото време беше дръпнат и намръщен. Оттогава, безразличието ми към гилдията се замени с искрено и неподправено отвращение.
Не разбирам защо ревностните християни търпят всички тези гнусни процеси, които текат в църквата от много време? Не им ли е обидно?

П.С Тогава имаше потребителки, които много остро ме критикуваха за отношението ми. С удоволствие забелязам, че сега са променили мнението си.  Mr. Green

# 124
Айде да си останем на БПЦ и гуууситата с роклите, че ако минем на тунела ще стане мазало....

А и за целта си има тема.

Сега се сетих, че направиха Слави Бинев архонт.  Joy

Ето, чудесно продължение на лафа за Принцесата.

# 125
Тунел - да, но какво общо има някой земен, облечен в рокля?

Абсолютно нищо. Всъщност ако въпроса е насочен към мен.  Hug
От самото начало не говоря за нищо друго освен за лична вяра, без отци , църкви, кандила и свещи.

И първият ми пост е продиктуван само от огромно възмущение от материала споделен от Касита, но разговора както често се случва тръгна в друга посока.
Към Катрала беше, защото май яко бърка нещата.
 Hug

# 126
Защото аз имам напълно реален спомен как летя като малка. Убедена съм, че успях да се задържа половин минута във въздуха, защото имам такъв спомен.

Ха, аз също !  Laughing Силен и запомнящ се сън е бил, но аз много време бях убедена, че ми се е случило.

# 127
  • Варна
   Не съдете, за да не бъдете съдени. Това ще кажа аз. Сексът е винаги и навсякъде, не само из нашите манастири.
   А вяра в Бога и живот според повелите му може да има всеки, стига да иска.

# 128
  • London
Разбира се, че не е задължително да видиш тунел. Имам позната видяла съвсем друго след изпадане в клинична смърт с 90% изгаряния. Сега е между живите и със сигурност няма тревогите на съфорумката, която нарича невидимата енергия смехотворна. Peace

Ирайн, като дете си носила духовното в себе си, за децата вратата винаги е полуотворена, жалко, че си заспала някъде по пътя. Joy Левитирала си викаш иначе? Ти ще се окажеш много интересен атеист.

Аз се включвам по отношение на постовете на Ирайн, не бъркам нещата. За попадии нямам какво да кажа, не ми е интересна темата.  Tired

# 129
  • София
Какво пък толкова - всичко си имат свещениците - пари, храна , подслон, работа.
Деца и жени нямат да им пречат.
Логичната следваща стъпка е да се отдадат на купон и секс.
Или на духовни практики.
Въпрос на избор.

# 130
Не разбирам защо ревностните християни търпят всички тези гнусни процеси, които текат в църквата от много време? Не им ли е обидно?

А какво им остава? Имат ли някакви лостове, начини, по които да съдействат за промяна на църквата? Има ли методи за "обратна връзка" - например да се настоява компроментирали се личности да бъдат свалени от пост, "уволнени"? Ей това се чудя. Confused

# 131

А какво им остава? Имат ли някакви лостове, начини, по които да съдействат за промяна на църквата? Има ли методи за "обратна връзка" - например да се настоява компроментирали се личности да бъдат свалени от пост, "уволнени"? Ей това се чудя. Confused
Laughing Че то ще се нареди опашка пред бюрата по труда ...

# 132
  • Варна
Не знам негативна, но аз бих се чувствала омерзена и осквернена, ако посредниците между мен и Бог са такива типове.

# 133
1/ Има разлика между свещеник и монах. Второто трудно го разбирам, предвид, че Исус е рекъл "обичайте се и се множете".
2/ Не виждам от какво да се издържат църквите, ако не от такси. Таксите не са високи. Ако някой иска нещо "на ръка", пак си е до човека - свещеник е професия като всяка друга. Лекари не искат ли пари "под масата"?
3/ И аз все по-малко правя връзка между вяра, религия и храм. Без значение какви. Обаче, факт - масата хора има нужда да вярва в нещо. Вкл. комунистите - в Партията Wink
4/ Конкретната религия свързвам главно с някакви традиции и ритуалност, които от своя страна ни приобщават кум практикуващата ги общост. Те са връзката ни с предците. Да, знам, България не е била православна до еди-кога-си, но лично за мен е трудно да търся в връзка с Аспарух или Авитохол. По-свързана се чувствам с баба си и дядо си. Предполагам, че за повечето хора е така. Само предполагам и не казвам "всички", а "повечето", моля, не ме поправяйте с личен пример Simple Smile
5/ Конкретният скандал е гадничък, даже доста, обаче, от друга страна не мога да не си задам 2 въпроса:
а/ как се оказаха записани опознавателните скайп-разговори? айде, като се е стигнало до тормоз, добре, ама при запознанството??? вие записвате ли си разговорите? аз не и не познавам никой, който да го прави;
б/ в този форум в темите за толерантност опдобни отношения се дефинират като личен избор и въпрос на вкус, а сега що така? Wink
6/ Някой рече, че служителите на Църквата трябвало да са като Апостолите. Аз признавам, че нямам представа какви са били сексуалните предпочитания на въпросните. Някой по-запознат да каже Wink

# 134
  • инфантилно и разглезено хлапе

Ха,касови бележки,БПЦ не е ли освободена от всякакви данъци и такси?
Т.е. една уникална пералня на милиони...
Жалко за вярващите.
Според мен е напълно нормално да се плащат пари в църквата при кръщаване, венчавка, опело. Защо ви се струва странно? Какъв е проблема? За мен сегашните суми са твърде ниски и трябва да се увеличат поне двойно.

Общи условия

Активация на акаунт