Искрено и неприлично за Българската Православна Църква

• 18 237
  • 507
  •   1
Отговори
# 390
Нужно е, да. Исус казва, че вярата изисква да си в група със себеподобни.

И къде точно го казва? Имайте уважението да го цитирате точно и него, нищо че не е съфорумник...

Много свети хора са излезли от пещери след 20 и повече години на пълно уединение, ни свещи са палили, ни тамян са кандилкали.

Айде и аз почнах цитати да давам от Библията  Laughing

Нищо де, общата култура не вреди никому.

Матей 18:19-20, „Пак ви казвам, че ако двама от вас се съгласят на земята за каквото и да било нещо, което да поискат, ще им бъде дадено от Отца Ми, Който е на небесата. Защото, гдето двама или трима са събрани в Мое име, там съм и Аз посред тях.”

# 391
Нужно е, да. Исус казва, че вярата изисква да си в група със себеподобни.

И къде точно го казва? Имайте уважението да го цитирате точно и него, нищо че не е съфорумник...

Много свети хора са излезли от пещери след 20 и повече години на пълно уединение, ни свещи са палили, ни тамян са кандилкали.
И аз се надявах на цитати, или поне достоверна информация, кога и как Господ е искал църкви и дебели свещеници, ама...
Не е искал църква. А последователи няма как да не е искал, нали някой е трябвало да продължи Неговото дело. И тези някои, естествено е да са учениците Му.

# 392

Да чуя мнението на стари потребители, от времето на Христа, дали Той е искал да има храмове и да се дават пари, за да се вярва в Него, и ще ти отговоря.

Мога да дам от преди Христа. Бог не е позволил на цар Давид да построи молитвен храм, но Соломон построява първия (за него няма такава забрана).

# 393
Кой говори за дебели свещеници, плащане? Аз ли? Защото аз не съм мнгоо навита да ми слагате някакви мисли/хеле думи ..
Така или иначе Новият завет е за мен обща култура, аз самата съм от друга религия.
И не съм в защита на свещениците, мисля че от ясно по-ясно се изказвам Shocked, а на църквата, като нужна структура. защото е такава. Защтоо без нея няма вяра. Независимо каква религия човек изповядва. Дали си будист, бахай, мюсюлманин или християнин институция и духовни лица са абсолютно необходими. Или и за това има 'спор" Laughing

# 394
Не пропускайте факта, че идеята на историческия Исус и идеята на Павел, драстично са се различавали. 

# 395
И понеже  ми стана интересно за плащането ето и къде пише какво се очаква от християнина:
“Всеки да дава, както е решил в сърцето си, не с неохота и не от принуждение; защото Бог люби онзи, който дава на драго сърце” (II Коринтяни 9:7).
/като да дава колкото е решил не е равно на не дава;-))/

За разлика от задължителния десятък, който е установен в Стария завет (Яков), Новият малко либерализира нещата до "кой колкото може и от сърце", но църквата като цяло се придържа към 10тте процента.

и един цитат защо трябва да се ходи на църква:

"Библията ни казва, че ние трябва да ходим на църква, така че да можем да хвалим Бог с други вярващи и да бъдем учени на Неговото Слово за нашия духовен растеж (Деяния 2:42; Евреи 10:25). Църква е мястото, където вярващите могат да се обичат един друг (1 Йоан 4:12), да се насърчават един друг (Евреи 3:13), да се поощряват един друг (Евреи 10:24), да си служат един на друг (Галатяни 5:13), да се наставляват един друг (Римляни 15:14), да се почитат един друг (Римляни 12:10), и да бъдат благи и състрадателни един към друг (Ефесяни 4:32).

Когато един човек се доверява на Исус Христос за спасение, той или тя става член на тялото Христово (1 Коринтяни 12:27). За да функционира църковното тяло правилно, всички „части на тялото” трябва да са налице (1 Коринтяни 12:14-20). Също така един вярващ никога няма да достигне пълна духовна зрялост без помощта и насърчаването от други вярващи (1 Коринтяни 12:21-26). Поради тези причини, посещаването, участието в църквата и общението трябва да бъдат постоянна част от живота на вярващия. Седмичното посещаване на църква не се изисква от вярващите, но някой, който се е доверил на Христос, би трябвало да има желание да хвали Бог, да бъде учен на Неговото Слово и да е в общение с други вярващи."

# 396
Абе явно, както е писано в Библията, краят на света наближава... Crazy

"И като излезе Исус от храма и си отиваше, учениците Му се приближиха да  Му  покажат зданията на храма. А Той в отговор им рече: Не виждате ли всичко това? Истина  ви  казвам: Няма  да  остане тук камък на камък, който  да  се  не  срине. И  когато  седеше  на Елеонския хълм, учениците дойдоха при Него насаме и рекоха: Кажи ни, кога ще бъде това? И какъв ще  бъде  белегът  на  Твоето пришествие  и  за свършека на века? Исус в отговор им каза: Пазете се да ви не заблуди някой;"

( Матея. Глава 24 : 1 - 4 )

Да чуя мнението на стари потребители, от времето на Христа, дали Той е искал да има храмове и да се дават пари, за да се вярва в Него, и ще ти отговоря.
Мога да дам от преди Христа. Бог не е позволил на цар Давид да построи молитвен храм, но Соломон построява първия (за него няма такава забрана).
Но:  Величествения  Соломонов храм, където  сам Исус Христос се молеше и поучаваше, бе разрушен от Тит през 70 година. Както бе предрекъл Исус там  не  остана  "камък   на   камък, който  да  се  не  срине."  Днес  върху развалините   му   се   издига   светилището   на   Омар. Според  Второто послание на   апостол   Павел   към Солунците.  Глава  2 : 4   синът  на погибелта  Антихристът   "който  така  се  противи  и  се превъзнася над всеки, който  се  нарича  Бог, или на когото се отдава поклонение, щото той седи [както Бог] в Божия храм и представя себе си за Бог." Тъй като този   храм   днес   не  съществува, за  да  се  възкачи  Антихриста  върху престола  му, той трябва да бъде издигнат отново.

# 397
10 cents, няма да те "замерям" с други цитати, за да ги нищим до сутринта. Има я общата молитва, но факт е че в цялото писние никъде не се споменава, че "по-силна" от индивидуалната.
Това да не е митинг или оргия, "бройката" няма никакво значение.
Може да носи по-голяма утеха на набожните баби, но в никакъв случай не трябва да се използва като аргумент срещу някой който не се вре в църквата, а е предпочел да остане на саме със себе си и да се помоли. Изобщо при молитвите, колкото по-малко показност, тръшкане и превземане, толкова по-добре.

# 398
  • Варна/Лондон

Храм, молитва, безплатно, отиваш и се молиш.  Peace

# 399
  • London
Той Исус много неща може да не е казал или да е казал, но да ги няма в Библията или да са преиначени там, защото където човешка ръка пипне пипката го хване, но християнството и традициите му са сборище от Стар и Нов Завет. Неделята е седмия ден, тя е свещена още според Стария Завет, защото Бог създава света за 7 дни и на седмия само благославя и освещава създаденото, тоест почива. Peace Няма как да ти каже Христос ''Чествай моето Възкресение'', понеже приживе как да ти каже нещо такова? Това е избор на миряните да го почетат, да се припомни саможертвата му. Все пак, ако бе грешно самото му празнуване нямаше да го има магическия свещен огън всяка година от нищото нали така? Помена на близък е нещо нормално от най-древни времена, това е вид уважение към починалия и нещо нормално за всяка религия независимо разликите в някои практики. Храната за помен е много важна, защото най-трудно за починалия е липсата на земните удоволствия. Изпитва жаждата, но не може да пие, изпитва глада, но не може да се храни. Изпитва всичко присъщо за нас, но не може да го усети. Заради това се оставя храна и вино на гроба. Peace

# 400
10 cents, няма да те "замерям" с други цитати, за да ги нищим до сутринта. Има я общата молитва, но факт е че в цялото писние никъде не се споменава, че "по-силна" от индивидуалната.
Това да не е митинг или оргия, "бройката" няма никакво значение.
Може да носи по-голяма утеха на набожните баби, но в никакъв случай не трябва да се използва като аргумент срещу някой който не се вре в църквата, а е предпочел да остане на саме със себе си и да се помоли. Изобщо при молитвите, колкото по-малко показност, тръшкане и превземане, толкова по-добре.

Държа да уточня че докато си писала написах и пост за това защо се хдои на църква и какво означава ходенето на църква и дарението.

Сега, това което предполагам, че  искаш да ми цитираш е отговор на Исус към фарисеите. Молитвата сам в стая. И няма нищо общо, нито отменя общата молитва и посещението в църква. Не е избор. нещата не се самоизключват ( поне според мен)

?въпреки, че аз се постарах да намеря цитати тутакси щом ми скочи,  не държа да го правиш, защото не съм теолог, имам някаква обща култура, и ми е от ясно по ясно, че нищо не може да същесвува просто така, особено вярата, което важи за всички религии. Пийс.

Последна редакция: нд, 01 дек 2013, 00:10 от 10 cent

# 401

Като цяло много неща не се знаят точно за ранното християнство, ма това вече е .. съвсем друга тема. От Исус-риба до събирането на Новия завет и конструирането на църквата очевидно има 'нещо' , което ще се разкрие от историята и ще наложи на църквите реформация, според мен скоро, ма това е фантастика малко

Как да не се знаят? Има си цяло течение изследватели, които го правят от години. Ето ти една от последните книги
http://www.amazon.com/Zealot-Life-Times-Jesus-Nazareth/dp/140006922X

Малко суха материя, драстично различаваща се от Дан Браун, но нали всеки търси различна истина.  Simple Smile

# 402
Неделята е седмия ден, тя е свещена още според Стария Завет, защото Бог създава света за 7 дни и на седмия само благославя и освещава създаденото, тоест почива. Peace
Християните като цяло са единодушни, че Божията събота в Стария завет е седмият ден от седмицата, както ясно е заявено в Библията (Битие 2:1-3; Изход 20:8-11). Въпреки това
...

# 403
  • London
Много се вторачихме в писаното, по-интересно е неписаното. Mr. Green Аз например след подлагането ми на регресия вярвам в преражданията, нещо което православната църква отрича. Та не съм от хората, които ще следва всичко написано сляпо, особено когато с някакъв личен опит ми се е открехнала вратичка за нещо друго. Peace

Автор Реза Аслан за Христос, интересно. Thinking

Последна редакция: нд, 01 дек 2013, 00:21 от La Catrala

# 404
Мерси за книгата ще я прочета, нищо че не е Дан Браун, ще се напъна  Laughing  За историческият Исус има също така и доста силни документални филми. Но това не знам какво значение има за църквата. наскоро Ватикана разкриха  раннохристиянски катакомби около Рим изографисани с жени-свещеници, например ... и какво от това.

Общи условия

Активация на акаунт