НВ-ВМХ, част 69

• 44 231
  • 765
  •   1
Отговори
# 180
За плодовете:мисля, при здрав организъм няма да се получи напълняване, поне не и с толкова кг.
Аз цяло лято ядях плодове всеки ден, по 5-6 кайсии, или праскови, или 1/2 диня, или 1/2 кг грозде.....
Да, отслабването спря, но не качих нищо.Сега, след като сладките плодове свършиха, кг тръгнаха пак надолу.
И сега ям плодове-портокали, мандарини, круши, ябълки.....
... и не спазваш НВ-ВМХ.
Хубаво е да го уточниш съвсем ясно след подобен постинг.

Някой беше питал за чеснова майонеза, последно правихме вкъщи по тази рецепта и се получи много добре, ние сложихме повече чесън Simple Smile

И понеже имам един корен хрян в хладилника, сега пък ще забъркам вместо чеснова, хрянова Simple Smile

Последна редакция: вт, 03 дек 2013, 17:09 от Ули

# 181
За плодовете:мисля, при здрав организъм няма да се получи напълняване, поне не и с толкова кг.
Аз цяло лято ядях плодове всеки ден, по 5-6 кайсии, или праскови, или 1/2 диня, или 1/2 кг грозде.....
Да, отслабването спря, но не качих нищо.Сега, след като сладките плодове свършиха, кг тръгнаха пак надолу.
... и не спазваш НВ-ВМХ.
Добре е, че всички имат кристални кълба и знаят по-добре от мен какво ям и какво не.    Laughing

# 182
Краси, твоето хранене е вегетарианско палео според мен, а не НВ-ВМХ Wink

# 183

Добре е, че всички имат кристални кълба и знаят по-добре от мен какво ям и какво не.    Laughing
А ти се опитваш да кажеш, че се храниш НВ-ВМХ ли? Или си разтягаме локуми и тролим?

# 184

само дето обеща да уточняваш, че не се храниш ВМ НВХ, а все забравяш нещо

# 185
Аз се чудя на тези плодови зареждания Rolling Eyes Казвала съм вече, че много години закусвах плодове, а освен това и през деня не съм си ограничавала консумацията на плодове. Но на закуска изяждах или 1 ябълка, или 1 банан, или киви + мандарина, или 1 портокал, или 1 нектарина, или 1 праскова. После не всеки ден хапвах плод (най-често 1 банан) към 10. А после евентуално, но не всеки ден, изяждах по още 1 плод следобед. Така че описаните количества на мен ми се виждат много дори за човек, който не ограничава въглехидратите, т.е. на стандартно хранене. Да, плодовете имат място дори в този начин на хранене (НВ-ВМХ), но при много хора могат да попречат или на отслабването, или на преодоляването на инсулиновата резистентност. Освен това плодовете в по-големи количества са оправдани най-вече при сериозна физическа активност. Хубаво е да се уточняват тези неща.

И отново ми се ще да припомня, че плодовете не са най-прекрасната храна на земята - не и в днешно време, когато са селектирани да бъдат по-едри и по-сладки.

# 186
  • SA
Краси, с нетьрпение чакаме да ни изясниш подробно механизмите, по които тялото се справя с "високата киселинност" и какво губи, в резултат на тези механизми!
Все пак, като подмяташ разни неща е хубаво да и да ги изясняваш, сьс сьответни линкове кьм публикации. Надявам се вече си разбрала, че в тази тема не се говорят общи приказки, а конкретни неща, подкрепени с научна информация.  Sunglasses

# 187
  • USA
Шоки, благодаря за хубавата тема и за рецептата за шоколадовия фъч, това ще ми е десерта за празниците, само ще добавя ядки, че не признавам десерт без ядки.
W'A'S'P' и твоите джинджифилови топчета ще пробвам  bouquet
Давайте и други идеи, момичета.
Аз например за всеки празник правя руска салата, това е което и всичките ми приятели си искат да занеса, ако се събираме. За този ден на благодарността я направих с карфиол вместо картофи не само за мен, както правех преди, а за всички, и беше одобрена дори от тези, които казаха, че такова нещо няма да опитат. Ами не само опитаха, но питаха за още, включително и децата.

Последна редакция: ср, 04 дек 2013, 17:35 от SkyBlue

# 188
два пъти в годината също правя една върховна руска с картофи и я оформям като торта  Mr. Green

За Коледа и Нова година мислих в моята порция просто да не слагам картофи. Съставките са съвсем режимни - краставички, сирене, кашкавал, яйца, маслини, майонеза (сама си я правя  Embarassed) Но сега ще опитам с карфиола.   bouquet

Четох по-нагоре намек, че не трябва вечер да се прекалява с течностите, а аз се наливам с литри чай. Навик някакъв. Много ли е вредно?

# 189
Честито на рождениците! Аз се разписах във фейса.  Wink

Шоки, страхотна е идеята за шоколадовия фъч. И аз ще го пробвам с лимон, портокал, ядки, кокос. Всичко ще сложа.

Освен това пробвах и зеленчуковия хляб - с яйца, кокос, пащърнак, кашкавал и сухи зел. подправки + куркума. Невероятен аромат, но не го допекох и се оказа течно в средата. Но ще се изяде! Страхотно е на вкус и аромат. Сл. път ще го пека повече. (По принцип не спазвам никога време, пропорции, съставки.)

Ще се върна малко по-назад към темата от пр. път за водата и по колко да пием. Ами, то наистина трябва да се пие само когато си жаден, а не да се наливаш целенасочено. Нещо, което аз правех до съвсем скоро и се чудех защо ходя до ВЦ на всеки 15-20мин. и не мога да заспя преди 1 през нощта. И разбира се ставах до тоалетната посреднощ. Доста неприятно. Но интересното беше, че все пак се наспивах достатъчно, въпреки ставанията.

Да не говорим като ходя на кафе какво ходене беше - преди капучино, след капучино, 40 мин. след ставане от заведението... Ужас. И после се усетих, че съм пила по около 3л вода на ден, което за мене е адски много. Сега съм между 1,5л и 2л макс и се чувствам добре. Не съм се дехидратирала изобщо. И спя.  Laughing

# 190
Всъщност не го правя на сила. Пие ми се и се увличам, а по-горе пишеше, че течностите вечер водят до задържане на вода.

Каква е тази група във фейса? Може ли да ме добавите?  Flutter

Laughing

# 191
Ето я страницата.
https://www.facebook.com/VMNVH?fref=ts
Случайно попаднах на нея и не знам дали някой от пишещите тук пише и там. Simple Smile

# 192
Ето я страницата.
https://www.facebook.com/VMNVH?fref=ts
Случайно попаднах на нея и не знам дали някой от пишещите тук пише и там. Simple Smile

bouquet

Скрит текст:
вълшебни подпис и аватар

# 193
Честит Рожден  Ден на Баничка, аз май най последна ти  честитя празника, ама сега се връщам от работа .... леле,колко сте изписали...
Баничка, да си ми жива и здрава, късмет,любов и сбъднати мечти !  Hug
  Мерси за рецептите за чесновата майонеза... ще се пробва веднага...аз много обичам чесън...и си го ям почти всеки ден !  
  Шоки ,Благодаря за интересните сайтове и и нформация !   Hug

# 194
Моят личен опит е, че тялото иска толкова вода, колкото е свикнало да получава. Ако си го свикнал да получава много, започва и да си иска много. И обратното: ако го свикнеш на малко, не иска много. При мен поне така изглеждат нещата. Аз от дете нарочно съм се свикнала да не пия много вода, защото винаги ми е било проблем да посещавам клечащи тоалетни Embarassed Затова гледах да не ми се ходи до тоалетната в училище, а начинът беше да не пия много вода. Но и без да го правя целенасочено, мисля, че моето тяло е тип камила - рядко си поисква само вода, най-вече през лятото се случва това. Но специално покрай пътувания, когато знам, че няма да имам нормална тоалетна на разположение примерно 7-8 часа, ограничавам пиенето на вода и консумацията на зеленчуци и плодове. Да, обаче миналата зима се опитах да се науча да пия повече вода и започнах да пия по около 3 литра на ден. Доста бързо свикнах (макар че непрекъснатото ходене до тоалетната ме тормозеше много), но забелязах също, че и започнах да ожаднявам повече и по-често. Карах така към 2 месеца и спрях. Мисля, че не трябва да се наливаме профилактично с вода, а само когато сме жадни. Но определено тялото иска да поддържа режима, на който си го свикнал към момента. С храната е горе-долу същото: колкото по-често ядеш от дадена храна, толкова по-често ти се прияжда същата храна - отново мой личен опит Peace

И аз съм хвърлила око на карфиолената руска салата Wink Миналата седмица видях една белгийска майонеза в Пикадили - с рапично олио вместо слънчогледово. (знам, че и рапичното е боклук, ама реших да пробвам с идеята да купувам по някой буркан от време на време, не редовно) Хапнах сварен карфиол, който после разбърках с майонеза и лимон, и много ми хареса Wink Така че мисля, че и за руската салата ще подхожда страхотно. Освен това с картофи руската салата си става тежичка, няма спор по въпроса, а с карфиол е по-лека Peace

А тази ФБ група, към която е дала линк Мереленда, не е нашата. Нашата е затворена.

Явно има ново проучване за затлъстяването и последиците от него върху здравето (тук има статия: http://www.bbc.co.uk/news/health-25118857) доскоро се смяташе, че затлъстяването, ако не е придружено от повишена кръвна захар или други признаци на метаболитни нарушения, не представлява риск, но сега са анализирали над 1000 публикации и заключението е, че дори при запазено метаболитно здраве, затлъстяването все пак предполага риск за развитие на сърдечносъдови заболявания в бъдеще.

Последна редакция: ср, 04 дек 2013, 08:59 от Cioccolata

Общи условия

Активация на акаунт